Jump to content
Naimisiin.info

Pidätkö sormusta aina?


Guest Keltakulta

Recommended Posts

Otan sormuksen pois nukkuessa, tiskatessa, suihkussa käydessä. Yleensä en laita sitä aamulla sormeen ennen kun laitan lasit päähän (en tarvitse niitä kotona ihan välttämättä ja laitan sormuksen yöksi rillien sankaan jotta se pysyy löydyksissä), joten välillä jos ei ole mihinkään kiire voi mennä koko päiväkin ilman sormusta.

Taidan tässä tosin olla äitini tytär, hän kun onnistuneesti unohtelee omaa sormustaan milloin minnekin kun ottaa sen pois esim tiskatessa, pari kertaa sormus on viettänyt pitkiäkin aikoja mökillä kun se on sinne jäänyt ja unohtaminen on huomattu vasta kotona.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 632
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Minä pidän molempia aina, paitsi leipoessa (ja silloinkin otan pois vain jos pitää käsin alustaa taikinaa). Tiskit hoitaa kone ja jos tiskaan, käytän hanskoja, myös puutarha- ym. likaisissa töissä käytän hanskoja, eli minun ei tarvitse ottaa niitä juuri koskaan pois. Sormukset ovat sen verran tiukat, että eivät tipu uidessa tai vaikka kädet olisivat kylmät tms.

Aion myös käyttää sormuksiani huollossa säännöllisesti (tarkastetaan timanttien istutukset, kiillotetaan jne.)

Link to comment
Share on other sites

Guest Tipi-lintu

Mä en vielä tiedä millainen vihkisormus mulle on tulossa, mutta kyllä meinaan pitää sormusta lähes aina kuten kihlaakin, paitsi töissä, missä sormukset on muutenkin otettava pois. Enpä keksi muuta tilannetta jossa en sormusta pitäisi, lihapullataikinan ja leivonnaistaikinatkin vaivaan oikealla kädellä  :D.

Link to comment
Share on other sites

Pidän kihlaani käytännössä aina, taikinat tosiaan teen joko koneella tai vaivaan oikealla kädellä. On tosin yksi paikka, jossa en sormusta pidä: salilla. Sormus jotenkin painaa ikävästi ja tuntuu, että se saa liikaa takkiinsa rautatangosta.

Link to comment
Share on other sites

Pidän lähes aina. Otan pois vaan käsirasvaa laittaessani ja siivotessani. Mun käsittääkseni sormusten kyllä pitäis ihan hyvin kestää kaikenlainen arkikäyttö. Mitäs niitä turhaan säästelemään (jos jotain ongelmia tulee, niin sitten vaan sormus huoltoon sepälle).

En mä ainakaan ole huomannut että vaikkapa pesuaineet jotenkin tekis huonoa sormuksille tai mitään. Eikös timantteja kehoteta pesemäänkin fairyn ja hammasharjan kanssa?

Link to comment
Share on other sites

Minäkin pidän ihan aina kihlasormustani. Paitsi jos on järkky turvotus, silloin on pakko hieman armahtaa sormiparkaa.

Mies osti minulle liian ison kihlasormuksen ja se kostautui uimaan mennessä. Siellä killuu yli 100 egen kihlasormus Kiimingin joen pohjassa  :-/

Viime kesä yritettiin sitä sieltä sukellella, mies oli välillä sini-valkoinen kylmästä tutiseva kiroileva mussukka.

Nyt on tilalla jo uusi, sopivamman kokoinen.

Link to comment
Share on other sites

Olen hoitoalalla töissä joten ei ole suotavaa pitää sormuksia saatikka muitakaan koruja työpaikalla hygieniasyistä. Mutta aina kun tulen töistä kotiin, oli vaikka yövuoro, laitan sormuksen sormeen. :-X Toinen paikka, missä en sormusta pidä, on kuntosali. Sormukseni nimittäin naarmuuntuu helposti.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 1 month later...

Minä pidän tällä hetkellä kihlasormustani koko ajan, nukkuessa, suihkussa, salilla... Olen myös hoitoalalla joten vihkisormusta ei sitten voikkaan pitää kuin vapaa ajalla. Jos joskus työllistyn osastolle, niin sitten sormukset pitää ottaa työajaksi pois... :-/  

Link to comment
Share on other sites

Käytän lähes aina. Otan pois jos pitää käsin tiskata suuri määrä, jos istutan jotain multaan, rasvaan kädet tai leivon. Muutoin en juurikaan ota pois, paitsi puhdistuksen ajaksi ;) Kolhuja en varo.

Link to comment
Share on other sites

Nyt kun on kaksi sormusta, käytän niitä ihan samalla tavalla kuin ennen kihlaa. Otan siis pois aina, kun sormukseen menisi jotain mömmöjä, esim. suihkussa, tiskatessa, leipoessa, käsiä rasvatessa. Öisin pidän sormuksia. Aluksi en uskaltanut, kun pelkäsin, että sormukset alkaa puristaa nukkuessa, mutta sormi tottui nopeasti leveään yhdistelmään.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Yleissääntönä sanoisin että aina kotona ja maailmalla liikkuessa. Otan sen kuitenkin välillä myös pois. Tykkään siitä että sormukseni ovat sopivan löysät, siis että niitä voi pyöritellä sormissa kunnolla eivätkä purista, mutta eivät myöskään tipu. Siksi en pidä niitä saunassa/suihkussa tai yöllä (tippumisen riski kun kuitenkin on). Samoin leipominen (200 miljoonaa bakteeria... 8-)) on tilanne jossa sormukset otan pois, ja sellaiset paikat joissa sormus voi normaalia suuremmalla todennäköisyydellä naarmuuntua/vääntyä (kuten vaikkapa kiipeilyseinällä...). Minä vaan tykkään ajatuksesta että sormukset pysyvät hyvänä vuosia/vuosikymmeniä tästä eteenpäinkin ja ehkä jopa suht siistin näköisinä  ;D

En koe tätä toimintaani millään tapaa vaikeaksi, kun ne kaikki poisottamiset on niin luonnollisia, enkä niiden takia unohtele sormuksiani minnekään. Suurimman osan päivästä kuitenkin rinkulat ovat sormessani, siistissä sisätyössä kun olen, voisin siis ehkä sanoa että noin 12/7 :D

Link to comment
Share on other sites

Täytyy myöntää, että harvoin muistan koko sormusta käyttää, toisinaan unohtuu pistää sormeen ihmisten ilmoille lähtiessäkin... ::). On ollut niin monta vuotta aikaa tottua siihen ettei sormusta ole, niin nyt on vaikea muistaa sellaista olevan :-[.

Kotona joudun koko ajan puuhastelemaan jotain sellaista missä sormus kärsisi, en myöskään koe niin kauhean hygieenisenä pitää sormusta leipoessa tai ruokaa laittaessa, joten sormusta pitäisi olla alvariinsa "riisumassa". On vain helpompaa olla kotona ilman.

Link to comment
Share on other sites

Pidän sileää kihlaani aina paitsi suihkussa / saunassa / uimassa, aikidotreeneissä ja sottaista ruokaa laittaessa. Puutarhatöitä tms. likaista tai raskasta en hirveästi harrasta. Luulen, että kivetön mutta kuvioitu vihkini saa samanlaista kohtelua, vaikka arvatenkin yritän pitää sitä kuin kukkaa kämmenellä ainakin ensimmäiset viikot. Sinänsä vihkin kestävyys on pienoinen huolenaihe, koska sen koristekuviot voivat kulua aika voimakkaasti vuosien varrella, mutta en silti aio ruveta sitä alvariinsa riisumaan. Käyttöön se on tarkoitettu.

Link to comment
Share on other sites

Guest Jennnifer(Guest)

En poista sormusta koskaan. Olen taikauskoinen eli elän vanhan uskomuksen mukaan jolloin vihkisormusta ei saa poistaa sormesta ensimmäisen vuoden aikana vihkimisestä milloinkaan koska poistaminen tuo liitolle epäonnea.

Link to comment
Share on other sites

Minä pidän sormusta lähes aina. Poikkeuksena sauna ja suihku, sellainen leipominen, jossa käsi joutuu kosketuksiin taikinan kanssa ja nukkuminen. En jostain syystä osaa nukkua sormuksen kanssa, vaan pelkään sormieni turpovan yöllä niin paljon, että sormus alkaisi ahdistaa. Pelkään hirveästi, että sormukseeni tulee naarmuja ja kolhuja, joten jos niistä on pienikin vaara, otan sormukset pois.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...