Jump to content
Naimisiin.info

Millaisen ja minkä hintaisen vihkisormuksen...?


Anniina

Recommended Posts

Sandbergin V-236-7W on oma valittuni. Harkitsin pitkään kelta- ja valkokullan välillä, mutta tähän päädyin. Onhan se upea! Fiksu olisi käynyt ostamassa vihkin ensimmäisten asioiden joukossa, kullan hinta kun on noussut niin paljon, että tuokin sormus olisi lähtenyt monella sadalle eurolla halvemmalla jos sen olisi käynyt ostamassa esimerkiksi vuosi sitten.

v2367web.jpg

Upea!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 957
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

Ihania sormuksia keskustelu täynnä :o Itse olen aivan pihalla, kun olen pikkuhiljaa uskaltautunut sormuksia netistä selailemaan. Osa on todella hintavia ja osa lähes samannäköisiä ja paljon halvempia.. Mistähän moinen ero? Jos joku nyt on asiaan tarkemmin perehtynyt :)

Ja paljon yleensä maksaa sormuksen teettäminen jossain?

Link to comment
Share on other sites

Johnana

Kivellisissä sormuksissa hinnat tulevat ainakin suurimmaksi osaksi kiven hinnasta. Timantit maksavat paljon. Moni halvempi timanttisormus on oikeasti joko Zirkoniaa, lasia tai valkotopaasia. Nämä ovat huomattavasti halvempia vaihtoehtoja.

Lisäksi itse sormuksen rungon materiaali ja paksuus vaikuttavat hintaan. Mitä enemmän sormuksessa on karatteja (eli siis kuinka paljon sormuksessa on kultaa), sitä enemmän on myös sormuksella hintaa.

Ja siitä sormuksen teettämisestä..siihen ei ole olemassa mitään hinta-arvioita..Kannattaa käydä kultasepän liikkeissä kyselemässä. He osaavat muutenkin paremmin sanoa, mikä sormus on hyvä arkikäytössä ja mikä ei :)

Link to comment
Share on other sites

Vaikka ollaankin ihan suomalaisia minä ja mieheni niin lähdettiin vähän "jenkkilinjalle" sormusten kanssa.

Yllätyksenä sain aika pramean kihlasormuksen. Solitaire timanttisormus 0,8 karaatin timantilla ja sormus on valkokultaa.

Aikamoinen timanttihan tuo on Suomen mittapuussa mutta rakastan sormustani. Vihkiksi taas haluan yksinkertaisen puolipyöreän valokultaisen rinkulan joka on mitoltaan sama kuin kihlasormukseni.

Paheksuntaa olen jo saanut kihlasormuksen timantin koosta tutuilta ja tuntemattomilta...

Täällä kanssa toinen supi-suomalainen pariskunta, jolla hyvin samanlaiset suunnitelmat. Eli tarkoitus on tilata minulle platinainen solitaire-sormus noin 0,8 karaatin timantilla (nyt kun kultasepät palaavat lomilta, on tarkoitus päättää kiven koko ja laittaa sormukset tilaukseen), mutta tämä tulee siis vihkisormukseksi. Kihlaksi tilaamme platinaisen kanavasormuksen rivillä sopivan kokoisia timantteja, jotta kihlasta ei tulisi liian leveä. En oikeastaan jaksa välittää muiden mielipiteestä tulevan vihkini suhteen (olen varma, että herättää kyllä sitä negatiivistakin huomiota), koska tämä on tismalleen unelmieni yhdistelmä.

Mielenkiinnosta kuitenkin kysyisin miten tämä paheksunta on kohdallasi ilmennyt? Mulkoillaanko vain vai tuleeko ihan suullista palautetta? Ennen kaikkea haluaisin tietää, oletko kokenut jotain käytännön vaikeuksia suuren timantin kohdalla? Ottaako kiinni vaatteisiin/sormikkaisiin, tai joudutko varomaan sitä jotenkin erityisesti?

Suunnitelmanne kuulostaa hyvälle ;) Ja juuri niinhän se on että sen pitäisi riittää että itse ollaan tyytyväisiä ja muiden mielipiteistä ei kannata välittää.

Kun sormukseni ilmaantui sormeen niin työpaikalla muutama nainen ei sanonut sanaakaan vaan katsoivat halveksuvasti sormeani ja pyöräyttivät silmiään. Kihlajaisjuhlissa tietysti kaikki tutut halusivat nähdä sormuksen ja monilta naisilta sain tosi negatiivisia kommentteja kuten "Itse en kyllä tuollaista sormusta pistäisi sormeeni mistään hinnasta" ja muuta erikoista...

Ja kun sormukseni ei mikään erikoinen valinta ollut. Ihan perus kihlasormus olisi noin maailman mittakaavan mukaan.

Itselleni ei tulisi ikipäivänä mieleen mennä sanomaan mitään negatiivista toisen sormuksesta kihlajaisissa tai muutenkaan päin naamaa...

Aikuiset ihmiset hohhoi ! :D

En oo kokenut mitään hankaluuksia sormuksen kanssa. Nahkahanskoja en kauheen mielellään enää käytä kun ovat niin tiukat ja sormus painaa ikävästi mutta tällaisestakin tilanteesta selviää kun kääntää timantin kämmenpuolelle.

Kesällä matkustimme Etelä-Amerikkaan ja siellä joskus kyllä koin oloni vähän turvattomaksi ja automaattisesti käänsin timantin kämmenpuolelle.

En koe että joutuisin varomaan mitään erityisesti tän sormuksen kanssa. Leipoessa, siivotessa ja kuntosalilla otan sormuksen pois, mutta ei oo mennyt vaatteita rikki eikä jäänyt sormus mihinkään kiinni :)

Link to comment
Share on other sites

Oma sormus ostettiin todella hyvissä ajoin, iskin siihen niin silmäni ettei sitä voinut kauppaan jättää (vielä kun oli sopiva koko liikkeessä) :D

Kyseessä Tillanderin rivisormus 9 timantilla, tässä kuva kombosta jonka saan sitten vähän alta vuoden päästä sormeeni :) Alempi siis kihla, ylempi tuleva vihki. Hintaa sormuksella oli vähän yli 1000e, siitä -20% eli hintaa jäi lopulta n 913e. Todella tyytyväinen olen kyllä hankintaan, yllätyksekseni pysyttiin jopa budjetissa josta olin tosiaan varmist joustamaan kyllä mikäli niikseen tulee :D

Link to comment
Share on other sites

Mahtokohan toi kuva tulla tohon :D No mutta joka tapauksessa, mein unelmasormukset löytyivät tuolta Kultatiimin loppuunmyynnistä :) Minun koruni on Silvánin valkokultainen sormus, jonka timantti on 0,30 karaattia. Ylitettiin budjetti hieman: molempien sormukset kaiverruksineen sekä vanhojen kiillotus ja mun kihlan pienennys yhteensä 1500e eli ei paha tollaisesta timantista :D Alkuperäinen hinta tolle mun sormukselle jo pelkästään oli 2100e, mut onneks oli -50%. Olin alunperin katsonut n. 0,20 karaatin timanttisormuksia, mutta livenä ne eivät näyttäneetkään kovin erikoisilta, timantti ei näkynyt yms., mutta myyjä haki ikkunasta isommalla kivellä, ja olin ihan myyty :-X

Link to comment
Share on other sites

Tällaisen vihkin minä löysin. Hinta oli suuri tekijä koska meillä ei ollut budjetissa varaa mihinkään loistoblingiin. Halusin kuitenkin vähän näyttävyyttä sormukseen, mutta myös sellaisen joka ei ole epäkäytännöllinen tai hankala. Sormuksen suositushinta oli 2077e mutta sain sen toooodella tuntuvalla alennuksella. Suosittelen Morris & Lindblomia kaikille, varsinkin tehtaanmyymälää Turussa koska sieltä saa halvemmalla kuin liikkeestä. Sormuksessa on 16 pientä timanttia, olisko ollut 0,35ct. Sormus on valkokultainen ja melko jykevä. Sekin vaikutti hintaan sillä kullan hinta on tällä hetkellä ikävä kyllä todella korkealla.

zBmgy.jpg

1nbzY.jpg

Link to comment
Share on other sites

Pidän simppelistä ja yksinkertaisesta. En halunnut isoja kiviä tai bling-blingiä. Koska olen kävelevä tuho (hukkaan tai rikon kaiken), valinta oli helppo:

88-ST122.jpg

Terästä siis ja molempien sormukset yhteensä n. 100 euroa. Koska kuitenkin kadotan/tuhoan omani jossain vaiheessa, ei harmita niin paljoa uusia.

Ostitteko mistä sormukset?

Jotain yksinkertaista ja mielellään edullista etsitään myös. Minulla tippuu lähes joka päivä kihla jonnekin ( onneksi niin ettei hukkaannu! ) joten en tahdo vihkiä kovin arvokasta..

Pääasia että pidän siitä!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Vihkisormukseksi ajattelin ensin ihan tavallista puolipyöreää rinkulaa, mutta kun käytiin sovittelemassa sormuksia kaupassa, niin tulimme toisiin aatoksiin. Sileä rinkula näytti aika tylsältä ja jopa liian yksinkertaiselta kihlani kanssa. Yllättäen rivitimanttisormus miellytti enemmän.

Tällainen tulee siis mulle vihkisormukseksi:Sopii mielestäni hyvin kihlani kanssa, jossa on samanlainen ruonko ja yksi isompi timantti.

Sormus on valkokultaa ja siihen on istutettu 11 timanttia yhteensä 0,5 karaatin edestä

Mulle se miehen valitsema kihla on se THE RING ja vihki ei ehdottomasti saa olla pröystäilevämpi ja viedä kihlan loistoa pois.

33di1k3.jpg

Muokattu: , käyttäjä: oui-je-le-veux
Link to comment
Share on other sites

Miehelle tulee toi pelkistetty leveämpi sormus, ja pelkkä vihki vaan, kihla menee korurasian uumeniin.

Mulle tulee sitten noiden kahden sormuksen yhdistelmä. Eli siis toi missä yks kivi ja sit toi missä monta pientä kiveä.

Mulla myös menee kihla korurasiaan sulhon kihlan viereen, ja sormeen pelkkä vihki.

Nää on meidän unelmien sormukset, muutoksien kautta.

post-29821-0-91399600-1351846002_thumb.j

post-29821-0-38998400-1351846028_thumb.j

Link to comment
Share on other sites

Hah, kiitos Lumenvalkea :) Me ollaan kaasojen kanssa lähinnä hymistelty sitä, että mies haluaa ehdottomasti timantillisen sormuksen ja oikeesti ihan kunnonkokosella kivellä :D Tästä on muutama keskustelu käyty meillä kotona jo, että tallille on ihan turha lähteä sitten laittamaan harrastepelejä toi sormessa. Miehelle on kuitenkin ostettu jo kolme kihlaa kun hitsasi kaksi ensimmäistä pilalle... :D

Muokattu: , käyttäjä: pindemonium
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meillä molemmat tahtoivat jotain vähän erikoisempaa...

Oma kihlasormukseni ostettiin Hawaii:n reissulta, paikallisesta Na Hokun liikkeestä. Malliltaan sormus "wave" oli hieman haastava vihkirinkulaa ajatellen.

http://www.nahoku.co...y/344/?pid=1787

Suomen koruliikkeistä ei oikein inspiraatiota vihkisormukseen löytynyt, joten otimme yhteyttä s-postilla Na Hokuun. Siellä suunniteltiin minulle kihlasormukseen istuva vihkisormus ja lähetettiin tänne Suomeen.

Omaan mieleen juurikin se oikea, siro ja vähän erikoisempi,...eikä nyt niin kovasti hintavampi kuin kotimaan markkinoilta ostetut sormukset.

Sulhaselle teetettiin titaani/keltakulta-sormus Suomessa. Sormukset siis valmiina ja puoli vuotta aikaa juhliin

Muokattu: , käyttäjä: yonsu
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Itse teetin vihkisormuksen kuolleen isäni vihkisormuksesta. Suunnittelin sormuksen itse kihlaani sopivaksi. Kihla on keltakultaa ja siinä on muutama timantti, vihkisormuksessa on kelta- sekä valkokultaa, timantteja ja koristekaiveruusta. Hintaa mulle jäi maksettavaksi 200e joka koostui siis kultasepäntyöstä ja timanteista, koska kulta mulla oli jo itsellä.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Olen ollut koko ajan sitä mieltä,että vihkisormukseni ei saa maksaa paljoa,enkä vaadi mitään erikoista.Kunnes... eilen kävimme katselemassa sormuksia ja voi minkä ihanuuden sieltä löysinkään! :D Vielä tosin harkinnassa "viitsiikö" pulittaa lähes nelinumeroista lukua sormuksesta.Mutta sitä sormusta en ole mielestäni saanut sen jälkeen kun sen näin eli vaikutuksen teki! Kai se on sormuksessa sama juttu kuin oikean hääpuvun löytämisessä että kyllä sen oikean tunnistaa kun se sattuu kohdalle ;)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...