Jump to content
Naimisiin.info

Teemana elokuvat


Juliette

Recommended Posts

Elokuvamusiikkia ja muuta leffoihin liittyvää rekvisiittaa?

Meillä oli kerran leffabileet, jossa kaikki pukeutuivat joksikin elokuvasta tutuksi henkilöksi. Mutta se ei ehkä toimi häissä...

Link to comment
Share on other sites

Onko kyseessä joku tietty elokuva? Onko toinen leffafriikki vai molemmat? Koska häät pidetään? Anna hiukan taustatietoja lisää, niin näitä olisi helpompi kehitellä.

- Yhdistä elokuva ja sen tunnusmusiikki-kisa

- Tunnettujen elokuvien repliikit - kysymys ja vastaus (esim. vieraille tutustumisleikiksi, hääparille tuttujuttu-tyyliin)

- Paikkojen nimeäminen elokuvanäyttelijöiden nimillä

- Dokumenttielokuva hääparista ja heidän lähipiiristään, sukulaisistaan, tuttavistaan, kavereistaan

- Elokuva-aiheinen tietokilpailu (Kuka näytteli Scarlettia elokuvassa Tuulen viemää?)

- Musiikkia elokuvista (esim. Love Story)

- Menu/Drinkit elokuvien reseptien mukaan (Paistetut vihreät tomaatit, Tequila Sunrise)

Link to comment
Share on other sites

Täytyy heti alkaa suunnittelemaan ohjelmaa.

Molemmat ovat leffafriikkejä, eikä teemaa ole sidottu mihinkään yksittäiseen elokuvaan.

Olisiko vielä ideoita somistukseen?  Ei mitään "päällekäyvän elokuvallista", mutta jotain teemaan sopivia koristeita olisi kiva käyttää. Iso kiitos jo noista ideoista.  :)

Link to comment
Share on other sites

En tiedä meneekö ihan sivuun, mutta mm. kuvankäsittelyohjelmissa saa kuvalle semmoiset mustat "raitareunat" ikäänkuin negoissa. Samantyyppiset reunat kai raakafilmissäkin on? Idea voisi toimia mm. paikkakorteissa.

Link to comment
Share on other sites

Kutsut leffalippujen muodossa?

Sori, tää on tosi huono, mutta pakko pistää; poppareita heitettäväks kirkosta tullessa  ;D

Link to comment
Share on other sites

Somistus on nyt vähän huonoissa kantimissa... Paikkataulu vois olla muotoa sali1_paikat.jpg

Voisko videofilmin nauhaa hyödyntää jotenkin? Tehdä ruusukkeita tai jotain?

Pöytäkoristeeksi popparinauhoja? (Niitä poppareita on pakko saada johonkin  ;D) Kokistölkkejä? Irtokarkkeja?

Nyt varmaan kantsis miettiä joku leffa, missä on ollut hyvät lavastukset ja napsia niitä ideoita sitä kautta?

Link to comment
Share on other sites

- Dokumenttielokuva hääparista ja heidän lähipiiristään, sukulaisistaan, tuttavistaan, kavereistaan

Lainaan omia juttujani, tosi lupaavaa   ::) ;D

Erilaisia trailereita pyörimään johonkin nurkkaan, jossa halukkaat voisivat ohikulkeissaan jäädä katselemaan.

Link to comment
Share on other sites

- "Charlie´s Angels"-minitehtäviä...Levyke tuhoutuu automaattisesti 5 sekunnin kuluttua  ::)

- Ohjelman jaottelu -> kirkko (nyyhky), kakunleikkaus (jännitys), häävalssi (romanttinen)  

- Ryöstöt (Men in Black)

Link to comment
Share on other sites

Hei saiskohan jostain leffateatterista niitä semmosia pahviukkoja? Esim. "Kuvauta itsesi Arnoldin seurassa" ju nou? Julkkiksia nurkkiin pyörimään  ;D

meinasin just ehdottaa samaa. monissa leffateattereissa ainakin myydään niitä julisteita halvalla pois, ja en jaksa uskoa, että ne niitä pahviukkeleitakaan loputtomiin säilyttelis...  ??? myös videovuokraamoissa on noita julisteita ja ukkeleita, käypä kysymässä! mulla on sellanen mielikuva, että ne jaetaan/myydään halukkaille kun leffan "sesonki" on ohi.

Link to comment
Share on other sites

Joskus on ainakin Kukunorista saanut sellaisia pieniä Oscar-patsaita. Saattaa olla ehkä vähän iso kakunkoristeeksi, mutta ehkä niitä vois hankkia monta ja laittaa vaikka pöytiin koristeiksi.

Link to comment
Share on other sites

Tuli muuten mieleen hieno elokuva-aiheinen hääteema, Bollywood-häät. Bollywood-leffoissa on aina vähintään yksi hieno häänumero.... Siitä vaan sarit päälle ja tanssiksi...  :)

Harmi, että en itse keksinyt tuota aikaisemmin.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Kaivoin tällaisen ikivanhan viestiketjun, kun en löytänyt uudempaa. Eli kaipailisin lisää uusia vinkkejä elokuvateemasta. Häitämme juhlitaan ensi keväänä mahdollisesti kotikaupunkini vanhassa elokuvateatterissa, joka tätä nykyä toimii vuokrattavana tilana. Suurin osa vieraista tuntee kuitenkin tilan historian ja tietävät, että se on ollut elokuvateatteri. Olemme lisäksi molemmat mieheni kanssa elokuvahulluja, joten siksikin teema sopisi meille. Päät on vaan molemmilla tyhjinä, tästä viestiketjusta löydetyt vinkit on otettu mietintämyssyyn mutta vielä tarvittaisiin lisää.

Link to comment
Share on other sites

No entäs jos teema olisikin mustavalkoelokuva / legendaariset elokuvat/elokuvatähdet.

Voisiko kutsun, menun, tai paikkakortin tehdä klaffin muotoon?

Marilyn Monroe, James Dean, Audrey Hepburn...

Sit mulla on joku kaitaliinafetissi kun ehdotan joka keskusteluun jotain kaitaliinaa, mutta miten olis filmin näköiset kaitaliinat pöydissä, ehkä musta-valkoinen somistus...?

35mm_film.jpg

Hääkuvat vois lavastaa vanhojen leffojen mainosjulisteiden näköiseksi ja kiitoskortit voisi olla mustavalkoisia, sillä "negareunalla" varustettuja...

gone-with-the-wind-DVDcover.jpg

film_negative.jpg

Link to comment
Share on other sites

Kiitos Tipi-lintu, hurjan hyviä ideoita! Toi klaffi-kutsukortti kuulosti kivalta. Olin alustavasti miettinyt, jos kutsut olisi tehnyt leffalipun tyylisiksi, lähinnä kutsuiksi näytöksen ensi-iltaan. Katsotaan minkälaisia jaksan sitten askarrella.

Mustavalkoisuus olisi suht helppo järjestää mutta vaarana tietysti että tuleeko liian väritön ja tekeekö musta sitten liian mustaksi...tuo kaitaliina pöydillä olisi kyllä mainio ja kaikki ymmärtäisivät mikä on idea.

Kyseisessä tilassa on esiintymislava, näyttämö, jossa ainakin silloin elokuvateatterin aikaan muistaakseni oli sellaiset suuret punaiset näyttämöverhot. Niistä kumpusi idea (jos vielä olisivat paikoillaan, pahoin pelkään etteivät ole) Oscar-gaalaan ja sellaiseen glamour-tyylisiin häihin, feikki Oscar-patsas koristeeksi ainakin meidän pöytään.

Pienellä budjetilla ollaan järkkäämässä näitä häitä, täytyy varoa, etten innostu liikaa kaikista mahdollisista yksityiskohdista.

Link to comment
Share on other sites

Voihan mustavalkoista elävöittää jollain tehostevärillä, vaikka viininpunaisella jos esirippu on sen värinen. Tai kultahan olisi sellainen "glaumourikas" väri :D, kullanvärisiä tähtiä?

floating_star.jpg

star1.jpg

Kädenjäljet painettuna kipsimuottiin?

fp2352.JPG

Nyt mä innostun jo liikaa koko ideasta... Pääsisinkö kuokkimaan joihinkin leffahäihin ;D ::)? En usko että ainakaan tuo mustavalkoelokuva vaatii suuria investointeja kun idean saa esille niin helposti. Ja klaffin tai vaikka filmin kuva on helppo printata kutsuksi/paikkakortiksi tms...

Link to comment
Share on other sites

Mahtavat ideat jatkuu, kiitos Tipi-lintu! Pitäisikö mun palkata sut suunnittelemaan vallan meidän häät, ideoita ainakin pulppuaa valtavasti.   ;D

Tuohan olisikin mahtava tuo kädenjäljet kipsissä, innostun itsekin näistä yksityiskohdista hirveesti ja mies yrittää toppuutella ettei lähde liikaa rönsyilemään.

Mehän ollaan niin alkutekijöissä koko asian kanssa, että itse päivääkään ei ole lyöty lukkoon, saati varailtu mitään. Yritän päästä katsomaan mahdollisimman pian tuota tilaa, vastaako se muistojani vai onko siitä häätilaksi lainkaan. Mutta teema säilyy vaikka ei saataisikaan tuota paikkaa.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Hiljaiselta näyttää tämä palsta. Onko kukaan viime aikoina järjestänyt häitään elokuva teemalla tai onko parhaillaan niin tekemässä?

Meille teemaksi tulee elokuvat ja kaipailisin lisää vinkkejä. Filmiä on, klaffit löytyy, punainen mattokin on sekä leffajuslisteita/ständejä ja tietenkin elokuvamusiikkia. Mutta jotain tuoreita uusia ideoita kaipailisin...

Link to comment
Share on other sites

Meille tulee ruokailun ajaksi taustamusiikiksi leffojen tunnarikappaleita sinfoniaorkesterin soittamana (siis CD:ltä).

Link to comment
Share on other sites

Meille tulee ruokailun ajaksi taustamusiikiksi leffojen tunnarikappaleita sinfoniaorkesterin soittamana (siis CD:ltä).

Meillekin lähes sama. Tai no, Kummisetä -elokuvan soundtrack vinyylinä. Siinä on sitä jotakin!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Mulla oli vähän tämän tyyppiset häät.. Old Hollywood teemalla.. Käytin siinä aika paljon elokuvavaikutteita mm. Kummisedästä. Häätanssi oli kummisedän tunnus-musiikki ja opeteltiin siihen aika kiva askelkuvio tanssiopettajan avulla. (Hintakaan ei hirvittänyt (40 eur).) Pöytien koristeina oli kultaa ja feikkitimantteja. Mulla oli koruina helmet ja hieman 40-luvun vaikutteita saanut meikki ja kampaus. Musiikkina oli vanhaa leffamusiikkia (taustoja) ja bändiltä pyydettiin soittamaan vanhoja, romanttisia leffabiisejä.. Vieraita oltiin pyydetty kutsussa pukeutumaan teeman mukaan ja osa oli tehnytkin näin. Morsiamen ryöstä oli perinteistä ohjelmaa.. mutta ryöstäjillä oli oikeannäköiset vanhat pyssyt ja huivit (kuten pankkiryöstäjillä yleensä leffojen mukaan). Sukkanauhan heittoon kuului myös gangsteri-meininkiä ja minultakin löytyi sukkunauhan lisäksi pari pikkuasetta. Ohjelmalehtisissäkin oli käytetty kultaa ja pitsiä..

Ideoita saa käyttää/lainata vapaasti.. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Tuttavieni häissä oli myös jonkin verran käytetty elokuvateemaa. Heillä oli kutsukortti tehty leffamainoksen kaltaiseksi ja siinä oli mm. tekstejä "Pääosissa: Morsiamen nimi & Sulhasen nimi", "Sivuosissa: bestmanin nimi & kaason nimi" ym. hauskaa. Lisäksi hääjuhlapaikalla "paikkakortteina" oli kullakin pätkä filminauhaa, johon oli valkoisella tussilla kirjoitettu vieraan nimi. Filminauhan päähän oli myös tehty pidike servetille (filminauha niitattu kiinni, jotta pysyi) ja viinipullojen etiketeissäkin taisi olla jotain leffa-aiheista. Hääkakun koristehahmot tais olla Star Warsista. Lisäksi yöpalalla tarjottiin popcornia :) Teemaa ei ollut käytetty liikaa, mutta näkyi kuitenkin sopivasti.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Hei, meillekin tulossa leffateema kakunkoristetta myöten :D Käykää kurkkamassa ja ammentamassa ideoita hääblogistani (linkki allekirjoituksessa). Olen nimittäin pohtinut kyseistä teemaa ja värejä suhteeellisen paljon ja on mukava jos niistä sattuisi olemaan muillekin hyötyä ;)

Kutsuteksti olisi kuitenkin mietinnässä, eli miten ilmaista teema jo kutsuTEKSTISSÄ?

Muokattu: , käyttäjä: Morsian K
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...