Jump to content
Naimisiin.info

Kaitaliinat


M.E.K

Recommended Posts

  • 1 month later...
  • Replies 252
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Onko kellään kokemusta noista ikean flynn lill -paneeliverhoista? Ostettiin niitä iso kasa pinkkeinä pöytiä varten, pistetään halki ettei tule niin leveä (pöydät aika kapeat) ja ehkä rypytetään... Mutta onko joku OIKEESTI kokeillu niitä? Ja oisko kuvaa? Sadan hengen häihin olis tullu niin saamarin kalliiks noi nettikauppaliinat että ikea sai tulla hätiin, toivottavasti ei oo liian tummat :(

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Minä tilasin meille 30 cm leveää organza kaitaliinaa britti ebaysta. Metrejä liinalla on 25 ja hintaa tuli postikuluineen 14 euroa. Alunperin ajattelin ostaa tuon liinan Suomesta mutta me karsittiin se turhana kuluna, kun hintaa olisi kertynyt todella paljon enemmän. Tajusin kuitenkin katsoa ebaysta ja siellähän niitä liinoja oli. Paketti tuli kotiin alle viikossa, joten olen tyytyväinen ostokseen. Siellä oli tuota samaa liinaa halvemmallakin, mutta se oli taiteltu kun taas tämä minun ostos oli rullalla. Tuo taiteltu organza sopisi hyvin johonkin askarteluun tai muuhun koristeluun.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Guest tanjaana

Minä ajattelin kans tilata Ebaysta kaitaliinat. Ensin suunnittelin minäkin organza- liinoja, mutta taidankin päätyä satiiniisiin, niilläkään ei minusta paha hinta 25kpl melkein 3 metrisiä liinoja reilulla 50 eurolla.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 1 month later...
  • 4 weeks later...
  • 4 months later...

Hei, olisin kaivannut apua liittyen organza kaitaliinan käyttöön.

 

Ajattelimme laittaa organza kangasta pöydälle keskelle koko pöydän pituudesta, mutta miten se organza liina kannattaa päättää loppumaan eli heti pöydän päähän, 15 cm roikkumaan pöydän päädyistä, 30 cm pöydän päädyistä roikkumaan vai solmia jollain solmukkeella pöydä päädyistä. Eli miten tuo organza käyttäytyy - lähteekö rispaantumaan pöydän päistä.MIten olette ajatelleet itse tekevänne kyseisen kankaan kanssa.

 

Kiitos vastauksista!
 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Hei! Olisiko vinkkejä miten saisin organzaliinan kiinnitettyä pöydän reunaan?=) pöydän päällä on siis pöytäliina;)

 

Kävisköhän semmoinen tekstiiliteippi? Joissakin vaatekaupoissa olen nähnyt ihan semmoisen teippirullan kaksipuolista teippiä, jolla on siis tarkoitus teipata vaate kiinni ihoon, mutta miksipä se ei kiinnittäisi kangasta toiseen kankaaseen. Teipin pitäisi olla sellaista, että ei jätä jälkiä kankaaseen.

Link to comment
Share on other sites

Näkisin, että on tasan kaksi vaihtoehtoa: joko tekee kaikkensa saadakseen reunat piilotettua, tai sitten ei yritä peitellä liinan vaihtumista vaan pikemminkin tekee siitä koristuselementin.

 

Riippuu tietysti liinan materiaalista ja kuviosta, että saako palat esim. teipattua tai ommeltua takapuolelta "saumattomasti" yhteen. Jos ei ole kovin paksua, niin tuskin päällekkäin laittaminenkaan näkyy. Jos liinojen päälle tulee vielä muuta härpäkettä, timangeja, kukkia yms. niillä voi saumoja peittää myös. Sauman päällä voi tietysti olla myös joku laakeampi koriste, joka peittää sauman kokonaan, esim. teemavärinen leveä "taso", jossa vaikka pöydän ainoa kukkalaite.

 

Toisaalta sitten taas liinat voisi laittaa selvästi erilleen toisistaan, ja niiden väliin joku koriste, esim. kukat, kynttilät... (riippuu tietysti sitten myös siitä, mitä kaitaliinan alla on, siisti pöytäliiina, vai kuoppainen työväentalon vaneripöytä).

 

Kolmas vaihtoehto on laittaa kaitaliina niin, että se selvästi lyhyempi kuin pöytä, ja koristaa vain pöydän keskiosaa. Kuvainspiksenä tämä  ja tämä, vaikkakin turhan pelkistetty.

 

Tässä ketjussa on varmasti muitakin hyviä (parempia :D ) ideoita.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 8 months later...
  • 10 months later...
  • 4 weeks later...

Onhan useita neljän hengen ruokapöytiä, jotka ovat 120cm pitkiä, joten 60cm on varmaan ihan realistinen. Usein muutenkin juhlapaikalla istutaan aika tiiviisti vierekkäin. Sinuna ottaisin huomioon vielä sen, minkä mittaisia juhlapaikan pyödät ovat (ovatko esim. neljän vai kuuden hengen pöytiä) ja laskisin tarpeen sitten sen perusteella. Kaikenkaikkiaan laskeminen on helpompaa kun tiedät pöytien koon ja pöytäjärjestyksen. 

 

Mikäli käy niin, että ostat kaitaliinaa nyt liian vähän ja huomaat asian sitten viikkoa ennen häitä, on hyvä olla varasuunnitelma. Esim. oma pöytä tai "kunniapöytä" voi hyvin erottua muita pöydistä.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...