Guest Keltakulta

Pidätkö sormusta aina?

633 viestiä aiheessa

Kihlasormus on sormessa melkein koko ajan. Joskus pullaa leipoessa muistan ottaa pois, samaten maalatessa. Sormus on joka menossa mukana, saunassa, suihkussa ym. Sen näköinenkin tämä kihla kyllä läheltä tarkasteltuna on, puolessatoista vuodessa on valkokulta tummunut ja naarmuja tullut. Sormus tarvitsee ehdottomasti kultasepän käsittelyn ennen häitä.. Ihme kun ei ole vielä timantit tippuneet.. :blush:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä pidän kihlasormustani aina paitsi en nukkuessa, leipoessa enkä salilla. Olen pitänyt jopa kotona siivotessa, mutta nyt noin vuoden käytön jälkeen on käynyt mielessä että onkohan se viisasta.. Sormuksen timanttipuoli on oikein hyvässä kunnossa, mutta kämmenpuoli on kulunut himmeämmäksi. Sormuksen kuluminen ei kyllä sinällään haittaa, koska kyseessä on rodinoimaton valkokultainen sormus, joten kulumat ei näy yhtähyvin kuin rodinoiduissa sormuksissa. Tuleva vihkisormukseni tulee samanlaiselle käytölle kuin kihlani, joten sitäkin aion käyttää jatkuvasti. Vihkikin hommataan rodinoimattomana, joten siinäkään ei kulumat sitten haittaa niin paljoa. Minun käytöllä siaisin olla rodinoimassa rodinoitua sormusta varmaan kuukauden välein, joten parempi näin :girl_smile:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pidän kihlaa muuten aikalailla aina paitsi salilla. Vihkiä on luultavasti pakko ottaa enemmän pois, koska siinä on iso, ulkoneva kivi. En kyllä tiedä, miten maltan olla pitämättä ihanaa vihkisormustani, kun sen vihdoin ja viimein saan sormeeni <3 ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pidän sormusta aina, leipoessa otan pois, jos muistan. En kyllä osaisi olla ilman sormusta pitkiä aikoja, siihen on niin tottunut:).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Aika paljon on tilanteita, joissa en sormusta käytä: tiskatessa, ruokaa laittaessa, peseytyessä, öisin, remontoidessa jne jne jne. Aika paljon arkiaskareita tulee tehtyä ilman koruja.

 

Muuten sormus on aina mukana kotoa poistuessa ja kotonakin silloin, kun en tee mitään mikä rasittaisi sormusta turhaan. Jos sormus unohtuu kotiin, on käsillä ihan orpo olo. Tällä hetkellä nimettömässä on vain kihla, mutta vihkisormuksen kanssa tulee varmastikin jatkettua samaa linjaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä käytän sormusta lähes koko ajan. Otan sen pois ainoastaan salilla, käsiä rasvatessa, hiuksia värjätessä ja jos pitää tunkea molemmat kädet esim. pullataikinaan. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En voi pitää töissä (olen hoitaja) ja muutenkin sotkuisia hommia tehdessä on kivampi ottaa pois.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minäkin olen hoitaja joten töissä en voi pitää. Ja tällä hetkellä mun kihla ei edes mahdu mulle, kun on sormet niin turvoksissa. :girl_mad:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulla kanssa sormus sormessa lähestulkoon aina :) Oikeastaan vain treeneissä, käsiä rasvatessa ja leipoessa otan pois..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vähän off topic, mutta kuinka monella oli vihkisormus häämatkalla tai kuinka moni aikoo sen ottaa häämatkalle mukaan? Mein matkavakuutus kattaa tonniin saakka matkatavarat, mutta kun pelkkä mun vihki on yli 2000 euron sormus, niin vähän epäilyttää. Lisäksi jos laskee miehen sormukset, mun huomenlahjaksi saamat timanttikorvikset ja haluaisi vielä muistakin matkatavaroista saada korvauksen, niin vakuutusta pitäisi nostaa neljään tonniin. Mies on sitä mieltä, että ehdottomasti jätetään kaikki korut kotiin, mutta itse en millään malttaisi jättää ihania korujani pois :(:D Toki sekin tuntuu aika absurdilta, että joku saisi mun sormesta tai korvista korut varastettua, mutta ei kai ikinä voi olla liian varovainen :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Bridezills13, minkälainen sormuksesi on? Jos sormus ei ole allianssisormus (eli timantteja ympäri sormuksen), niin sormuksen voi kääntää sormessa niin päin, että kivi/kivet ovat kämmenpuolella. Näin ne eivät näy kauas, joten varkaat eivät kiinnostu sormuksestasi :)

Mutta koska sormuksesi on kovin kallis, jättäisin suosiolla kotiin..ihan vain varmuuden vuoksi

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^^Ma jattaisin ainakin ne korvikset ja muut arvokkaat korut kotiin, mutta ilman vihkiani tuskin malttaisin lahtea. Onhan se vahan niin, etta vakuutuksen pitaisi olla riittava ajatellen arvo-esineita... Me ostimme sormusten oston yhteydessa myos viiden vuoden vakuutukset niille, jotka kattaa varkauden, eika ollut edes pahan hintainen. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä en yleensä pidä mitään koruja (tai edes kelloa ranteessa), ku olen kotona. Töissä ja muualla kodin ulkopuolella kyllä pidän. Tykkään kyllä mun sormuksesta tosi paljon ja ensin pidin sitä lähes koko ajan, mutta sitten alkuinnostuksen jälkeen en enää. Mä en oikeen ikinä oo hirveesti pitäny koruja (ainakaan käsissä), niin tää on luonnollista mulle.

 

Ja on kai niitäkin ihmisiä, jotka eivät edes halua sormusta. Ei ne kihlat tai avioliitto oo mistään koruista kiinni. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Sormus on kädessä aina, myös nukkuessa, salilla, suihkussa ym. Hetkellisesti otan pois sormesta kun rasvaan käsiä tai leivon esim. pullia, jolloin olisi vaarana, että timanttien väliin/alle menee taikinaa tai muuta likaa. Sormuksessa siis timantit silleen jännästi korkealle istutettu, että kivien alla on tyhjä tila, ja ne välit olisi tosi vaikea puhdistaa taikinasta. Ai niin ja uidessa otan pois koska pelkään että sormus luiskahtaa sormesta ja hukkuu.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vähän off topic, mutta kuinka monella oli vihkisormus häämatkalla tai kuinka moni aikoo sen ottaa häämatkalle mukaan?

Mulla oli sormukset häämatkalla mukana, en raaskinut jättää varsinkaan upouutta vihkiä kotiin! Käytännössä kuitenkin jätin sen aina hotelliin kassakaappiin kun läträsin aurinkorasvalla tai lähdimme jonnekin ns. halvempiin paikkoihin missä olisin pelännyt niiden puolesta :) Riippuu ihan matkakohteesta, esim. Singaporessa uskalsin pitää niitä koko ajan!

Meilläkin on töissä korukielto enkä saa pitää sormuksia :skilletgirl: Olis tosi jees pitää niin säästyis typeriltä flirttailuilta.. Muuten pidän aina paitsi salilla ja leipoessa :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

90% ajasta on sormessa. Mutta kun oon kova räpläämään auton kanssa ja aina kädet ruvella niin semmosiin systeemeihin otan pois.. Ja kun tää 18karaatinen on vähän pehmeempikin, niin sitä on pakko hiukan yrittää sääliä. Nyt jo on naarmuilla ja sormessa on ollu 1,5kk. :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nukkumaan mennessä, peseytyessä ja esim pullaa leipoessa otan sormuksen pois, mutta muuten kulkee sormessa koko ajan. Keväällä kävin käsileikkauksessa ja sormet oli siitä johtuen niin turvoksissa kuukauden verran, ettei sormus mahtunut sormeen niin olipas orpo olo :D

Vihki lähtee varmasti mukaan häämatkalle! Kihla oli kesälomareissulla kreetalla koko ajan sormessa, myös uidessa eikä sille tapahtunut mitään :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Sormus tosiaan on sellainen, jossa yksi iso ulkoneva kivi. Kääntämisessä on se ongelma, että pelkäisin kiven lohkeavan, kun osuu johonkin :/ Joo, meillä tosiaan kattaa kotivakuutus kyllä varkaudet yms., mutta matkallahan nämä ei ole voimassa. Ja tosiaan hullulta tuntui matkavakuutuksen korvausmäärää nostaa usealla tonnilla vain korujen takia :D Taidan jättää kaikki kotiin, niin eipä tarvitse niistä huolehtia reissussa! :) Tosiaan ei mun naimisissaolo ole riippuvainen siitä sormuksesta, oli se sitten kuinka ihana vain ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Saa nähdä muuttaako mun ihana tuleva vihkisormus tottumuksia. Olen aina ottanut kaikki sormukset pois kotiin tullessani, kotona en osaa olla niiden kanssa ja muualla taas en osaa olla ilman sormuksia. Mutta joka tapauksessa mulle tulee yksinkertainen sileä kihlasormus ja upea, ihana vihkisormus. Kihlasormuksen teetän isovanhempien vihkisormuksista ja niistä riittää materiaalia toiseenkin samanlaiseen sormukseen kuin kihlasormus, joten niitä tehdään mulle kaksi juurikin sellaisia tapauksia varten, joihin en raski ottaa vihkisormustani mukaan esim. varkauksia ajantellen reissut ja kulumista varten esim. partioleirit.

 

Tiedän, että mulle tulee hankaluuksia jättää juuri sormeen saamani vihkisormus kotiin häämatkan ajaksi. Lähdemme siis häämatkalle 1,5 vrk häiden jälkeen. Mutta järjellä kun ajattelee niin on se vaan parempi vaan jättää sormus kotiin kuin ottaa se mukaan Afrikan saarille.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minulla on tällä hetkellä sormessani rivitimanttisormus kihlana, rinnalle vihkiksi tullaan teettämään luultavasti trilogy. En missään nimessä käytä sormustani aina. Sormus on pois sormesta nukkuessa, käsiä pestessä ja rasvatessa, ollessani suihkussa, uimassa tai salilla, tehdessäni pihatöitä, remonttia tai muuta mahdollisesti sormusta vahingoittavaa työtä. Käytännössä ottaen pidän siis sormustani melko vähän. Tämä lähinnä siksi, että vaikka etunenässä sormus on symboli, jota olisi kiva pitää sormessa 24/7, on se kuitenkin koruna sen verran arvokas ja kaunis esine, etten halua tärvellä sitä ennenaikaisesti, tai ottaa turhaa riskiä istutusten löystymisestä, vaikka sen vuosittain kultasepällä puhdistutan ja tarkistutankin.

 

PS. Toisinaan on kyllä juolahtanut mieleen, että aurinkoisena päivänä sormuksen voisi ottaa pois myös autoillessa. Tulee nimittäin vuosienkin jälkeen ihasteltua sitä timanttien tulta siinä määrin, ettei aina edes liikenteeseen ennätä keskittyä! No vitsi vitsi. Kyllä mä sitä liikennettäkin katson. Ainakin sivusilmällä. Hehe. :girl_haha:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä käytän sormustani lähes koko ajan. Otan pois kun rasvaan käsiä, käyn salilla tai olen uimassa. Mutta esim. ruuan teen ja lenkillä käyn & hiukset pesen jne. sormus sormessa.

Mun lähtökohta sormusvalinnalle oli nimenomaan se, että se on käyttöä varten. Siksi materiaaliksi valikoitui titaani ja timantit on upotettu ettei ole mitään "ulokkeita" jotka voisi jäädä kiinni johonkin.

 

Ehkä saan jonain päivänä lahjaksi "epäkäytännöllisen" sormuksen oikeaan nimettömään jota käytän sitten vain juhlissa tms mutta kihla ja vihki on ja pysyy!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä käytän sormusta aina, jos sille ei ole suoraa vaaraa tai kosteutta voisi jäädä sormuksen alle. Siis en tiskaa, pese tai rasvaa käsiä tai käy suihkussa sormuksen kanssa. Nukkuessa sormus on myös yöpöydän laatikossa, että iho saa hengittää eikä sormuksen alla pääse muhimaan liikaa mitään. Mutta normaali arki ja liikunta, jossa mikään ei hankaa sormusta, menee sormus sormessa.

Muokattu: , käyttäjä: Katti23

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Salilla tulee laitettua sormukset kellon rannekkeeseen. Muuten pidän oikeastaan aina. Toki esim. hiusten värjäykset ja muut tulee tehtyä ilman mutta töissä käytän koko ajan. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mun lähtökohta sormusvalinnalle oli nimenomaan se, että se on käyttöä varten. Siksi materiaaliksi valikoitui titaani ja timantit on upotettu ettei ole mitään "ulokkeita" jotka voisi jäädä kiinni johonkin.

 

Sama täällä, vaikka mun sormus nyt onkin materiaaliltaan keltakultaa mutta mullekin oli sormusvalintaa tehdessä yksi tärkeimpiä kriteerejä tuo kivien upotus. Mäkään en halunnut "ulokkeellista" sormusta. :grin:

 

Mulla sormukset saa pysyä sormessa oikeastaan kaikkialla muualla paitsi töissä ja uimassa käydessä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulla on aika iso kihlasormus, ja en pidä sitä koko ajan. Oli alusta alkaen tiedossa että töihin en ota sormusta (sairaanhoitaja), ja koska pyöräilen duunimatkat, ei sitä ole järkeä pitää edes töihin mennessä. Kotona en usein laita sitä sormeen illalla töiden jälkeen jos ollaan vaan kotona, varsinkin jos tiedossa on kokkailua jne. Aina keittiössä otan sormuksen, kuten muutkin korut pois käsistä ennen ruoanlaittoa, samoin siivotessa, puutarhassa touhuillessa tai esim. suihkuun. Kestää kauniimpana pidempään, pysyy hyvänä ja käsihygienia on mulle ainakin tärkeä töissä ja keittiössä!

 

En myöskään nuku sormus kädessä, enkä nukkuisi vaikka olisi vähemmän ulokkeellinen, haluan että iho saa hengittää.

Muokattu: , käyttäjä: Noonis_aussie

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään