Jump to content
Naimisiin.info

Pidätkö sormusta aina?


Guest Keltakulta

Recommended Posts

Nyt täytyy ihan kysyä että mikä vastauksissa noin yllättää?

Ei yllätä mikään. Tuttuahan tuo on, että ihmiset verhoilevat itsensä koruihin oli hetki mikä tahansa. Varsinkin taika- eli vihkikoruihin. Suurimmassa osassa tähän mennessä tulleista vastauksista ihmiset myönsivät käyttävänsä sormuksia lähes aina.

Onko se jotenkin hienoa tehdä puutarhatöitä kulta mullasta sameana tai siivota vessanpönttöä perjantai-iltana rinkulat kädessä? Anna kun arvaan: useimmat teistä nukkuu töhnäiset korvakorut päässä.

Harva huoltaa korujaan, vaikka käyttää niitä koruille hankalissa tilanteissa. :-/ Ei se avioliitto siihen kaadu jos sormuksen jättää sormesta pois.

Öisin terveisin Tiina

jolla on koruton kausi menossa

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 632
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

TIINAA: Minulla on oollut sormukset sormissa jo toistakymmentä vuotta. Ainoat hetket, milloin olen ottanut pois ne, on se kun olen ollut synnyttämässä ja kuukausi sen jälkeen kun turvotus on laskenut.

Katsos kun joillekin avioliitto on tärkeämpi kuin hieno sormus. Pari 20 euron rinkulaa nyt ei niin töhnäisiksi mene. Ja jos katkevata, niin mitä sitten. Kaupasta saa aina uusia ;D ;D

Usko tai älä, mutta pari tuollaista kapeaa rinkulaa ei edes kädessä tunnu ja niitä ei siinä muistakaan. Kun ne ovat siinä olleet jo vuosikausia niin eipä niitä siinä edes muista olevankaan ;) ;)

Link to comment
Share on other sites

Pidän sormusta sormessa aina.  :)

Ja mitä luultavimmin vihkisormustakin tulen pitämään aina. Korkeintaa otan sormuksen pois sormesta kun teen jotakin likaavaa..leivon, teen puutarhatöitä tmv.

Link to comment
Share on other sites

Otan pois leipoessa ja hiuksia värjätessä (puutarhatöitä en tee, tiskikone löytyy. enkä kunotsalilla huhki...). Ja aina silloin harvoin kun otan pois, meinaan unohtaa laittaa takaisin sormeen tai meinaan unohtaa, minne sormukseni laitoin (kaikki entiset sormukset olenkin onnistunut hävittämään, onneksi en näitä..). Joten parempi naarmuuntunut sormus kuin hävinnyt sormus  ;D

Anoppi myös laittaa sormukset "koruiksi", kun on lähdössä ihmisten ilmoille. Itselläni ei muisti pelaisi sen vertaa, muutaman kerran leipomisen tai hiusten värjäyksen jälkeen olen huomannut lähteneeni liikenteeseen ilman sormuksia ja olo on ollut niin kuin olisi lähtenyt liikenteeseen ilman meikkiä  ;D

Link to comment
Share on other sites

Otan pois yöksi ja suihkuun / saunaan. Alkuun varsinkin oli hieman löysä(nyt kesän myötä sormet varmaan turvonneet), että olisi saattanut suihkussa tippua saippualla lotratessa. Mä en sitä suihkun lattialta löytäisikään huonon näköni takia ennenkuin sen viemäriin potkaisisin  >:(. En pidä myöskään leipoessa, kun kädet pitää laittaa taikinaan, onhan se epähygieenistäkin.  :o

Kuntosalilla pidän, että kaikki varmasti tieltävät et olen onnellisesti varattu  ;D, ei vaan mulla on hanskat siellä, niin ei rinkula naarmuunnu.

Edit: ja puutarhatöitä en pahemmin tee, koska ulkokukat tuppaa kuolla mun käsissä  ???.

Link to comment
Share on other sites

Pidän sormusta aina paitsi töissä ollessani, meillä on kiellettyä pitää sormusta. Heti kun aukaisen lokerokkoni sujautan sormukset nimettömään. Miksi ottaisin sen pois, esim yöksi? Ei mitään järkeä.. Uni tulee hyvin ku katsoo viimeiseksi illasta kaunista sormusta tai hääkuvaa yöpöydällä..

Link to comment
Share on other sites

Oih, kultakauppiaalle menen vaimoksi ja en todellakaan ole esimerkillinen korujen käyttäjä  :-[ :-[ hävettää. Pitää parantaa tapani, ennen kuin tämä ihka uusi kihla (sain 5-vuotisen taipaleen kunniaksi) menee kokonaan huonoksi. Se on sen verran korkea, kun siihen nousee sellanen hassu harjanne, että isken sitä kaikkialle. Tulee mentyä suihkuunkin sen kanssa, nukun sen kanssa... tyyliin ainoastaan rasvaan käteni ilman. Osittain syynä on sekin, että jos olen koko aika ottamassa sitä pois, eikä aina ole sormuslaatikkoa mihin se laittaa, sormus on pian kadonnut tyystin.

Link to comment
Share on other sites

Pitäisin aina jos voisin, töissä se on kuitenkin kiellettyä. Mulla on taipumusta hävittää tavaroitani joten olen ratkaissut tän ongelman niin että en pidä nyt kesällä sormusta ollenkaan. Mutta entäs sitten kun teen oikeita töitä enkä vain kesätöitä, jaa-a... Voi olla että jää sormukset lippaaseen, kaikki.

Link to comment
Share on other sites

Kylläpä ne aina on sormessa. Kihlan otin aina pois salille mennessä, ettei naarmuunnu pilalla ku on 18 karaatin kultaa. Vihkisormuksessa on viis timanttia (myös kihlassa nykyään on 3, laitettu jälkikäteen) ja pidän sormuksia aina. Jos menisin salille, ottaisin pois tai jos kannan jotain tosi raskaita juttuja. Mieskin varjelee omaansa ja ottaa aina pois kun remppaa tai tekee jotain vastaavaa.

Käytettäväksi ne on tarkoitettu yleensä, tosin joku allianssi voip olla hankala... ::) Mutta on näillä jo hintaa sen verran, että en tulis mieleen laittaa kaappiin odottaan, varmimmin menee siten hukkaankin.

Miehen onneksi nakit ei ole edes turvonneet raskauden takia vielä, ja voin siis pitää sormuksia edelleen ;D

Link to comment
Share on other sites

Pidän sormusta yötä päivää, ympäri vuoden, vuodesta toiseen...  :-X´

Toki joskus on pakko ottaa pois ihan pakollisista syistä, kuten mm. hiusten värjäys, sormuksen putsaus ja kiillotus ym. toimenpiteet..muulloin aina.  :)

Link to comment
Share on other sites

Aluksi leveä kihlani tuntui niin suurelta, että unohtelin sitä joka paikkaan: käsienpesualtaalle, suihkuun..jne. Nykyään olen niin tottunut siihen, etten muista saunassakaan ottaa pois. Välillä täytyy oikein tietoisesti "tuulettaa" sormeaan. Luulenpa, että tulen pitämään vihkirinkulaa yhtä innokkaasti.

Link to comment
Share on other sites

Töissä laitan sormukset avainketjuun ja heti takaisin sormeen kun vaihdan vaatteita.  Eräs kollega pitää sormuksia, vaihtaa pissapusseja ja käsittelee haavoja ilman hanskoja. Ei edes pese käsiään ennen eikä jälkeen...*jak*  

Leipoessa, ruokaa laittaessa,käsiä rasvatessa ja likaisissa töissä otan pois. Muuten pidän aina, en ole ilman jos ei ole "pakko".

Link to comment
Share on other sites

Oon yrittänyt muistaa ottaa pois rasvatessa siitä lähtien kun on ollut timantteja. Hieman on hirvittänyt, kun oon vahingossa maalannut sormus sormessa ja ujutellut sitä pois maalitahrojen ohi.   :o

Link to comment
Share on other sites

Kesäloma alkoi ja remontti myös. Olen ottanut sormuksen pois jottei se aivan tuhoutuisi. Remontin aikana tulee kuitenkin käsiteltyä syövyttäviäkin aineita, joten suosittelen kaikille jos haluatte sormuksen säilyvän mahdollisimman pitkään. Onneksi kultasepät osaavat tehdä ihmeitäkin jos alkaa muutoin näyttämään epätoivoiselta.

Link to comment
Share on other sites

Kotona en pidä sormusta koskaan. Kuten en myöskään kelloa. Pistän aina sormuksen ja kellon käteen kun lähden kotiovesta ulos. Outo juttu, mutta kotona en osaa olla sormus ja kello kädessä, mutta muualla en taas osaa olla ilman niitä. Uimaan, saunaan, urheilemaan yms. en koskaan lähde sormus sormessa.

Nyt en ole kesän aikana käyttänyt juuri ollenkaan sormusta, kun on ollut käsi pitkään kipeä ja turvonnut. Välillä olen laittanut sen kaulaketjuun roikkumaan.

Link to comment
Share on other sites

Tätä nykyistä kihlaani olen käyttänyt lähes koko ajan, tosin luonnollisesti otan sen pois aina kun teen jotain, joka saattaisi sitä vahingoittaa (kuntosali, siivous tms.). Nyt kahden vuoden käytön jälkeen sormuksen alapinta on aivan naarmuilla ja kiilloton, vaikka jo kerran tässä välissä on käytetty kiillotettavana. (18 karaatin valkokultaa muuten.)

Uusia sormuksiani (kihla ja vihki) tulen käyttämään vieläkin harkitummin ja luullakseni otan ne pois kun tulen kotiin ja käytän sitten vain lähtiessäni jonnekin tms. Toki minusta olisi mukava käyttää sormuksiani kellon ympäri, mutta mieluummin varjelen niitä kulumiselta parhaan kykyni mukaan. Valitsin myös sormusten kullaksi tällä kertaa 14 karaatin valkokultaa, josko se kestäisi käytössä hieman 18-karaattista paremmin.

Link to comment
Share on other sites

Minä pidän sormusta nukkuessani, suihkussa, töissä, hereillä ollessa eli siis kaikkialla.  :)

Joskus harvoin kun rasvaan käsiäni saatan sen ottaa pois, mutta yleensä pidän sormusta sormessa aina kun vaan mahdollista eli yötä päivää.  ;D

Link to comment
Share on other sites

Moni on sanonut, että sormusta/sormuksia pitää putsata tai huoltaa. Voiko sen tehdä ihan kotikonstein vai pitääkö rengas kiikuttaa kultasepän hellään huomaan??? ???

Link to comment
Share on other sites

Pidän kivellistä kihlaani lähes aina, ainoastaan jos leivon tai rasvaan käsiäni, otan kihlan pois. Muuten käytän sormusta nukkuessani ja lähes aina muutenkin. Kihloissa olen ollut jo kolme vuotta, ja sormukseni on lähes uuden veroinen, mitä nyt muutama naarmu, mutta niitä ei huomaa ellei ihan läheltä katso.

Välillä itse putsaan sormuksen sisäpuolelta kiven istutus kohtaa, mutta muuten en sormusta ole hoitanut. ;)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...