Edelia

Sormuksen teettäminen Tampereella

210 viestiä aiheessa

Siis pienistä kivistä (vaikka niitä olisi kuinka monta) ei edes mitään varsinaista "aitoustodistusta" saa, se on vain sellainen liikkeen oma kortti, jossa on karaatit ja puhtausluokat mainittuna. Sen saa automaattisesti, ei sitä tarvitse erikseen pyytää. En nyt muista, mikä se karaattimäärä kivellä on, jonka jälkeen sillä yleensä on varsinainen "todistus", eli siis jalokivilaboratorion paperit. Mun kivellä on GIA:n paperit, jossa on kaikki mahdolliset tiedot kivestä, hologrammit yms.

Vihkiin tuleva keskikivi on 0.32 ct timantilla, joten siitä ainakin liene saatava tuo GIA-todistus. Kaksi muuta sormuksen timanttia ovat kokoa 0.10ct, mikä liene GIA-politiikka niiden kanssa, pitää kysyä liikkeestä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Niin, ja eihän siis joka kivellä ole nimenomaan GIA:n todistusta, se voi toki olla jonkun muunkin jalokivilaboratorion todistus. GIA lienee kuitenkin se suurin ja arvostetuin (ja se näkyy myös kiven hinnassa hieman). Mä valitsin vihkiini itse keskikiven (sepän avustuksella toki) ja valinnassa pohdin juuri sitäkin, missä kivi on tutkittu ym. asioita. Toki, eihän tämän kokoluokan kivillä sillä niin merkitystä ole, mutta itse halusin olla luottavaisin mielin kiven laadun suhteen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^Asia nyt tarkistettu kultasepältä: suurimmalle timantille tulee GIA :girl_smile:

Mulle myös on tärkeää tietää tarkasti kiven laatu ja sulho oli myös valmis maksamaan vähän enemmän laadukkaammasta kivestä.

Muokattu: , käyttäjä: Arby

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tampereella on uusi liike, nimeltä Korus Design, käväisin siellä muutama päivä sitten, oli mukava paikka :)

Korus Desing on meidän vahvin vaihtoehto tällä hetkellä, nettisivujen valikoimistakin löytyy heti pari sormusta jotka pääsee kirkkaasti mun top 5 suokkari sormuksiin ikinä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Teetimme vihkisormukseni Andreasenilla, palvelu oli todella hyvää ja hinta erittäin kilpailukykyinen (=halpa verrattuna muihin tamperelaisiin paikkoihin). Sormus teetettiin isoäitini vanhasta vihkisormuksesta suuntaa-antavan kuvamme ja kirjavien selitysten mukaan. Kävimme katsomassa runkoa ennen kivien istutusta. Hyvä niin, koska runko oli erilainen kuin mitä olimme yrittäneet kuvailla ja tässä vaiheessa muutos onnistui vielä helposti. Seuraavan kerran sovituksen jälkeen runkoa vielä pienennettiin hieman. Muutokset onnistuivat ongelmitta, pääsimme myös tutustumaan kultaseppien alakerran työtiloihin. Asioimme sekä nuoremman että vanhemman kultasepän kanssa, vaikka heistä nuorempi vastasi sormuksen teosta. Kaikenkaikkiaan olemme todella tyytyväisiä Andreasenin palveluun ja lopputulokseen, sormuksesta tuli juuri sellainen kuin toivoimme. Suosittelen lämpimästi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onko joku kilpailuttanut samanlaisen sormusidean sekä Andreasenilla että Aurifaberilla? Olen päätynyt näihin kahteen tutkailemalla ja palautteita lukemalla. Aurifaberilla olisi suoraan mieleinen malli, Andreasenilla pitäisi hieman muokkailla. Materiaali tosin kummassakin paikassa pitäisi vaihtaa. Eli onko Andresenin hinnat todella niin kilpailukykyiset? (en vielä tässä vaiheessa teetä hinta-arvioita, olen lievästi sanottuna etuajassa liikkeellä)

Kiitos paljon, jos joku voi auttaa :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tampereella on uusi liike, nimeltä Korus Design, käväisin siellä muutama päivä sitten, oli mukava paikka :)

Kilpailutimme samaa mallia Aurifaberilla ja Korus Designilla sekä valkokultaisena että titaanisena. Aurifaber vaikutti aluksi hieman pätevämmältä, mutta päätimme hintojen vertailun ja "selitysten" jälkeen antaa Korus Designille mahdollisuuden. Hinnoissa oli niin selkeä ero varsinkin titaanissa materiaalina, että ei enää huvittanut mennä Aurifaberille "huijatuksi tulemisen" fiiliksen kanssa. Heidän mukaansa titaanisen sormuksen hinta on lähes sama kuin valkokultaisen, sillä vaikka titaaninen materiaalina onkin halvempaa, sen työstämisestä syntyvä hukkametallimäärä on sellainen, että hinta tulee suunnilleen samaksi. Jostain syystä kuitenkin Korus Designin seppä teki meille saman sormuksen 500 euroa halvemmalla. Aurifaberin hintatarjous yhdestä yksinkertaisesta titaanisesta sormuksesta oli n. 600 e ja KD:lla 100 e. Emmekä turhaan luottaneet, sormuksista tuli juuri sellaiset, kuin olimme suunnitelleet ja vielä huolto kuuluu samaan kauppaan mukaan! Toki Aurifaberkin lupasi huollon ilmaiseksi heiltä tilattuihin sormuksiin.

Voin siis lämpimästi suositella Korus Designia. Seppä vaikuttaa asiantuntevalta, sekoittaa itse käyttämänsä valkokullan sekä jaksaa vastailla tyhmiinkin kysymyksiin. Muutenkin siellä asioidessa oli rento yhteistyön hengen tuntu.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Sekä minun että miehen sormukset ovat teetetty Andreasenilla.

Ollaan molemmat hyvin hyvin tyytyväisiä lopputulokseen. Minun sormus on hyvin perinteinen rivari, mutta he olivat hyvin kuunnelleen mieheni "vaatimuksia" sormuksen suhteen. (koko, timanttien määrä, malli etc.)

Sormus löytyy tuolta "kuvia kihla- ja vihkisormuksista" -ketjusta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me teetimme kihlasormuksemme Korus Designilla ja voin suositella heitä lämpimästi.

Palvelu oli hyvää ja asiantuntevaa ja saimme juuri sellaiset sormukset kun halusimme.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Molempien kihlat teetettiin Andreasenilla ja vihkit tullaan teettämään myös siellä. Sen verran tyytyväisiä oltiin. Aivan loistava palvelu.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Sain viikonloppuna oman vihkini Andreasenilta ja olen kyllä ihan myyty. Parempi kuin pystyin kuvittelemaankaan, todella hyvin kultaseppä tulkitsi toiveitani, vaikka emme kertaakaan edes kasvotusten tavanneet. Hinta oli erittäin kilpailukykyinen ja hyvin sain hintavaihtoehtoja eri kokoisilla kivillä, kun lopullista valintaa teimme.

Mun kivellä on GIAn todistus, vaikka se ei kai yleensä ole käytäntö alle puolen karaatin princess-hiotuissa kivissä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Korus Designia suosittelen minäkin. Sulho sai sieltä unelmiensa titaanisormuksen vihkiksi, ja mun 80+ vuotta vanhan timanttisormuksen pienennys on niin ikään huikean laadukasta työtä. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Aurifaberia voi vain kehua :) Tosi hyvä palvelu, ystävällistä ja asiantuntevaa. Ja saadaan juuri sellaiset sormukset kuin halutaan, koska he tekevät itse. Eikä tullut niin kalliiksi kuin pelkäsin, juuri sopuhinta :) Eli kannattaa reippaasti vaan kysellä heiltäkin hinta-arvioita, se voikin olla positiivinen yllätys :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Andreasenilta odotellaan juurikin hinta-arviota sormuksesta. Palvelu ainakin oli ihan loistavaa. :) Mikäli sormuksen hinta mitenkään on sopiva, niin ehdottomasti sieltä ostetaan ainakin minun vihki. Kannatti ajaa reilu 100km sinne. :grin:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minunkin vihki on Andreasenilta. Olen samaa mieltä, että palvelu sekä lopullisen sormuksen jälki on erinomaista. Juoksin oman päähänpinttymäni perässä kymmenillä kultasepillä, kun en sellaista valmiina mistään löytänyt. Ja hinnoissa oli aivan käsittämättömän suuria eroja. Erään helsinkiläisen liikkeen ja Andreasenin tarjouksessa oli eroa yli 700e!

Teetimme myös kihlasormukset (eri paikassa tosin), emmekä olleet silloin työn laatuun lainkaan tyytyväisiä. Siellä sormukset tehtiin yhden piirroksen perusteella, joskin omaani muokattiin jälkikäteen vähän, kun se meni niin pieleen.

Andreasenilla minut otettiin suunnitteluun ja työn vaiheisiin mukaan. Kävin sovittamassa ensin vahasta tehtyä mallia, josta nähtiin oliko ajatukseni välittynyt kultasepälle oikein. Parasta oli se, ettei vahamallin tekeminen maksanut mitään, eikä sitonut tekemään tilausta. Olin muuten käynyt myös Korus designissa, joka palvelultaan miellytti yhtä paljon. Heidän tarjouksensa oli muistaakseni n. 50e kalliimpi kuin Andreasenin, eikä heillä sisältynyt kaiverrukset hintaan. Andreasenilla sitä paitsi samaan hintaan sai vielä kihlojen kunnostuksen, kaiverrukset vihkiin ja miehen kihlaan, sekä timanttisormuksen vuosihuollon.

Vihkisormukseni teettäminen Andreasenilla ei ollut kuitenkaan ihan mutkatonta. Malli oli palladiumista tehdessä vaikea, eikä sormus ensimmäisellä kerralla ollut oikeanlainen. Olin sovittanut sitä metallivaiheessa, jolloin se näytti juuri siltä miltä pitikin. Mutta lopuksi kun timantti oli lyöty sormukseen kiinni, oli koko sormuksen runko vääntynyt mutkalle, eikä se enää sopinut yhteen kihlani kanssa. He joutuivat tekemään sormuksen alusta asti uudestaan. Eipä se onneksi minua haitannut, kun aikaa oli reilusti jäljellä. Enkä kokenut sen vuoksi saaneeni huonoa palvelua. Itsepä olin mennyt niin hankalasti toteutettavan mallin kanssa asiakkaaksi. Mutta tästä voi oppia sen, ettei aikataulua kannata jättää liian tiukaksi. Kaikenlaista voi sattua sormusta tehdessä.

Kuvat sormuksistamme ovat toisessa ketjussa täällä.

Muokattu: , käyttäjä: mel

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän molempien vihkisormukset tehtiin Kultasepät Andreasenilla ja me voimme kyllä lämpimästi suositella kyseistä yritystä. Saimme erittäin hyvää palvelua ja olemme sormuksiimme enemmän kuin tyytyväisiä. Suuren suuret kiitokset vielä Jussille! :girl_smile: :girl_smile:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minun titaanivihki teetettiin Korus Designissa. Samoin miehen valkokultakihla oli siellä kiillotettavana ja rodinoitavana. Palvelu oli ystävällistä ja saatiin sitä mitä haluttiin. Pikkuriikkinen miinus siitä ettei sormukset olleetkaan luvattuna päivänä noudettavissa, mutta kaiken kaikkiaan voin suositella kyseistä liikettä. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itselläni ainakin huonoja kokemuksia kultasepät andreasenista . l teetin sormuksia puutteelliset leimaukset 58 oa joka lyöty vielä sormuksen ulkopuolelle kun kuulemma niin vaikea lyödä kaarevaan sormukseen.Lopullinen piste tuli kun kyseisen firman piti valmistaa kaulaketju minulle omista 14k kulta tuotteista .Menin noin puolevuoden päästä hakemaan kultatuotteitani pois kun ketjua ei ollut valmistettu niin sain kultani pötkönä ja tikkuina takaisin josta toisen sepän mukaan ei ollut edes mahdollista valmistaa kyseistä ketjua mistä oltiin sovittu.Viemissäni tuoteissa oli 2 jalokiveä jotka piti saada takaisin niin niitäkään ei löytynyt ja luvattiin postissa lähettää niin tulihan sieltä 2 kpl kiviä aivan erikokoiset ja väriset .Lopulta sain hakea jalokivet poliisilaitokselta tosin niistäkä tiedä olivatko ne lopulta alkuperäiset .

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kesäkuussa pujotin sormeeni (tai siis mies pujotti) Andreasenilla teetetyn uniikkisormuksen. And I love it!! :girl_in_love:

Sormus on itse suunnittelemani ja seppä onnistui valmistamaan siitä upean! Ennen kaikkea palvelu oli loistavaa koko prosessin ajan. Hinta mielestäni hyvinkin kohtuullinen työn laatuun nähden. Vihki istuu täydellisesti kihlan kaveriksi, joka sekin teetetty Andreasenilla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kultasepät Andreasenia suosittelen minäkin. Ei moitteen sanaa työnjäljestä ja palvelukin oli todella ammattitaitoista ja ystävällistä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse suosittelen Korus Designia. Hieman erilaisia (mutta ah niin kauniita!) sormuksia. Ja hirmu ihanaa palvelua :) Ensi viikolla pitäisi sormukset saada itselle, joten sitten viimeistään tietää kuinka hyvää jälkeä tuli.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee vihkisormukset Korus Designilta, eikä muuta paikkaa edes mietittykään. Käytiin viime viikolla katsomassa valmista mallistoa, josta sulho löysi itselleen omansa, ja minulle tehdään saman sarjan sormuksesta muunnelma. Otettiin vähän tietoja yms ylös, ja soittavat joulukuun aikana, kun ekaa luonnospiirrosta saa tulla katsomaan, jänskää. Aivan ihana paikka, ja ihana palvelu. Meitä palveli sellanen todella osaavan oloinen ja asiakaspalveluhenkinen nuori mies. Voin sanoa, että ilolla sinne meen uudelleen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Löysin Korus Designiltä pari ihanuutta (New York ja Kruunu), ja nyt kiinnostaisi tietää, minkälainen hintataso liikkeessä on? Pääsen kyllä ensi viikolla paikan päällekin katsomaan, mutta jos jollain siellä käyneellä on muistissa niin voisi vähän valottaa, kannattaako edes lähteä kuolaamaan niitä... ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään