Miehelle vihkisormus?


Guest Tytti

Recommended Posts

  • Replies 689
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ajatuksena oli, että molempien kätösistä tulee näkyä, että ollaan keretty naimisiin saakka. Näin ollen molemmille tulee kaksi sormusta. Niin sen kuuluu mun mielestäni olla

Täysin samaa mieltä!! Kyllä mä haluan että kaikki varmasti ymmärtää että mieskin on naimisiin päässyt!!! ;D

Niin ja meillä kihloina Espanjasta ostetut aika ohuet keltakultaiset sormukset.. Vihkisormuksiksi otetaan valkokultaiset, koska kuulemma välimeren maissa kulta on jotenkin punertavampaa, eikä suomalaiset keltakultaiset siis sovi meidän kihlojen vierelle... Miehelle tulee ihan tavallinen kapeahko kihlasormuksen näköinen sormus ja mulle tulee kanssa valkokultainen, jossa on yhteensä 17 pientä dimangia.... :-X :-X :-X

Tämmönen tulee mulle.. :-X :-X :-X

Link to comment
Share on other sites

Niin ja meillä kihloina Espanjasta ostetut aika ohuet keltakultaiset sormukset.. Vihkisormuksiksi otetaan valkokultaiset, koska kuulemma välimeren maissa kulta on jotenkin punertavampaa, eikä suomalaiset keltakultaiset siis sovi meidän kihlojen vierelle...

Yleensä välimeren maiden kulta on keltaisempaa kuin meidän suomalainen keltakultamme.

Link to comment
Share on other sites

Tosiaan on keltaisempaa ainakin kreikkalainen keltakulta kuin kotimainen. Itselläni on Kreikasta ostettu kihlasormus, josta tykkään todella paljon... Mutta siihen sopivan vihkisormuksen löytäminen on hiukan haasteellisempaa. Bongasin pari sormusmallia, joissa on valkokultaiset reunat ja kultakeltainen keskiosa ja sellainen saattaisi mielestäni sopia kivastikin. Kun kultaosat eivät tule ihan vierekkäin, niin väriero ei ehkä hyppää samalla lailla silmille?!?

Sulholle ei olla ajateltu toista sormusta. Kihlasormus on ihan perus sileä keltakultainen. Tuolla ketjun alkupäässä joku mainitsi, että miehen sormukseen oli juotettu pienet reunat. Kysyin sulhon mielipidettä tuollaisesta "tuunauksesta" ja ajatusta ei ainakaan vielä tyrmätty täysin  ;D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Eilinen ilta mietittiin sulhoni kanssa sormusasioita. Hän haluaa myös vihkisormuksen, yllätys yllätys! Meillä ei ole vielä kihlasormuksiakaan, ajattelimme teetättää omanlaisemme kihlat. Samainen kultaseppä saa sitten tehdä kihloihin sopivat vihkitkin, ellei nyt täysin toivottomaksi osoittaudu. Sen verran on miehen sormuksia mietitty, että ne tulevat olemaan kelta-/punakultaa ja kivettömiä. Jonkunlainen pintakuviointi on mahdollinen. Kihlat samanlaiset, vihkisormukset erilaiset.

Taidan olla aika kalkkis, kun en tunne yhtään sellaista avioitunutta miestä, jolla olisi molemmat sormukset!  ;D

Link to comment
Share on other sites

Ajatuksena oli, että molempien kätösistä tulee näkyä, että ollaan keretty naimisiin saakka. Näin ollen molemmille tulee kaksi sormusta. Niin sen kuuluu mun mielestäni olla

Sama juttu. En ole koskaan oikein ymmärtänyt, miksi toiselle tulisi yksi sormus ja toiselle kaksi? Vain toinen saa ylpeänä kantaa avioliiton merkkiä ja toisaalta vain toinen on merkattu "kokonaan" varatuksi. Ei sillä, ettei niin saisi tehdä jos haluaa, mutta meillä tulee molemmille. :) Sulho käyttää vihkisormuksenaan edesmenneen isoisänsä vihkisormusta.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 5 weeks later...
  • 2 weeks later...

Mä taidan kuulua jälleen "eri koulukuntaan". :D

Miehelleni ei tule kahta sormusta. Kysyin haluaisiko hän toisen sormuksen, ja sen verran ihmeellisen ilmeen sain vastaukseksi, että parempi olla kysymättä tyhmiä uudelleen. :grin: Olen tyytyväinen, sillä mieheni sormus on upea ja ennenkaikkea miehekäs.

En ole koskaan ajatellut että sormusten määrällä kertoisin toisille ihmisille jotakin. Sormukset edustavat minulle omaa tarinaansa, jota ulkopuoliset eivät voi tuntea tai määrittää. (Mitä se muille kuuluu miksi minulla on sormus nimettömässä, tai miksi ystävälläni on vaikka hän on sinkku. Lisään vielä, että avioituneella ystävälläni ei ole ainuttakaan sormuksia, mutta hänen miehellään on.) Jos ulkopuolista kovasti asia kiinnostaa, niin sitä voi tulla kysymään. Mielestäni määrä ei kerro miten toiseen on sitoutunut.

Meille juuri kihla on erityisen tärkeä... se kertoo, että mieheni on omissa ajatuksissaan tullut siihen tulokseen, että hän haluaa juuri minun kanssani loppuelämänsä viettää, ja sitä, että minä tunnen samoin. Suurempaa sitoutumista ei voi saada/antaa. (Naimisiin meno ja kaikki juridiikka on aivan toinen juttunsa.) Kihla edustaa minulle tunnetta. Se on minulle merkki siitä mitä toisiamme kohtaan tunnemme ja päivämäärä kertoo minulle sen milloin mieheni asian minulle uskoi.

Itselleni tulee vihki, sillä pidän koruista, se voi sitten edustaa vaikka järkeä. :grin: (Minulle hankitaan vihki jonka tehtävä on korostaa kihlasormustani, eikä toisinpäin :-X )

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Miehelle tulee ehdottomasti vihkisormus! :mellow:

Hän todellakin sen haluaa! Kihlasormuskin maksoi

jo enemmän kuin minun ;) ja niin taitaa tulla

hänen vihkisormuskin maksamaan, koska

se taidetaan teettää hänelle, kun ei sellaista ole

vielä mistään löydetty.

Itselleni riittää, kunhan sormus vaan on nätti ja

tykkään siitä, kun taas miehelle se taitaa olla häiden

"isoin" asia! Perfektionistin ja metroseksuaali miehen

kun olen naimassa! :lol:

Link to comment
Share on other sites

Meillä miehelle tuli vihkisormus kihlasormuksen viereen. Olen ymmärtänyt, että tapa on pikku hiljaa yleistymässä. Ennenhän miehillä ei kait juurikaan ollut erillistä vihkisormusta, ainakin äitini oli aluksi aivan kummissaan siitä, että miehelle tulee vihkisormus.

Nykyisin on myös paljon niitä, jotka haluavat laittaa miehen kihlaan vaikkapa timantin ja näin "tehdä" siitä vihkisormuksen. Silloin on se sama sormus, mutta se on tavallaan uusi.

Olen kuullut myös niistä, jotka ovat laittaneet kihlan kaappiin ja pitävät vain sitä vihkisormusta (jotkut naisetkin tekevät kai näin). Itse en ymmärrä, että mitä sillä kihlasormuksella sitten oikein tekee, jos se on vain kaapissa, eikä sitä käytä koskaan.

Jotkut myös kaiverruttavat miehen kihlaan myös hääpäivän ja näin olllen siitä tulee myös vihkisormus.

Tapoja on siis monia ja mielestäni jokainen saa tehdä juuri niin kuin kokee itse parhaaksi.

Ainiin... Tuli mieleen näistä sormus jutuista sellainen, että olen kuullut myös sellaisen tarinan, että mies ostaa vaimolleen joka hääpäivä yhden uuden timantin sormukseen. Niitä ei tietenkään voi tietyn ajan kuluttua enää ostaa, kun sormuksesta loppuu tila :D

Link to comment
Share on other sites

Kun puhuttiin just siitä, että onko se 'oikein' että vaan morsian ottaa uuden sormuksen, ja mies on sitten 'vanhalla' tai sitten ostetaan uus, mutta korvataan vanha sillä. Eli tasa-arvoisesti hommataan sitten molemmille uudet sormukset. Ehkä..

Minä ajattelen juuri näin, mutta mies ei halua ottaa toista sormusta, "kun se ei ole yleinen tapa".

Minusta se on epäreilua, miksei molemmille kuulu samanlailla toinen sormus?

ot: kiitos tälle ketjulle!!! sormus vielä päättämättä, ja näitä lukiessa keksin, että voisin teettää edesmenneen rakkaan isoäidin sormuksesta itselleni vihkisormuksen. Äidistänikin se oli loistoidea! :) :) :)

Link to comment
Share on other sites

mä laitan kihlasormuksen häiden jälkeen siksi pois,koska en tykkää siitä enää... silloin kuin ostimme kihlat ostimme kaksi yhden hinnalla... nyt en enää halua keltakultaista, vaan valkokultaisen. ja sulholleni se keltakultainen on aivan liian kapea... (molemmat 2mm) ja hänkin haluaa valkokultaisen. olen kyllä silti samaa mieltä, että nyt ne on sitte vähän turhaan ostettu, mutta kyllä me ne säästetään. :) äiti ehdotti myös että niistä voisi jonkun korun teettää... mutta saa nähdä

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...