Kynttilät juomalaseissa


Guest himpul@

Recommended Posts

  • Replies 105
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Luulisi että vanhemmat komentavat lapsia ettei sörki kynttilöitä ja heinäkuussa lapset ovat varmasti mielellään ulkona. Kannattaa keksiä lapsille tekemistä, värityskirjoja, karkkipussit, pallopelejä ulos. :) Ja jos kynttilät ovat vaikka tuikkukipoissa en usko että lapset niitä kamalasti koskevat, elleivät ole kauhukakaroita  ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Lapset ovat yllättävän skarppeja. Yleensä kynttilöissä kiinnostaa eniten se että lasten mielestä ne pitää puhaltaa. Ja oppia ikäkaikki. Tuskin sinne kukaan lapsi ihan yksin tulee, ja enemmän se on aikuisen syy jos lapsi itsensä polttaa. Kynttilät vaan pöytään ja hyvät pirskeet lapsillekin. Ne on aika fiksua porukkaa (alle 3 vuotiaatkin!)

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Mäkin olen ihastunut ajatukseen tuikuista/kynttilöistä laseissa pöytien koristuksena. Mutta tyhmänä täällä ihmettelen, että entä jos kynttilöitä tosiaan polttaa juomalaseissa eikä esim. tuikkukupeissa, miten lasille käy?  Vai käykö mitenkään? Eli tummuuko se, saako mahdollisen valuneen talin helposti pois jälkeenpäin jne? Onko kukaan lainannut pitopalvelulta laseja tähän tarkoitukseen?

Link to comment
Share on other sites

Guest Pirpana-81

ainut juttu lasissa polttamisessa on se että kestääkö lasi liekin kuumuutta? monet steariini kynttilät palaa aika kovalla liekillä että suosittelen hankkimaan parafiini kynttilöitä. Ja lasin tummuminen johtuu kynttilästä kun sen liekki lepattaa niin silloin se yleensä savuttaa ja noettaa.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Kannattaa testata se lasin kuumuuden kesto.

Esim aallon pienenpieni aaltoastia ei kestä kynttilää sellaisenaan, mutta jos siihen laittaa koristehiekkaa tai vaikkapa merisuolaa pohjalle, toimii se eristeenä ja lasi kestää.

...oho.. :o mä olen poltellut kyntilää Aallon pienenpienessä astiassa jo muutamia vuosia. Ei oo vielä ainakaan poksahtanut..

Link to comment
Share on other sites

minulla oli kotona jouluna shottilasissa vettä,koristekiviä ja tuikku-kynttilä päällä. En uskaltanut vaan polttaa kynttilää kun pelkäsin, että käy huonosti. Näytti kyllä ihan hyvältä. Montaa koristekiveä tosin tuhon pieneen lasiin ei menekkään, mutta laitoin lasin miltei täyteen ja kynttilän siihen päälle.

Link to comment
Share on other sites

Guest Morsmaikku29.7

Kannattaa tosiaan laittaa lasin pohjalle hiekkaa tai jotain "eristettä". Kaverilla oli pilttipurkissa tuikku, eikä se ainakaan tummunut, vaikka suuaukko onkin kapeampi kuin muu osa. Havin kynttilät palavat taseisemmin kuin useimmat muut merkit. Kannattaa siis testata etukäteen miten toimii..

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Eli siis tiedän että tuolta Partyliteltä saa mutta onko joku törmännyt missään edullisempiin sellaisiin. Kynttilöitä pitää kuitenkin olla n. 80 kpl ja Partyliten kynttilöinä niille kertyy jo ihan kamalasti hintaa.

Haluttaisiin näitä siksi että tuikut palaa niin nopeasti loppuun ja siiten niitä saa olla vaihtamassa mutta kun nuo votiivit palais niin paljon, paljon kauemmin.

Tarkoitus olis laittaa ne Ikean Galej-kippoihin että jos joltain löytyis edes jotain idistä mitä muita kynttilöitä sinne vois laittaa niin olisin kiitollinen.

Link to comment
Share on other sites

Kiitos Ennu vinkistä mutta nuo on valitettavasti just niitä tuotteita mitä saa ostaa vain myymälästä eikä postimyynnin kautta. Se lukee siinä sivulla punaisilla kirjaimilla. Oliskin ollut niin helppoa jos olis voinut tilata.

Yks tuttu on menossa juhannuksen tienoilla käymään sillä suunnalla niin lupasi tuoda niitä jos vain muistan muistuttaa. Tai ei siis noita vaan niitä mitkä palaa sen 10h.

Tosin olisin halunnut hajuttomia että jos jollain on vielä vinkkejä niin otetaan mielellään vastaan.

On nimittäin tuo budjetti jo vähän retuperällä niin haluaisin säästä kaikessa missä vain mahdollista.  :-/

Link to comment
Share on other sites

Klaviks: Sitä samaa mäkin tässä tuskailen koska itsekin reagoin vähän huonosti noihin tuoksullisiin kynttilöihin.

Ei kai  tässä enää muu auta kuin tilata sieltä Partyliteltä ne kynttilät. Tai sitten vain reippaasti laittaa jokaisen tuikkuupin viereen yksi varatuikku minkä voi sytyttää sitten kun omalla kohdallaan oleva alkaa hiipumaan...

Link to comment
Share on other sites

Olen alkanut miettiä talvihäitä aiemmin haaveilemieni kesähäiden sijaan. Talvihäihin kuuluvat mielestäni ehdottomasti kynttilät ja ulkotulet tunnelmanluojina.. mutta sitten tulin ajatelleeksi että häävieraissamme on paljon pieniä lapsia. Onko teillä kokemusta siitä, miten kynttiläpaljous ja lapset häävieraina sopivat yhteen? Onko liian vaarallista?

Link to comment
Share on other sites

Sovit jonkun kanssa että käy vaihtamassa kynttilät kun ne sammuu. Mä olet yksissä juhlissa vaihtanut kynttilät, toinen sytytti ja toinen heitti sillä aikaa vanhat roskiin. Meni nopeasti ja helposti. Edellyttää tietty et pöytien välissä pääsee kulkemaan hyvin. Turha siksi maksaa PartyLiteista niin paljoa (katoin just et maksaa 13,40e/12kpl) et niissä on pisin paloaika.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...