Jump to content
Naimisiin.info

Hevosaiheiset häät


Djulietta

Recommended Posts

Ai ihanaa, että löysin tämän keskustelun, olen itsekin suunnittelemassa heppahäitä! Monta kivaa ideaa tullut jo esiin!

Meillä on vihkiminen ( ts. avioliiton siunaus, vain lähisukulaiset paikalla ) kotonamme ja isommat juhlat alle kilometrin päässä olevassa paikassa, jonne oli tarkoitus mennä hevosilla. Meillä sattuu olemaan sopivasti kolme mustaa hevosta, joista isoin friisi menee ratsastajan kanssa ensimmäisenä, sitten perheemme kylmäverisen tamman vetäminä ( teetin noin 8 +2 hengen kärryt ) ja sitten me hääpari hetken päästä viimeisenä, uljaasti mustan shetlanninponin vetäminä! ;)

Haluaisin kakunkoristeiksi suklaisia hevosenkenkiä, onko kukaan törmännyt muotteihin tai valmiisiin?

Link to comment
Share on other sites

Haluaisin kakunkoristeiksi suklaisia hevosenkenkiä, onko kukaan törmännyt muotteihin tai valmiisiin?

Löysin todella hyvän suklaasivuston eilen selatessa tätä foorumia ja siellä oli ainakin seuraavanlaisia tuotteita:

http://www.kultasuklaa.fi/product.asp?sua=1〈=1&s=236&nav=1001007

http://www.kultasuklaa.fi/product.asp?sua=1〈=1&s=216&nav=1001008

http://www.kultasuklaa.fi/product.asp?sua=1〈=1&s=159&nav=10010010

...Mutta varmasti jostain luulisi saavan myös muotteja pelkkien hevosenkenkien tekoon. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Lueskelin tätä keskustelua ihan innoissani ja sain idean omiin häihini :D

Vihkiminen on edeltävänä päivänä eikä sinne kutsuta vieraita (maistraatti), juhlat vietämme kotonamme seuraavana päivänä. Harmitti, kun ei tule kirkosta juhlapaikalle siirtymistä jonka voisi tehdä hevosella, mutta keksin sitten että tulisimme esiin metsästä pienen niityn halki ratsastaen vieretysten mustalla ja valkoisella hevosella (hepat löytyy omasta pihasta ja ovat tottuneet ihmismääriin), vieraat odottaisivat pihassamme. Tässä kohtaa otettaisiin myös valokuvat, samalla kun vieraat voivat hetken ihastella meitä ja hevosia, ja siitä juhlat alkaisivat. Miehet sukulaiset ovat varmaan hämmästyneitä kun huomaavat että mies on opetellut ratsastamaan! On siis ratsastuksen perusteet hallussa hänellä ja itse olen ratsastanut koko ikäni. Yleensä käytän aina kypärää, mutta luulen, että voin tehdä poikkeuksen tuossa, kun matka on niin lyhyt, ja hevonen tuttu ja varma.

Minulla ei ole varsinaista hääpukua, vaan paita, vyötärökorsetti ja hame, ja tuo hame on sellainen että sen kanssa pystyy ratsastamaan, eli ei ole mitään vanneviritystä. Luulen, että tuota korsetin kanssa selkään nousua täytyy etukäteen harjoitella tosin.. Niin, ja tuosta metsästä esiintulemisesta sen verran, että se ei ole umpimetsää vaan siellä menee polku jota on ratsastettu paljon mutta meidän pihalta päin näyttää siltä, kuin tulisimme esiin metsästä.

Hevoset eivät varmaan muuten tule erityisemmin näkymään häissämme, paitsi mies ehdotti että jos sataa (ajattelimme olla ulkona sisätilojen ollessa rajalliset), voisimme kattaa ruuat talliin kunhan vain ensin pesisimme ja koristelisimme sen :D Olisi ainakin erilaiset häät ja hauska olisi nähdä eräiden sukulaisten järkyttyneet ilmeet ;)

Muokattu: , käyttäjä: Suopursu
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ajattelin raportoida miten meidän hevoshäät meni. Ratsastusohjelmanumero meni täysin nappiin, juuri niinkuin olin suunnitellut, ja eeppinen musiikki soi taustalla. :D Kuva kertonee enemmän kuin tuhat sanaa, joten;

saapuminen2.jpg

Tuosta kun oltiin pihaan vieraiden luo tultu, hevosenhoitaja vei ratsut pois, ja oli lyhyt "vihkiseremonia" sekä sormusten vaihto. Saatiin ihan valtavasti kehuja näyttävästä sisääntulosta. B)

Niin, ja hevoset näkyivät muutoin häissä siten että tarjoilupöydällä oli hopeamaalattuja nauhoin koristeltuja hevosenkenkiä koristeena ja vieraat istuivat lakanoin peiteillyin heinäpaalien päällä. Oli siis hyvin rennot juhlat joissa pääasiassa kavereita vieraina ja tärkeimmät sukulaiset. Sää suosi onneksi, niin pystyi olla ulkona. :)

edit. Lisää kuvia löytyy tuolta http://www.naimisiin.info/yhteiso/index.php/topic/103846-pienet-puutarhahaeaet-hevosteemalla-2582012/

Muokattu: , käyttäjä: Suopursu
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 2 months later...

Upeita ideoita teillä!  :)

 

Meillä suunnitteilla joulukuussa ihan vaan vossikkakyyti hotellilta vihkipaikalla, josta sitten hääkuvaan läheiseen puistoon ja pienelle ajelulle. Lopuksi vossikka vie meidät juhlapaikalle. Haaveena oli saada hääkuvat oman hevosen kanssa, mutta kun häät vietetään 400km päässä kotipaikkakunnalta, niin se ei nyt onnistu, mutta suomiputte käy korvikkeeksi oikein mainiosti =) Niin ja mukaan otetaan kuumaa glögiä, jota voimme sitten nautiskella ajon aikana.

 

Omakin hevonen olisi, mutta helpompi ja vaivattomampi järjestää näin ja kun kaupungissa ollaan (Kuopio), niin vossikkahevonen ja sen ajuri ovat tottuneet siellä liikkumaan. 

 

Innolla kyllä odotan tuota vossikkareissua (ehkä vihkimisen jälkeen eniten koko päivästä)  :D

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...