Less is more


Neenus

Recommended Posts

Kuvia yksinkertaisista pöytien koristeluista, jotka olisi helppo toteuttaa!

Sellaisia koristuksia kaipailisin missä on pöydillä kynttilät, joissakin kauniissa kipposissa ja sitten saa olla myös servetit tottakai, ja myös irtokoristeita saa olla (esim. vaikka kuvioleikkurilla leikattuja tiettyjä kuvioita pöydillä?)

Näitä on ERITTÄIN työlästä löytää, tällaisia kuvia siis, eteen sattuu vaan hääpöytiä joissa on kaikki niin viimisen päälle tehtyjä. Askarrella toki tykkään, juttuja mihin tarvikkeet saa vaikka Tiimarista, ettei tarvitse kiitää minnekkään huitsin nevadaan niitä tarvikkeita etsimään.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • Replies 99
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Guest Mrs Melen

Kivia, voi kerätä luonnosta :)

cardparty_0704_03.jpg18Sarah_PaulA.jpg

Voi käyttä pilarikynttilöitä.. Ei tartte vaihtaa kun sammuu.. Siinä on vaan oltava se aluslautanen ja pitää tsekata jos tekee esim. moisia viritelmiä;

ss_HeartCandleWFlame.jpg

Ja voi yhdistää kynttilä ja kukat :) Yksinkertaista ja kaunista :) Voihan itse tehdä vaik sekä osto että luonnonkukista kranssin kuten alla;

LowCenterpiece268.jpg

Muuta;

dukning6.jpgdukning4.jpgdukning2.jpg

Joku kivan värinen kaitaliina ja et tartte niin paljon siihen päälle :)

f8808a56.jpg

Muuta somistusta;

dsc00406_std.jpg04.jpg

Tässä nyt jotain :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...

Mun serkun häissä pari vuotta sitten pöytäkoristeena oli vain paperinarusta tehtyjä pieniä köynnöksiä. Valitettavasti mulla ei oo kuvia niistä, mutta idea oli tämä: paperinarusta oli otettu n. metrin mittainen pätkä ja molemmista päistä avattu lehdet. Lisäksi välille oli tehty paperinarukukkia eli avattu vaan kolmesta pätkästä terälehdet, pätkät voidaan sitoa vaikka siimalla toisiinsa... Oli tosi kaunis ja yksinkertainen koristelu. Pöydissä oli lisäksi kaks kynttilää kussakin.

Erään tutun häissä taas oli joka pöydässä pitkä muratin verso pöydän päästä päähän. Eli hyvin yksinkertainen juttu ja sopi teemaan, kun morsiuskimpussakin oli murattia.

Link to comment
Share on other sites

Upea asetelma, Cake78! Onko tuolla sisällä oasis? Miten tuo on tehty? Kääritkö sen märkänä folioon ja sitten päällystit? (näin neuvottiin jossain lehdessä ja siinäkin näytti hienolta) Oliko tosi vaivalloista tehdä?

Moi Cordelia! Asetelmat on tehty märkäsieneen ja astiana on käytetty 1,5L maitopurkkia. Purkit maalattiin spraymaalilla valkoiseksi, sitten laitettiin ns. apinanruohoa alareunaan. Sitten purkki peitettiin vaahteranlehdillä ja laitettiin lopuksi silkkinauha. Kukat asettelin vain suoraan sieneen.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Näin erään ravintolan pöydässä todella yksinkertaisen ja häikäisevän tyylikkään kattauksen. Pöydässä oli valkeat liinat ja ruskea kaitaliina.

Pöydässä oli yksinkertaiset kirkkaat viinilasit ja suora pyöreä maljakko, jonka pohjalla oli vaaleanruskeita kiviä ja maljakossa oli tällainen yksi krysanteemin oksa, mutta tumman ruosteen punaisena.

chry110.jpg

Kuulostaa kauhean simppeliltä, mutta miehenikin oli aivan ihastunut, vaikka hänen mielestään on turha vouhottaa jostaisn kukkakoristeista  ;D

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 5 weeks later...

Heippa, nyt mäkin pääsen osallistumaan kuvien kanssa, kun piti kuvat laittaa myynti-ilmoitusta varten näkyville.

Meidän koristelu oli helppo toteuttaa, mutta näyttävä. Kahden kaason kanssa meni vaan tunnin verran pöytien koristeluun!

Aniliinin/kullansävyinen organza leikattiin suikaleiksi (kankaan leveys kolmeen osaan) ja kiinnitettiin reunat suikaleen alle 'makkaraksi'. Organzamakkara rypytettiin ja keskelle laitettiin konjakkilasit, joissa edullisia sekundaruusuja. Värit oli hehkuvammat livenä, noissa voimakas auringonpaiste on sanut osan kuvista ylivalottumaan.

51062ae03b92856d0e51179b3820e8e1.jpg4627b9dc36e2047628e999235d7bb548.jpgf2170779e62571dd34e19b13e894e957.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

mä kattelin näitä kuvia täällä, mutten mielestäni löytänyt semmoisia yksinkertaisia, vähäeleisiä koristeluja/somistuksia. mä oon liikkeellä "less is more" -ajatuksella, eli meille ei tule mitään koristepaljoutta, vaan tosi vähän kaikkea: pitkiin pöytiin tulee harvakseltaan matalia maljakoita, joissa on yksi vaaleanpunainen lilja ilman mitään "vihreitä", ja jokaisen 4 hengen kohdalle tulee kaksi viininpunaista tuikkukippoa. noitten kippojen väliin pöydälle mietin vielä semmoista ohuen ohutta teräslankaa, jossa ois vaaleanpun/viininpun+kirkkaita lasihelmiä, mutta en oikein osaa päättää, otanko vai jätänkö. pöytäliinat on valkoiset ja kangasservetit on viininpunaiset.

morsiusparin pöytään tulee ne tuikkukipot ja sitten mun kallakimppu lepäämään siihen etualalle. ehkä niitä lasihelmiä sitten vielä lisäksi. meidän pöydän taakse tulee ehkä (jos kaaso ehtii tehdä :rolleyes: ) kartongista yksinkertanen sydän, jossa lukee meidän nimet, ja niitä sydänkylttejä eri teksteillä tulee muutenkin esim lasten leikkihuoneen ovelle ja lahjapöydän yläpuolelle.

meillä siis väreinä viinpun ja vaalpun/tumma roosa/luumunpun (riippuu vähän katsojan silmästä). mun puku ja sulhasen paita+kraka on tumma roosa/luumunpun.

onko täällä muita, jotka koristelee tosi yksinkertasesti? ois kiva nähä myös kuvia semmoisista häistä. :)

Muokattu: , käyttäjä: katt
Link to comment
Share on other sites

Meille tulee TODELLA yksinkertaiset koristeet:

- kirkkoon: ei mitään

- juhlapaikkaan tulee vain pitopalvelun hintaan kuuluvat:

valkoiset pöytäliinat (+valkoiset lautaset, tav. aterimet ja juomalasit)

siniset servietit

vaniljanväriset pitkät kynttilät (ilmeisesti buffapöytään tai johonkin minne mahtuvat, etteivät ole vieraiden tiellä – pitopalvelu kyllä osaa laittaa ne hyviin paikkoihin)

pikkutuikut pöytiin

ulkona ulkotulia muutama

- ei kakunkoristetta (ellei innostuta ajatuksesta... :grin: )

- paikkakortit ja istumajärjestykset askartelen sävyihin sopiviksi

- pukuuni: kangasta 4 erilaista sinertävää väriä, strasseja ja helmiä koristeiksi

- vieheet pukuni kankaista

- ei kukkia minnekään, ei edes morsiuskimppua :blink: (tai ehkä ostan Tiimarista jonkun feikkikukkahässelin heittokimpuksi :lol: )

- lisäksi vieraat saavat luvan pukeutua värikkäästi ja tod. juhlavasti :grin:

...kun tulee mm. sitä vieraidenkin pukuloistoa, niin se jo riittää "koristeeksi" – ja vieraillekin silmänruuaksi! :-*

Link to comment
Share on other sites

Täällä myös tällä motolla. Kirkkoon ei ainakaan yhtään mitään ylimääräistä. Pienen kimpun haluaisin itselleni, mutta en haluaisi kukkia edes juhlapaikalle. Kiviä ja kynttilöitä ehkä joo. Ja sitä peikon-mitä-se-nyt-on vielä harkitsen.

Kauniita pieniä juttuja tuolla Renin linkittämässä ketjussa. Tosin en jaksa ruveta askartelulinjalle edes tota vähää.. Noita kiviä paikkakorttina olin kyllä miettinyt. Täytyy nakittaa joku kauniskäsialainen siihen hommaan..

muoks. peikonoksa?

Muokattu: , käyttäjä: Timotei
Link to comment
Share on other sites

Meillä myös koristelu tulee olemaan hyvin yksinkertainen. Juhlapaikka on itsessään sen verran kaunis, että mielestäni koristeita ei paljon tarvita. Pöytäliinat ovat pellavanväriset ja ikkunoissa on pellavanväriset ja tummanpunaiset verhot. Tarkoitus olisi laittaa pöytiin vain tuikkuja Ikean Galej-kipoissa sekä koristekiviä. Mahdollisesti myös silkkisiä vaahteranlehtiä, jos niitä saan jostain tilattua, koska häät ovat syksyllä. Mutta jos laitetaan noita lehtiä, niin sitten ei kiviä. Lisäksi sitten tummanruskeat servietit, joihin on kirjailtu meidän nimet ja hääpäivä. Ne laitetaan pöytiin valmiiksi. Ei sen kummempia koristeluja, ei mitään kukkia paitsi ehkä kahvipöytään, mutta tuskin sinnekään.

Niin ja kirkkoon ei todellakaan tule mitään koristeluja.

Muokattu: , käyttäjä: KooKoo
Link to comment
Share on other sites

Meillä ei ollut kirkossa mitään.

Juhlapaikalla pöytien keskellä meni ulkovalosarjat organzan alla, muutama kynttilä. Häälehdet pöydässä (lehti / pariskunta) ja jokaisella paikkakortti. Kukkina ainoastaan kukkivia kirsikanoksia (joiden piti aueta yön aikana, mutta eivätpä auenneetkaan...).

IMG_1098.jpg

Link to comment
Share on other sites

Guest Jonse kirjautumatta

Minusta sinulla Katt on jo tosi paljon kaikkea pöydissä! Meillä oli talvihäissämme kukkien osalta niukka koristus mutta sitten kynttilöitä olikin paljon! Niiden asettelu oli helppoa mutta siivoaminen olikin sitten ollut vähän hankalampaa.

Meillä EI ollut:

- pöydissä kukkia, ainoastaan buffetpöydässä oli 1 asetelma, minun morsiuskimppu sekä pienenpieni heittokimppu (ai niin ja vieheet)

- kirkossa ei mitään muuta kuin ihania tuikkuja (kirkkona oli valtavan upea Temppeliaukion kirkko, johon sai tilattua vahtimestarilta tuikkuja kivenkoloihin alttarin taakse!)

- servettien ympärillä ei mitään, sillä halusin ne tosi yksinkertaisesti aseteltavaksi. Kahviserverit oli myös ihan tavalliset joskin nätin näköiset ilman painatuksia tms.

- Menukortit (2kpl) olivat vain buffetpöydässä sillä en halunut niitä tukkimaan ruokailupöytiä. Menu oli myös häälehdessä jota luettiin innokkaasti... Lehti jaettiin kirkossa, joten siinä oli kaikki ohjelmat, en siis tehnyt erikseen ohjelmalehtisiä, kun häälehdestä löytyi kaikki.

- ei hääkarkkeja, kaasoilta sai hakea Fazerin sinisiä konvehteja jos ratkaisi häälehden hääpariaiheisen ristikon

- ei hääkaaria, tai mitään koristeluja seinillä, paikkana ah niin mahtavan ihana Agroksenmäen holvikellari, jonka kiviset seinät himmeine valaistuksineen toimi loistavasti sellaisenaan

Sen sijaan meillä oli:

- valkoisten pöytäliinojen päällä Ikean Sommar kynttilöitä 8 kpl per pitkä 12 hengen pöytä ja 2 vaasia / pitkä pöytä ja vaasissa tummanpunaista tai harmaata hiekkaa johon upotettuna pöytäkynttilä. Näiden lisäksi pöydän keskelle koko pituudelta ripoteltuna kirkkaita, vaaleita mattapintaisia sekä röpelöisiä kirkkaita pieniä kiviä.

- buffetpöydässä 2 isohkoa pöytäkynttelikköä (sai vuokrata juhlapaikasta)

- morsiuspöydän molemmin puolin isot lattiakyntteliköt (sai vuokrata juhlapaikasta)

- paikkakortit ja pöytänumerokortit oli samantyyliset kuin kutsukortit ja buffetpöydän menukortit, sekä istumapaikkakartat 2 kpl

- lahjapöydässä oli meistä kuvakollaasi sekä hääauton takalasista mukaan otettu iso sydän jossa luki meidän nimet

Tämä aika simppeli koristelu sai paljon kehuja, juhlasali oli tosi upea kaikkine kynttilöineen joita laskin olevan loppujen lopuksi jotain 140-150 kpl! :-*

Link to comment
Share on other sites

meillä ei tule olemaan koristepaljoutta. :)

kirkkoon EHKÄ kukkalaitteet..

juhlapaikalle pöytiin punaiset kaitaliinat, kyntteliköt ja koristekiviä. sekä nimikortit tms. ainoat kukat tullee olemaan mun kimppu ja buffetpöydän kukkakimppu (tai jos kirkossa kukkalaitteet, niin ne on sitten buffapöydässä).

Link to comment
Share on other sites

Mä ilmeisesti kuulun tänne pinoon, koska meille ei tule juurikaan koristeita...

Pöytiin:

- tapettikaitaliinat

- yksinkertaiset kukka-asetelmat (vesipolymeeriä, yksi neilikka ja koivunoksa)

- peruskattaus servetteineen

- yksi "pöytäkolmio" per pöytä (kolmiossa ohjelma, menu ja pöytänumero)

Kahvituksen ajaksi pöytiin tulee lisäksi:

- lahjarasiat

- vieraskirjakortit + kynät

Muita koristeluja:

- meidän pöydälle ei tule kuin kaitaliina, mun kimppu ja meidän shampanjalasit

- muualle tulee koivuja kokonaisina (ollaan siis enimmäkseen ulkona)

- ruokapöydälle yksi vähän isompi asetelma neilikoista ja koivusta

Link to comment
Share on other sites

muoks. peikonoksa?

peikonpähkinä:)

Mulla on häät vielä toistaiseksi haaveiluasteella mutta samoilla linjoilla mennään, en tykkää mistään sekamelskasta pöydillä vaan vähät, tyylikkäät koristelut on paljon parempia.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Yksinkertainen, tyylikäs, mustavalkoinen... Näin minun haaveissani :) Ongelmia hieman aiheuttaa juhlatila, joka on peruskorjattu vanhaan tallirakennukseen, kattoparrut jne. Tilan puolesta saadaan valkoiset pöytäliinat ja ajattelin itse valmistaa mustat/mustavalkoiset kaitaliinat tapetista/boordista/kankaasta. Maljakoiksi niitä ikean kapeita "aaltovaaseja" valkoisina ja mustina, jokaiseen maljakkoon yksi tai kaksi valkoista ruusua (3 kpl/pöytä/10 hlö). Lisäksi itse tehdyt mustavalkoiset ohjelma/menukolmiot (2 kpl/pöytä). Servietit ja paikkakortit myös mustina/mustavalkoisina. Haluaisin myös hieman vaaleanpunaista, mutten tiedä, miten sen toteuttaisin. Sen verran ajateltiin niitä kattoparruja hyödyntää, että voitaisiin laitta jotain halpaa valkoista kangasta roikkumaan sillai nätisti ja ehkä muutamia valkoisia amppeleja laittaa katosta roikkumaan. Morsiusparin pöytään kukka-asetelmaksi morsiuskimppu. Olipas sekavaa, toivottovasti jotain tolkkua :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...