Jump to content
Naimisiin.info

Edulliset sormukset


shine-78

Recommended Posts

  • Replies 313
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Guest piipu(Guest)

En tiedä onko tästä tiedosta kenellekään iloa, mutta Kultakeidas Helsingin city-käytävässä vaihtaa omistajaa, ja heillä on kaikki tuotteet vähintään -30% alennuksessa. Ystäväni löysi sieltä itselleen vihkisormuksen, ja sai sen itselleen mieluisaan hintaan.

Kannattaa ainakin käydä katsomassa...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 7 months later...
Guest Kirsikka(Guest)

Kävin tänään Kultakeskuksen tehtaanmyymälässä Hämeenlinnassa. Siellä oli vino pino noin 100€ hintaluokan timantti, safiiri ja rubiini sormuksia=)

Ei ne mitään isoja ollu mutta hyvin tehtyjä ja kauniita-jopa erikoisia=)

Suosittelen visiittiä jos sormusbudjetti on tiukka---varmasti löytyy kivoja ja palvelu on hyvää!

Link to comment
Share on other sites

No onpahan taas ollut mielipiteitä joillakuilla tässä ketjussa... Mitä väliä, siis oikeasti MITÄ VÄLIÄ sillä on, paljonko se sormus maksaa? Miksi ihmeessä vihkisormukseen pitäisi panostaa hulluna rahaa, jos sellainen ei omaan tyyliin (ja budjettiin) sovi? Itse olen täysin samaa mieltä, kuin eräs aikaisempi kirjoittaja: koska vihkisormusta on tarkoitus pitää päivittäin, niin arjessa kuin juhlassakin, valitsen itse mieluummin yksinkertaisemman ja ns. "eleettömän" sormuksen - ja sen yyberhiaanon ja katseetkääntävän juhlasormuksen voin ostaa sitten ihan erikseen, jos niin haluan.

Kukin tyylillään ofkoos, mutta mielestäni on todella mautonta tulla arvostelemaan tyyliin "miten ihmeessä te voitte laittaa rahaa kodinelektroniikkaan, mutta vihkisormus on sitten noin halpa???" Uskokaa nyt hyvät morsiot, että toisille se sormus on ihan oikeasti pelkkä rinkula sormessa.

Link to comment
Share on other sites

^Mua silleen hämmentää tää "voiko sormus olla halpa"-diskurssi, en ainakaan itse ole törmännyt täällä keneenkään joka olisi sanonut että mielestään sormuksen pitäisi maksaa paljon?

Pikemminkin tuntuu että keskustelua ylläpitää ne joilla nimenomaan on "halpa" sormus tai jotka ovat sellaisen ajatelleet hankkia - oisko jonkinlaista epävarmuutta havaittavissa? Ihan kuin ihmiset itse tuomitsisi itsensä asiasta jolla ei ole muille mitään väliä.

Link to comment
Share on other sites

^Mua silleen hämmentää tää "voiko sormus olla halpa"-diskurssi, en ainakaan itse ole törmännyt täällä keneenkään joka olisi sanonut että mielestään sormuksen pitäisi maksaa paljon?

Pikemminkin tuntuu että keskustelua ylläpitää ne joilla nimenomaan on "halpa" sormus tai jotka ovat sellaisen ajatelleet hankkia - oisko jonkinlaista epävarmuutta havaittavissa? Ihan kuin ihmiset itse tuomitsisi itsensä asiasta jolla ei ole muille mitään väliä.

Täällä tosiaan tuntuu enemmän olevan "kilpailua" siitä kenellä on halvin sormus. Kuka on viitsinyt mennä tuhlaamaan kalliiseen sormukseen tyrmätään heti syyttävään sävyyn >:(

Link to comment
Share on other sites

Niinpa niin, talla palstalla lahinna kilpaillaan siita kenella on halvin ja kaytannollisin sormus. Ne joilla on enemman kuin 500 euroa maksava ja yli 0.10 karaatin timantti, ovat puolestaan vapaata riistaa joita suorasukaisesti arvostellaan pinnallisiksi, turhamaisiksi, tuhlailevaiksi ja vahintaan arveluttavan moraalin omistajiksi.

Tama aihe jaksaa nostattaa intohimoja puolesta ja vastaan loputtomiin. Ehka siksi etta Suomessa on synti laittaa rahaa mihinkaan "turhamaiseen" tai saatikka nayttaa omaa varallisuuttaan millaan tavalla. (vaikka en usko etta kukaan kalliin sormuksen ostanut sita on juuri siksi tehnyt, mutta nain nakyy yleinen asenne olevan).

Englannissa taas tallaista keskustelua ei tarvitse kayda eika sita edes synny silla ihmisten asenne on aivan eri.

Useasti kuitenkin unohdetaan etta joillakin voi siihen 10000 euron sormukseen todellakin olla varaa. On ihan eri asia verrata opiskelijoita joille 100 euron sormus on kallis kun taas kolmekymppiselle tyossa kayvalle lapsettomalle pariskunnalle useamman tonnin ostos juurikaan tee lovea talouteen.

Ja totta, eri ihmiset arvostaa eri asioita. Joillekin hienot hifi laitteet ovat tarkeammat kuin korut jne. Joillekin se sormus on vaan "rinkula" ja joillekin se on vuosien unelmien tayttymys. Kumpikaan ei tee ihmisesta sen parempaa tai huonompaa. Omasta puolestani voin sanoa etta mulle ei merkkaa patkaakaan minkalainen ja minka hintainen sormus jollain on enka arvostele henkilon persoonaa sen perusteella. (ellei sitten ole kaunis sormus, niin kovasti kylla ihailen) Samalla toivon etta minun (tai siis sulhasen) sormusvalintaa kunnioitetaan eika oman itsetunnon buustauksen takia arvostella ja paivitella etta kuinka joku voi maksaa niin ja niin paljon, blaah blaah.

Link to comment
Share on other sites

Menee ihan skidisti jo offftopiciksi, mutta "olla varaa" on kaikenkaikkiaan tosi huono ja usein käytetty osoittelukeppi asiassa kuin asiassa.  Kaikenkaikkiaanhan sen pitäisi olla ihan yksilön henkilökohtaisista mielipiteistä kiinni mitä arvostaa ja mihin panostaa: vaikkei perinteisellä mittapuulla "olisikaan varaa" as in kylpeä kultaharkoissa ja olisi niin vedenkestävä opiskelija kuin olla ja voi jonka kaiken protestanttisen moraalin mukaan pitäisi kitua yötä ja päivää niin jos nyt perkele haluaa tehdä ylimääräsiä duuneja ja elää vielä vähän kituliaammin saadakseen ison solitairen niin en voi muuta sanoa kuin so be it! :P Hulluudeksihan tuo leimataan ja kaikki paheksuvat - musta lähinnä musta pitäisi taputtaa selkään ja sanoa että hieno juttu että teit työtä unelmiesi eteen ja ansaitsit ne!

Link to comment
Share on other sites

Tarkennan sen verran omaa kommenttiani, että ei mua ainakaan häiritse yhtään, jos jollakulla on kallis sormus, miksi häiritsisi? OMA valintahan se on (tai ainakin pitäisi olla). :-*

Mutta se sen sijaan alkaa häiritä, että nämä ihmiset toitottavat nettipalstoilla ja muuallakin, miten "kyllähän sitä nyt sormukseen pitää panostaa" tai että "kyllä on outoa, että pukuun tai elektroniikkaan kyllä pistetään rahaa, mutta sormus on sitten halpa" tai jopa "kyllä se jo kertoo jotain sulhasesta ja koko suhteestakin, jossei hän halua morsiamensa sormukseen rahaa laittaa". Varsinkin tuo viimeinen kommentti on mielestäni jo todella törkeä, ja kyllä, sellaiseenkin (ei ehkä ihan noilla sanoilla, mutta ajatus 100% sama) olen tällä palstalla törmännyt. Ja ei, kyse ei ole epävarmuudesta, olen vain sitä mieltä, ettei kenelläkään ole oikeutta tuollaisin sanoin toisten valintoja arvostella, tässäkään kohtaa.

All in all olen sitä mieltä, että ylipäätäänkin kaikkinainen arvostelu ja kilpaileminen on tyhmää, mitä tulee sormuksiin. Toiset tykkäävät kallimmista ja näyttävistä, toiset taas yksinkertaisemmista ja edullisemmista. Joten peace vaan, right? :-*

Link to comment
Share on other sites

Täysin samaa mieltä Nightfallin kanssa. Oikeastaan hän kiteytti hyvin sen, mitä olen koittanut ties kuinka monessa sormuskeskustelussa sanoa, mutten ole löytänyt oikeita sanoja.

Mua ärsyttää myös se, että jos sormus on "halpa" (ts. maksaa vähän rahaa), niin täytyy perustella se, miksi sellaiseen päädyttiin, mutta jos sormus on "kallis", niin täytyy myös perustella, miksi sen valitsi. Kuitenkaan toisten sormukset ei mitenkään ole muilta pois.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Kun kuitenkin matkustelemme alueilla, jossa tulotaso ei vastaa täkäläistä tasoa ja mahdollisesti jossain vaiheessa tulevaisuutta asummekin sellaisella, niin sormukset eivät vain yksinkertaisesti saa näyttää turhan kalliilta. Kaikkialla ei ole hyvä näyttää turhan varakkaalta, ettei tule paikallisille turhan suuria houkutuksia. Siksi varmaan päädymme joihinkin suhteellisen vaatimattoman näköisiin sormuksiin (tämä on tosin minun oletukseni, morsiamen kanssa asiasta ei olla vielä juurikaan keskusteltu).

Meillä siis on edessä sormuksen hankkiminen molemmille, koska emme ole sillä tavoin menneet kihloihin, että olisimme sormuksia hankkineet. Vasta alttarilla sitten laitamme sellaiset sormeen.

Link to comment
Share on other sites

Mä haluan yksinkertaisen ja sievän sormuksen jossa on yksi kivi ja onneksemme ne joita olen katsellut ovat olleet edullisia ja musta tuntuis älyttömältä laittaa tuhansia euroja sormukseen mutta kukin tavallaan  :) Meillä sulhanen haluaa pitää kihlan vihkisormuksena kun on niin vaatimaton  ;D

Link to comment
Share on other sites

Kävimme ihan vain katselemassa vihkisormuksia ja mallistoja. Mitään varsinaista hintakattoa emme edes miettineet, kävimme katsomassa paljonko sellainen unelmien sormus maksaisi (=kuinka kauan pitää säästää...). Noh, kokeilin monia, eikä oikein yksikään säväyttänyt, kunnes... Kävimme eräässä pikkuliikkeessä katselemassa ja huomasin heti vitriinissä erään kaksivärisen timantti-ihanuuden. Se oli rakkautta ensi silmäyksellä!  ::)

Kokeilin sormusta ja se oli siinä! Kysyimme kuinka hyvin näitä olisi myöhemmin saatavilla ja vastauksena oli, että kyseessä on uniikki sormus, eli myöhemmin ei ole saatavilla. Noh, itselläni on aivan kummallinen sormuksen koko, kihlaakin joutui pienentämään, mutta oli oltava jotain kohtaloa, että kyseinen sormus oli kuin olikin omaa kokoani. Lopulta rohkenin kysyä hintaa. Myyjä katsoi lappua ja sanoi, että 280 euroa.. ja siitä sitten vielä tuo 30%:n remonttiale eli 195 euroa tulisi hintaa. Leuka loksahti auki. Ei tarvinnut kauaa miettiä. Nyt maailman ihanin sormus odottaa laatikossa ja aina välillä on pakko käydä ihastelemassa ja huokailemassa. Ja oikeasti se on ihanampi kuin koskaan uskalsin edes uneksia saavani.

Hankkikaamme siis unelmiemme sormuksia... omilla budjeteilla. Sanottakoon vielä sen verran, ettei tuollaistakaan summaa ole helppo repiä pienestä budjetista.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Meillä vähän samat ongelmat. Opiskelijabudjetilla liikenteessä, eikä sormukseen ole kovin paljon laittaa rahaa. Ongelmana on myös se, että meillä on nyt Kalevalan sileät, leveät kihlasormukset, jotka täytyy ilmeisesti siirtää kaappiin uusien sormuksien tieltä. Minä kuitenkin tykkäisin, että olisi kaksi sormusta (kihla ja vihki) jotta kaikki näkisivät että olen varmasti naimisissa. Tämä luonnollisesti lisää sormuksien hintaa, jos mulle ostetaan kaksi uutta...

Kultaiset ei säväytä, valkokultaisiin ei oikein ole rahaa. Titaaniset haluttaisiin, mutta ei tiedä mistä hankkisi. Onko kukaan tilannut Jasmine Jewels-nimisestä nettikaupasta titaanisormuksia? Titaani materiaalina viehättäisi. Jotain tavallisesta poikkeavaa tahtoisimme.

Hopeista Muistojen Päivää Kalevalalta olen myös ajatellut.

Link to comment
Share on other sites

Kun mie menin ekaa kertaa kihloihin, ei meillä ollu varaa kummosiin rinkuloihin, vaan vanhat luokkasormukset sai kelvata! ;D No, oltiinkin sillon tosi nuoria kummatkin, eikä se kihlaus kyllä kestänytkään, että sen puoleen... Ei se miusta avioliitosta huonompaa tee vaikka sormuksena olis mitkä kinder-yllätykset. :)

Link to comment
Share on other sites

Itselle nyt näillä näkymin tulee Kalevalan Muistojen Päivä hopeisena ja kivellä. Avolle sama hopeisena tai pronssisena (?) ilman kiveä... Kihlana saa toimia omatekemäni hopeasormus.

Minustakin tärkeintä on se mikä itseä miellyttää ja hyvältä tuntuu. Omalla kohdalla myös rahatilanne rajoittaa valikoimia aika lailla. Tosin en mitään timanttiylläriä haluaisikaan.

Link to comment
Share on other sites

^ OT: Pronssinen sormus ei sovi käyttösormukseksi, pronssikoruihin laitettava pinnoite kuluu hien mukana pois ja sormus alkaa hyvin pian värjäämään, eli iho värjäytyy sellaiseksi vihertäväksi. Näin meidän kultaseppämme sanoi, ja vahvistan sen kokemuksella. Jopa harvemmin käytössä olevat pronssikorvakoruni ja sormukseni värjäävät jo ihoa. Muoks. Eikä sormuksen värjäävyys ja pinnan kuluminen ole mitenkään riippuvainen sen laadusta ja hinnasta, sillä kaikki omat pronssikorunikin ovat kalevalaa tai erään yksityisen korusepän koruja ja luotan kyseisen sepän taitoihin skä että ihmiset kalevala korussa osaavat asiansa.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...