tulevamorsio

Somistukset halvalla?

87 viestiä aiheessa

Mä liputan myös valaistuksen nimeen. Satsaus valoihin saattaa tuntua suurelta yksittäiseltä rahasummalta, mutta loppujen lopuksi sen ansioista voi jättää paljon muuta pois. 

 

Ja kaitaliinakeskusteluun sanoisin, että parhaiten säästää niin, ettei laita mitään kaitaliinoja. Valkoiset pyötäliinat ilman kaitaliinaa ovat juhlavat.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Morsiusparin kanssa mietinnässä mistä hankimme koristeet juhlapaikalle. Onko tietoa mistä saisi edullisesti rekvisiittaa netistä? Sinooperit ym. ovat niiin kalliita..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ebaysta hankin itse esim. 25m organzaa 12e ja 2000 "timanttia" jotain 4e... paypalilla kun maksaa ja katsoo, että myyjällä on pääosin positiivista palautetta niin ainakin mulla kaikki on sujunut moitteetta. Sieltä saa myös paikkakorttipidikkeet ja pöytänropidikkeet ymsyms. :) ainoa miinus on tietenkin että verorahat ei jää Suomeen

Muokattu: , käyttäjä: Noblette

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Morsiusparin kanssa mietinnässä mistä hankimme koristeet juhlapaikalle. Onko tietoa mistä saisi edullisesti rekvisiittaa netistä? Sinooperit ym. ovat niiin kalliita..

 

Kannattaa tsekata olemassa olevat ketjut ensin :) Yhdistin.

 

Nobletten listaa jatkaaseni, ebay (sekä .com että .co.uk), amazon, aliexpress, lightinthebox. Suomalaisia nettikauppojakin on, mutta omasta kokemuksesta sanoisin, että niissä on samaa tavaraa, mutta kalliimmalla, vaikkakin tietysti edullisempi kuin kivijalkaliikkeissä.

 

Toinen vaihtoehto on ostaa naikkari-, facebook-, tai muilta nettikirppiksiltä koristeet - usein ne ovat aivan uudenveroisessa kunnossa yhden illan jälkeen. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Laitoinkin saman kuvan jo kaitaliinat-ketjuun, koska meidän kaitaliinat tehtiin siis puutarhakaupasta saatavasta maisemointikankaasta.
Muiden somisteiden osalta arvokkaimmat olivat kasvit, meillä kirjavalehtistä maahumalaa. Istumapaikat nimikoitiin kivillä, jotka spraylakattiin ja kiviin kirjoitettiin maalitusseilla lakan kuivuttua nimet.
Kaverin piharakennuksen nurkalta haettiin muutamat koivut, ystäväpiiristä metsästettiin kaikki vanhat maitotonkat ja sinkkiastiat. Hallaharsolla vielä pehmennettiin näyttämön syvyyttä ripustamalla hallaharsoa roikkumaan näyttämön katosta. Tuolihuputkin olivat mallia "halpis", eli värjättyä hallaharsoa. Omaan silmään tilasta tuli oikein mukavan näköinen.

 

tila_jalkeen1.jpg

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Valoilla ja kynttilölllä tulee kyllä kaunis somistus. ja kukilla! Ihan yksittäiset kukatkin sylinterimaljakoissa on tosi kauniita sekä edullisia. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onko kenelläkään kokemusta, miten toimii, jos laittaa kukkien terälehtiä maljakkoon kynttilän kanssa? Onko tässä paloturvallisuusriskiä?  :unsure:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä päästiin mielestäni halvalla koristeluissa:

pöytäliinoina Ikean Knoppa-lakanat, yht. n. 30€

koristeina etikettömiä Happy Joe- ja Garage-pulloja, joita saimme ystäviltä 55 kpl, hinta 0€

Ikeasta tuikkukuppeja 24 kpl, yht. n.8€ (tuikkuja toimme kotoa eli ne olivat 0€)

70 kpl valkoisia irtoneilikoita, yht. 105€

lautasliinat 100 kpl, 5,60€

manillatagit paikkakortteina Etsystä 200 kpl, 10€

hääbingo-/ohjelmapaperipaketti 250 arkkia, 8€ (tulostuskulut 0€)

3 sinkkisaavia vuokrattuna, 15€ 

koristekate sinkkisaaveihin, 12€

hiilihappojää (pelletit + hiilihappojäätiiliä) 35kg, 20€

2 pientä kehystä juomapöydille, 2,50€

10 paria kylpytossuja naisille iltakäyttöön, 20€

 

Yhteiskuluja siis 236,10€ ja tuosta summasta saisi vielä nipistettyä pois, kun jättää kylpytossut tarjoamatta, vähentäisi neilikoiden määrää jne.  ^_^

Juhlissa n.80 henkeä.

