Jump to content
Naimisiin.info

Pidätkö sormusta aina?


Guest Keltakulta

Recommended Posts

AAAAARGH! Mitenkähän tän meidän liiton nyt käy, kun ollaan oltu ilman kulisseja, eikö siis sormuksia jo kuukauden... Mun vihki tosiaan teetettiin meidän molempien kihloista, joten vihkipäivänä sitten kumpikin saa uudet sormukset. Hitto, miten mää nyt näin oon unohtanut nauttia viimeisistä sinkkuviikoistani  :o  ;D

Kuulun siis myös siihen joukkoon, jonka mielestä kihlaus on lupaus naimisiin menosta, ei sormus...

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 632
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Sormus on sormessa aina ja pysyy  ::), hyvin harvoin se pois otan.hiuksia värjätessä ja jos nyt meinaan tehdä jotain mikä saattaisi sormusta vaurioittaa niin sitten mutta muuten se on yötä päivää sormessa. :)

Link to comment
Share on other sites

Mulla on kihlasormus vaihtunut muutama kuukausi sitten (siis mies on sama kyllä ;D), aiempaa rinkulaa en ottanut pois käytännössä ikinä. Uudempi sormus on sen verran arvokkaampi timantteineen, joten alunperin ihan sormuksen varjelu mielessä käytin sitä vain ulkona. Nyt se tapa on kuitenkin pysynyt, eli kotona ei kauheasti tule sormusta käytettyä.

Missään nimessä kyse ei ole mistään KULISSISTA, vaan siitä että useimmiten olen kotona ilman koruja ja rannekelloa muutenkin.

edit. ja tuolla sormuksen varjelulla tarkoitan sitä, että en halunnut ostaessa kuluttaa sormusta kauheasti ennen häitä, joten siksi ajattelin käyttää sormusta vain ihmisten ilmoilla.

Link to comment
Share on other sites

Tiesittekö muuten, että yhden sormuksen alla elää mikrobeja ja bakteereita vähintään yhtä paljon kuin euroopassa on ihmisiä  :P

Ihan hygienia syistä minä ainakin otan sormukset pois ruokaa laittaessani, vaikka ne muuten ovatkin lähes kokoajan sormessa...

Link to comment
Share on other sites

Hauska ketju lukea ihmisten tavoista.

Mä otan sormuksen pois illalla nukkumaan mennessä, suihkussa/saunassa, leipoessa, joskus ruokaa laittaessakin, käsipyykkiä pestessä, salilla/jumpissa/uimassa ja käsiä rasvatessa. Jos siivoan kunnolla, niin saatan ottaa sormuksen pois vaikka käytän kumihanskoja.  :)

Link to comment
Share on other sites

Mä en pidä kotona sormuksia oikeastaan koskaan. Ei huvita altistaa niitä jatkuvalle käsienpesulle, tunkea sämpylätaikinaan tai pestä vessaa ne kädessä.

Aina kun lähden kotoa laitan ne kyllä sormeen. Muuten tulee jotenkin alaston olo.

Link to comment
Share on other sites

Itse en ymmärrä ollenkaan miksi joku ottaisi kihla- tai vihkisormuksensa pois esim. kotiin tullessa! :o Itselleni tulee vain sellainen käsitys että suhde on pelkkä kulissi jos noin tehdään. Tämä on minun mielipiteeni, muut saavat olla eri mieltä.

mielenkiintoine ( ::) ) teoria, josta tulikin mieleeni...

Teen töitä naisvaltaisella alalla, ts. työkavereistani vain kaksi on miehiä. Naisista kaksi on avoliitossa, loput ovat virallisten tahojen edessä "pariutuneet". Näistä muistaakseeni yhdellä on sormukset sormessa, jos en ihan hukassa ole, tosin en asiaa ole kovin tarkkaan seurannut. Kyllä on moraalitonta sakkia.. ::) Ja kulissiliittoja lapsineen talo täynnä.

Itse olen tuota kihlaa pitänyt koko ajan, mutta toisaalta pidän muitakin koruja kokoajan, myös muita sormuksia yötä-päivää ennen tätä. olikohan suhteemme muuten kulissi sen kahdeksan vuotta kun meillä ei ollut vielä sormuksia ::)  :P

Link to comment
Share on other sites

Mä en ymmärrä korujen päälle yhtään mitään, joten halusin sormukset joita pidän aina (ovat siis riittävän helpot). Valkokultaiset rinkulat, samanlevyiset, vihkissä timantti upotettuna. Mä tulisin hulluksi, jos joutuisin kokoajan miettimään sormuksiani (en siis ole ollenkaan tarkka ihminen). Ja valkokulta naarmuuntuu joka tapauksessa, joten en ota sormuksia pois edes silloin kun siivoan, käyn suihkussa/saunassa, laitan ruokaa jne.

Mulla ei ole korviksia. En käytä kaula- tai rannekoruja. Mutta nämä sormukset. Niitä jaksan katsella aina. Ne ovat mulle hyvin tärkeät.

Voi hitsi. Olimme ilman sormuksia kaksi viikkoa, kun ne kaiverrutettiin häiden jälkeen (olivat unohtaneet kaivertaa ennen häitä, vaikka juuri sitä varten jätettiinkin liikkeeseen). Tää meidän avioliitto taitaa nyt sitten olla ihan kulissia.   ::)

Link to comment
Share on other sites

Huomatkaa nyt ystäväiseni, että kiralove tarkoitti sitä, että suhde ja avioliitto muistuttaa kulissia hänen mielestään siinä tapauksessa, että pidätte sormuksianne ihmisten ilmoilla liikkuessanne, mutta ette kotona.

Eli siis haluatte muille esittää, että hyvin menee, mutta kotona sormukset sitten äkkiä pois niin tajuaa se ukon/vaimon ketalekin, että ei tässä nyt niin hyvin menekään, kun ei edes sormusta halua toisen edessä siellä kotona pitää. Mistään muustahan sitä ei varmasti puoliso ymmärrä, että päin persettähän tässä nyt menee.

Eli jos huitelette ilman sormuksia joka puolella niin silloin tämän saman teorian mukaan voisi ajatella, että esitätte kokoajan olevanne sinkkuja. Eli ette edes halua esittää kenellekään ulkopuoliselle, että olisitte naimisissa. Ette edes kulisseja ylläpitääksenne.

Hävetkää ruojat!!!

;) ;) ;) ;D ;D ;D

Link to comment
Share on other sites

Maama: ;D

Mä mietin, että mitenköhän tuon logiikan mukaan, jos pitää sormuksia kotona, mutta ottaa ne pois ulos lähtiessään? Esittääkö silloin puolison edessä, että kaikki on ok, mutta oikeasti onkin sitten törkeä petturi, joka heittäytyy sinkuksi heti ovesta ulos astuttuaan? :o

Link to comment
Share on other sites

Maama:  :P:D ;D ;D ;D

Itse olin tuossa lähes 9kk ilman sormusta, kun ei nääs mahtunu... Turvotusta sormissa koko raskauden ajan. Nyt taas mahtuu. Ukko pitää sillon, kun sormet ei oo turvoksissa ja hänellä turpoaa todella herkästi, kun värkkäilee millon auton, millon crossin kimpussa. ;)

Hänen sormustaan suurennettiin viime kesänä hieman, kun tullut vähän kiloja lisää. Putoamaan päin ne tosin myös on. ;D

Link to comment
Share on other sites

Mä mietin, että mitenköhän tuon logiikan mukaan, jos pitää sormuksia kotona, mutta ottaa ne pois ulos lähtiessään? Esittääkö silloin puolison edessä, että kaikki on ok, mutta oikeasti onkin sitten törkeä petturi, joka heittäytyy sinkuksi heti ovesta ulos astuttuaan? :o

Mietin just ihan samaa  ;D  ;D  ;D  ;D

Link to comment
Share on other sites

Itse riisun sormukseni (pelkän vihkisormuksen siis, kihlasormuksiahan meillä ei olekaan):

- salilla treenatessani

- hiuksia värjätessäni/laittaessani

- leipoessani

- ruokaa laittaessani

- tiskatessani tai käsipyykkiä pestessäni

- ylipäätään "likaisia" hommia tehdessäni (siivous yms.)

- Ja tietenkin myös silloin, kun rasvaan käteni.

Juuri näin minäkin. Töissä on sormus riisuttava.

Mies pitää omaansa 24/7, myös töissä ja saunassa.  :P

EDIT: Otan rinkulan yleensä pois myös yöksi.

Link to comment
Share on other sites

Töihin mentäessä otan sormuksen pois. En osaa pitää töissä sormusta ja se on vain hyvä kun tekee sairaalassa töitä. Muuten pidän melkein aina paitsi nukkuessa ja tiskatessa.  :)

Link to comment
Share on other sites

Mä en vielä tiedä millainen vihkisormus mulle on tulossa, mutta kyllä meinaan pitää sormusta lähes aina kuten kihlaakin, paitsi töissä, missä sormukset on muutenkin otettava pois. Enpä keksi muuta tilannetta jossa en sormusta pitäisi, lihapullataikinan ja leivonnaistaikinatkin vaivaan oikealla kädellä  :D.

Päivitänpä minäkin tekstini rouvasaikaan. Leveä vihki tuli vasempaan nimettömään, kihla siirtyi oikeaan nimettömään toisen somuksen kanssa (esitän olevani ortodoksi, virolaisen tai vain kihloissa ::)?). Töissä otan tietenkin sormukset pois niinkuin asiaan kuuluu ja joskus ne "unohtuvat" pois sormesta kun en jaksa jäädä pujottelemaan niitä sormeen vaan riennän armaan kultsini luo kotiin  ;D. Nykyään sormukset lähtevät pois sormesta (ja joskus syntisesti unohtuvat tuohon mikroaaltouunin päälle) myös leipoessa ja ruokaa laittaessa. Eli häiden jälkeen on ollut vähän hälläväliämeininki, mitä sitä enää sormuksia arkena pitämään kun äijä on kahlittu virallisesti  :o;) ;D.

Link to comment
Share on other sites

Mä riisun sormukset tosi usein. Yöksi sekä pesulle ja suihkuun aina, siivotessa, rasvatessa, ruokaa laittaessa, harrastuksessa jossa se naarmuuntuisi pahasti... jne. Muut on mun oman mukavuuden takia paitsi harrastuksessa sormukset naarmuntuisi. Yleensä yritän muistaa laittaa sormuksen kun lähden ulos asioille. Lähikaupassa olen joskus käynyt vahingossa ilman sormusta  ;D. Meillä ollaan kulissiliitossa!

Link to comment
Share on other sites

Minulla kihlasormus on aina sormessa ja vihkiäkin meinaan pitää koko ajan, yötäpäivää. Osittain valitsinkin sen sen mukaan, että se on mukava sormessa, ei ahdista eikä tartu koko ajan johonkin. Sitä vartenhan sormukset on, että niitä pidetään. Itse olen vähän huolimaton ja jos olisin koko ajan riisumassa sitä erilaisten syiden vuoksi, niin on aivan satavarma että hukkaisin sen jossain vaiheessa, kun en muistaisi mihin olen sen tyrkännyt. Joskus otin salille mennessäni sormuksen pois ja oli tosi outo oulo, kun huomasi että apua, sormus on poissa  :o Eli sormessa pysyy :) Sitä en ymmärrä että jotkut ostaa sikakalliin sormuksen ja sitten sitä ei raaskita pitää sormessa aina, ettei se vaan naarmuunnu ja kulu. Mitä iloa siitä silloin on.

Link to comment
Share on other sites

Mulla on ollut sormus nyt viikon verran. Pois oon ottanu sen urheillessa, ruokaa laittaessa ja peseytyessä. Yhtenä aamuna se jäi pöydälle ja heti tuli "alaston olo".

Link to comment
Share on other sites

Melkein aina. Leipoessa en sormusta käytä hygieniasyistä. Uimaan mennessä otan myös sormuksen pois samoin kuntosalilla. Käsiä rasvatessa sormus lähmääntyy ikävästi, joten en sitä silloinkaan käytä.

Link to comment
Share on other sites

Otan sormuksen pois tilanteissa joissa se saattaa erityisen paljon naarmuuntua tai likaantua esim. kuntosalilla ollessa (metallisilla painoilla ja tangoilla tekiessä) ja leipoessa taikinaa vaivatessa. Muuten pidän sitä sormessa koko ajan ja kaikkialla. Esim. taikinan jäänteitä on aika inhottava putsailla timanttien istutuksista..

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Kihlasormus on minulla sormessa aina ja samoin tulee olemaan vihkisormuskin.

Meillä sormus otetaan pois sormesta vain, jos jostain syystä pitää kurkistaa kaiverruksia tai jos tehdään jotain sellaista, missä sormus saattaa ottaa osumaa (esim. viime kesänä uimarannasta kiviä raivatessa sormus oli pakko ottaa pois, koska muuten se olisi naarmuuntunut ihan kamalaksi). Muuten sormus on sormessa aina: myös puutarhatöissä, tiskatessa, saunassa, uimassa, kuntosalilla, nukkuessa.... Eli aina ja kaikkialla.  :)

Sama täällä!

Link to comment
Share on other sites

Kihla on kyllä salilla aina päällä, mutta en tiedä siitä vihkistä sitten.. Toisaalta ei innostaisi sekään, että melkein päivittäin sen ottaisi pois sormestaan.

Olin sairaalassa kesätöissä siivoojana ennen yliopistoa, ja sen kesän aikana 2 hoitajaa hukkasi vihkisormuksensa. Toisella mennyt taskuissa pesulaan (oli tuntikausien etsintöjen ja pesulan pysäyttämisen jälkeen kai löytynyt) ja toisella ei hajuakaan, mihin sormus oli kadonnut.

Mä haluaisin kyllä, että sormus olisi aina päällä. Mä leivoin niin harvoin ja taikinaan en vasuria kyllä upota edes silloin harvoin kun leivon jotain taikinaa, joten sen suhteen se saa olla aina päällä. Ainoa kysymys on nyt tämä salihomma.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...