227 viestiä aiheessa

Mä itseasiassa ajattelin, että käyttäisin kihlan 18ct valkokullan uuteen sormukseen ja sen 0,12ct timantin myös. Haaveilemani sormus olisi hyvin siro ja näyttävä, joten vaikka tämä kihla ei mikään paksu olekaan niin se ei sopisi yhtään vihkin viereen. En oikein tykkää molemmissa käsissä pitää jatkuvasti sormusta joten vaikka tykkäänkin kihlasta kovasti, olisi ehkä fiksumpi "hyötykäyttää" se. Samalla saisi kihlan hintaa alemmas ja panostettua jalokiven kokoon :D Mies joka tapauksessa halusi pitää vain yhden sormuksen joten hälle ei uutta tule ollenkaan. Ainoa joka mietityttää on, että mitä jos kaduttaakin myöhemmin. Onhan tähänkin sormukseen näiden 5 vuoden aikana kiintynyt kovasti.. :/

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hiphei!

En siis olekaan ainoa "toisinajattelija"!

Minä sain kihlasormuksekseni sellaisen kaunottaren ettei siihen kaveria tarvita, eikä kyllä kauniisti yhdistyisikään kun kihla jo 8mm leveä ja sitten alkaa loppu sormi jos haluaisi kaveria viereen joka on enemmän kuin 2mm. Haluan siis käyttää samaa sormusta myös vihkinä.

Joku kyseli kaiverruksista kun samaa sormusta käytetään vihkinäkin;

Meillä kuutioitiin juttu niin että kihlapäivää ei edes ole vaan on kosintapäivä ja hetimiten lyötiin lukkoon hääpäivä. Kihlasormuksen eka kaiverrus (jota ei muuten edes vielä ole kunnei ole käsinkaivertaja vielä ollut käytössä) on tuleva hääpäivä ja sitten hääpäiväksi aiotaan lisäkaiverruttaa päivämäärän kaveriksi jotain, esim muutama sana latinaa. Molemmilla leveät sormukset joten kahteen riviin kaiverrus onnistuu.

Mut tosiaan tuo miten kirkossa sitten?

Ilman sormuksia molemmat alttarille vai vaan morsian?

Oletteko menneet kihloissanne, tulevissa vihkeissänni alttarille ja muuttanu/poistanu sormusseremoniat vihkikaavasta vai kuinka??

Itse nimittäin olisin tuon viimeisen kysymyksen kannattaja. jaksaisi koko hääjuhlaa selitellä ihmisille jotka tulee ihastelemaan sormusta joka sitten onkin "vaan" se vanha kihla....

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onko kaikille itsestään selvää, että naimisiin mennessä ostetaan vihkisormus? Onko kukaan mennyt naimisiin ilman vihkisormusta?

Minulla on ihana kihlasormus, yksinkertainen, sileä ja aika leveä. Olen yrittänyt etsiä vihkisormusta, mutta mikään sormus ei ole ollut mieleiseni ja tuntuu ettei mikään sovi kihlani kanssa. En ole oikeastaan koruihminen, ja ainoa koru jota pidän, on kihlasormukseni.

Olenkin miettinyt, että mitä jos en ottaisi vihkisormusta ollenkaan. Olemme menossa pian naimisiin kirkossa ja alttarilla kai kuuluu sormus morsiamen sormeen sujauttaa? Mitä jos alttarilla sulho sujauttaisi sormeeni tuon kihlasormukseni?

Kertokaahan mielipiteitänne! :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mitäs väliä sillä on, vaikka käyttää kihlasormusta myös vihkisormuksena. Ihan hyvä ajatus, jo kuitenkaan et ole löytänyt mistään toista yhtä mieluisaa sormusta. Itse jätin kihlan vallan pois, koska se oli kovin leveä, eikä sopinut vihkisormuksen kanssa yhteen, eli käytän nyt vain sitä vihkiä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Eli mietin tässä sellaista, että kun mieheni ei halua vihkisormusta ja hääpäivä vain kaiverretaan hänelle kihlaan niin kuinka tämä nyt sitten käytännössä tapahtuu?

Eli kun vihkimisessä laitetaan sormukset toisten sormeen niin laitanko tämän kihlan miehelle vai eikö sitä laiteta ollenkaan? ja mies laittaa vaan minulle vihkin?

Tämmöinen hassu "ongelma" tuli mieleen ja en oikeen pääse mihinkään ratkaisuun..auttakaa nyt kanssa sisaret/veljet!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Niissä häissä, missä olen itse ollut vieraana, miehelle ei ole tullut vihkisormusta. Vihkimisessä vaim nainen on saanut sormuksen. Miehen sormukseen voidaan sitten kaivertaa vihkipäivä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meilläkin mies pitää vain kihlasormuksensa, johon kaiverretaan myös hääpäivä. Onneksi näin, sillä en varmaan edes saisi pujotettua sormusta kauniisti mieheni paksujen nivelten läpi muuten kapeisiin sormiin :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jes, et Maiju ole ainut, joka on tuota miettinyt!

Mä olen vähän ajatellut niin, että haluan vain myös yhden leveämmän sormuksen. En ole juurikaan sormuksia ennen käyttänyt, joten kaksi sormusta yhdessä sormessa tuntuu ihan hassulta, jo ajatuksenakin.

Sormukset tulee meille teetettynä, eli saatiin esittää omat toiveet ja koruseppäkin piti ajatusta yhdestä sormuksesta ihan hyvänä. Kokonaisuus on selkeämpi, kun on ainoastaan yksi leveä sormus. Nyt kihlasormuksena, sormus tulee olemaan kivetön ja ehkä sitten kun mennään naimisiin, voisi siihen kiviäkin vaikka laittaa.

Multa myös yksi kaveri kysyi, että mikä sormus mulla on sitten kirkossa, mutta kait se on sitten se sama sormus, joka uudelleen pujotetaan sormeen. Olen vähän sitä mieltä, että kannattaa tehdä niinkuin itse parhaaksi katsoo, eikä liikaa välittä kaikenmaailman perinteistä. :girl_smile:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on n.9kk häihin ja on mielessä pyörinyt juurikin otsikon kysymys, eli hankitaanko minulle erillinen vihkisormus vai pidänkö kihlasormusta myös vihkisormuksena. Mieheni haluaa pitää ihan vain kihlasormuksen vihkisormuksena, mutta omalla kohdalla ei tämä ole vielä varmaa. Toisaalta kihlasormukseni on vähän pelkistetty, eli samantyylinen vähän blingbling-sormus vihkisormuksena olisi ihan kiva vaihtoehto + tuohon kihlasormukseen ei mahdu kyllä enää tuota hääpäivää kun kihlojen päivämäärä on jo kaiverrettu. Toisaalta taas tuossakin tulisi roima säästö budjettiin, jos ei erillistä vihkisormusta ottaisi.

 

Miten teillä muilla on, oletteko hankkineet erillisen vihkisormuksen hääpäivää varten?

Muokattu: , käyttäjä: Tipzilla
Modesiirto

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minäkin olen harkinnut, että luopuisin kokonaan kihlasta ja ottaisin vihkisormukseksi sitten hieman näyttävämmän yksilön. Tämä ihan vain siitä syystä, että kihla ei oikein enää muodoltaan (pyöreähköt reunat) miellytä ja mieluummin ottaisin reunoilta kantikkaamaan sormuksen.

 

En ole tullut kyllä ajatelleeksi, miten sormuskuvio sitten kirkossa hoituu! Haluaisin kuitenkin, että minulle sormus pujotetaan alttarilla :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee molemmille vain vihkisormukset, emme ole hommanneet kihlasormuksia. Mulla on niin kallis maku, että mieluummin säästän kaikki pennoset sellaiseen näyttävään vihkisormukseen, jonka oikeasti haluan, kuin että ostan kaksi "keskinkertaisen nättiä" ja halvempaa sormusta. Miehellekin tulee vain vihkisormus, kun ei nyt yksin halua kihlaa kanniskella :) 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulle ei tule uutta sormusta. Kihlasormukseni on uniikki, ja kultaseppä laittaa siihen 2 timanttia lisää, eli siitä tulee kuin uusi :-) en kaipaa toista sormusta ja pääsee paljon halvemmalla :-)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulla myös harkinnassa vain yksi sormus naimisiinmenon myötä, koska kihlani on titaania eikä näin ollen voi ottaa viereensä ainakaan kultaista sormusta :( Lisäksi sormeni ovat niin lyhyet että jos ei toista siroa (max. 3mm) titaanisormusta ota viereen niin sormesta loppuu tila. Suunnitelmissa on muokata äitini ja mummini vanhoista sormuksista minulle vihki, puhuttiin äitin kanssa aiheesta viikonloppuna ja sain kokeilla vanhoja sormuksia. Tuli kyllä lämmin olo siitä ajatuksesta, että esimerkiksi isovanhempien vuosikymmeniä pitkän avioliiton symboli jatkaisi "elämäänsä" mun sormessa  :girl_in_love:

 

Edit: Työnnän lusikkani soppaan vielä tuon vihkitilaisuus-asian tiimoilta, meille tulee molemmille uudet vihkisormukset joten ne varmaan siunataan siinä samalla (: Kihlani siirtyy todennäköisesti oikeaan käteen.

Muokattu: , käyttäjä: FelineStripe

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse siirsin kihlani oikeaan käteen, koska vihkisormus on isohko, etteivät oikein näytä hyvältä keskenään. Toimiva ratkaisu näin, ehkä tulevaisuudessa muokkaan kihlasta sopivamman tai annan sitten hamassa tulevaisuudessa vaikka lapsille :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä käytän arkena töissä kihlasormusta. Vihkisormusta käytän, jos menen kyläilemään tai on jotain muuta menoa. Kotona en osaa käyttää sormuksia ollenkaan, vaan olen ilman. Mieheni ei juuri käytä kumpaakaan sormusta ja saan patistaa, että laittaisi vihkisormuksen esim. juhliin yms. Pelkään itse, että kadotan vihkisormukseni, niin vaalin sitä kovasti ja käytän vain sopivissa tilanteissa. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minun vihkini on sellainen, ettei sen kanssa oikein sovi toinen sormus. Tosi kapea runko, vissiin 2 mm, ja siinä yksi pieni timantti kruunuistutuksessa. Kihla on hyvin perustavallinen puolipyöreä 4 mm rinkula, jonka mies oli valinnut itse. Kihla ei ole ollenkaan omaan makuuni, eikä sovi mitenkään vihkiin. Mies taas pitää vain kihlan, haluaisi kuitenkin vain samanlaisen vihkiksi niin turha ostaa uutta. Kaiverretaan päivämäärä kihlaan ja kiillotetaan tietysti. Ajateltiin, että molemmat menevät vihkitilaisuuteen ilman sormuksia ja pujotetaan sitten miehelle kihla ja minulle vihki.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille ei tule vihkisormuksia lainkaan. Meillä on samanlaiset (miehellä mittasuhteiltaan hieman isompi) teetetyt kihlasormukset, jotka mies on itse suunnitellut. Sormukset ovat suht leveät, sen kanssa sopisi kyllä kapea allianssi, mutta en halua toista sormusta. Vihkimisessä laitetaan sormiin siis nuo nykyiset sormukset. Niihin todennäköisesti kaiverretaan hääpäivä, tällä hetkellä niissä ei ole kaiverrusta lainkaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ehkei tosiaan olisikaan sitten niin tyhmä idea pitää vain yhtä sormusta... Menimme kihloihin melko nuorena eikä meillä silloin tietysti ollut rahaa ostaa kalliita sormuksia. Molemmilla samanlaiset keltakultaiset rinkulat. Kuitenkin ajatuksena valkokultainen houkuttaisi, mutta se ei taas sopisi vanhan keltakultaisen rinnalle :(

Mitähän tässäkin kannattaisi tehdä...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ehkei tosiaan olisikaan sitten niin tyhmä idea pitää vain yhtä sormusta... Menimme kihloihin melko nuorena eikä meillä silloin tietysti ollut rahaa ostaa kalliita sormuksia. Molemmilla samanlaiset keltakultaiset rinkulat. Kuitenkin ajatuksena valkokultainen houkuttaisi, mutta se ei taas sopisi vanhan keltakultaisen rinnalle :(

Mitähän tässäkin kannattaisi tehdä...

 

Minun mielestäni keltakultainen ja valkokultainen sormus voivat kyllä sopia yhteen aivan mainiosti. Nyt ovat myös kaksiväriset sormukset muotia ihan liikkeissäkin ja teettämällä tietysti voidaan tehdä justiinsa hyvä pari kihlalle. Esim. vihki voi olla keltakultainen, mutta istutusosa valkokultaa. Aiheesta on keskusteltu: Toinen sormus valko-, toinen keltakultaa?    :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mieheni osti minulle kihlasormukseksi jo unelmieni sormuksen ja päätimme tehdä niin, että kaiverrutimme molempien sormukset juuri häiden alla ja sain vasta kirkossa sormukseni takaisin. Se oli juuri meidän näköinen tapa toteuttaa homma ja itse en pidä kahdesta sormuksesta. Olemme suunnitelleet, että hankimme joskus minulle sormukseni molemmille puolille ohuet oman sormukseni muotoa korostavat kaverit, mutta saa nähdä :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minulle tulee vain yksi sormus, kihla kun on terästä, ja vihki on sitten valkokultaa, niin ei ne vaan tule sopimaan yhteen. Ja kun kumpikin on sen verran leveitä, niin olisi niveliin asti sitten tavaraa eikä se innosta yhtään :D

Jos sitten joskus tulevaisuudessa teetättää vihkille jonkun sievän kaverin, mutta sitä kai nyt saa odotella jonnekin kymmenenteen hääpäivään asti..  :girl_haha:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä tulee molemmille vain yksi sormus. Se tuntuu ihan riittävältä :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse olen miettinyt ihan samoja asioita. Toisaalta minulla ei olisi mitään kahta sormusta vastaan, mutta rahallisesti olisi parempi vaihtoehto pärjätä vain yhdellä. Olenkin miettinyt ihan samaa kuin joku jo keskustelun alussa, että onko hölmöä hankkia jo nyt kihlasormus, joka toimii jatkossa myös vihkisormuksena. Häämme ovat vasta heinäkuussa 2017, mutta haluaisin silti jo pitää sormusta sormessani.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee molemmille vain vihkit, koska emme varsinaisesti menneet kihloihin koskaan - ja koska menemme salaa naimisiin, niin olisi vähän hankala ruveta kihloja tässä vaiheessa ostamaan :D 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee myös yhdet sormukset, eli vihkit :) Kun noi meidän kihlat ei sovi vihkeihin sitten millään ja tulisi ainakin minun sormille ihan liian paksu yhdistelmä  :girl_haha:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään