Guest Keltakulta

Pidätkö sormusta aina?

633 viestiä aiheessa

Minä olen jättänyt kihlasormuksen pois vain Lapin-vaelluksella. Todettiin miehen kanssa molemmat, ettei kuitenkaan ole varaa uusiin, joten parempi jättää autoon :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kuten kaikki hoitoalalla työskentelevät tietävät, niin sormusta ei saa pitää hoitotyössä hygieniasyistä. Siksipä riisun sormukseni aina työpäivän ajaksi, ällöttäisi ajatuskin, että sormukseni alle jäisi haava- ym. bakteereita puhumattakaan siitä riskistä, minkä ne aiheuttavat potilaille.

Myöskään kotona en pidä sormusta, sillä en todellakaan halua naarmuttaa kallista aarrettani arkiaskareissa esim. puutarhatöissä. Käytän sormusta aina poistuessani kotoa ja myös silloin kun tulee vieraita tai on muuten askarevapaa päivä kotona. Mieheni käyttää sormusta töissä (toimistotyö), mutta arvostaa kallista lahjaani onneksi sen verran, että riisuu sen kotona tehdessään autoremonttia tms.

Muistan lukeneeni jotain kultaseppälehdestä, että suomalaiset kohtelevat sormuksiaan poikkeuksellisen kaltoin. Ulkomailla sormuksista pidetään paljon parempaa huolta, eikä niitä useinkaan käytetä ympäri vuorokauden.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä käytän aina kihlasormustani, paitsi töissä/harjoitteluissa ollessa (olen opiskelemassa sairaanhoitajaksi, joten sormuksen pito on jo kiellettyäkin), leipoessa tai kunnolla siivotessa, joskus otan pois myös saunaan mennessä. Muuten kyllä ympäri vuorokauden on sormessa ja tuntuu tosi orvolta olla ilman. Vihkisormuksen aion myös valita niin, että pystyn käyttämään sitä lähes aina. Meillä oikeastaan oli miehen toive, että sormukset ovat aina sormessa, sillä hänen mielestään niitä kuuluu käyttää jatkuvasti ja otetaan pois vain tarvittaessa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vajaa kuukausi kokemusta, mutta eiköhän tuo ole suunnan jo näyttänyt. Sormus lähtee sormesta aina kun kädet kastuvat (käsien pesu, suihku yms., tiskatessa on kuitenkin hanskat). Ällöttävää, kun vettä jää sormuksen alle, se pitää ottaa kuitenkin pois kun kuivaa käsiä. Samoin kaikki rasvat, hiusmömmöt ym. ovat sormukselle nounou, silloin nostan rinkulan nätisti lavuaarin reunalle odottamaan - koska kuitenkin pesen kädet esim. hiusten laiton jälkeen.

Ylipäänsä kun tiedän käsieni likaantuvan tai kastuvan kovin, saa sormuskin mennä taskunpohjalle odottelemaan siksi aikaa. Maalaisjärjellä sitten kaikki remppahommat ja muut.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä laitan kihlasormuksen sormeen aina, kun poistun kotoa tai kun meille tulee vieraita. Kotona en pidä mitään koruja, myös vaatteet vaihdan kotivaatteisiin. Ikinä en ole tehnyt kotitöitä, leiponut, rasvannut, käynyt suihkussa, laittanut hiuksia jne. sormus sormessa.

Mies taas pitää sormusta aina, ei ole missään vaiheessa ottanut sitä pois sormestaan. On se sitten sen näköinenkin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä otan kihlan pois sormesta, kun olen kotona. Usein myös vanhempieni ja mieheni vanhempien luona olen ilman sormusta esim illalla saunan jälkeen (otan siis sormuksen pois saunassa). Julkisista paikoista työpaikka ja uimahalli on ainut, missä olen ilman sormuksia. Tämä sen takia, että työskentelen alalla, jossa mitään koruja ei katsota kovin hyvällä, enkä haluaisi koruissani/kellossa ym. kantaa työpaikan pöpöjä omaan kotiini.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Mulla tämä kihla on ollut ihan kokoajan sormessa. Ois ehkä johonkin ratsastustunnille tai nyrkkeilyyn pitäny jättää kotiin, kun on sormus jo niin kolhuilla, ja hiertanyt pari kertaa sormenkin auki :( Vihkin valitsen siten, että se on käytännöllinen. Eli ei mitään ulkonevia timantteja ainakaan. Luulenpa että sekin sormus jää sitten kokoaikaisesti sormeen ja myös sinne tallille ja nyrkkeilyyn..

HUI! Saatko sä oikeasti pitää siellä nyrkkeilyssä sormusta? Ainakin aikanaan kun harrastin taekwondoa oli meillä kaikkien korujen pitäminen salissa kiellettyä. Ihan jo oman turvallisuuden takia. Jos teet jotain sellaista, että sormi menee "rikki" ja alkaa turpoamaan voi sormus olla aika vaarallinen!!

Harkitse edes jatkossa, ettet niitä sormuksiasi sinne nyrkkeilyyn ja tallille laittaisi sormeesi!

Ja asiaan.. itse käytän kihlaani joka päivä, mutta useimmiten kotiin tullessa ja alkaessani laittaa sen jälkeen ruokaa, otan sormuksen sormesta. Aamulla sitten taas töihin lähtiessä sormeen paikalleen :)

Muokattu: , käyttäjä: jennitys

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä otan sormuksen pois nukkumaan mennessä ja suihkussa. Joskus viikonloppusin jos ei ole mitään ohjelmaa ja ollaan koko päivä kotona, niin sormuskin saattaa jäädä koko päiväksi korurasiaan. Mies pitää sormusta ihan koko ajan. Itse en jotenkin osaa nukkua korujen kanssa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä otan kihlasormuksen yöksi pois ja siksi aikaa kun rasvaan kädet. Vihkillä varmaan sama kohtalo. Puutarhahommiin laitan käsineet käteen niin ei sormus haittaa/kärsi. Otan sormuksen pois ja pesen kunnolla aina kun tulen töistä kotiin ettei jää alle ryönää.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pidän aina, paitsi tiskatessa. Silloin otan hetkeksi pois ja kiirenvilkkaa takaisin. Eihän ilman osaa enää olla :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En pidä kihlasormusta tiskatessa, leipoessa, tai käsiä rasvatessa. Etenkin ruuanlaitossa ja leipomisessa on mielestäni kyse hygieniasta. Ällöttää ajatella kuinka paljon bakteereita sormuksen alla on! Otan sen yleensä pois myös suihkuun ja saunaan mennessä, koska pelkään, että saippuaisista tai hikisistä käsistä se luiskahtaa helposti pois. Olen nimittäin jo yhden kihlasormuksen hukannut näin, :girl_cray: enkä halua toista menettää. Mieskin ottaa sormuksen pois salibandya pelatessaan, mikä on ihan järkevää, koska maalivahti saa usein mailasta sormilleen.

Äitini ja isäpuoleni ottavat kotona ollessaan sormukset pois, joten en pidä sitäkään tapaa mitenkään ihmeellisenä. Kuka niitä sormuksia siellä kotona kyttää?? Onpa tainnut joskus käydä niinkin, että jompikumpi on unohtanut sormuksensa mökille. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

en pidä sormusta töissä, koska se on "kiellettyä". myöskin ruokaa laittaessa tai leipoessa otan sen pois. ja tietysti mökillä ulkohommissa, en halua että se vääntyy tai naarmuuntuu turhaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pidän kihlasormusta kuten muitakin koruja. Joskus se on pitkiäkin aikoja korulaatikossa ihan käyttämättömänä, joskus taas useita päiviä putkeen sormessa. Pidän kihlaa huoletta myös muissa sormissa vasemman nimettömän lisäksi. Mies on sormustavoiltaan ihan samanlainen. Meille ei ole kukaan kommentoinut sormuksista, äitini taisi kerran ihmetellä, käytänkö kihlaa aina oikeassa kädessä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pidän kihlaani aina, ja näin tulee olemaan myös vihkin kanssa. Otan pois ainoastaan kun käyn suihkussa, tai rasvaan käsiä. Tärkeä kriteeri molempia sormuksia valitessa onkin ollut juuri se, että sormukset kestävät elämää ja pysyvät menossa mukana.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pidän, joskus käsiä rasvatessa otan ne pois. Tulee jotenkin orpo olo ilman noita.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Sormukset otan pois silloin kun on vaarana että niihin menisi likaa tai rasvaa (rasvaus, autonpesu, leipominen ym.).

Muuten aina kädessä :-X Puhdistutan kihlasormuksen parin viikon välein kun kaikesta huolimatta kivien väliin kerääntyy töhkää. :girl_impossible:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Juillet: miten puhdistat sormustasi? Mullakin on kiviä eli ihan vastaisuuden varalle tiedustelen :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pidän kihlaa sormessa päivisin, yöksi otan sormuksen pois. Sormus ei ole sormessa myöskään suihkussa (timantin istutus nappaa hiuksiin kiinni), leipoessa, pihatöitä tai muita hommia tehdessä, joissa tiiän, että sormus on tiellä tai likaantuu, salilla, uimassa, aurinkoa ottaessa jne. Yritän siis välttää kaikkia tilanteita, joissa sormus likaantuisi tai joutuisi suuren rasituksen alle. Mies pitää sormustaan samalla tavalla, hänkin onneksi osaa suojella sormusta.

Marenki, mie puhdistan sormuksen niin, että laitan lasiin hiukan tiskinpesuainetta ja runsaasti vettä, ja tipautan sormuksen lasiin. Vähän aikaa annan pesuveden vaikuttaa ja sitten harjaan sormuksen pehmeällä, tähän tarkoitukseen hankitulla hammasharjalla. Puhdasta tulee ja sormus kiiltää taas upeasti.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Sormuksen otan pois leipoessa, tiskatessa ja töissä. Muuten on aina mukana ja olo on orpo, jos esim. tiskauksen takia unohtuu hetkeksi pois. Tuntui tosi oudolta, kun työpaikalla laitoin sormuksen kerran työtakin taskuun ja unohdin sen sinne kotiin lähtiessä... Onneksi sai sitten viikonlopun jälkeen takaisin sormeen! :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kihlaa pidin muuten melkein aina paitsi kuntosalilla ja jotain erityisen likaista tehdessäni. Sen sijaan vihkin kanssa yhdistelmä tuntuu sen verran massiiviselta, että olen huomannut ottavani ne aika usein pois, esimerkiksi kotona ollessani. Jostain syystä yöksi laitan ne kuitenkin aina eli vaikka olisin koko illan pitänyt niitä, niin laitan ne sitten nukkumaan mennessäni. Jotenkin niistä tulee turvallinen olo enkä siksi tykkää nukkua ilman niitä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pidän aina, myös suihkussa ja nukkuessa. Töissä ei kyllä ehkä kannattaisi, koska reilun viikon käytössä ollut sormus näyttää jo nyt ikälopulta kaiken sen kantamisen, pumppukärryilyn, kalusteiden siirtämisen ym. jälkeen. Naarmuja siis jo on, mutta sormuksen malli on valittu niin, että siinä ei ole mitään sellaisia osia jotka aiheuttaisivat vaaratilanteen töissä, joten uskallan ja haluan sitä sielläkin pitää. Leipoa en ole vielä ehtinyt, mutta silloin tietty sormus pois kädestä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
en pidä sormusta töissä, koska se on "kiellettyä". myöskin ruokaa laittaessa tai leipoessa otan sen pois. ja tietysti mökillä ulkohommissa, en halua että se vääntyy tai naarmuuntuu turhaan.

Missä se on kiellettyä? Kiinnostaa vaan...

Sittenhän on suuri osa ihmisiä jotka ovat naimisissa, ehkä onnellisestikin, mutta eivät pidä sormustaan KOSKAAN.

Oletteko huomanneet?

Olen hivenen seurannut ja ihmetelly tällaista.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen hoitoalalla töissä, joten työnpvn aikana en koskaan pidä sormusta. En myöskään leipoessa tms.. mutta muuten aina pidän. on niin orpo olo ilman sormusta. Sama tulee olemaan vihkisormuksen kanssa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Häistä nyt ei ole kulunut kuukauttakaan, mutta kyllä nuo aina sormessa roikkuvat. Kihlaa pidin aiemmin aina (paitsi käsirasvassa), vihkin kanssa sama tilanne. En oikein osaa sisäistää vihkin jättämistä pois häiden jälkeen, joten otin juuri ns. turvallisen sormuksen, oli timantti ei ole ulkoneva. Myös kihla- tai vihkisormuksen vaihtaminen toiseen käteen häiden jälkeen on hienoinen mysteeri, mutta kukin taaplaa tyylillään.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse olen sairaalassa töissä ja siellä ei saa pitää sormuksia, niinkuin ei monissa muissakaan hoitoalan töissä. Eli työpäiväksi aina sormus pois, muuten pidän koko ajan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään