Jump to content
Naimisiin.info

Edulliset sormukset


shine-78

Recommended Posts

Tietenkin jos kivi on pikkiriikkinen niin ei kai se paljoa maksa (kertokaa toki paljonko joku tuota kokoluokkaa oleva värillinen jalokivi, ei siis timantti, maksaa suurinpiirtein?)

Ainakin Suomen Jalokivituotteen sivuilla on esitelty erilaisia safiireja hintatietoineen. Hinta riippuu kiven laadusta, hionnasta, väristä ja tietysti koosta.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 313
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ei kai nyt tuommoinen pikkuriikkinen (keino)kivi mitenkään kovin pahan näköiseksi voi mennä (zirkonia vai mikäsenyton esimerkiksi)? Enkä mä kyllä aatellut mitään vaihtaa vaikka meniskin :) Tietenkin jos kivi on pikkiriikkinen niin ei kai se paljoa maksa (kertokaa toki paljonko joku tuota kokoluokkaa oleva värillinen jalokivi, ei siis timantti, maksaa suurinpiirtein?)

Entäs se lisääminen jäkikäteen, millaisia kustannuksia siitä voisi tulla? Noin sinnepäin?

Kyllä pienikin synteettinen kivi menee sormuksessa, joka on päivittäisessä käytössä, suhteellisen nopeasti pahaksi. Erityisesti jos kivi on istutettu samaan tasoon sormuksen rungon kanssa ja vielä mahdollisesti pyörii hieman sormessa (siis jos sormesi malli sattuu olemaan sellainen, että nivelet isommat ja sitten kapenee taas nivelen alle).

Jos on kyse pienistä kivistä kokoluokka 0,01-0,05ct niin puhtaudesta, väristä ja hionnasta riippuen hinnat alkavat muutamasta kympistä. Toki siihen päälle pieni lisä työstä, jos kivi istutetaan valmiiseen runkoon. Harkitse ihmeessä aitoja kiviä! Mutta niidenkin kohdalla parhaat joka päiväistä käyttä kestävät ovat tosiaan timantti, rubiini ja safiiri, sillä ovat kovempia, kuin muut.

Link to comment
Share on other sites

Jep, pienet timantit maksavat tosiaan vain muutamia kymppejä. Jopa 0,1 ct eli noin pari mm leveä timantti maksaa vain satasen kieppeillä, eli tosiaan kannattaa niitä aitoja kiviä hankkia, ei sen luulisi olevan hinnasta kiinni.

Joka tapauksessa mun mielestäni on fiksuinta valita laadukas (kovertamaton) runko. On paljon stylempää käyttää kahta kaunisrunkoista kivetöntä ja koristelematonta sormusta kuin sellaisia, joissa on vähän halpaa timanttihilettä ja ohuet rakenteet.

E-550Wbig.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 6 months later...
Guest halpa sormus

Mistä ihmiset ovat löytäneet niitä 200€ vihkisormuksia? :girl_impossible:

Välillä kun lukee esim noita budjetteja niin sormuksiin on käytetty tuo 200€. Minä olen juuri lähtenyt etsimään itselleni vihkisormusta ja ne mitkä heti silmää miellyttää ovat 4000€ molemminpuolin ja siitä kun lähtee vaatimustasoa laskemaan löydän noin. 600€ arvoisia. Mutta ei siellä ole 200€ sormuksia paljon vastaan tullut.

Kertokaa nyt hyvä paikka jossa vaikka suuret alennukset käynnissä, mistä löytäisin halvan sormuksen?

Link to comment
Share on other sites

^Kumpi on sulle tärkeämpää, halpuus vai miellyttävyys? Kannattaa se selvittää ensin, ennen kuin etsit mitään. Alle 200 euron sormukset on usein kivettömiä (tai sitten kivet on huonolaatuisia, piquet), ne ovat tosi kovassa alennuksessa tai sitten ovat esim. hopeaa.

Muista, että aina voi tinkiä ja monessa paikassa hinnan liikkumavaraa on noin 20 %. Kultajousessakin taitaa tällä hetkellä olla 25 % alennuksessa kaikki timanttisormukset.

Link to comment
Share on other sites

Mistä ihmiset ovat löytäneet niitä 200€ vihkisormuksia? :girl_impossible:

Välillä kun lukee esim noita budjetteja niin sormuksiin on käytetty tuo 200€. Minä olen juuri lähtenyt etsimään itselleni vihkisormusta ja ne mitkä heti silmää miellyttää ovat 4000€ molemminpuolin ja siitä kun lähtee vaatimustasoa laskemaan löydän noin. 600€ arvoisia. Mutta ei siellä ole 200€ sormuksia paljon vastaan tullut.

Kertokaa nyt hyvä paikka jossa vaikka suuret alennukset käynnissä, mistä löytäisin halvan sormuksen?

Ei millään pahalla, mutta tämä nyt kuulosti vähän hassulta ongelmalta. Kyllähän niitä 200 euron sormuksia on varmasti kaupat pullollaan, mutta eipä ne sitten mitään useamman karaatin timanttisormuksia olekaan. Joku kivetön rinkula varmasti irtoaa hyvinkin huokeasti. Vai luulitko, että tuolla kahdella sadalla on ostettu jotain isoja timantteja jenkkimeininkiin??

Kyllähän minunkin silmää miellyttää kovasti ne hulppeat timanttisormukset, joita esim. tuo kuolausketju on pullollaan. En silti kuvittele, että ne sopisivat omaan budjettiini. Laatu maksaa, siinä se. Et kai muissakaan ostoksissa luule saavasi huippulaatua olemattomaan hintaan.

Link to comment
Share on other sites

Mielenkiintoinen ongelma. Silmääsi miellyttää ja haluat +/- 4000 euron sormuksen, mutta en ole valmis siitä maksamaan kuin 200 euroa? Ei ole ihan realistinen ajatus tämä. Tuskinpa vaan mistään poisto-/alennusmyynnistä tuollaista 4000 euron sormusta löytyy 200 eurolla. 600 euron sormus voi sitten löytyäkin, mutta onko se sitten mieluinen.

Jos nyt ei ole rahaa laittaa sormukseen enempää kuin 200 euroa, niin miksi ei ostaisi miellyttävää runkoa ja hommaa siihen timanttejä vaikka vuosipäivänä? tai myöhemmin kun on enemmän rahaa käytössä.

Oma sormukseni maksoi 450 euroa ja siinä on 5 timanttia. Yksi isompi ja neljä pienempää. Karaatti määrät eivät ole suuria, mutta upea ja itseäni mielyttävä silti :)

Link to comment
Share on other sites

Guest Maariankello

Mulla on alle 200e sormus. Kierrettiin kultaliikkeitä, kerrottiin budjetti (ei edes katsottu kalliimpia) ja mieleinen löytyi samasta liikkeestä kuin kihlakin.

Ei tämän hintaisia sormuksia kuolausketjuista löydä, ja tuskin niin, että ensin katsoo tykkääkö ja sitten katsoo hinnan. Kyllä se toisin päin menee (ainakin jos on yhtään kalliimpi tai timanttisempi maku) ja useammassa paikassa saattaa joutua käymään, mutta kyllä sitä valikoimaa on. Minun kokemukseni mukaan tosiaan kannattaa kertoa paljonko haluaa sormuksen maksavan, usein kun olen katsellut ilman mitään hintavaateita, on tuotu näytille tuotteita kalliimmasta päästä.

Link to comment
Share on other sites

Komppaan Maariankelloa. Kultaliikkeissähän on tuotteita jokaiselle kukkarolle ja aivan normaali ostoprosessi taitaa mennä niin, että asiakas kertoo, minkä hintaluokan tuotetta hän on etsimässä. Joten kerro vain myyjälle reippaasti budjettisi, niin myyjä osaa kyllä esitellä sinulle juuri siihen sopivia sormuksia.

Komppaan myös Safira86:ta siinä, että tuolla 200 eurolla kannattaisi ostaa laadukas kivetön kultasormus ja istututtaa siihen myöhemmin timantti tai timantteja, kun niihin on varaa. Tuolla summalla saatat tietysti saada jonkinlaisen timanttisormuksenkin, mutta laatu ja myös timanttien koko onkin sitten toinen juttu.

Link to comment
Share on other sites

Helsingissä minusta on ihmeen halvat hinnat Timanttiforumissa, siinä Forumin rakennuksessa, Kampin puolella. Pikkuinen vaatimattoman näköinen liike. Sen kummempia kokemuksia ei tosin ole enkä ole itse niitä timanttisormuksia katsellut, joten en tiedä, miksi ovat niin halpoja.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Minä lähetin kuvauksen haluamastani sormuksesta kolmeen liikkeeseen, hinnat 289-730 euroa! Halvin on nokialainen liike, kalliimmat ovat Helsingistä ja Lahdesta. Nokian liikkeessä eli http://www.cmsettings-jewellery.com/ on brittiläinen mestari, ja brittinettikaupoissa hinnat ovat tuota luokkaa. Miehen sormuksella oli myös hintaeroa, 159-450 euroa. Täytyy kyllä vielä varmistaa että liike on pätevä mutta siltä kyllä vaikuttaa.

Sormukseni on 4,5 mm leveä palladiumsormus kolmella 0,07 karaatin eli yht 0,21 karaatin timanteilla (W/VS). Palladiumin hinta on samaa luokkaa kuin valkokulta, ei yhtä kallista kuin platina mutta ominaisuudet platinamaisia.

Ööh lisäys, varmaan tuosta kävi ilmi mutta jos ei, niin olen siis päättänyt että tuollaisen sormuksen haluan ja hinnat ovat arvioita paljonko sellaisen teettäminen maksaisi.

Muokattu: , käyttäjä: maikkeli
Link to comment
Share on other sites

Jos mieli tekee timantteja, mutta budjetti ei anna periksi, niin oikeasti kauniitakin zirkoniasormuksia löytyy nettikaupoista pilvin pimein. Laadukas zirkoniakivi kimaltelee kauniisti, eikä varmasti tavallinen tallaaja kovinkaan helposti erota zirkoniakiveä ihan oikeasta timantista. Zirkonisormuksia on markkinoilla keltakultaisina ja valkokultaisina, joten ihan hopeiseen ei tarvitse tyytyä. Googleen vain hakusanaksi CZ rings tai cubic zirconia ja surffailemaan.

Link to comment
Share on other sites

Edullinen sormukseni löytyi tänään alennuksesta (-40%) Itiksen Timanttisilta, sarjasta riippuen alet oli tällä hetkellä -20% ,-30%, -40%... Hiljaista on kuulemma muuten tähän aikaan vuodesta, eli kyllä ihmettelen miksi niitä sormuksia pitää mennä kaikkien väkisin ostaa just ennen juhannusta jolloin

niin monet on ostoksilla ja hinnatkin korkealla.. :S

Sain itselleni aivan ihanan valkokultaisen sormuksen, jossa 5pientä kiveä, yhteensä muistaakseni n 0,95k. Hintaa jäi alennuksen jälkeen 295e!! Käsintehty kaiverrus oli noin 10e siihen lisäksi. Sopii hyvin kihlasormuksen kanssa,jossa on 3vastaavantyyppistä kiveä. Eli hyödyntäkää ihmeessä alet!! :girl_wink:

Link to comment
Share on other sites

Minä valitsin sormuksen sen perusteella mistä tykkäsin, koska on sormessa aika monta vuotta eteenpäin, eikä tullut sellainen joka on ihan jokaisella, kun toinen oli nimen omaan semmonen mikä on melkein varmaan joka tosiella, bujetti oli 500, mutta meni yli, mutta kun annoin romukultaa ja saatiin alea niin saatiin minun sormuksen lähtöhinnalla minun sekä miehen sormus. Ja hankittiin nämä on jo pari viikkoa sitten, odttaa kultasepällä toukokuuhun saakka.

En tiedä mistäpäin olet, mutta Vantaalta voin suositella korukaivosta.

Link to comment
Share on other sites

Sain itselleni aivan ihanan valkokultaisen sormuksen, jossa 5pientä kiveä, yhteensä muistaakseni n 0,95k. Hintaa jäi alennuksen jälkeen 295e!! Käsintehty kaiverrus oli noin 10e siihen lisäksi. Sopii hyvin kihlasormuksen kanssa,jossa on 3vastaavantyyppistä kiveä. Eli hyödyntäkää ihmeessä alet!! :girl_wink:

Siis maksoit viidestä melkein 0,20 kivestä alle 300€? Ja tähän vielä sormuksen kulta ja tekeminen päälle? Ei voi olla mitenkään mahdollista, ei voi saada karaatin kiviä tohon hintaan (ellei ne ole jotain keltaisia ja P3-laatua, tuskin kyllä silloinkaan..)

Link to comment
Share on other sites

Kyllä siinäkin hippasen "voittaa", kun vaan tinkii sen kaiverruksen ilmaiseksi mukaan. Siitä on ihan turha maksaa kymppiä, ja oman kokemuksen mukaan pienen tinkaamisen jälkeen sen saa aina kylkiäisenä. Tai sit mä oon vaan niin pihi. En siis halua pilata kenenkään iloa, musta on ihanaa, että olette löytäneet juuri haluamanne sormuksen edullisesti! :) Tulevaisuutta ajatellen vain, kultakauppojen hinnassa on kyllä niin paljon ilmaa, että voittoa ne joka tapauksessa tahkoaa.

Link to comment
Share on other sites

Hih, voi olla pieni pilkkuvirhe tuossa edellisessä kommentissani :girl_haha:

En ole niin hyvin itse perillä noista lukemista, sori..

Jep, mietin kyllä itsekin tuota tinkimistä kaiverruksista, mutta totesin sitten että maksetaan tuo minun sormuksen kaiverrus nyt kiltisti, niin voidaan sit tinkiä miehen sormuksen kaiverruksesta ja kihlojen puhdistamisesta kun ne tulee samasta paikasta :)

Link to comment
Share on other sites

Kyselenpä täällä jos löytyisi joku ketä osaisi avittaa... Siis etsimme halvahkoja (budjetti siis n.100e per sormus) kihlasormuksia. Ja Kultajousen uudessa kuvastossa niitä olisi. Uskaltaako sellaisia ostaa vai ovako jo viikon kuluttua entisiä? Niin ja jos joku ei ole nähnyt kuvastoa niin se löytyy myös tuolta kultajousen sivuilta.

Lehdessä oli myös sormus joka maksoi 49e ja ihastuin siihen, siis todella kaunis sormus mutta taitavat kivet olla zirkoniaa? kuvassa kyllä lukee että timanttisormus :huh:

Tietty ostamme sitten vihkisormuksiksi uudet "kunnon" sormukset, mutta olishaan se kiva jos nuo kestäisivät loppu elämän.

http://www.virtualmagnet.eu/magnet/asiakka...ousi_esite.html mahtaiskohan tuo linkki toimia... ja kyseessä 2 sivu.

Muokattu: , käyttäjä: jennaal
Link to comment
Share on other sites

Guest lasikuula
^ itse en missään nimessä ottaisi, runko on niin kevyt ja hento, että varmasti vääntyy ja kuluu. Kannattaa myös miettiä minkälaisen vihkin siihen viereen saa sovitettua.

Samaa mieltä. Sormus näytti heppoiselta ja on äärettömän vaikeaa löytää tuohon sopivaa vihkisormusta. Ihan tavallisia sileitä kivettömiä kihlasormuksia löytyy ihan varmasti suunnilleen satasella. Jos tämänhetkinen budjetti ei salli laadukkaiden ja kestävien sormusten hankintaa, kannattaa mielestäni harkita sitä, että ei osta sormusta vielä vaan säästää vielä vähän lisää. Ja toisaalta sormus ei ole lainkaan välttämätön.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...