Jump to content
Naimisiin.info

Kihla- tai vihkisormuksen koko?


mai

Recommended Posts

Mulla kihlasormus 15½... Se on just sopivan kokoinen nyt. Mutta mitä mieltä ootte, pitäiskö vihkisormukseen ottaa minkä verran "kasvuvaraa"? Esim. turpooko sormet jossain vaiheessa (esim. raskausaikana) niin, ettei nyt sopiva enää meekään. Kuinka helppoa on sitten tarvittaessa venyttää sormusta? Ootteko te ottaneet just sopivan kokoisen sormuksen vai hieman reilun?

osta sopiva. muutokset sitten vasta kun niille on tarvetta.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 331
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Kannattaako sormuksen kokoa kasvattaa ja pienentää suuntaan ja toiseen?

Eikö olisi enneminkin järkeä olla käyttämättä silloin, jos on vaikka ranskauden

aikana turvoksissa tai sitten vain kesähelteellä?!! Muuttaa vasta sitten, kun on pysyväämpi tarve muuttaa kokoa.  :)

En esimerkiksi raskauden aikana/ajaksi menisi muuttamaan sormusten kokoa, sillä useimpien sormet kuitenkin palautuvat raskauden jälkeen vanhaan kokoonsa. Kesähellettä koskee sama juttu, eikä se kestä kuitenkaan tässä maassa muutamaa viikkoa pidempää ;D

Link to comment
Share on other sites

Kiitoksia neuvoista, Jennitys ja SaintS  :) Mä kun en saanut valita edes itse kihlasormuksen kokoa (tai ylipäätään koko sormusta), kun sulhanen oli ne salassa ostanut. En päässyt siis edes sovittamaan muita kokoja, eli siinä mielessä en tiiä oikeesta koosta mitään. Aika hyvin kuitenkin summamutikassa osasi ostaa! Ja ihan tyytyväinen oon kokoonkin. Ja tietty oli aivan ihana yllätys, kun kosinta tuli ihan yllätyksenä  :)

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Kihlasormus on 15,5 ja se on varsinkin kylmällä ilmalla väljä - mutta pienempikään se ei saisi olla, koska muuten se ei menisi nivelen yli (tätä on kokeiltu vihkiä etsiessä!). Vihkisormus on myös 15,5 ja kuitenkin se on aavistuksen verran pienemmän tuntuinen sormessa (pitää siis vastaisuudessa kihlankin kurissa...).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

17, ja mulla on ihan tavallisen kokoiset sormet. Ei mitkään sirot, mutteivät mitkään hervottomat nakitkaan.

Tuon kokoinen sormus pyörii kädessä melko hurjasti, ja kylmällä ilmalla siinä ja siinä, että pelkäänkö sen tippuvan. Mun kroppani toimii kuitenkin niin epätasaisesti, että toisina hetkinä on hyvä, että saan sitä enää pois sormista :rolleyes:

Sormukset ostettiin talvella, kun sormet olivat pienimmillään, joten oli pakko ottaa se väljempi vaihtoehto. Hyväksi on osoittautunut käytössä tämä koko, eikä sormi ainakaan tursua rumasti yli ;) Luotan siihen,että vihkin kanssa paketti on sen verran tiiviimpi, että kylmimmilläänkään ei tarvitse enää miettiä, että tippuuko vai ei.

Link to comment
Share on other sites

Kihlani koko on 15,5 ja vihkin 16. Pian nähdään, miltä tuntuu vihkikin käytössä. Sen mitä olen kokeillut, niin huomaa kyllä, että koko on isompi. Halusin vihkin olevan vähän isompi, koska sormeni on hieman leveämpi lähempänä niveltä. Toivottavasti ei kuitenkaan tipu itsekseen isomman koon vuoksi.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...