cisu

Vihkiminen ulkona - somistus!

171 viestiä aiheessa

Kannattaa ottaa yhteyttä myös paikallisiin partiolippukuntiin. Meidän lippukunnallamme on ainakin nelisenkymmenen hengen ruokailukatoksia parisen kappaletta, mutta me olemmekin pieni lippukunta. Isommilla lippukunnilla katoksiin mahtuu paljon enemmän ihmisä ja niitä on paljon enemmän. Ruokailukatos on yleensä neljäseinäinen harjakattoinen teltta, jossa on metalliset tukirangat joiden päälle telttakangas sitten vedetään ja solmitaan kiinni.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Biltemalta tilattii ja maksoi sata ekee kappale. Luotetaan siihen että saadaan juhlien jälkeen myytyä pois,saatas edes osa rahoista takaisin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Sirpis, miten olette jarjestaneet vihkimisen phuketissa? jokin suomi-seuran kautta pappi vai kuinka? asun mieheni kanssa taalla phuketissa ja meilla syyshaat tulossa. olemme ajatelleet myos taalla asuvien ystavien kanssa juhlia haitamme taalla, kun itse juhlatilaisuus on suomessa.

Sandaalit kannattaa ainakin jonkinlaiset laittaa, silla rantahiekka on polttavan kuumaa eika siina kylla karsi seisoa paikallaan ja hymyillakin pitaisi... :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä myös vihkiminen juhlapaikalla, joten se sade kyllä latistaisi aikas paljon.. Kevytpeitekatos tarkoitus tehdä vihkipaikan ylle jos säätiedotus vettä lupaa  :-/

Mun tuurilla tulee joku Jorma-myrsky ja vierailla on haarukat silmissä ja juomat sylissä.. Olenpas taas positiivisella tuulella  ;D

Pakko mainita tää, oon huono pitään salaisuuksia: ostin tänään miehelle sileän sormuksen, josta teetän ihan yksilöllisen jutun..  Voi ukko vähän yllättyä kun mulla onkin sille sormus kanssa  ;) Täytyy vaan pappikin saada juoneen.

Kaikille puutarhahäitä suunnitteleville alan nyt jo toivomaan aurinkoa.. !!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

tuli mieleen minkä kokoisen teltan vaatii 30 tai 50 hengen juhlakansa? teltaan pitäisi saada pöydät ja tuolit mahtumaan, sekä pieni tila tanssimiseen. lisäksi kyselen muiden puutarhahäitään viettävien koristuksista ja väreistä, mitä olette käyttäneet/suunnittelette että käytätte?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En osaa sanoa tuosta teltan koosta mut me varattiin aluksi 2kpl 3x9m telttoja 50 hengelle nyt vierasmäärä lähenee 80 niin ostettiin vielä kolmas. En tiedä riittääkö sekään. Tällä viikolla olisi tarkoitus laskeskella montako henkeä mahtuu. Eli meilläkin on tarkoitus ruokailla siellä ja pitää ohjelmaa jos sataa. Minua on ruennut niin hirveästi pelottamaan tuo sade et sanoin jo sulholle et varataanko joku paikka jossa on katto päänpäällä  :-/

Minun suunnitelmia voit lueskella päikystäni  ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meilläkin puutarhahäät tulossa! :-X :-X

Menemme vihille sulhasen vanhempien kesäpaikassa ja hääjuhlaa vietetään mökin pihassa. Juhlaa varten ollaan varattu kaksi 4x8 m juhlatelttaa, joihin olisi tarkoitus saada mahdutettua kahvipöytä ja 70 henkilöä. Voi tehdä tiukkaa, joten voi olla että joudutaan kehittämään tarjoilupöydälle oma katos.

Millaista pöytäkoristelua olette suunnitelleet muut puutarhassa juhlijat? Me varmaan tuodaan koivuja teltan nurkkiin, mutta pöytäkoristeet on vielä hakusessa.

Toivotaan kaikki poutasäätä hääpäivälle. Sade pelottaa, sillä meidän vihkipaikkaa ei saada katettua...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

juuri noita koristeluja olen minäkin miettinyt, ei ole kokemusta puutarha/teltta häistä ;D. haavelemani teemävärit eivät ole niin "luonnollisia" mutta silti ne vaan tahtoisin ;D(mustaa ja pinkkiä siis haaveilen ). mietin myös teltan väriä, mites se jos se on aivan eri värinen kuin itse muu, näyttääkö kaikki sekasotkulta? tämä riippuu tietty ostaako teltat itselle, jolloin voi väriin ehkä vaikuttaa vai vuokraako ne jostain.

tämän hetkinen suunnitelma: pöydät liinoitetaan valkoisilla liinoilla/lakanoilla ja siihen pinkkiä kaitaliinaa/kangasta keskelle TAI liinoitus pinkeillä liinoilla johon mustaa kaitaliinaa keskelle, korkeita lasisia maljoja tai lyhtyjä joihin isoja kynttilöitä, sekä vaaseja joihin itsekasvattamiamme gladiotuksia ym kukkia. myös käpyjä meinasin tavalla tai toisella käyttää kattauksissa/koristeluissa. voihan nekin maalata  ;D

toisaalta jos värit olisi enemmät luonnolliset esim vihreä, niin voisi vaikka havunoksia käyttää ns. kaitaliinana, sopisi ainakin metsähäihin  :) lisäksi voisi tehdä sammalista ja varvuista asetelmia kukkaruukkuihin. myös kiviä voisi käyttää, tehdä vaikka niistä paikkakortit ja käyttää lautasliinan painona  ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä oon ihan kypsä  :( Mieli muuttuu koristeluista kokoajan, tuntuu ettei tarpeeks halvalla löydy tarpeeks hyvää. Ja kun en ole mikään luova ihminen, niin idea-pula on suunnaton. Ei tahdo löytyä netistäkään inspiraatiota. Kukat kasvatetaan itse ja luonnonvalkoiset pöytäliinat (lue:Ikean lakanat) on hankittu. Nyt tuumin kaitaliinoja tai niille vastinetta.. Äh, turhauttavaa  ::)

nyt alkaa meillä mökkikausi niin sittenpä on taas projekteja riittämiin.. Koivuja ajattelin käyttää jotenkin.. Bilteman ulkotulitelineisiin tulee ikean pikkuruukuissa kesäkukkia reunustamaan käytävää papin luokse. En ole kuitenkaan edes päättänyt missä kohti meidät siellä vihitään..  ;D Nyt rupee jo itteekin naurattaan tää kitinä! Mut laittakaa suunnitelmianne, on kiva kun on muita samalla tavoitteella.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vietimme pääsiäistä mökillä, joka tulee olemaan vihki- ja hääpaikkamme. Tarkoitus oli haravoida ja siistiä pihapiiriä, mutta lumisade sotki suunnitelmat. Vähän harmittaa, kun asuinpaikasta on noin 400 km hääpaikalle, joten ihan joka viikonloppu ei ole mahdollista mennä mökillä käymään...

Pöytäkoristeet ovat vieläkin suunnittelematta, mutta päätimme että pöytäliinat tulevat olemaan kertakäyttöiset. Eipä tarvi kenenkään silittää! ;)

Saimme vähän suunniteltua opastekylttejä hääpaikalle. Kyltit tulevat pintalaudasta ja ne koristellaan pajusta punotuilla sormuksilla sekä kuitunauhalla. Äitini punoo "sormukset" ja joku muu jossain välissä tekee itse opasteet...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nyt meillä on hahmotelma pöytäkoristeista!  :D Ajatus lähti äidiltäni.

Pöytäkoristeet tehdään männynkävyistä, jotka sidotaan yhteen kuparilangalla. Väriä koristeeseen tulee antamaan katinlieko, jota lisätään koristeeseen samalla kun ne hääpäivänä pöytiin asetetaan.

Että ei muuta kuin käpyjä keräilemään...

Tässä koriste ennen liekoja (eihän niitä tähän aikaan vielä edes metsästä löydä).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kuten Nansku, mekin haimme sulhoni kanssa Biltemasta teltat. 2kpl 3x9m. á 100€ joten mielestäni pääsimme erittäin edullisesti. En tiedä onko heille tullut lisää. Maaliskuun lopussa nuo olivat jo kaksi viimeistä! Vihreä valkoraidallisuus sopii hyvin sillä ideana olisi tietty vihreän lisäksi valkoinen-vaal.keltainen-vaal.punainen. Koekokosimme jo yhden teltan. Pystytys helppoa, 2 ihmistä ja n. 30-45min. Kestää hyvin tuulta vaikka onkin silloin äänekäs.

Toiseen telttaan tehdään pieni tanssilattia. Hiekasta yms. perusta ja siihen levyjä päälle. Lisäksi kun vanhempani ovat tänä keväänä tehneet terassia, rakensivat he siinä sivussa vihkipaikan. Eli pappi tulee paikan päälle. Vihkipaikkana on pieni kahdeksankulmainen 'terassi' n.60cm korkealla aidalla. (valkoinen)

Ruusuja ollaan jo onneksi saatu istutettua pihalle, samaten valkoista apilaa. Vihkipaikkana on vanhempieni iso piha ja talo. Puutarha on hyvässä kunnossa kun sitä on jo vuosikausia muokattu eli suihkulähteet yms. ovat paikoillaan ja puut isoja.  :)

Buffet pöytä katetaan sisälle, pöydät ulos, osittain toisen teltan alle. (toivottavasti ei sada) Lisäksi tulee valkoisia 3m halkaisijaltaan olevia päivänvarjoja pöytien lähettyvillä. Onneksi talossa on kuitenkin tilaa kattaa pöydät myös sinne jos sää on aivan mahdoton. Lisäksi ulkona on grillikatos heti toisen teltan vieressä ja n.4m halkaisijaltaan oleva pyöreä 'lastenalue' teltta.

Saimme myös Kokemäeltä vuokrattua halvalla pöydät ja tuolit (9 pöytää, 60 tuolia). n.100€ / 3päivää. Nyt vain pitäisi keksiä koristeet. Esim terälehdet eivät tule kysymykseen tai mikään muu kevyt ja irtonainen koska pienikin tuulenpuuska lennättäisi kaikki pitkin pihaa. Kynttilätkään eivät ulkona pala kuin syvemmissä maljoissa. Olenkin suunnitellut hieman ilmpalloja ja saippuakuplia sekä tietysti ruusuja sinne ja tänne. :-X

Taloa (ruskeata tiiltä, 2krs.) koristamassa on pitkiä valkoisia kangaspakkoja tiputettuna harjalta alas ja ruusuköynöstä kiertämässä sitä paikka paikoin. Koivuja yritetään välttää, mutta niistä pitäisi tulla ainakin 'portti' talon sivuun josta pääsee varsinaiselle juhlapaikalle takapihalle.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me ollaan ajateltu laittaa telttojen pöytiin kynttilöitä sitten illallan vähän hämärtyessä. Kynttilöitä tulee myös yhteen aittaan, jossa on booli- ja sahtitarjoilu. Kynttilöinä käytämme perus tuikkuja. Ne laitetaan venetsialyhtyihin, joiden pohjalla on hieman hiekkaa. Tyhjiä, väreistä pestyjä, venetsialyhtyjä olemme keräilleet kaikilta sukulaisilta.

Hääpaikan pihaa olemme alkaneet siistiä, vaikka se lähtökohtaisesti hyvässä kunnossa onkin. Jotain uusia istutuksia on laitettu, mm. orvokkeja kukkapenkkeihin.

Pitäisi jatkaa käpyjen keräilyä, jotta saadaan nuo pöytäkoristeet tehtyä...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mitenkäs te, joilla puutarhahäät, olette ajatelleet ruoat pitää lämpimänä/kylmänä ja suojassa siitepölyltä, lentäviltä ötököiltä yms?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

nämä asiat on meillä ollunna mietinnässä... ja kun juhlapaikalla ei ol vielä sähköjäkään... *huh huh* mutta eipä kyllä ole vielä menukaan selvillä, joten no panik. ötököille nyt ei maha mitään - suomen kesässä. kai ne sekaan sopii  ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

170hengen puutarhahäät suunnitteilla. Teltat on ostettu biltemasta, niitä 3x9metrisiä muutama kappale. Kalusteet vuokrattu ja hintaa tulee kalusteille joku 300€.

Safkat pidetään kylmänä ihan oikealla jäällä ja liinan alle riviin ladotuilla littanoilla kylmäkalleilla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kylmäkalleilla mekin ajateltiin pitää tarjottavat kylmänä. Siitepölyltä ja ötököiltä onkin sitten vaikeampi suojautua. Uskon vieraiden ymmärtävän, ettei kärpänen lautasella ole katastrofi ulkoilmahäissä...  ;)

Viime aikoina aikaa on kulunut kesäkukkia hoivaten, kukkapenkkejä ja kasvimaata kitkien. Yritämme saada talon pihan mahdollisimman edustavaksi ennen häitä. Enää 12 päivää jäljellä, akaa jo jännittämään! Pöytäkoristeetkin kun ovat todella pahasti vaiheessa...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pöytäkoristeet vihdoin tehty... Tuli tosin hieman muutosta suunnitelmiin. Käpyjen lomaan piti laittaa liekoja, mutta kuivan kesän vuoksi ne olivat metsässä ihan ruskeita! Korvaamme lieot rauduskoivun oksilla. Ihan kivat niistä näinkin tulee, oikeastaan paremmat.  :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Mitenkäs te, joilla puutarhahäät, olette ajatelleet ruoat pitää lämpimänä/kylmänä ja suojassa siitepölyltä, lentäviltä ötököiltä yms?

Me pidetään lämpölevyillä ja kylmäkalleilla.. juomat jääsankossa pystyssä jne.  Lainaamme ravintolasta lämpölevyjä, mutta jotakin pienimuotoista joku sanoi tekevänsä ikean tuikku+levy-yhdistelmillä. En noista tosin tiedä mitään..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Heinäkuussa tarkoitus mennä vihille ulkona juhlapaikan pihassa. Järvi vieressä. Pihamaa nurmikkoa ja koivuja ihan rannassa. Ollaan ajateltu laittaa hääkaari kukkasin pihaan, mutta mitäs muuta koristeita.

Vieraat varmaan seisovat, muodostaisivatko kuitenkin käytävän niin kuin kirkossakin? Vai miltä kuulostais, jos kivistä tekisi käytävän nrmikolle. Pitääköhän kirkon ja papin mukaan paikalla olla jokin pöytä ja risti?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on sama homma, juhlapaikan pihassa vihitään.  :D

Ristiä ei ole pakko laittaa eikä muutakaan sellaista. Mun serkku vihittiin joskus mökin pihassa niin, että vieraat seisoivat ja välissä meni käytävän tapainen. Reunat oli koristeltu kukkasin.

Meidän häihin ajattelin laittaa koristeeksi ja "tilanjakajiksi" koristeltuja pajupyramideja, tai mitä ne nyt ovat.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

meillä kanssa vihkiminen ulkona (sään salliessa) :-X

ideoita kaipailisin koko homman toteutukseen.. meillä tuomari vihkii, kun ei kuuluta kirkkoon..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä olisi haaveissa sama idea eli ulkona vihkiminen, mutta hermostuttaa alkaa suunnittelemaan kun näistä Suomen ilmoista ei KOSKAAN tiedä.,  :-/ Täytyy olla sitten vaan joku hyvä plan B.

Vinkkinä voin sanoa että noista "häähulluista" jenkkiohjelmista saa hyviä ideoita ulkona pidettäviin vihkiäisiin. Tosin meillä ne varmaan toteutetaan hieman pienemmässä mittakaavasssa  :D. Miten olette muuten musiikin ajatelleet? Minä ajattelin ehkä jotain viulunvinguttajaa tms.. Urkuja tuskin ulos saa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidät vihitään säiden salliessa ulkona! En kyllä vieläkään oo keksiny, mitä koristetta sinne vihkipaikalle laittaisin, mutta periaatteessa se ei paljon tarvitsekaan. Jotain kuitenkin haluaisin merkkaamaan sitä keskikäytävää. Pappi tulee seisomaan kahden pihlajan välissä. Pihlajia ehkä voisi hyödyntää niin, että laittaa pihlajanoksia esim ruukkuihin tai sinkkisankkoihin käytävän varrelle.. Toivottavasti vaan ois paljon marjoja!

Musiikki tulee olemaan meillä sähkökitara+basso. Mun veljet soittaa niillä häämarsseina Hurriganesia ;D

Tässä olis kuva siitä vihkipaikasta:

Elo07001.jpg?t=1186682268

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Meillä olisi haaveissa sama idea eli ulkona vihkiminen, mutta hermostuttaa alkaa suunnittelemaan kun näistä Suomen ilmoista ei KOSKAAN tiedä.,  :-/ Täytyy olla sitten vaan joku hyvä plan B.

Vinkkinä voin sanoa että noista "häähulluista" jenkkiohjelmista saa hyviä ideoita ulkona pidettäviin vihkiäisiin. Tosin meillä ne varmaan toteutetaan hieman pienemmässä mittakaavasssa  :D. Miten olette muuten musiikin ajatelleet? Minä ajattelin ehkä jotain viulunvinguttajaa tms.. Urkuja tuskin ulos saa.

Mun kaverin häissä musiikki tuli mankasta ja tietenkin oli liitetty isommat kaiuttimet, että kuului hyvin.

Itse olen ajatellut juuri viulun- tai sellonsoittajaa. Tuttavapiirissä on musikantteja, täytyy vain kauniisti pyytää josko suostuvat soittamaaan:)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään