Sormuksen teettäminen Tampereella


Edelia

Recommended Posts

  • Replies 209
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Hurmeelta (Tuomiokirkonkatu, Stockalta aavistus Sipulikirkon suuntaan) saatiin hyvää palvelua, tosin liikkeessä valikoimat eivät ole erityisen laajat.

Kalevalan kihla/vihkisormuksista saa aika helposti tuon 20 prossaa alennusta, koska ne joudutaan joka tapauksessa tilaamaan erikseen eikä näin ollen kauppiaalle juuri jää riskiä.

Tuolta Hurmeelta saa muutenkin muistakin Kalevaloista ainakin jonkin verran pyöristystä alaspäin... Mukavat tätsä palvelevat, mutta toinen on vaan niin puhelias, että sieltä ei meinaa päästä ulos ollenkaan.

Link to comment
Share on other sites

Kulta Ropoa en voi kyllä suositella. Kuten en muitakaan vastaavantyylisiä kultasepänliikkeitä, esim. PatHen tiedustelemaa Kultamarkettia.

Nyrkkisääntönä sanoisin, että jos liike mainostaa alennusmyyntiä, kannattaa olla varuillaan. Kulta Ropo on tehnyt tästä taidetta ja pitää lähes koko vuoden alennusmyyntiä vaihtaen vain kampanjan nimeä. Alennusmyynnin hinnat ovat todellisuudessa ne liikkeen todelliset hinnat. Kullan ja jalokivien hinta pysyy suhteellisen vakaana ja jos liike saa jompaa kumpaa halvemmalla, kannattaa miettiä että miksi se on saatu halvemmalla? Ostettu iso erä? Ostettu suoraan tuottajalta? Ei pidä todennäköisesti paikkaansa vaan tavara on saatu halvalla siksi, että se on huonompilaatuista.

Tuntuu todella inhottavalta kirjoitella tällaista ketjuun, jossa ihmiset ovat innoissaan sormuksistaan. Eikä niissä olekaan välttämättä mitään vikaa, mutta esim. Kulta Ropo on niin epäilyttävä liike, etten ostaisi sieltä yhtään mitään, varsinkaan jos korussa on jalokiviä.

Meillä kävi aikoinaan vähän huonosti vaikka olimme nimenomaan valinneet liikkeen, joka ei mainosta alennusmyyntejä ja on toiminut vuosikymmeniä - J.I. Wahlbergin. Sormus oli työn laadultaan heikohko ja kivet laadultaan poranteräkamaa, vaikka ne oli myyty meille Wesselton VS -luokkaisina.

Teimme sen, mitä suosittelen kaikille Kulta Rovosta tai jostain muusta Hämeenkadun alennusmyyntiliikkeestä sormuksensa ostaneelle - kävimme tutkituttamassa sormuksen Suokolla. Iiro oli tuttu foorumilta ja vaikutti avuliaalta. Hän katsoi sormusta ilman veloitusta ja totesi meidän tulleen törkeästi huijatuiksi. Kauppa purettiin Wahlbergin kanssa pitkän keskustelun jälkeen ja saimme rahat käteisenä kouraan - kuittia asiasta ei tehty ja omistaja luovutti vasta siinä vaiheessa, kun olimme lähtemässä liikeestä sormuksen kanssa.

Sormuksista on vaikea nähdä, ovatko ne laadukkaita ja moni on varmasti tyytyväinen hyvään hintaan saatuun sormukseensa. Alan ihmisten on helppo myydä asiakkaille huonompaa laatua kuin sopimuksessa lukee, koska ostajalta puuttuu lähes poikkeuksetta ammattitaito arvioida lopputulosta. Ja vaikka käry kävisikin, jostain syystä kultasepänalalla siitä ei seuraa mitään. Nikkelivalkokultaa voidaan myydä palladiumvalkokultana ja "pikee"-timantteja wesseltoneina ilman, että seurauksena olisi muuta kuin satunnaiset suuttuneet asiakkaat.

Sormusta kantaa loppuelämänsä sormessaan. Sen kanssa ei kannata säästellä liikaa, eikä kannata alistua epärehellisten liikkeiden mielivaltaan. Tarkistuttakaa sormuksenne, älkääkä antako liikkeen pitää sormusta säilössä hääpäivän aattoon asti, koska sen tarkoituksena on estää teitä tutkimasta sitä liian tarkasti. Kysykää mitä tarjousliikkeen sormus maksaisi laatuliikkeessä ja miettikää mistä hintaero johtuu? Aina sitä hintaeroa ei edes ole. Suokon tekemänä sormuksemme oli yhtä halpa kuin Wahlbergin susikappale.

Itse ketjun aiheeseen vastaus on luonnollisesti Suokko. Ainakin viime vuonna ainoa paikka, jossa sormukseen tulevia kiviä sai katsoa itse laitteilla ja ainoa paikka, jossa tunsi ettei myyjä käytä asiantuntemustaan omaksi edukseen asiakkaan kustannuksella. Suokko ei ole varmasti ainoa luotettava kultasepänliike Tampereella, mutta meidän kokemuspohjallamme se on ainoa, jota voimme suositella.

-Jorge (jota ärsyttää viimevuotinen sormusepisodi tekstin määrästä päätellen näköjään vieläkin aika paljon)

Link to comment
Share on other sites

Kultamarketista meille jäi vähän epäilyttävä maku suuhun, kun myyjillä ei näyttänyt olevan minkäänlaista käsitystä valkokultansa koostumuksesta. Epäilin halvan valkokultasormuksen olevan nikkelivalkokultaa ja tiedustellessani sen koostumuksesta myyjä sanoi sen olevan kultaa ja 'rodniumia'. Inhimillinen virhehän se oli, myyjä vain sekoitti valkokullan väriä parantavan rodinoimisen valkokullan varsinaiseen seosaineeseen, mutta kyllä minä odottaisin kultasepänliikkeen myyjän muistavan valkokullan perusteet, kun minä erikseen kysyn, että kumpaa tässä valkokullassa on? Palladiumia vai nikkeliä? Halvan hinnan vuoksi epäilin erittäin vahvasti, että valkokulta oli nikkelivalkokultaa. (nikkelivalkokullan myyminen palladiumvalkokultana on todella yleistä, TUKES:n testissä 10 sormusta kymmenestä osoittautui testeissä nikkelivalkokullaksi, vaikka niistä yhdeksän oli myyty palladiumvalkokultana ja yhdestä myyjä oli ollut epätietoinen) lähde: http://www.tukes.fi/julkaisut/tukeskatsaus2_03.pdf

Eli aika pieni juttu, mutta sieltäkin jäi sellainen olo, etten näe kaikkia kortteja vaan liike pelaa omaan pussiinsa minun kustannuksellani. Alennusten suuruus epäilytti myös ja katsomamme sormukset olivat mielestäni pääsääntöisesti liian heikkotekoisia vihkisormukseksi, joka kulkee sormessa jokaikinen päivä loppuelämän ajan.

Tällä kaikella en halua kuitenkaan ryöstää ihmisiä hyvistä kokemuksistaan. Tietenkin näiden tarjouspaikkojenkin kanssa voi tehdä kauppoja, joihin asiakas on tyytyväinen. Turhan usein niissä vain taitaa ikävä kyllä olla kysymys siitä, että asiakas ei osaa arvioida lopputulosta riittävän ammatitaitoisesti.

Minä en sitten ole todellakaan mikään kultasepänalan asiantuntija. Ostimme viime vuonna sormukset ja sen sählingin yhteydessä lueskelin netistä tietoa aiheesta + kuuntelin Iiron juttuja. Tuli vain silloin sellainen olo, että oli ensimmäisellä ostokierroksella ollut ihan pihalla aiheesta, eikä tilanteen korjaamiseen olisi vaadittu kuin muutaman nettilähteen tutkiminen ajatuksen kanssa sekä uskallusta olla vaativa asiakas.

Tässä pari hyvää linkkiä:

http://www.tukes.fi/jalometallituotteet/es...llituotteet.pdf

http://www.timantit.com/

-Jorge

Link to comment
Share on other sites

kulzi:

Ohutta kihlasormusta ostaessa kannattaa ainakin pitää mielessä, että sitä tullaan käyttämään joka päivä niin arjessa kuin juhlassakin. Sormukset saattavat jäädä kiinni tai kolhiintua, jolloin olisi hyvä, että sormuksessa olisi riittävästi massaa kestämään rasitukset. Jos sormus on tosiaan tosi ohut, niin se tuskin on kovinkaan kestävä.

Tuleeko sulhollekin sama kihla? Mies on ehkä stereotyyppisesti varomattomampi sormuksen kanssa ja jättää sen sormeen tehdessään fyysisiäkin askareita. Pätee ainakin meihin, vaikken minä mikään Remontti-Reiska todellakaan ole.

Mitä tulee hinta/laatu -suhteeseen, niin siitä on asiantuntijankaan vaikea sanoa mitään näkemättä itse sormusta. Itse veikkaisin maallikkona, että sormukset ovat halvat juuri siksi, että ne ovat niin ohuet - ehkä jopa liian ohuet sormuksen malliin nähden niiden kestoa ajatellen (yleinen tapa tuoda sormuksen hintaa alas). Harkitkaa omaa suhdettanne kihlasormukseen. Miten tärkeää kihlautumisen yhteydessä hankittujen sormusten kestäminen on teille? Ohut sormus tuskin kestää ehjänä niin pitkään, kuin moni pari toivoisi.

Sormuksen rakenteen kestävyys on ylipäänsä mielestäni asia, joka hyvän kultasepän pitää ottaa puheeksi asiakkaan kanssa.

-Jorge

Link to comment
Share on other sites

Manniselta jäi ostamatta, kun myyjä (nuori nainen) ei tiennyt  paljonko valkokultainen peruskihla maksaisi minun kokoisenani - muuten palvelu oli ystävällistä.

Kalevan kellossa myyjä totesi "Kihlasormuksethan ovat aika kalliita" - olimme pyytäneet hinnat paperille ja jatkamassa kierrosta.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Guest Sandokan vieraana

Onko kenelläkään kokemusta Kultasepät Andreasen Oy:sta? Saimme sieltä nimittäin niin halvan tarjouksen timantillisesta valkokultaisesta vihkisormuksesta, että melkein alkoi epäilyttämään.. sanoivat, ettei ole välikäsiä ja siksi on halpaa..

Tarkoitus on kyllä mennä vielä liikkeeseen ja kysellä hieman tarkemmin juuri tuosta palladium/nikkeli asiasta ja timantin laadusta.

Link to comment
Share on other sites

Tiedän ainakin mistä en osta sormuksiamme: Pirkan kellosta Kuninkaankadulta :(

Äitini melkein sai sieltä hopeasormuksen valkokultasormuksen hinnalla. Hänen oma valppautensa pelasti rahanmenolta. Valkokultasormuksien joukkoon oli "vahingossa" eksynyt hopeasormus. Vahinko tai ei, en aio ostaa kyseisestä liikkeestä mitään.

O. Mannista voin sen sijaan suositella lämmöllä!  :)

-HP-

Link to comment
Share on other sites

Iiro Suokon nimeen vannoo tämä!

Hänen kanssaan sormuksen suunnittelu on vaivatonta ja hän kertoo rehellisesti, jos joku idea on ihan onneton. Suokolla pääsee tiirailemaan timangeja irrallisina ja kaikessa rauhassa. Jokaiseen tyhmäänkin kysymykseen saa asianmukaisen vastauksen. Palvelu pelaa upeasti ja hätiköimättä!

Link to comment
Share on other sites

Aika monta liikettä on tullut kierrettyä niin Helsingissä kuin Tampereellakin, enkä kovin usein ole ollut varauksettoman tyytyväinen saamaani palveluun.

Vaikka Pirkan kello täällä hieman risuja saikin, on se toistaiseksi tarjonnut ystävällisintä ja asiallisinta palvelua Tampereella. Toiveitamme on kuunneltu ja sitten mietitty, miten ja millä aikataululla niitä ryhdyttäisiin toteuttamaan.

Suokon kanssa taas meillä kai on jokin ongelma henkilökemioissa  :-[ Arvostan häntä liikkeen pitäjänä ja timanttitietouden levittäjänä, mutten silti pidä tavasta, jolla minulle kerrotaan, etten muka halua sitä, mitä ihan oikeasti haluan. Kun lopulta minua kuunneltiin sen verran, että sain selitettyä, mitä oikein haluan, ei se sitten ollutkaan ollenkaan mahdoton idea tai edes vaikea toteuttaa. Olenkohan minä hankala asiakas ???

Kulta-Ropoon en suostu astumaan sisälle niiden ainaisten alennusmyyntien vuoksi, etenkään sen jälkeen kun tuttava sai erittäin törkeää palvelua kelloa ostaessaan.

O. Manninen taas on oikein avulias ja asiantuntevan oloinen, mutta sieltä ei kuitenkaan löytynyt sitä, mitä haluaisimme. Platinasormuksensa teetetään Malesiassa, ja me haluaisimme mieluummin tukea nuoria kotimaisia kultaseppiä.

Niinpä me varmaankin pyydämme vielä tarjoukset ainakin Aurifaberilta, Union Designilta sekä Lahden Perinteiseltä Kultasepänverstaalta ennenkuin pääsemme yhtään eteenpäin sormusasiassa. Kyselemällä ja liikkeissä ramppaamalla on kuitenkin selvinnyt monta asiaa niin sormuksen suunnittelusta kuin toteutuksestakin. Ja kun jatkossa etsin lahjuksia ystäville tai koruja itselleni, muistan kyllä, missä olen saanut sitä hyvää palvelua, vaikken ehkä juuri silloin mitään ole ostanutkaan :)

Link to comment
Share on other sites

Platinaakin etsitään, joten vinkit myös sen suhteen otetaan vastaan. Suokolla on ainakin platinaa, mutta mistä muualta löytyy sileitä platinasormuksia?

J.I. Wahlbergilta (hallituskadulla) ainakin saa platinaa. Siellä teetimme omat kihlamme. Työ on erittäin laadukasta eikä kiskurihintaa kuten Suokolla.

Link to comment
Share on other sites

Guest Katri-Merita

Laatukoru Hämeenkadulla on ollut tähän mennessä ykkönen, palvelu oli moitteetonta ja todella asiantuntevaa. Myös Kultaropo näsilinnankadulla on ollut kiitettävän palvelun liike. Koskikeskuksen kultajousen kierrän kaukaa...

Link to comment
Share on other sites

Me kiersimme viime kesänä Tampereen, Seinäjoen ja Vaasan kultasepänliikkeet. Lopulta päädyimme ostamaan sormukseni Tampereelta Suokolta. Palvelu oli ensinnäkin ihan eri luokkaa verrattuna muihin liikkeisiin, missä myyjä katseli ikkunasta pihalle eikä osannut vastata kysymyksiin. Ei Suokon hinnat nyt hirvittävän paljon korkeammat olleet kuin joissain muissa kaupoissa. Laatu maksaa, sehän on fakta.

Link to comment
Share on other sites

No enpä Tillanderilla ole käynyt (muuta kuin ikkunaostoksilla), joten uskottava on. Kun verrataan kahta _täysin_ samanlaista korua (en usko että tämä toteutuu kovin hyvin kun sormuksia teetetään ja yrityksillä on omat mallistot), ja hinta on eri, niin on muistettava että hinta ei vain koostu raaka-ainekustannuksista ja työstä. Liikkeen ylläpito, henkilöstön kouluttaminen, tuotteisiin liittyvät lisäpalvelut jne, kaikki maksaa ja hinta luonnollisesti näkyy lopputuotteissa. Kunkin hyödykkeen hinta määräytyy kysynnän ja tarjonnan mukaan, Helsingissä nyt vaan sattuu olemaan enemmän kultasepänliikkeitä kuin Tampereella joten sekin luonnollisesti hintaan vaikuttaa.

Saman hyödykkeen voi ostaa Sokokselta tai Stockmannilta, tai vastaavasti Prismasta tai Citymarketista, joissa hinnat ovat erisuuruiset. Asiakas voi päätyä hakemaan kalliimman hyödykkeen Stockalta, koska ostopaikka tuottaa hänelle lisäarvoa. Sama pätee korukauppaan. Mielestäni on sen takia vajavaista vertailla paremmuutta absoluuttisella hinnalla.

Suokolla on lisäksi se plussapuoli että missään en ikinä ole saanut niin ihanaa palvelua.  :D

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Nyt tarvitsisin sitten vinkkejä hyvistä paikoista tällä Tampereella, joissa on ammattitaitoinen seppä, joka osaa uudistaa sormukseni haluamani mallisiksi ja lisätä muutamia timantteja.  Suokolle en halua jalallani astua, mutta muuten otan miellään suosituksia vastaan!

Joku sellainen firmakin, jonka kanssa voi asioida postitse ja sähköpostitse, käy hyvin.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...