tulevamorsio

Somistukset halvalla?

87 viestiä aiheessa

Täällähän kivoja ideoita. Maalasimme valkoisella lasimaalilla isoja suolakurkku-, hillo- ja punajuuripurkkeja. Osan jätimme ihan kirkkaiksi. Ympärille tavallista juuttinarua ja pohjalle normaalia hiekkaa hiekkamontulta. Sinne sitten kynttilä palamaan. Vierelle toinen samanlainen lasipurkki johon tulee ehkä joku kukka tai joku pihlajanmarjaoksa. Pöydille tulee valkoisten liinojen päälle tulee ihan vaan käpyjä. Teemaväreinä oliivin vihreä, ruskea ja ripaus orannsia.Sellainen luonnonläheinen näkemys asiaan. Ehkä kiviä metsästä ja niistä kivikasa pöydälle/lattialle. Kivikasaan jouluvalot luomaan tunnelmaa.. Vähän mennään sen mukaan mitä elokuun lopulla on tarjolla. Purkit tehty pitkin talvea ja ne odottaa varastossa. Kävyt kerätty myös valmiiksi. Ei siis huolta koristelusta :girl_in_love:

Muokattu: , käyttäjä: syksy13

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse olen myös suunnitellut häihin tuollaista onnentoivotuspuuta. Ehkä parempi nimi olisi vieraskirjapuu :) Decora Houselta löytyy tällainen ihana puu: http://www.decorahouse.com/haakauppa/tilaustuotteet/koristepuu-70-cm.html

Siihen sitten vain askartelemaan pieniä lappusia joihin vieraat saavat kirjoittaa terveisensä ja ripustaa ne puuhun.

Muokattu: , käyttäjä: Samsara
Mainostaminen on kiellettyä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee myös vieraskirjapuu ensi kevään häihin. Kaadoin pystyyn kuolleen syreenin juuri viime viikonloppuna ja siitä tuli mitä mainioin, koukeroinen n. 150 cm korkea puu, jonka laitamme suureen valkoiseen lasipulloon. Kyseinen pullo siis sellainen oikeasti iso, jossa jotain viiniä käytetty tai vastaavaa. Puu siis ilmainen meille ja telinekin löytyy isäni kellarista.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Lisätään tällainen idea, kun en muista tähän tällä forumilla törmänneeni. Eli onnentoivotuspuu.

 

Meillä on suunnitelmana tehdä joka pöytään oma "puunsa". Käytännössä siis keräämme oksia, jotka maalaamme valkoisiksi. Oksat voi koristella vaikka helminauhoilla tai koristekivillä (roikkumalla vaikka hopealangassa). Sitten viereen nippu lappuja, joihin vieraat saavat kirjoittaa onnentoivotuksiaan ja ripustaa ne sitten puun oksille.

 

Esimerkkejä puista löytyy Martha Stewartin hääsivuilta, Pinterestistä ja vaikka mistä. Aika vapaat kädet koristella puut, kuten haluaa. Esimerkiksi näin tai näin

 

Ihana idea, tämänhän voisi toteuttaa myös vain yhtenä puuna esimerkiksi lahjapöydän yhteydessä :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^

Joo! Useammin kai onkin vain yksi puu. Mutta kun meille ei tule kukkia pöytiin, niin saadaan tällä joku kiva juttu. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä oon tilannut koristeluita Ebaysta ihan turkasen halvalla ja hyvää ja kaunista tavaraa saanut. :) 25m rulla organzaa, silkkiset ruusun terälehdet ja pienet "kristallit" maksoivat yhteensä n.13€. Vielä puuttuu valkoiset pöytäliinat ja mahdolliset tuikkukipot/kukkavaasit mutta vaikka ne ynnättäis tuon 13 euroon niin somistuskulut jää suhteellisen pieniksi. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ikean uusi paperitarvikevalikoima. :-X Kävin juuri tänään ostamassa hunajakennopalloja ja numerokortteja (oikeasti pakettikortteja). Olisikin voinut tyhjentää sen koko osaston, kivoja vähän rustiikkeja juttuja ja hempeitä, häihin sopivia värejä. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Täysin varmoja suunnitelmia ei vielä ole, mutta halpoja somisteita meidän häissä on mm.

- Luonnonkukat

- Paikkakortit ja vieraslahja kivistä. Jokaiselle paikalle tulee vieraan nimellä varustettu kivi, jossa toisella puolen on joku mietelause. Kivi on samalla lahja, samalla paikkakortti. Toki pohdittiin siskojeni kanssa, että tarvitseeko välttämättä olla nimikoituja paikkoja. No mutta kivet tulee joka tapauksessa. Kivet haetaan hiekkamontulta samalla kun käydään juoksuttamista koiria (ei bensakuluja)

- Maljakot/kynttiläkupit (Ikea Mjöd tuoppi) menin ostamaan täältä kirpparilta 10€ 18kpl (tässäkin olisi voinut säästää käyttää seuraavaa somistetta)

- Muut maljakot/kynttiläkupit tulee lasisista säilyketölkeistä, joissa pohjalla kiviä/hiekkaa, ja juuttinarua tai pitsiä reunassa. (Haku hiekkamontulta). Säilyketölkit hankitaan töistä.

- Kaitaliinan virkaa toimittaa lankku, joita löytyy varmasti isältä tai jostain todella edullisesti jämälankkuna.

- Somisteina ehkä vielä narupalloja (paperinarua, ilmapalloja, kelmua ja liisteriä/liimaa tms). Tämänkin tarvikkeet löytyvät jo valmiina kaapeista.

- Kynttilät, servietit ja pöytäliinat pitää ainoastaan ostaa vielä, ja eiköhän nekin löydy halvalla kun viitsii etsiä.

Harmi kun kirjoittelen tabletilla, en pysty lisäämään kuvia. Mikäli intoudun vielä koneelle joku päivä, voisin lisätä kuvia nuista somisteista. Kaikki ideat olen kyllä täältä foorumilta löytänyt.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

meillä häät ensi kesänä ja ajattelin somistaa juhla paikan koivuilla ja luonnonkukilla, paitsi pöytiin ajattelin hankkia, kun itsellä pari vuotias muksu ja piltti purkkeja on jemmassa enemmän ja vähemmän niin laittaa purkin kylkeen liimaa ja sirotella päälle tiimarista ostettua kulta hilettä saa sellaset kivat pienet pöytä maljakot. siihen sitten vähän pieniä koivun oksia, päivänkakkara ja k-supermarketista reilun kaupan ruusupuska siitä sit yks ruusu per pöytä. pöytäliinana toimii kertakäyttö lakanat, olen ajatellut että olisi todella hauskaa laittaa kuhunki päytään kaksi kangas kynää joilla vieraan voisi kirjoitella pöytäliinaan terveiset hääparille ja kirjottaa sinne elämän ohjeita ja muita kivoja juttuja

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Unenvarjo, teidän koristelut kuullostavat ihan meidän tulevilta koristeluilta! :D Minä olen myös mieltynyt leveä lauta-ideaan, joka laitetaan keskelle pöytää. Siihen päälle joko näitä tuunattuja kurkku/punajuuripurkkeja tai lasisia maljakoita, johon vettä + kukka + kelluva kynttilä. Tietenkin lautojen tulee olla suoria, etteivät maljakot ja purkit pääse kaatumaan. Tämän lisäksi laitan äidin puutarhasta kellokukkaa makaamaan ja levittymään lautojen päälle sopiviin kohtiin. Kukan varsi tulee olemaan tuunattujen purkkien kansissa, jossa vettä. Testattu on ja pysyi hyvänä muutaman päivän, minkä pitäisi riittää. Istumispaikat merkitään pyöreillä luonnonkivillä, joihin kirjoitan vieraiden nimet.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Voin todella suositella tuota lankkua kaitaliinan sijaan, oli upean näköinen ja toimi loistavasti somistuksessa. Meille kävi vielä hyvä tuuri, että saimme aidosti harmaita, ladon seinästä purettuja pitkiä lankkuja, jotka itse spreijasimme kuultavanharmaaksi valkoisella maalilla. Tämän lisäksi meillä oli vihreät Dunilin-lautasliinat, valkoisia lyhtyjä ja tuikkulaseina pienet viinilasit ( Prismasta 24kpl 10e) jotka somistin pellavanauhalla. Ilman kukka-asetelmia somistuksemme tuli siis maksamaan noin 50 e kynttilöineen, ja tästä lautasliinat haukkasivat suurimman osan!

Paikkakortit askartelin itse kuohuviinipullon korkeista, pitsinauhasta ja helmiäiskartongista, lyhdyt osaksi omia vanhoja ja osan lainasin sukulaisilta.

Muokattu: , käyttäjä: Nilsvilkins

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onko sinulla kuvaa kattauksesta? Olisiko sopimatonta pyytää nähtäväksi? Voit laittaa kuvan vaikka odoitteeseen [email protected]. Tänään kävin katsomassa lankkupinojamme (kun sahautimme rakennustavaraa niin lautoja jäi yli rakennusprojektista) ja ne ovat tosi kivasti harmaantuneet, mutta osittain epätasaisesti. Tuo spreijaus kuulostaa tosi kivalta. Pienet lyhdyt olisi kiva, mutta en pidä perinteisistä kukka-asetelmista, joten mietin miten kukat ja lyhdyt voisi yhdistää.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pullami, mä laitoin sulle sähköpostitse kuvan minkä olin täältä foorumilta löytänyt.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei minäkin ilahtuisin kovasti kuvasta jos haluat sen jakaa :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kävikin ilmi, että meille suunniteltu lankku-kaitaliina on liian leveää. Olisimme siis laittaneet haapalautaa, mutta niiden pitää olla sen verran kapeita, että pöytään mahtuu lautaset. Pöydät on 80cm, joten lankun on oltava max 20cm. Noh, ehkä pitää yrittää vielä metsästää kapeita haapalautoja. Jotenkin alkoi ahdistaa vaan nuo tavalliset kaitaliinat..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Osaisiko joku vinkata, mistä saisi ostetta isommissa erissä tuikkuja joissa on muoviset, kirkkaat "kuoret"? Punaisena pitäisi sellasia löytää enkä oikein tiedä mistä etsiä  :girl_mad:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Osaisiko joku vinkata, mistä saisi ostetta isommissa erissä tuikkuja joissa on muoviset, kirkkaat "kuoret"? Punaisena pitäisi sellasia löytää enkä oikein tiedä mistä etsiä  :girl_mad:

 

Ainakin Finnmari myy noita muovisia kuoria. Finnmarilla on Lahdessa tehtaanmyymälä, josta saa jälleenmyyjiä halvemmalla kynttilöitä. Heillä on näköjään nykyisin myös verkkokauppa  https://finnmari.mycashflow.fi/

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä edulliset pöytäkoristeet syntyy juhlapaikan valkoisista pöytäliinoista, juhlapaikan maljakoista, omista laakeista skumppalaseista ja/tai juhlapaikan martinilaseista, ikean kelluvista kynttilöistä ja netistä tilatusta helminauhasta (parikymppiä). Helminauhaa laitan kulkemaan pöydän keskelle sekä skumppalaseihin kelluvien kynttilöiden alle tai sitten skumppalaseihin tulee markettikukka kellumaan ja kynttilöille ostan kirppikseltä esim. ikean tiukkukippoja. Juhlasali on nätti itsessään, joten sinne ei välttämättä mitään kummempaa tarvitsisi, ehkä seinälle tulee valosarja (omasta takaa, ostettu joulun alesta).

 

Osviittakuvia:

e3a48f5ed8f6b76b8d3192e1f024b7d0.jpg martini-glass-wedding-centerpieces.jpg   linkki

 

edit. ja lisäksi yhdelle seinälle tulee sulhon meistä jo aiemmin tekemä noin metrin korkea valokuvakollaasitaulu sekä sen alle pöydälle sitten vanhempiemme ja isovanhempiemme hääkuvat ja vieraskirja.

Muokattu: , käyttäjä: Tipzilla

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Oletteko tehneet itse viirejä? Mitä lankaa/narua siihen kannattaisi käyttää?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En viireistä tiedä, mutta oman budjetti-ideani pöytäkoristeluun nappasin taannoin Keski-Euroopasta, jossa kesäillan hämärtyessä kannettiin terassipöytään hyvin simppeleitä lyhtyjä. Eli valkeaan hieman rypisteltyyn paperipussiin lasi (tyyliin http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/60081734/ ) ja sinne tuikku. En takaa systeemin paloturvallisuutta, mutta meidän juhlapaikalla ei saakaan polttaa oikeita kynttilöitä, joten oon päättäny tilata Ali Expressin törkyhalpoja Led-tuikkuja. Niihin paperipusseihin voi sitten sapluunan avulla laittaa haluamansa koristeen (monogrammin tmv). Toisaalta nuo led-tuikut on minusta niin luonnottoman näköisiä muutenkin, että ne pitää kätkeä johonkin systeemiin, josta valo vaan kuultaa läpi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Black bling whiten blogissa oli hyvä idea tuolien koristeluun jos ei ole varaa tuolihuppuihin. Ostaa kirpparilta pitsiverhoja/kankaita ja leikkaa niistä pitkiä suikaleita ja sitoo rusetiksi tuolin selkmykseen. Nimim. Hain juuri kirpparilta kassillisen verhoja 7,5 eurolla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Parhaiten juhlatilaan saa tunnelmaa valaistuksella. Siis sillä, että tilassa olevat valot esim, himmennetään ja tuodaan muita valonlähteistä tai kynntilöitä tuomaan tunnelmaa. Ja samalla se on myös edullista. Tarvittaessa muutamia valoja voi myös vuokrata ja monesti ne sisältyvät esim. DJ-setteihin.

 

Monissa juhlatiloissa valaistusta voidaan säätää, ja tätä mahdollisuutta ei kannata jättää hyödyntämättä. Kauniit ja kalliitkin somistukset saadaan näyttämään halvoilta, jos juhlatila kylpee kirkkaassa loisteputkivalaistuksessa. Näin ainakin minun mielestäni.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Näin talvella myös kirkkailla (joulu)valoilla saa juhlatilaan tunnelmaa edullisesti. Ja koska niitä löytyy lähes joka kodista, niin lainaamalla valoja ystäviltä ja sukulaisilta säästää pitkän pennin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ja tietysti valitsemalla juhlatilan, joka on itsessään kaunis! Myös cateringeissa on eroja - osa osaa hoitaa (samaan tai nimeliiseen hintaan) myös somistuspuolen (=lähinnä kauniin kattauksen), jolloin somistuseen tarvitse enää itse niin kauheasti satsata ylimääräistä rahaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään