Miehelle vihkisormus?


Guest Tytti

Recommended Posts

mariiqa, miehen kihlasormus voidaan pitää miehellä vihkisormusken rinnalla, vaihtaa sorma tai pienentää ja lantaa morsiammelle vaikka toiseen käteen. Voi sillä tehdä muutakin, mitä haluaa, ei kai mitään sääntöä ole mitä sillä tehdään.

Meillä mies otti uuden sormuksen eli vihkisormuksen ja kihla jää sen rinnalle toiseksi sormukseksi kuten itsellänikin.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 689
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Minulla on ollut jo vuosia aivan selvää, että myös miehelle tulee kaksi sormusta, siis sekä kihla- että vihkisormus, riippumatta siitä mitä yhteiskunta tai vanhat perinteet sanovat (tai mies  ;) )

Tavallaan voisi ajatella, että miksi naisen pitää olla "sitoutuneempi" avioliittoon. Miksi nainen pitää rengastaa kahdella sormuksella ja mies "pääsee" puolta vähemmällä? Kuitenkin liiton velvoitteet ovat samat molemmilla, joten miksi avioliiton merkit eivät voisi olla samat?

Tavallaan jos kaksisormuksisuus tulisi molemmilla yleiseksi tavaksi niin molemmista sukupuolista näkisi heti ovatko naimisissa vai "vain" kihloissa. (se milloin toisen aviosääty on noin tarkkaan tiedettävä, onkin sitten ihan toinen juttu)

Tähän viestiin tuli nyt niin paljon lainausmerkkejä, että lainausmerkkikiintiö meni umpeen koko loppukevääksi!

Link to comment
Share on other sites

mieheni asuu englannissa, joten hän aluksi kummeksui meidän (suomalaisten) käytäntöä miesten kihlasormuksista (eikä varsinaista vihkisormusta ollenkaan). hän sai itse valita kuinka haluaa tehdä. minulla oli kihlasormus tiukasti sormessa heti kihlapäivästä alkaen ja sulhokin sitten halusi itselleen sormuksen sormeen jo nyt puoli vuotta ennen häitä. kaiverruksessa ei kuitenkaan ole mitään päivämäärä, vain pieni teksti eli ei tartte mitään lisäkaiverruksia tehdä.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meillä miehelle tulee kyllä vihkisormus, tai miten sen nyt ottaa. Hänen kihlansa on 5mm leveä ja ei kuitenkaan halunnut kahta sormusta mutta muutoksen kyllä (outo mies kun venkslaa tuolla tavalla... ;D). Joten kultaseppä suositteli miehelleni seuraavaa: ostamme hänelle 2kpl 3mm kihlaa, jotka juotetaan varsinaisen kihlasormuksen kummalekin puolelle. Itse olin hieman epäröivä, mutta kun sen näin, se oli todella tyylikäs. Eli periaatteessa meillä on miehellä vihkisormus, käytännössä ei, sillä kihlasormuksta on hieman vaan modifioitu. Iso (=kookas) mies, leveä sormus, näytti ihan hyvältä.

Link to comment
Share on other sites

Guest Tikru1981

Heippa täällä myös tuleva mies halajaa itselleen uutta sormusta, jonka olen luvannut samoin kuin tehdä hänestä kunniallisen miehen. Ei olla vielä päätetty, että tuleeko kaksi rinkulaa miehelle vai yksi isompi, luulen että se jälkimmäinen vaihtoehto...

Edit. Miehelle ostettu nyt uusi hieno sormus 5,5 mm paksu ja seksikäs sekä kihlan kanssa, että ilman. ;D

Link to comment
Share on other sites

Me ollaan kans oltu siinä uskossa, että miehelle ei tule vihkisormusta... mutta nyt ollaankin päätetty tehdä niin, että aiotaan sulattaa kihlasormuksemme ja jotain muuta pikku kultasälää ja teettää uudet sormukset molemmille! Eli sitten on kihlis ja vihkis niinku samassa, ei olla sormusihmisiä niin yhdet rinkulat riittää  ::). Kaiverretaan sormuksiin sekä kihlajais- että vihkipäivä.

Link to comment
Share on other sites

Hepsuta! Kiva nähdä että sulhotkin on täällä  ;D liikkeellä.. Eikä pelkästään akkain hömpötyksiä ole tämä naikkaaminen ::).

Meidän kihlikset on halvat ja sulhon valitsemat (ihan kivat mutta olisin vähän halunnut toisenlaiset..). Nyt on rahaa käytössä enempi kuin kihlausaikaan niin ollaan ajateltu uusia molemmat sormukset. Itse olen sitä mieltä että kihlikset vois sulattaa ja jotenkin niistä liittää jotain vihkiksiin mutta en vielä tiedä. En kuitenkaan haluais heittää sulhon rakkaudella valitsemia kihliksiä öömappiin..

Kihlikset on kultaiset ja itse haluaisin valkokultaa/platinaa/TERÄSTÄ. kaksi ensimmäistä on vaan niin pirun kalliita... kaiverrukset tulis ulkopintaan jotenkin hienosti One ring to rule them all -tyylisesti.

Link to comment
Share on other sites

Heippa!

Mies otti kanssa sormuksen ja tehtiinpä jopa niin että sen sormuksen perusteella jonka mies valitsi suuresta joukosta sormuksia valittiin munkin sormus! (Ja tämä nyt EI ole mitään nainen hellan ja nyrkin välissä touhua!!!)

Ajateltiin vielä niin että otettiin kummallekin sellaiset sormukset, että niitä voi pitää halutessaan yksin tai kihlan kanssa. Mies aikoo ainakin vielä pitää sormustaan kihlan kanssa, ja siinä se näyttikin tosi hyvältä.

;D

Link to comment
Share on other sites

Kuulemma vähän häiritsee sormus, kun on kitaristi ammatiltaan  ::)

Munkin ukkoa sormus häiritsee soittaessa, joten silloin sitä ei käytetä ;)

Ostettiin sulholle viime viikolla vihkisormus. Halusi valkokultaisen ja leveämmän sormuksen, joten sellainen ostettiinkin. Nyt on herra tyytyväinen  ;D Kihlaa ei sitten enää käytä.

Link to comment
Share on other sites

Guest MsBluey

Meillä kihlasormukset on perinteiset keltakultaiset ja sileät. Sormuskaupassa olin ihan pihalla, mutta kun laitoin valkokultaisen samanlaisen sormeeni, tunsin että se on siinä! Ylipuhuin miehenikin kokeilemaan ja nyt meillä on molemmilla samanlaiset sormukset. Näyttää muuten tosi hyvältä kun miehellä on kanssa kaksi sormusta!  ;D

Link to comment
Share on other sites

Mua haluttaisi miehelle kanssa toinen sormus, mutta en usko, että hän innostuisi. Siksi olinkin kaukaan viisas ja vihjailin suhteen ollessa "siinä vaiheessa" ts. kypsä kihloihin menemiseen, jotta millainen olisi nätti kihla niin miehelle kuin naiselle :) Nyt on sitten 5 mm valkokultakihla molemmilla, ja miehelle se kyllä ainoana riittää ihan hyvin. Laitetaan vaan sitten siihen kaiverrukset.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...