Hopeinen sormus


Miah

Recommended Posts

Itsellä ollut reilun vuoden hopeinen kihla ja mielestäni se ei ole kauhean naarmuuntunut tai lommoilla. Ja joka päivä olen sitä kuitenkin käyttänyt :)

Olen miettinyt, että vihkisormuksenikin olisi hopeaa, vaihtoehtoisesti joko Kalevala korujen Talon sydän tai Pyhä Birgitta. Ukkoni katseli tuossa itselleen titaanista tribaalisormusta ja voisin itselleni ihan hyvin harkita samanlaista. Jotakin meidän näköistä pitäisi löytää.

Mutta pitää tuossa myöhemmin käydä kiertelemässä kultasepän liikkeissä ja tutkailemassa vaihtoehtoja. Sen tiedän, että sormuksessa ei ole timantin timanttia, koska en niistä pidä ja kultainen sormus on kammotus silmissäni..

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 92
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Meillä molemmilla on hopeasormukset. Sulho jättää kihlasormuksen pois käytöstä, ja minä otan vihkin viereen vuosipäiväsormuksen.. Sulhon sormus säilynyt hyvin, mulla erittäin ohut sormus, ja napsahti 1v. kihlapäivänä poikki. Noh sitä paksuutettiin ja kiillotettiin. Nyt ollut sormessa yli 2½ vuotta. Hyvin on kestänyt. Tummunut kylläkin. Mutta tosiaan molempien alkuperäiset kihlat talteen, tunnearvo mittaamaton.

Link to comment
Share on other sites

Kannaattaa miettiä todella tarkkaa,että haluaako hopeista sormusta, sillä a) siinä tulee näkymään kaikki naarmut todella nopesti kun hopea on niin pehmeää materiaalia ja B) se tummuu käytössä eikä kiveäkään saa pidettyä kirkkaana.

Oletko miettinyt valkokulta vaihtoehtoa?

Näitä asioita on ketjussa jo pyöritelty moneen kertaan.  :)

Itse suosittelen lämpimästi hopeaa materiaaliksi. Oma kihlani on ollut käytössä pian kolme vuotta, eikä ole mennyt miksikään, vaikka se on ollut käytössä koko ajan. Naarmuja ei ole tullut nimeksikään, eikä sormus ole tummunut tai muutenkaan muuttunut. Vihkisormus samoin on pysynyt oikein hyvänä ja kauniina.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Täytyy minunkin osallistua tähän keskusteluun, kun kävin kommentit läpi. Minulle on tulossa tällä viikolla kalevalan hopeinen kihlasormus. Mies ei kihlaa ottanut, vaan ottaa sitten vihkin. Vihkisormukset teetetään kesällä eräällä korusepällä ja toivon mukaan voimme ottaa hopeisena nekin. Hopea on meidän juttu, kullan väri ei miellytä alkuunkaan ja on lisäksi vielä hyvin epäekologinen (tästä syystä myöskään valkokulta ei tule kysymykseen). Jos huono tuuri käy, niin vihkejä emme sormusmuodossa ota lainkaan. Tämä kihlasormus kertonee jo puolen vuoden aikana, miten raivostuttavan herkkä ihoni hopeaan reagoi... Jos sormuksen käyttö ei onnistu, otamme tatuoinnit (niistä ihoni ei kimpaannu :) ) häiden kunniaksi. Onneksi korut eivät meille kummallekaan ole henki ja elämä, vaan voimme rakastaa toisiamme ilman niitäkin. Että näin meillä..

Link to comment
Share on other sites

^Ottakaa siis huomioon että sormukset ovat teillä (toivottavasti) loppuelämän, ei muutamaa vuotta. JOs on vaan muutaman vuoden kokemus hopeasormuksen käytöstä niin eihän siitä voi päätellä yhtään mitään. Itse en ainakaan halua että sormukseni näyttää "kauhealta" vuosien kuluttua enkä myöskään halua sitä ikinä vaihtaa.

Link to comment
Share on other sites

^^ Eiköhän kaikki hopeasormuksen hankkijat ole kuulleet jo tarpeeksi varoituksia... Eihän kukaan voi sitäpaitsi tietää, ettei juurikin se sinun täydellinen kultasormus ole parin vuoden päästä mutkalla ja naarmuilla. Monilla hieman vanhemmilla ihmisillä on hopeasormukset ja ihan hyvinä ovat näyttäneet pysyneen, kyllä sitä "kauhealta" näyttämistä tapahtuu kaikissa materiaaleissa eikä vain hopeassa.

Ei vaan jaksa ymmärtää miksi pitää tulla jokaiseen keskusteluun väliin aina varoittelemaan ja vieläpä ihan itsestäänselvistä asioista, tuskinpa se kenenkään päätöstä miksikään muuttaa, että jotkut ihanan huolehtivaiset ihmiset koko ajan teroittavat että "muistattehan että hopea ei ole kestävä materiaali" tms. Enhän minäkään mene jokaiseen timanttikeskusteluun huutelemaan, että "onko nyt varmasti järkeä hankkia tuollainen kallis kivenkappale joka kuitenkin irtoaa". Eikä kaikille edes ole mikään hirveän kamala tragedia hankkia uusi sormus vanhan tilalle jossain vaiheessa elämää tai jopa lakata kokonaan käyttämästä sormusta.

Tämä ei siis ollut mitenkään erityisesti Minttu06:ta vastaan suunnattu, kävi vaan vähän ärsyttämään kaikki tuollaiset kommentit, joita tämäkin ketju on pullollaan...  8-)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Mä oon käyttänyt seitsemän vuotta hopeista sormusta, lähes joka päivä. Kyseessä on kivikoruliikkeestä ostettu parin millin paksuinen sisäpinnalta pyöreä ja ulkopinnalta hieman kulmikas sormus, oikein kiiltävä ja kaunis. Ei ole mennyt miksikään, puhdistettu on pari kertaa, mutta musta tuntuu että tiskien tiskaaminen kiillottaa sitä ihan itsestään. Olen siis kihlasormukseksikin miettinyt samaa, ainoa vaan että haluan todella paksun kihlan ja superohuen vihkin.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Näyttää siltä että mulle on tulossa hopeinen kihla jo ihan siitä syystä, että valkokultaan(kaan), platinasta puhumattakaan, ei ole nyt varaa.. Ensin tuntui vähän vieraalta ajatukselta, mutta toisaalta mulla on monta vuotta ollut käytössä hopeasormus, joka on lähestulkoon aina sormessa ja väri on säilynyt ihan kirkkaana eikä naarmujakaan ole häiritsevästi.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Nostanpa tätä ylöspäin.

Mekin olemme päätymässä hopeisiin vihkisormuksiin ihan siitä syystä, että keltakulta ei sovi meille kummallekaan. Hopea ja valkokulta ovat aika tasaiset vaihtoehdot, mutta tosiaan sulhon vanhempien tuttu on hopeaseppä, jolta saisimme teetettyä uniikit sormukset - vieläpä varmaan kohtuullisen edullisesti :)

Mulla on ollut hopeisia sormuksia paljon, eikä yksikään ole itseasiassa edes tummunut - saatikka kärsinyt muuta vauriota. Yksi hopeasormuksista oli isoäitini ja sekin on hyvässä kunnossa, vain sormuksessa oleva kivi on naarmuuntunut.

Uskoisin kyllä, että hopea kestää siinä missä kultakin kun sitä vain huoltaa - kuten fiksu ihminen koruilleen tekee ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Olen n. 10-vuotiaasta asti käyttänyt hopeasormusta joka päivä. Se on täynnä pieniä yksityiskohtia eikä se ole yhtään mihinkään kulunut.

Veikkaan, että osa hopeakoruista sisältää enemmän jotain kovempaa metallia, nimittäin löytyy minulta niitä nuorempiakin sormuksia jotka ovat kuluneen näköisiä. Hopeasormukset eivät ole minulla tummuneet, sin sijaan kaulakorut on. Kumma juttu. Mutta eihän hopean kiillottaminen ole juttu eikä mikään.

Luulen että me valitsemme hopeasormukset jo ihan sen takia, että ne 1) näyttää parhaalta 2) ovat halpoja. Mun mielestä koko sormushomma on aivan yliarvostettua prinsessaleikkiä.

En näe myöskään mitään väärää terässormuksissa, nehän on vielä halvempia ja kovempiakin vielä.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Moi,

Mitä mieltä olette hopeisesta vihkisormuksesta? Itse tykkään hopea koruista enkä ikinä ole käyttänyt kultaisia korujani. Tästä syystä kihlasormuksenikin on hopeaa. Mutta onko teidän mielestä jotenki tyhmää jos vihkisormus on hopeaa?! Tuntuu että joittenki mielestä hopea on "liian halpa" eikä siitä syystä sovi vihkisormukseksi.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Meille sanottiin korukaupassa, että hopeasormuksen kaveriksi ei kannata ottaa valkokultaa, koska ajan myötä hopea tummentaa valkokullan, mikäli ovat pitkään kosketuksissa kuten sormuksissa. Värierot hopean ja valkokullan välillä riippuvat seoksien "puhtaudesta" ja siitä onko valkokulta rodinoitu.

Oletko harkinnut materiaalina palladiumia tai platinaa? Platinasta saa infoa ensihätään ainakin osoitteesta: http://haatjajuhlat.fi/?id=1491.

Ammattilaisen mielipiteen asiaan saat varmaan tuolta Kysy ammattilaiselta -palstalta, kannattaa kysellä asiasta myös siellä!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Päivitänpä tänne, että nyt on ollut sormessa hopeinen kihla valkokultaisen (rodinoimattoman) vihkin rinnalla puolisen vuotta ja kovin tyytyväinen olen ollut! En tietenkään tiedä miten ajan saatossa hopea kuluu toisen sormuksen rinnalla, mutta kosketuspinta on korkeuserosta johtuen aika pieni.

Valitsin kihlasormukseen taotun pinnan, joten se on valmiiksi "lommoinen" ja epätasainen - ja kimaltaa kauniisti :) Sormuksissa on siis sekä värieroa että pintakäsittelyeroa (valkokultavihki on "naarmutettu" karkeaksi mattapinnaksi), mutta toimii mielestäni yhteen oikein kivasti. Kiviä ei ole kummassakaan, ovat tarpeeksi koristeelliset ilmankin.

Kuvat sormuksista löytyy täältä

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meillä sulho miettii itselleen hopeista kihlaa, valkokulta kun on turhan kallis siihen katsoen että aikoo ensi vuoden häiden jälkeen joka tapauksessa laittaa kihlan pois käytöstä eikä pidä keltakullasta. En tiedä oliko ketjussa tästä mainintaa, ainakaan äkkiseltään ei näkynyt, mutta onnistuuko hopeista kihlaa kaiverruttaa?

Link to comment
Share on other sites

Me ostettiin alunperin samanlaiset hopeiset kihlat, semmoset 5mm leveät. Mä jouduin kylläkin vaihtamaan omani toiseen, mutta miehellä on tuo ollut kolme vuotta sama sormus. Kertaakaan sitä ei ole kaupassa käyty kiillotuttamassa eikä se enää tietenkään ole yhtä kiiltävä kuin uutena, mutta ei siinä suurempia kolhuja ole. Mun tämä toinen kihlasormus on myös hopeinen ja siinä on muutama kivi (mitä lie zirkoneita tai jotain), hyvänä on sekin pysynyt ja ihan harmittaa luopua siitä kun tulee vihkisormus tilalle.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Minulla hopeinen kihlasormus ja tulee samaa sarjaa vihkisormus vuoden päästä. Sormus on käytössä 24/7 ja todella naarmuinen jo nyt, vaikka ollut sormessa vasta puoli vuotta. Kuitenkaan en kadu. Sormuksessa on lause kaiverrettuna ja vihkisormukseen tulee myös pienen kiven kanssa (tod.näk. zirkoni) kaiverrus. Hiotaan ja korjataan sitten, jos tarvetta tulee. Pidän siitä, että tämä maksaa vähän ja on silti sitä, mitä pitääkin.

"Olkoon aika kultamme..." "ja rakkaus jalokivemme." (Kaiverrukset meidän kihlasormuksissa. Mieheni ajatus, koska toinen halusi kultaa ja toinen timantteja. Lopulta saimme hopeaa ja terästä. Ja toimii!)

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Me hankimme mieheni kanssa 6 vuotta sitten hopeiset, liikkeen halvimmat kihlasormukset. Nyt olemme käyneet tutkiskelemassa vihkisormusvaihtoehtoja ja haluan valkokultaisen vihkisormuksen. Väriero on suuri, joten missään nimessä en lisää tämän kihlan viereen automaattisesti valkokultaista sormusta, mutta eräässä liikkeessä sanottiin, että tämän hopeisen voisi myös rodinoida? Onko kenelläkään kokemusta tai tietoa hopeasormuksen rodinoinnista? Kihlasormus on ollut minulla jokapäiväisessä käytössä tämän 6 vuotta, ei ole lainkaan tummunut eikä naarmuinen. Tekeekö sormukset toisilleen hallaa (tummentaako hopea valkokultaista ja syökö valkokultainen pehmeämpää hopeaa)?

En haluaisi vaihtaa tätä kihlaa vain vaihtamisen vuoksi, kun tällä nykyisellä kuitenkin on suurta tunnearvoa. Hopeisista vihkisormuksista en taas ole löytänyt mieleistä enkä materiaalinakaan pidä niin paljon.

Niille, jotka miettivät hopean kestävyyttä niin kuten täällä jo moni sanoikin, että siihen liittyy monet eri seikat, niin omastani sanottakoon, että on säilynyt todella upeasti koko 6 vuotta, vaikka on ollut mukana vaikka ja missä :)

muoks kirjoitusvirheitä

Muokattu: , käyttäjä: Dindie
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Me ostimme pari vuotta sitten kihloiksi hopeiset sormukset, emmekä ole katuneet päästöstämme päivääkään. Sormukset ovat säilyneet meillä molemmilla todella hyvin. Hinnan, ulkonäön, allergian ja ekologisuuden nimissä päädyimme myös hopeisiin vihkisormuksiin. Omamme tulee olemaan kalevala koru sarjasta. Itse tosiaan olen kullalle allerginen ja näin perus kultaiset sormukset oli samantien pois suljettu vaihtoehto. Olen koko ikäni käyttänyt hopeisia koruja, joista monet ovat vuosien jälkeenkin vielä näyttäneet hyvältä. Varsinkin, jos niitä on viitsinyt silloin tällöin huoltaa (esim. kiillottaa tms.).

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...