cisu

Vihkiminen ulkona - somistus!

171 viestiä aiheessa

Meillä tulee vihkiminen hääpaikan edessä olevaan pieneen yleiseen puistoon (toivottavasti ulkopuoliset eivät tule häiritsemään). Toi on hyvä idea, että kaasot järjestävät juhlijat kujaksi, jota pitkin sitten kävellä. Mutta mitä sitten heitellä jälkeenpäin...? Kivoja myös nuo aiemmilla sivuilla olleet hääkaaret, mutta eipä niillä mitään tee sitten jälkeenpäin-

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minua kiinnostavat nuo vihkikaaret: mistä ihmiset ovat niitä hankkineet? Vuokraako niitä joku? Vai pitääkö itse askarrella?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä äiti tekee vihkikaaren, laittaa siihen vihreää köynnöstä ja itse askarreltuja Martha-Stewart-ruusuja. Pohjakaari ostettiin Biltemasta (10eur). yritän muistaa laittaa kuvan, että miltä näytti...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä vihkiminen tapahtuu juhlapaikan miljöössä. Tarkoitus olisi tehdä kukista tms "kuja" jonka molemmille puolille vieraat ohjataan seisomaan. (Vanhemmalle väelle on varattu tuolit.) Jotenkin olisi kiva koristella sitäkin kohtaa missä seistään, toi morsiuskaari ei ehkä välttis ole meidän juttu.. Mitähän se sit vois olla?

Vihkimisen jälkeen poistumme samaista kujaa pitkin ja vieraat taputtavat -meille ei siis tule riisiä tai saippuakuplia. Tuosta sitten kävellään johonkin nurkan taakse hengähtämään ja kaaso ja bestman ohjaa vieraat juhlapaikan oven eteen/välittömään läheisyyteen, jossa sitten muodostavat onnittelujonon. Tämän jälkeen bestman pitää puheen ja nostetaan onnittelumaljat, sitten sisälle odottelemaan ruokaa.

Ja kaikki tämä siis jos ei vettä sada ihan kaatamalla. :ph34r: Muutoin vihkiminen pitää järjestää sisällä ja vieraat istuu omilla paikoillaan.

MUOKS: Olisko ihan tyhmä idea tehdä olkipaaleista "pöytä" jonka takana vihkijä puhuu? Siihen päälle vois sitte laittaa vaikka maljakkoon kukkia..?

Muokattu: , käyttäjä: NeNNi

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli vihkiminen ulkona ja somisteena oli kukkasermit. Tässä muutama kuva (toivottavasti ei tule kauheen isoina..)

IMG_5969.jpg

Tässä kuva vihkimisen jälkeen jossa kukkasermit näkyvät paremmin:

DSC_0115.jpg

Vihkisen jälkeen meillä heitettiin ruusunterälehtiä ja ne heitettiin heti kun lähdimme kävelemään pois papin luota. Kaasot ja bestmanit ohjeistivat vieraita tästä etukäteen sekä aloittivat heittämisen. Siitä kävelimme ottamaan onnittelumaljan, jonka jälkeen vieraat ottivat myös maljat. Onnittelujono järjestettiin vasta kun oltiin siirtymässä sisälle ruokailuun.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onko kenelläkään kokemuksia maton käyttämisestä vihkipaikalla?

Meillä vihkiminen tulossa juhlapaikan pihalle venelaiturille (kivetty pohja, ei siis nurmi), jota olisi kiva kaunistaa valkoisella (tai punaisella) matolla. Samoin matto juhlistaisi kivasti suunnitelmaa B sateen varalle, jos joudutaan siirtymään sisätiloihin. Löysin muutamia ihan häitä varten tehtyjä mattoja, mutta ovat melkoisen tyyriitä (hääbudjetti paukkuu, jos tällaisia aikoo hankkia) esim. http://www.styledesign.fi/product/61/uutuus-haamatot. Ihaniahan nuo ovat. mutta olisiko jollakulla edullisempia vaihtoehtoja kokeiltuna? Punaista mattoa löytynee jostakin vuokrattunakin, mutta valkoinen toisi sitä häätunnelmaa kivasti. Tai mitä luulette, saakohan tuota mattoa käytön jälkeen oikeasti millään puuhtaaksi ja myyntikuntoon? Olisikohan kysyntää jos yrittäisi myydä eteenpäin häiden jälkeen?

Entä onko teillä kokemusta itsetehdyistä tuolihupuista? Joku tuolla aiemmin mainitsi aikovansa käyttää tähän lakanoita? Jenkkityylinen vihkiminen ulkona olisi itselle se ihana juttu, joten valkoiset tuolit (varsinkin jos matto sitten kuitenkin on punainen) olisi kiva saada ja huputtamalla se olisi varmaankin helpompaa. Vai vuokraako joku yritys valkoisia puutarhatuoleja (n. 100 kpl)?

Pulmia, pulmia. Onneksi on melkein vuosi aikaa näitä ratkoa. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onko teillä ulkona vihityillä ollut jotain äänentoistoa vihkijällä, että vieraatkin kuulevat mitä puhutaan? Vai onko teidän puutarhanne olleet niin hiljaisia, ettei tarvitse? Mua hieman epäilyttää kun meidän vihkipaikan lähellä menee tie ja sieltä tietysti tulee meteliä... Ja voihan vesisade, pysy poissa...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä tulee vihkijälle langaton mikrofoni. Saadaan juhlapaikan puolesta. En vielä tarkemmin tiedä millaisesta on kyse, pitänee selvitellä tässä talven mittaan.

Meillä on tarkoitus lausua toisillemme myös vihkivalat, joten äänentoisto on aika oleellinen juttu.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kysäise messurakentajilta esim. uusia/käytettyjä messumattoja, niillä on valtavat värivalikoimat.

Ihana tuo sun kimppusi, samaa tyyliä mietin, mutta en tiedä sopiiko "iäkkäälle". Meilläkin tiedossa kesäiset puutarhajuhlat, vihkiminen pienen pienessä kirkossa omalla kylällä.

Tuolin mallista riippuen lakanasta saa helpot huput: suorakaiteen muotoinen kaitale ja nauhalla ympäri (istuinosan ja selkäosan välistä), esim. organtsa nauhasta kaunis rusetti taakse ja siihen kukkanen... tämä ei siis peitä mahdollisia käsinojia eikä ole niin viimeistelty kuin ommellut huput.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nostellaanpa, jos vaikka olisi muitakin ulkovihkimistä suunnittelevia. Meillä siis tulossa häät 23.5.2015 ja vihkiminen on ulkona juhlapaikan pihalla, jos säiden haltija vain suinkin sallii. Piha nyt ei ole erityisen kaunis, vanhan maatilan pihamiljöö, sentään koivuja ja riukuaitaa sekä vanha vellikello, mutta logistisesti koemme sen järkevämmäksi vihkipaikaksi kuin jonkin muun. Piha on osin nurmea, osin kovaa hiekkamaata. Meille on ns. keskikäytäväksi tulossa valkoinen räsymatto, jonka äitini on lupautunut kangaspuilla kutomaan häälahjaksi. Istumapaikkoja tuskin tulee kuin vanhemmille ja huonojalkaisimmille vierailla. Tai eipä tiedä, riippuu kuinka paljon jää juhlatilan pirttipenkkejä käyttämättä, ehkä sittenkin penkit.  Meillä on siviilivihkiminen, että senkään puolesta mitään alttaria ei tarvita, mutta jotakin ekstraa haluaisin siihen, ettemme vain seiso vihkijän kanssa vastatusten. Olisiko se sitten tuollainen hääkaari koristeltuna kukkasin vai jokin sortin pöytä vihkijän ja meidän välissä. Vihkipaikan ja käytävän koristelu tuottaa päänvaivaa, mieli tekisi ihan jotain yksinkertaisia luonnonkukkia mahdolliselle vihkipöydälle eikä muuta, mutta toisaalta haluan katkaista pahat kielet, jotka väittävät ettei siviilivihkiminen millään ole yhtä juhlava kuin vastaava kirkossa suoritettu tilaisuus. Ideoita ja kuvia  suomalaisista tai ainakin maalaistyyppisistä ulkovihkimisistä siis kovasti kaivataan!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä häät ensi lauantaina 14.6. Tarkoituksena olisi järjestää ulkovihkiminen seuraavalla kaavalla:

- vieraat ohjataan vihkipaikkaan (kohtuutasainen kallio) ja osoitetaan missä vieraat ovat

- vanhemmat huolehtivat myös vihkijän oikeaan paikkaan

- rekvisiittaa paikalla on äänenvahvistin (toimii akulla) ja mikki sekä muutama tuoli vanhemmille ihmisille

- saavumme autolla läheistä kevyen liikenteen väylää pitkin ja tulemme "sivusta" suoraan vihkijän luokse, emme siis kävele ihmisten keskeltä

- seremonia kestää arviolta 15-20 min (siviiliseremonia, jossa täytteenä puheita ja musiikkiesitys)

- seremonian jälkeen käännymme ympäri naamat kohti vieraita ja bestman/seremoniamestari antaa luvan tulla onnittelemaan

- vanhemmat onnittelevat ensin ja jäävät sitten meidän perään onniteltavaksi, vieraat tulevat vuorotellen onnittelemaan ja jatkavat sitten matkaa viereisen ravintolan terassille

- terassilla kaikille jaetaan kuohuviinimaljat, bestman nostaa onnittelumaljan ja otamme yhteiskuvan.

 

Koska ensi lauantaille luvataan säätiedotuksessa n 12 astetta lämmintä + vesisadetta, meidän plan b on pitää seremonia ravintolan salissa. Mutta siis tällaisella kaavalla mennään, koristeena on vain ympärillä oleva luonto joka meille riittää erittäin mainiosti, itse en halua mitään "turhaa roskaa" (=koristeet) ympärille. Meillä ei myöskään ravintolaa ole koristeltu sen kummemmin, ainoat koristeet ovat pienet pöytäkukat ja nimilaput :)

 

Olen myös erittäin tyytyväinen suunnittelemaamme siviilivihkimisen kulkuun, voin senkin tässä jakaa jos siitä on muille ideoita:

- vihkijän tervetulosanat

- kaason/morsiamen siskon puhe hääparille

- vihkiminen

- teekkarilakkiseremonia (olemme molemmat teekkareita)

- toisen kaason ja hänen miehensä musiikkiesitys (rakkauslaulu, kaaso on hyvä laulamaan)

- bestmanin loppusanat

 

Lisäksi kaason mies soittelee kitaralla jotain saapumismusiikkia kun kävelemme paikalle.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mäpäs lähden tässä toissapäivänä ulkona vihittynä nostelen näitä ulkovihkimisketjuja. Tässä ketjussahan tuntuu olevan muutakin pohdintaa asian suhteen kuin pelkkään somistamiseen liittyvää... Taisin itse käyttää tätä ketjua ideoiden osalta, mutta silti esim. äänentoistoasia jouduttiin itse ratkomaan.

 

Tärkein somistus oli maalien uusiminen tähän huvimajaan https://www.google.fi/maps/search/unholanniemen+huvimaja+kuopio/@62.8838258,27.7036159,3a,75y,90t/data=!3m9!1e2!3m6!1s-7rXuEROC0zI%2FUMJY5WiSX1I%2FAAAAAAAADP0%2Fd7N-gXIdPRU!2e4!3e12!6s%2F%2Flh6.googleusercontent.com%2F-7rXuEROC0zI%2FUMJY5WiSX1I%2FAAAAAAAADP0%2Fd7N-gXIdPRU%2Fs203-k-no%2F!7i2048!8i1367!4b1

 

Tälläiset pusukopit sijaitseva Kuopiossa niin syrjässä, että ovat yleensä täynnä erilaisia töherryksiä ja muutenkin ilkivallan kohteena, ompa yhdessä kuulema poltettu nuotiotakin puulattialla.

 

Joten kahta vuorokautta ennen vihkimistä maalattiin sulhasen ja mun äidin kanssa tussaukset piiloon valkealla maalilla huvimajan valkeista osista (ruskeat osat olivat lähtökohtaisesti siistit). Tähän liittyy oma byrokratiansa, eli kaupungin kanssa täytyi kommunikoida, että saadaan oikea maali ym, lisäksi tälläiseen muitakin ihmisiä hyödyttävään toimintaan on mahdollista anoa talkooavustusta, joten se tehtiin myös. Sitten vaan isot "vasta maalattu!" kyltit useampaan kohtaan toiveena, että ihmiset pysyvät poissa hipelöimästä (ja töhrimästä!) tuoretta, siistiä maalipintaa.

 

Mulla oli varattu pompomeja lähinnä siltä varalta, että jos tästä huolimatta joku onnistuu jotain sotkemaan huvimajalla, saadaan mahdolliset kirkkoveneet peittoon. Maalipinta säilyi siistinä ainakin tuon vaaditut pari päivää, joten pompomit sijoiteltiin sitten vapaammin. Lisäksi olin miettinyt organzan ostamista, jota olisi voinut käyttää myös rumien kohtien peittelyyn, mutta en sitten ostanut sitä ja hyvä niin, koska sille ei ollut tarvetta.

 

Mietin myös huvimajalle johtavan polun rajaamista tai reunustamista jollain tavalla, yhtenä ideana tälläiset amppelikoukut http://www.clasohlson.com/fi/Lyhty--amppelikoukku/Pr406863000polun varrelle ja jotain nättiä roikkumaan. Idea hylättiin, koska maa on aika tiukkaa tuolla alueella ja noiden pystyttäminen olisi hankalaa (toimivat paremmin esim. nurmipohjalla).Jotkut lyhdyt voisivat olla myös kivat, mutta eivät toimi aurinkoisella kelillä. Polku siis jäi poluksi ja sitä reunustivat ihmiset, kun kävelimme huvimajalle ja pois.

 

Mielestäni äänentoisto on ihan must ulkosalla, varsinkin, kun vieraita on vähän enemmän, eivätkä kaikki pääse aivan lähietäisyydelle. Tämä ratkottiin meillä siis vahvistimella, parilla mikillä ja virta tuli aggregaatista (joka vuokrattiin Gramolta).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nii ja edellisessä pitkässä vuodatusviestissä unohdin mainita meidän mielestäni eeppisimmän somisteen, eli yhtenäisyysmaalauksen!

 

Lainaan itseäni persoonallisien ideoiden ketjusta:

 

 

- Yhtenäisyysmaalaus, jota käytettiin vihkipaikalla taustana. Maalattiin tätä akryylimaaleilla n. 70x80cm pinkopohjalle useampana sessiona sulhasen kanssa yhtäaikaisesti ilman varsinaista suunnitelmaa. Laitettiin vaan musiikkia soimaan, maalauksen sisältö muotoutui sitä maalatessa. Ainoastaan värit oli suunniteltu.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kivaa kuulla, että muitakin on vihitty ulkosalla! :)

 

Meidät vihittiin järven rannassa ilman mitään katosta. Riski oli aika iso, mutta kirkko oli kyllä varattuna jos huono sää olisi päässyt yllättämään. Sähköjä ei ollut, sillä me saatiin koottua pieni orkesteri, joka soitti paviljongissa. Alttarina toimi kukkakaari ja siihen itse rakennettu pieni valkoinen alttari. Saatiin lainaksi monta vanhaa penkkiä, jotka sopivat paikalle erinomaisesti. Koristelu tehtiin lähinnä sinkkisankkoihin ja maitotonkkiin laitettujen kukkien avulla, se onnistui minusta tosi kauniisti. Kuvia voi käydä katsomassa meidän huipun valokuvaajan blogista täältä: http://janitaautio.blogspot.fi/2015/09/marisa-sydan-rasmus.html

 

Kannattaa ehdottomasti ottaa riski ja järjestää vihkiminen ulkona, jos sellaisesta haaveilee! Vieraatkin olivat aivan onnessaan, tunnelma oli todella maaginen vihkimisen aikana. Saavuimme vielä paikalle hevosvaunuilla <3 Aivan unohtumaton kokemus!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kivaa kuulla, että muitakin on vihitty ulkosalla! :)

 

Meidät vihittiin järven rannassa ilman mitään katosta. Riski oli aika iso, mutta kirkko oli kyllä varattuna jos huono sää olisi päässyt yllättämään. Sähköjä ei ollut, sillä me saatiin koottua pieni orkesteri, joka soitti paviljongissa. Alttarina toimi kukkakaari ja siihen itse rakennettu pieni valkoinen alttari. Saatiin lainaksi monta vanhaa penkkiä, jotka sopivat paikalle erinomaisesti. Koristelu tehtiin lähinnä sinkkisankkoihin ja maitotonkkiin laitettujen kukkien avulla, se onnistui minusta tosi kauniisti. Kuvia voi käydä katsomassa meidän huipun valokuvaajan blogista täältä: http://janitaautio.blogspot.fi/2015/09/marisa-sydan-rasmus.html

 

Kannattaa ehdottomasti ottaa riski ja järjestää vihkiminen ulkona, jos sellaisesta haaveilee! Vieraatkin olivat aivan onnessaan, tunnelma oli todella maaginen vihkimisen aikana. Saavuimme vielä paikalle hevosvaunuilla <3 Aivan unohtumaton kokemus!

 

Ooh, olipa aivan mahtavia kuvia pipiti! Aivan ihana tunnelma ja niin rennon näköiset ulkohäät! Meilläkin kuitenkin ajatuksena pitää ulkohäät elokuun alussa 2017... Toivottavasti tämä viestiketju muuten tästä lähtisi taas etenemään, olisi kiva saada uusia ideoita!

 

Tällä hetkellä mulla on ajatuksena vaan laittaa pihapiirin keskellä sijaiseviin koivuihin roikkumaan kynttilöitä/kukkia pieniin lasipurkkeihin... Vihkiminen tapahtuisi toivottavasti hyvällä säällä näiden koivujen luona, tai sitten sateella pienen paviljongin alla, jossa oli jo valmiina pitkät puupenkit. Sitä katosta sitten kans jotenkin koristelisi...

 

Mites muuten pipiti tuo valokuvaus, menitte naimisiin siis Haapavedellä, mutta Janita Autio on näköjään Helsingissä. Mitä valokuvaus maksoi, jos saan kysyä? Matkakuluineen jne. 

Muokattu: , käyttäjä: sallaps

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Apua!

Mistä saan ulkovihkimisen keskikäytäväksi edullista mattoa metritavarana?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse olen nähnyt metritavarana myytävän lähinnä kuramattoa... Jos se ei käy, niin voisi etsiä kirpparilta mattoja, pinterestissä on näyttänyt kivalta, kun on eri mattoja laitettu jonoon. Tai jostain edullisesta kaupasta voisi etsiä käytävämattoja, joita ostaa sitten muutaman kappaleen ja asettaa peräkkäin?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^Jep. Haluaisinkin varsinaisen maton sijaan jotain kangasta tms. josta saisi tehtyä mm. pukua suojaavan polun "alttarille" asti. Ehkä pitää etsiä jostain lakanoita ja leikata niistä sopivia suikaleita jos en muuta keksi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
7 tuntia sitten, Mirmuliini said:

Kuinkahan hyvin puhe kuuluu ulkovihkimisessä? Meillä tulee semmoiset 10-20 vierasta olemaan vihkimisessä läsnä. Paikkana katettu katsomo. Mietin kuitenkin, vaatiiko se jonkinlaista äänentoistoa näin pienelle porukalle? Koristelut myös vielä vähän hakusessa, kun tuntuisi oudolta mitään kovin runsaita kukka-asetelmia tms sinne viedä. En tiedä, vaatiiko tuo koristeluja ollenkaan?

Miten kaukana vihkijästä ja hääparista vieraat istuvat? Onko lähellä liikennettä (moottori- tai kevyttä)? Vieraiden määrä ei välttämättä ole suurikaan vaikutin kuuluvuudessa, jos vieraat ovat vihkimisen aikana hiljaa. Kuuluvuuteen vaikuttaa myös jokaisen yksilöllinen puheäänen voimakkuus, mahdollinen lintujen laulu, ötököiden pörräys, sade, tuuli, akustiikka... Seisovatko vihkijä ja hääpari katoksen alla? Katon ja/tai seinienkin puute syö ääntä. Itse en varmaankaan uskaltaisi järjestää ulkovihkimistä vieraiden läsnä ollessa ilman äänentoistoa. 

Koristelu on ihan makuasia. Siinä on kyse siitä, miten juhlavaa, koristeellista tai pelkistettyä sinä ja puolisosi haluatte. Miten prameaa tai korutonta linjaa häissänne muuten noudatetaan? Isojen kukka-asetelmien ja nollatoleranssin välistä löytyy varmasti monia eri vaihtoehtoja. :girl_smile:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
On 30.6.2017 at 22.42, *Tiuku* said:

Miten kaukana vihkijästä ja hääparista vieraat istuvat? Onko lähellä liikennettä (moottori- tai kevyttä)? Vieraiden määrä ei välttämättä ole suurikaan vaikutin kuuluvuudessa, jos vieraat ovat vihkimisen aikana hiljaa. Kuuluvuuteen vaikuttaa myös jokaisen yksilöllinen puheäänen voimakkuus, mahdollinen lintujen laulu, ötököiden pörräys, sade, tuuli, akustiikka... Seisovatko vihkijä ja hääpari katoksen alla? Katon ja/tai seinienkin puute syö ääntä. Itse en varmaankaan uskaltaisi järjestää ulkovihkimistä vieraiden läsnä ollessa ilman äänentoistoa. 

Koristelu on ihan makuasia. Siinä on kyse siitä, miten juhlavaa, koristeellista tai pelkistettyä sinä ja puolisosi haluatte. Miten prameaa tai korutonta linjaa häissänne muuten noudatetaan? Isojen kukka-asetelmien ja nollatoleranssin välistä löytyy varmasti monia eri vaihtoehtoja. :girl_smile:

;)

Muokattu: , käyttäjä: Mirmuliini

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään