Guest Keltakulta

Pidätkö sormusta aina?

633 viestiä aiheessa

Aika jännä, en oo ees aatellu et joku ottais kihlan pois saunassa tai suihkussa!

Mä pidän sormusta aina yöllä, saunassa, suihkussa ja jopa yleensä käsiä rasvatessakin.

Ainoat tilanteet joissa otan pois on töissä jos esim. lapioin, tai teen muuta missä sormus painaa. Tuo muuten paitsi että painaa niin se sormus saa aikaan sen että siihen sormuksen viereen kämmeneen tulee rakko  :(

Mutta siis tommosissa jossain raskaissa hommissa missä se haittaa.

Ja sillon kaulaketjuun paidan alle.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kihlaa pidän aina, otan pois vain leipoessa ja käsiä pestessä ja rasvatessa. Vihkin kanssa en tiedä miten käy, siinä kun on isompi timantti, joka todennäköisesti saattaa jäädä helpommin kiinni johonkin. Mutta tuskin sitäkään ihan "kevyin perustein" pois otan. Kerran unohdin kihlasormuksen sormesta kun lähdin kauppaan ja olo oli, niin kuin joku aiemmin kirjoittikin, kuin ilman meikkiä. ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pidän aina paitsi joskus otan pois tiskatessa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En pidä sormusta yöllä, suihkussa, saunassa tai urheillessa. Töissäkin joudun ottamaan välillä sormuksen pois, hygienian vuoksi. Kerran unohdin sormuksen kotiin töihin mennessäni, piti soittaa sulkille että tuo sen, oli niin alaston olo.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Työni puolesta kaikki korut on kielletty ja mielelläni en nuku tai suihkuttele sormukseni kanssa. Kihla on ihan perusvalkokultainen mutta ah niin helposti naarmuuntuva että suosista otan sen pois myös pihahommissa. Myös sisareni ja äitini tekee samoin. Tosin siskolla on niin monta sormusta nimettömäänsä että voi vaihdella niin että kuluvat tasaisesti.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kihlasormus on sormessa aina kun poistun kotoa töihin, kauppaan.. Kotona tulee paljon puuhasteltua, välillä raskaidenkin töiden parissa, joten sormus saa levätä. Sulholle olen antanut tuon saman ohjeistukseksi, ihan turvallisuuden vuoksi!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vihkisormukseni on ollut sormessani vasta kaksi päivää, joten nyt tekee tietenkin mieli pitää sitä sormessa koko ajan ja ihailla sitä jatkuvasti. :) Kuitenkin otan sormukseni pois esimerkiksi tiskatessani (hypoteettinen tilanne, koska meillä mies tiskaa aina), pestessäni käsipyykkiä (tätä olen jopa tehnyt), käydessäni suihkussa, pestessäni käsiäni tai kasvojani tai tehdessäni käsillä jotain sotkuista tai jotain, missä sormus voisi kärsiä. Ottaisin sormuksen pois myös mennessäni uimaan tai saunaan tai tehdessäni ulkotöitä tai leipoessani.

En muutenkaan usko käyttäväni vihkisormustani tulevaisuudessa jokapäiväisesti, koska en ole oikein koruihminen ja vihkisormukseni on melkoisen isokokoinen minulle.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Taidan kuulua harvojen joukkoon (?), sillä en pidä sormuksi oikeastaan muuten kuin kotoa poistuessa. Eli kun tulen kotiin otan sormukset, kellot ja kaulakorun pois enkä pidä niitä esim. ulkoillessa, siivotessa, suihkussa, saunassa, nukkuessa, lähikauppareissuilla, vauvauinnissa, kuntosalilla... pidettäväksi nämä on tarkoitettu ilman muuta, mutta pienen lapsen äitinä pesemistä, siivoamista ja muuta lotraamista on aika paljon  ;)  Enkä myöskään halua että korut raapivat lasta tai lapsi nappaisi kaulaketjusta jne.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minullakin on tapana ottaa kotiin tullessa sormukset ja kello pois, joten otan myös kihlasormuksen pois. Jotenkin vaan kotioloissa sormukset on "liikaa", kun sitten taas esimerkiksi töissä olisi alaston olo, jos korut jäisivät kotiin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ei tulisi mieleenkään uittaa timantti-ihanuuksiani tiskivedessä tai pyykkypaljussa :o

Kuulun siis niiden harvalukuiseen joukkoon, jotka eivät kotosalla juuri sormuksia käytä.

Sen sijaan aina ulos lähtiessä tulee automaattisesti tarkistettua että siellähän ne nimettömässä välkehtii  :-X

Tämä on ihan mietitty taktiikka, kun sormukseni ovat senverran kallisarvoiset sekä rahassa että tunnearvoltaan, haluan pitää niitä hyvin. Otan sormukset pois myös kuntosalilla, jumpassa, eikä niitä oteta mukaan hiihtolenkillekään.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse pidän kihlasormusta muulloin paitsi käsiä rasvatessa ja salilla. Opin kantapään kautta, että sormuksen voisi välillä ottaa pois, vaikka se ihana onkin. Salilla käydessä uusi sormus nimittäin naarmuuntui kämmenpuolelta ikävästi. Ei viitsisi viedä rodinoitavaksikaan, kun on vasta pari viikkoa vanha  :-/

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Totta, yksi pointti on myös sormusten/korujen "säästäminen"; en tiedä elämmekö meidän perheessä niin rempseästi, mutta naarmuja ja kolhuja tulee koko ajan, 18 k kulta on mielestäni aika pehmeää.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

No en. On ollut nyt kuukausia jo kihla korurasiassa.

Tuleva sulhanen osti upean kolmikivisen kihlasormuksen joka on "ontto" sisältä. Eli toisinsanoen kerää likaa käytössä ja sitten jossain vaiheessa sormeni tulehtuu. Pääsisin tästä huollattamalla ja puhdistamalla sormustani säännöllisesti mutta eipä tommoista vaivaa jaksa nähdä yhden sormuksen takia.

Enpä nyt muista suoralta kädeltä että milloin viimeks on sormus ollut sormessa. Vihkisormuksen valinnassa pitää olla tarkempi ettei taas tule "ontto" versio.

Mitään näyttämisaspektia tässä ei ole, kaikki kaverini ja työkaverini tietävät että naimisiin ollaan menossa ja mitä se oikeastaan heille edes kuuluu että kannanko sormusta tai en.

Kaikenkaikkiaan ilman sormusta on huomattavasti helpompaa. Voin käydä uimassa, kuntosalilla, pihatöissä, seiniä maalaamassa (teemme remonttia) ilman että joka kerta tarttis miettiä että mihin sen sormuksen laittaa.Siellä se korurasiassa säilyy ihan hyvin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En pidä aina, mutta niin paljon kuin pystyn. Silloin otan pois jos teen jotain missä sormus voi likaantua tai saada kolhuja. Saunaan ja suihkuun yms. otan aina pois. Mielikuva siitä että pitäisin sormusta aina ja joka tilanteessa saa pöpöt hyppimään silmissä  ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pidän sormusta lähes aina.  Pois otan joskus uidessa, saunassa, käsiä rasvatessa... Riippu aina tilanteesta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulla on ollut kihlasormus nyt viikon ja otan sen kyllä aika helposti pois (suihkussa, saunassa, leipoessa jne.). Oon varmaan ihan ylihuolehtivainen siä kohtaan, mutta pelkään, että se kärsii. Kihlattuni aina kettuileekin mulle siitä, että otan se niin usein pois. En saa kuulemma valittaa sit ääneen, jos joskus hukkaan sen. Mutta onhan nää kunnon sormukset tehty normaalikäyttöä varten...juhlasormukset on sitten erikseen. Mutta tulevaisuutta ajatellen, jo oman tulevan ammattini vuoksi jouduin poistamaan sormuksen silloin tällön. Meille ei siis ainakaan päde se, että kihlat "purkautuu", jos sormuksen poistaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Otan sormuksen pois suihkussa/saunassa, uimassa, leipoessa, käsiä rasvatessa yms. Muulloin se on aina sormessa ja ilman sitä on vähän alaston olo.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulla on kihlasormus ollut reilut 2,5 vuotta sormessa lähes koko ajan. En ymmärrä miksi se pitäis ottaa pois kun tulee kotiin...?  Ehkä mä tykkään sitt vaan sormuksestani niin paljon mutt en osaa ajatella ett ottaisin sen pois... toisaalta se on mulle rakkauden symboli, pitäähän sulhokin omaansa koko ajan (paitsi peleissään kun se on sääntöjen mukaan otettava pois), tulis ihan outo olo ilman sitä...

Okei, uskon kyllä ett se säilyis paremmin jos sen ottais joskus pois kolhiintumasta, mutta sitte mä en vois pitää sitä koskaan. Kotona pois ettei se "turhaan" kulu ja (kuluttavissa) töissä pois ettei se kolhiinnu...? Mun työ kyllä kuluttaa, mutta käytettäväksi se sormus mun mielestä on tarkoitettu. Sitä paitsi mulla on kädet jatkuvasti esillä töissä ja ravintola-alalla kun työskentelee niin mieluummin pitää sitä sormusta että säästyy edes osalta niistä typeristä miesasiakkaiden vihjailuista kun huomaavat että on varattu... jos huomaavat...  >:(

Vihkiä etsitään nyt joka tapauksessa sillä periaatteella että se soveltuu pidettäväksi työaikanakin. Kuluu tai ei. Kihlakin on ihan hyvässä kunnossa kaikesta kulutuksesta huolimatta, varmaan annan vähän ehostaa sitä samalla kun sulhonkin kihla menee uudelleenkaiverrukseen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä otan sormuksen usein pois kun tulen kotiin...ja raskaus-aikana ja heti sen jälkeen se ei juurikaan ollut sormessa edes ulkona liikkuessa (turvotusta oli aika paljon koko ajan). Mulla on taipumusta kerätä nesteitä muutenkin ja välillä sormus sitten tuntuu puristavalta..tästä syystä se usein majailee tuossa eteisen pöydällä hyvässä tallessa.

saa nähdä miten sitten yhdistelmän kanssa toimii...

sulho pitää kihlaa yöt ja päivät, salilla ja suihkussa taitaa ottaa pois.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä pidän sormuksiani koko ajan sormessani. En ota niistä pois edes suihkussa, saunoessa, uidessa, leipoessa, siivotessa, puutarhatöitä tehdessäni  jne.  Valitsin sellaiset sormukset, jotka kestävät ja sopivat normaaliin elämään.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

pidän sormuksiani oikeastaan aina..hyvin harvoja on ne hetket kun ne on pois. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Mulla on kihlasormus ollut reilut 2,5 vuotta sormessa lähes koko ajan. En ymmärrä miksi se pitäis ottaa pois kun tulee kotiin...?  Okei, uskon kyllä ett se säilyis paremmin jos sen ottais joskus pois kolhiintumasta, mutta sitte mä en vois pitää sitä koskaan.

Eihän sormusta mikään pakko ole ottaa kotona sormesta pois. Itselläni on kuitenkin aina ollut tapana ottaa kaikki sormukset pois, kun tulen kotiin, joten en näe mitään syytä toimia toisin kihlasormuksen kanssa. En "osaa" pitää sormuksia kotona ollessani, ja yhtä vähän osaan olla ilman niitä, kun lähden johonkin. Kolhuuntumista en pelkää eli siihen tämä ei liity ollenkaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luulin olevani ainoa vainoharhainen ja ylisuojeleva, mutten vissiin olekaan :) Pidän sormusta miltei aina, mutta tiskatessa, aamutoimissa ja esim. tallille mennessä otan pois. Jumpassa oon  pitänyt, mutta ratsastaessa sormus (millainen tahansa) kyllä hiertää ja varsinkin nimettömässä, mistä ohjat kulkee. Puhumattakaan liasta ja kolhuista ja mahdollisista muista koettelemuksista mitä tallilla tulee, siellä kun ei oo tottunut varomaan käsiään, enkä aio vastakaan. Ruokaa laittaessa sormus on sormessa, mut jos käsiä upottaisin esim. taikinaan niin kyllä luonnollisesti ottaisin pois. (ja ps. kaikki mikrobit ei kuole uunissakaan  :o )

En sinänsä pelkää kulumista, se kuuluu asiaan, mutta haluan pitää sormusta hyvin ja nauttia siitä kauniina pitkän aikaa. Pelkään, että lika tai mömmöt vahingoittaa metallia tai kiveä, lisäksi vainoharhaisena pelkään myös timantin istutuksen löystymistä ja timantin putoamista - aionkin käyttää sormusta tarkastettavana säännöllisesti, että saan mielenrauhan. Oon pelännyt varsinkin suihkun syövereitä  :D  Nyt aionkin ottaa tavaksi jättää sormus odottamaan myös suihkun ajaksi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään