Jump to content
Naimisiin.info

Sormuksen teettäminen Tampereella


Edelia

Recommended Posts

Hämeenkadulle (metson päähän) on hiljattain tullut uusi kultasepänliike Andreasen (tai jotain sinne päin). Olen kuullut huhuja, että olisi pätevä (sokoksen kultakaupan täti kehui maasta taivaisiin kyseisen puljun kultaseppää), mutta omakohtaista kokemusta asiasta ei ole. Pirkan kellossakin voi tietääkseni teettää koruja.

Käy ihmeessä katsomassa ja kyselemässä useammasta paikasta! Vasta kultasepän tapaamalla tietää, kenen kanssa haluaa asioida :)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 209
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

minulle on teetätetty sormus pirkan kellossa , kun valmistuin ammattiini (vanhempani teettivät mummuni vihkisormuksesta). Ja voin ainakin lopputuloksen perusteella suositella lämpimästi  :D

Link to comment
Share on other sites

Samaa liikettä suosittelen kuin Kiorakin!

Kiitos muuten vinkistä!  :D

Oli aika huima hintaero paikoilla, mistä kyselin... Nyt saimme edullisesti, mieleisemme ja hyvää palvelua. Toisen puolen sormus jopa etsittiin niiden puolesta, kun ei löytynyt niiltä valikoimista!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Vertailu kyllä ehdottomasti kannattaa, jo ihan hintojen takia, mutta että on myös kultasepän kanssa samalla aaltopituudella. Kahden kärkeen meillä ylti jo mainitut Wahlberg ja Andreasen. Lopulta teetätettiin miun vihkisormus Andreasenilla ja tuli aivan mahtava.

Link to comment
Share on other sites

Minuakin kiinnostaisi nuo hintaerot ja teetettyjen hinnat yleensäkin.  :D

Itse käväisin tänään Eskon kullassa ja kun kerroin mitä etsin, he sanoivat että onnistuu teettääkin.. Kyselin hieman hintaa ja sain vastaukseksi että valkokulta olisi 40e/g ja työ 50-100e. Timantit (kuulinkohan oikein..) lähtien 8e ja siitä paljonkin ylöspäin, mutta voisi myös viedä oman kiven jonka he hioisivat sopivaksi. Tästä oman kiven mahdollisuudesta itse innostuin, kun en haluaisi välttämättä timanttia vaan vain kauniin värisen kiven koristeeksi sormukseen..

Tällä laskukaavalla haluamani kapea (n.3mm) valkokultasormus omalla pienellä kivellä (roosan tai vihertävän sävyinen, neliömallinen istutus) tulisi maksamaan n.200-250e.  ::) Hyvä noin-hinta?

Link to comment
Share on other sites

Hintaerot on tosi huimia! Kysyin hintaa sormukselle johon tulee keskelle isompi timantti (0,15) ja sen kummallekkin puolelle kolme pienempää (0,03) eli yhteensä timanttejen paino 0,33. Hinta vaihteli 550 eurosta 1700 euroon, vaikka timantit oli samanlaatuisia joka paikassa.

Timanttejen hinnat lähtee tosiaan tuosta Katkun mainitsemasta 8 eurosta, mutta timanttejen hinnat nousee aika rivakasti ku niiden koko kasvaa. Valkokulta ja keltakulta rungolla ei oo hirveesti hintaeroo, noin 20-40 euroo. Katkun mainitsema noin-hinta haluamalleen sormukselle on aika jees.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

mitenkäs valko- ja keltakultarungon erot voi olla vain 20-40 €, kun kilhlasormuksissa oli hintaeroa jopa satoja euroja?? Ihmettelen!

Link to comment
Share on other sites

Pirkan Kullassa (Rongankadulla, lähellä Pikkukakkosen puistoa) saa myös varmasti yksilöllisen sormuksen kohtuulliseen hintaan. Aikaa teettämiseen kannattaa varata reilusti!

Itse teetätytin siellä hiljattain käyttämättömistä kultaisista korviksista, katkenneista ketjuista yms. romukullasta 8g painavan sormuksen, jossa kaksi timangia. Vein tarveaineet helmikuun puolen välin tienoolla ja sain sormuksen n. 3 kuukauden kuluessa jättöpäivästä. Tosin sormukseni ei ollutkaan vihkisormus, joten kaikki "kiireellisemmät" (kihla, vihki yms.) työt menivät minun tilauksen edelle. Hintaa työlle + 2 timangille tuli 170 e.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Olen oikeastaan vasta nyt oivaltanut sen tosiasian, että vihkisormuksen voisi myös teettää. Missä Tampereella saa hyvää palvelua ja laadukkaan sormuksen?

Myös varoitukset huonoista liikkeistä ovat tietysti tervetulleita. :P

Kihlat ostettiin O. Manniselta, joka oli loistava paikka, mutta he eivät taida tehdä sormuksia?

Mikäli sillä on jotain merkitystä, niin suunnittelen 4-millistä 14 karaatin valkokultasormusta, jossa ei olisi timantteja, vaan jotain kuvioita.

Link to comment
Share on other sites

Minä suositan Kultasepänliike Suokkoa. Saimme erittäin hyvää palvelua ja mieleisen, laadukkaan sormuksen.

Link to comment
Share on other sites

Minä suosittelen J.I.Wahlbergia Hallituskadulla. Työ on käsityötä, hinnat edulliset ja palvelu on erinomaista. Teetimme siellä kihlamme. Toinen jossa myös itse voisin teetättää koruja on Pirkan Kello Kuninkaan kadulla.

Link to comment
Share on other sites

Aurifaberilla on myös uusi liike Finlaysonilla. Kannattaa käväistä kysymässä tarjous! Aivan mahtavan mukavat nuorekkaat kultasepät, jotka todella kuuntelevat, mitä asiakas haluaa!

Link to comment
Share on other sites

Jos haluat niin voin privana antaa hyvän kultasepän nimen ja yhteystiedot. Hänellä ei ole liikettä vaan työhuone. Hinnat ovat kohdallaan ja laatu hyvä.

Edit: Itselläni on useampi hänen tekemänsä koru ja tekee myös mun vihkisormuksen.

Link to comment
Share on other sites

Minäkin suosittelen J.I. Wahlbergia.

Kihloja etsiessämme kävimme Tampereella kuusi kultasepänliikettä läpi, ja ainoastaan Wahlbergilla saimme hyvää palvelua. Ja vieläpä TODELLA hyvää: heillä meidät mm. ohjattiin heti istumaan (viidessä muussa paikassa jouduimme katselemaan kokoelmaa tiskin luona seisten) ja myyjä todella keskittyi palvelemaan meitä. Kokeilimme monia eri malleja, ja keskustelimme myyjän kanssa vaihtoehdoista ainakin puolen tunnin ajan, täysin kiireettä. Tunnelma ja palvelu liikkeessä oli todella mahtava!

Päädyimme lopulta valkokultaisiin kihloihin, jotka heidän oma seppänsä takoi meille käsityönä. Samanlaisia sormuksia olivat tehneet aiemminkin, mutta miehelle tehtiin nyt pyynnöstä normaalia leveämpi. Lisäksi oma sormukseni tehtiin kokoon 18 ja 1/4. Palvelu oli siis myös joustavaa! Lisäksi myyjä pohti jo kanssani vihkisormusvalintaakin, vaikkei sen hankinta todellakaan ollut ajankohtainen.  ;)

Sormukset haimme kolmen päivän kuluttua tilauksesta (aiemminkin olisi käynyt, mutta omat aikataulumme sen estivät). Kaiverrukset ja koot tarkistettiin sormuksia hakiessamme, ja lisäksi saimme vielä pienen "kihlajaislahjankin" heiltä!  :-X

Olemme erittäin tyytyväisiä, ja palaamme varmasti J.I. Wahlbergin liikkeeseen myös vihkisormusta hankkiessamme. Vaikkemme tamperelaisia olekaan!  :)

Link to comment
Share on other sites

Suosittelen Suokkoa!

Erittäin loistavaa ja asiantuntevaa palvelua. Mallistossa on erittäin kauniita sormuksia ja kiveksi saat juuri sen minkä haluat, kaikkeen pystyt itse vaikuttamaan.

Link to comment
Share on other sites

Suokko on mielestäni arvostanut työnsä hinnoissaan, no jokseenkin korkealle. Ihan hyvä seppä sinänsä. Wahlbergistä olen kuullut myös hyvää.

Link to comment
Share on other sites

Kehräsaaressa on siinä pikku tunnelissa kultasepänliike. Tampereen kultasepät tms. Suosittelen sitä, vaikka omat sormukset eivät sieltä olekaan, mutta siskoni on siellä teettänyt sormuksensa.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Kävin O. Mannisen liikkeessä ihailemassa vihkisormuksia. Palvelu oli mahtavaa, takkikin autettiin päälle lähtiessä  :) Se 20 prosentin opiskelija-alennus ei taida ulottua 1000 euron timanttisormuksiin? Se olisi aika uskomatonta...

Link to comment
Share on other sites

Laatukoru, joka sijaitsee Hämeenkadulla (oli remontin takia suljettuna n. vuoden, GOGO:n vieressä), myy erittäin laadukkaita ja edullisia sormuksia ja koruja. Palvelu on ystävällistä ja hinnoista tippuu aina! Suosittelen!  :D

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Ostimme kihlasormuksemme Suokolta ja ne ovatkin oikein kauniit, keltakultaiset Twinset-mallistosta, minulla timantteja. Kuitenkin tyytymättömyyden sana: Sormuksemme eivät ole suomalaisia, vaikka meidän annettiin näin ymmärtää. Koko ajan puhuttiin vain siitä, kuinka Iiro on kultaseppä ja heillä on hyvät timantit, joita sai oikein itse luupilla katsoa. Kerrottiin myös kuinka kaikkia sormusmalleja voidaan muuttaa mieleisiksemme, koska kaikki tehdään käsityönä. Kukaan ei vain kertonut, emmekä itse keksineet tällaisen puheen jälkeen kysyä, että käsityö tehdäänkin muualla Euroopassa, ilmeisesti Saksassa. Ei meillä ole mitään ulkomaalaista työtä vastaan, sormukset ovat kauniita ja siististi tehtyjä, mutta koimme ostaessamme tukevamme suomalaista kultasepän työtä, jota suuresti arvostamme.

Ongelma ulkomaalaisesta sormuksesta syntyi, kun olemme alkaneet etsiä minulle vihkisormusta. Suomalainen keltakultaseos on punaisempaa kuin kihlasormuksissamme, eikä se mielestäni näytä hyvältä keltaisen kihlani rinnalla, vihki näyttää jotenkin halvemmalta. Tämä harmittaa aikalailla ja koemme tulleemme huijatuiksi. Olen siis lähes pakotettu ottamaan valkokultaisen vihkin, joka sopii huomattavasti suomalaista keltakultaa paremmin kihlaani. Kaikissa kultasepänliikkeissä on myös ihmetelty kihlojemme keltaista väriä, koska ero on huomattava (myös Suokon vihkisormuksiin verrattuna), kun siihen laittaa toisen keltakultaisen rinnalle. Tästä epäilyksemme kihlojen alkuperästä saikin alkunsa.

Vihkisormukseni ostetaan joko Aurifaberilta (Finlaysonin alueella) tai Andreasenilta (Hämeenkadun lopussa), missä on ollut asiantunteva kultasepän palvelu sekä kauniita sormusmalleja, joita voi muokata mieleisekseen tai kehitellä ihan oman mallin. Näissä paikoissa myös tiedämme, missä sormus on tehty  :)

Kirjoitin tämän, jotta joku toinen voisi välttyä samalta pettymykseltä kuin me. Onnea kaikille sormuskauppaan!

Link to comment
Share on other sites

Huhtikuu-06, sormusmateriaalin voi varta vasten teettää oikean väriseksi. Näin meillä, koska sormuksissani on vanhaa suomessa käytettyä kultaseosta, ei uutta kansainvälisen vaaleaa. Oletko kysynyt Iirolta sormusten alkuperästä? Minulle hän on kerran sanonut, että hänen seppänsä toimivat Suomessa.

Link to comment
Share on other sites

Kiitos vastauksestasi Bagel!

Iirolta itseltään en ole asiaa kysynyt, koska hän on sattunut olemaan varattuna käydessäni liikkeessä. Olen keskustellut liikkeen erään naistyöntekijän kanssa, eikä hän oikein osannut vastata kysymykseeni kihlojen alkuperästä; hän vähän kuin ohitti koko kysymyksen ympäripyöreästi. Suokon oma vihkisormusmallisto kyllä tehdään Suomessa, se on myös erivärinen kuin kihlani.

Olen tiedustellut oman metalliseoksen tekemisen mahdollisuutta sormustani ajatellen, mutta se tulee ilmeisen kalliiksi verrattuna tavallisiin seoksiin. Emme siis sellaiseen todennäköisesti ryhdy. Olen täällä jo alkanut sopeutua ajatukseen valkokultaisesta sormuksesta, ovathan ne hyvin kauniita, vaikkakin erilaisia kuin alunperin ajattelin sormeeni.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...