Kaiverrukset sormuksissa


Guest kultaruusu

Recommended Posts

Mennään varmaan lauantaina käymään yhdessä paikassa missä voisi teettää. Ja siis mulle voi kaivertaa ihan siis sormuksen ympäri asti, ei oo mitään reikiä tulossa :) Ja "hyvänä puolena" voidaan myös pitää sitä että mulla on tällaset tosi ei-sirot maanviljelijän tyttären jättikädet :D

No, mutta sittenhän se selviää. Toivottavasti saadaan nuo tekstit, jos ei niin täytyy keksiä jotain muuta - helppoa kuin heinänteko  :girl_sigh:

 

Mutta angsti on kyllä kova! Toivottavasti helpottaa lauantaina :)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 992
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

No nyt mä tiedän että mistä se sormus tulee - kai sekin on jo jotain :)

 

Mutta nyt mulla on ongelma!! Olin suunnitellut pienessä päässäni sormusyhdistelmää jonka yön pikkutunneilla nimesin "Tree of Love"  :girl_in_love:  (Uniongelmista on välillä iloa)

Eli siinä tulisi kihla- ja vihkisormukset sillä tavalla täysin yhteesopiviksi että niihin yhdessä tulee kaiverruksena puuhahmotelma. Siis että kihlaan tulee se puun tyvi (eli tavallaan se yhteisen taipaleemme alku) ja vihkiin sitten latvusto. Alkujaan kihla tulisi ilman timanttia ja vihkiin tulisi yksi timantti (=puun lehti). Sitten jatkossa esim. lapsen saannin tai tyylillä 10-vuotis hääpäivän kunniaksi siihen voisi istuttaa lisää timantteja (lisää lehtiä symboloimaan meidän yhteistä elämää).

 

Miltä kuulostaa? Pidän tuosta ajatuksen tarinallisuudesta mutta ongelma on keksiä tarpeeksi "avantgardistinen" puumalli, eli en halua että siinä on kuvattuna mitään vaahteraa vaan sellaisia viivoja joista niin halutessaan voi ymmärtää että siinä on puu  :girl_impossible:

 

Ja sitten taas toisaalta ihastuin tähän yksinkertaiseen ihanuuteen: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=611844502170300&set=pb.128638223824266.-2207520000.1386573440.&type=3&theater

 

Jos tähän puusormukseen päädyn niin ajattelin että se olisi myös tuollainen titaanisormus jossa "karhennettu" tumma pinta ja se "puu" sitten kaiverruksena pinnassa kiillotettuna.

 

Hjälp! Tällä menolla ei saada sormuksia ennen kun ollaan naimisissa :D (Tosin kun miehelle valittelin että on tää kurjaa kun olen kihloissa ilman sormusta niin mies totesi että eikös se ole kuitenkin kivampi niin päin - kuin että sormus olisi mutta kosittu ei. Eipä sitä voinut kieltämäänkään lähteä.)  :girl_sigh:

 

Edit: Anteeksi, tämä meni taas tosi OT:ksi. Jotenkin vaikea siirtyä toiseen (sopivampaan) ketjuun angstailemaan kun on jo saanut vertaistukea täältä :)

 

Edit2: Korjattu ajatusvirhe ylempää, eli "latva" on tosiaan siis vihkisormuksessa ja tyvi kihlassa.

Muokattu: , käyttäjä: kinuskimansikka
Link to comment
Share on other sites

Juu, käytiin siis lauantaina ja sieltä aion tosiaan tuon sormuksen tilatakin. Mutta se mies käski mun hamotella vähän paperille ensin että mitä mä haluan ja suunnittelee sitten sen pohjalta.. 

Hankaluus on siis siinä että mä en ole jotenkin tarpeeksi "taiteellisesti lahjakas" saamaan paperille tätä mun ideaa. Puusta tulee liian puumainen :D Ehkä mä otan kuitenkin tuon piirroksen mukaan ja käyn siellä pyytämässä että työstäisi tuota mun ideaa eteenpäin - se kultaseppähän se taiteilija tässä kombossa on! :girl_prepare_fish:

Link to comment
Share on other sites

Mun pitäis jossain kohtaa keksiä mitä kaiverrutan vihkiin (joka on siis jo sormessa :girl_haha: )

Kihlojenkin kanssa kävi niin että olivat sormessa yli vuoden ennen kuin keksittiin mitä haluttiin kaiverruttaa niihin, ehkä vihkin kanssa käy samoin... Miehellä on helppoa kun mentiin naimisiin kihlauksen 2-vuotispäivänä niin sille tulee kihlaan aiemman päivämäärän perään vaan "/2013"... mutta mun pitäis keksiä vihkiin jotain uutta. Vielä ei ole tullut ideoita, mutta kaipa mä jossain kohtaa keksin mitä haluan...

Link to comment
Share on other sites

Mä oon miettiny tuota mutta jotenkin ainakin nyt on sellainen olo ettei halua niitä julkiselle foorumille laittaa. Siis kun itse on suunnitellut niin olisi aika ikävää huomata joskus että jollain on samanlaiset sormukset.. Mutta täytyy katsoa, mieli saattaa muuttua tämän parin kuukauden odottelun aikana :D

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Meillä kihloissa on päällä jo kaiverrus, jossa walesiksi lukee :"yksi rakkaus meidät yhdistää, yksi rengas meidät sitoo". Kaiverruksia ei vielä ole ja voi olla, ettei tulekaan. Vihkisormukseni on niin ohut, ettei siihen varmaan kaiverreta mitään...

Sulholle tulee kuitenkin isävainaani kihlasormus vihkisormukseksi ja siihen kaiverrutamme jotain, tosin siihen päälle, kun anopin  nimi lukee jo sisällä :) Ehkä siihen tulee päivmäärä roomalaisin numeroin ja lause No Matter what" (hääbiisimme mukaan) ja nimeni. Mulle ehkä kihlaan sisälle sama sulhon nimellä :)

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Päästiin helposti lopputulokseen kaiverrusten suhteen koska kumpikaan ei halunnut perinteistä nimi + päivämäärä kaiverrusta. Lisäksi miehen kaiverrukset tulevat näkyville joten mitään kaikille selvää rakkaushömpötystä ei haluttu. Perheemme ovat myös kaksikielisiä ja itselläni asuu sukua muutenkin ympäri maailmaa joten kieliä riittää, päädyimme siis latinaan.

Meille tulee molemmille kihloihin Omnia Vincit Amor (kaiken voittaa rakkaus) ja miehelle tuon perään XIX.IX.MMXV joka on hääpäivämme roomalaisittain.

Mulle tulee vihkiin jatkumona tuolle kihlan tekstille Nemo Nisi Mors XIX.IX.MMXV (kunnes kuolema erottaa + hääpäivä)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Meillä on kihlasormuksissa minulla miehen etunimi ja päivämäärä ja miehellä mun etunimi ja päivämäärä. Vihkisormuksen kaiverruksesta en ole vielä ihan varma, miehelle ei tule erikseen vihkisormusta, joten samaan sormukseen varmaan sitten vaan ainakin häitten päivämäärä. Ei ole kyllä käynyt ikinä mielessäkään että noihin voisi kaiverruttaa jotain muitakin mietelauselmia tms. Nyt kyllä tunnen itseni tylsäksi ja mielikuvituksettomaksi! ;) Mutta hyvinhän tässä on kesään aikaa pohtia josko keksisi jotain omaperäisempää.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 5 months later...

Kihloissa ei meillä ole mitään, ja minun vihkiin tulee pitkän arpomisen jälkeen 'Hand in hand.... Side by side'. Jos sinne jää tuosta tilaa niin jossain vaiheessa sitten ehkä laitetaan päivämäärä.

M:llä ei ole hajuakaan että tuleeko hänelle sinne jotain ja jos tulee niin mitä  :girl_haha:

Link to comment
Share on other sites

Kihlasormuksissa toisen nimi ja kihlapvm. Sulholle ei tule toista sormusta, vaan hän halusi toisen kaiverruksen, ikuisesti sinun ja hääpvm. Mulla kun on vihkissä timantti-istutusta, niin odotellaan kaivertajan ratkaisua, mitä mahtuu pvm:n lisäksi tuosta sulhon valitsemasta tekstistä. Ehkä pelkkä "sinun". Jos ihan rehellisiä ollaan, olisin halunnut jotain vähän omaperäisempää (esim. murre-eroistamme kertovat "tahon" & "tahron"), mutta ihan hyvillä mielin kompromissasin sulhaselle tässä :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Harry Potter -fanaatikkona sain päähäni ehdottaa kaiverrukseksi "After all this time? Always." Kas kummaa, mies hyväksyi ajatuksen ja vielä kohtalaisen innokkasti, vaikkei Pottereiden ylin ystävä olekaan.  :)

Tämän lisäksi omaani kaiverrutettiin hääpäivä 22.8.2015. Miehen sormukseen tuli myös kihlapäivä, 11.12.13.

Muokattu: , käyttäjä: nilmelwen
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...