 

Spoilerin takana muutama kuva:

15.35.50_IMG_4169_zpsyry66y7i.jpg

 

16.47.15_V2A7655_zpstzhbl6p4.jpg

 

16.43.44_V2A7647_zpsmjsytb9b.jpg

 

 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä meni yhteensä n. 180 e kaikkiin koristeisiin ja osa siitä saatiin takaisin häiden jälkeen. Siihen sisältyy sekä juhlapaikan portaille tuodut kynttilälyhdyt, pöytien maljakot ja koristeliinat, pöytien kynttilät, koristekukat sekä sivupöytien koristeet.

 

Ostimme maljakot ja kaitaliinat käytettyinä, lisäksi myin maljakot sitten eteenpäin seuraavalle morsiolle. Kukat ostettiin ihan vain Prismasta ja Plantagenista, sillä niistä sai halvimmalla - sulhanen veljensä kanssa asetteli kukat juhlapöytien maljakoihin. Muut koristeet tuli tehtyä itse, ostin vain askartelukaupasta ja Ikeasta jotain materiaaleja.

 

Pitkälle päästiin sillä, että se mitä ei ollut pakko hankkia omaksi, lainattiin. Ja erikoisemmat ns painotuotteet tehtiin itse - meillä oli esimerkiksi lopulta uniikit tuikut pöydissä, kun modattiin vain Ikean halpoja tuikkukippoja (joita oli siis jo kotona). Osan pöydän koristuksesta teki juhlapaikalla olleiden kangasservettien tyylikäs taittelu, jolloin pöytä näytti valmiilta ja koristeelliselta ilman suurempia kommervenkkejä :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Laadin suuntaa antavaa budjettia säästösuunnitelmaa varten. Onkohan 50 € koristeisiin täysin alimitoitettu?

Oletuksena, että juhlapaikkaa ei tarvitse kovin paljon verhoilla, kukkia tulee vain tarjoilupöytään (tai pöytiin yksittäisiä esim. tällaisiin Ikean maljakoihin) ja nekin marketista tms. Valot, tuikkukipot ja lyhdyt vuokrataan/lainataan, pöytäliinana Ikean lakanoita (jos ei juhlapaikasta saa lainata) ja kaikki mahdollinen ostettava ostetaan käytettynä, jos löytyy. Paikkakortteja tai nimikirjaimilla koristeltuja lautasliinoja ei todennäköisesti tule ja lisäkoristeet pyritään keräämään luonnosta (esimerkiksi oksia). Alle 50 hlön juhlat suunnitteilla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

@Vaniella Sanoisin, että ei nyt kannata ihan täysin luottaa siihen, että 50€:lla pääsette kaikista pöytäkoristeista kukkineen kaikkineen.

Mutta kysymykseenhän ei ole täydellistä vastausta, koska teidän kannattanee koluta FB:n hääkirppiksiä tarjousten perässä. Kuka myy ja mihin hintaan. Vaikea sanoa. Neilikkakimput esim. Prismoissa ovat jotain 7 kpl/ kimppu ja hintana 6-7€. Ei pysty kertomaan vastausta, mutta epäilen, että 50€ riittää tuohon kaikkeen. Jos riittää, niin mahtavaa.

Muokattu: , käyttäjä: nilmelwen

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli häät 10.2.2018. En ole laskenut paljonko on koristeisiin rahaa mennyt, mutta meillä oli mustia tuikkuja pienten koivupöllien päällä pöydässä. Pöllit mies oli itse metsästä hakenut kotipaikaltaan. Tuikut maksoivat tietty. Sitten oli mustaa pitsistä kaitaliinaa, tilattu light in the box verkkokaupasta. Sieltä myös tilasin hääkakun koristeen. Paikkalappuihin ostin kartonkia ja valkoista pitsinauhaa. Lapun kiinnitin käpyyn. Kukkia ei ollut, mutta ei olisi mielestäni sopinutkaan Kolin luonnonmaisemiin. Kimppuakaan mulla ei ollut, vaan lyhty. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään