Jump to content
Naimisiin.info

Hopeinen sormus


Miah

Recommended Posts

Haluaisin kyseisen sormuksen kihlaksi. Se ei ole kultaa vaan hopeaa, siinä ei ole timanttia vaan zirkoni, se ei ole kallis vaan puoli-ilmainen. Haluan nimittäin sitten pelkän vihkisormuksen, se teetetään.

Sanokaan nyt, onko ihan järjetön ajatus? Haluan tuohon kuitenkin kaiverrukset yms. Ja sen verran tiedän, että hopea tummuu, mutta senhän voi puhdistaa yleensä ihan kotikonstein, vai?

Onko kenelläkään kokemusta hopeisesta kihlasta?

021121154610_3030-0406.jpg

Muokattu: , käyttäjä: -Tiitu-
Kolme aihetta koskevaa ketjua yhdistetty
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 92
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Hiphei!

Ei ole kokemusta, mutta sanovat (älä kysy ketkä:)), että hopea on erityisen pehmeä materiaali. Sitä ei ilmeisesti suositella pitkäaikaiseen jatkuvaan kuluttavaan käyttöön, kuten kihlaksi, mutta onhan sitä silti hopeasormuksia ihmisillä ollut kautta aikojen. Ja miten tuo zirkoni sitten kestää käytössä.. hmm.. siitä en tiedä. Ei se kuitenkaan taida olla ihan timantin kovuusluokkaa  :-/

Onko sinulle erityisen tärkeää saada kihlasormus? Eihän sitä nimittäin ole pakko hankkia, jos sitä ei aio käyttää enää myöhemmin vihkisormuksen saatuaan. Varsinkin jos kihlauksen ja häiden välillä ei ole pitkä aika, ei se ole välttämättä tarpeellinen. Toisaalta sekin on mahdollista, että hankkii kihlaksi sormuksen, josta sitten muunnellaan esim. timantteja lisäämällä vihkisormus. Tällöin tietenkin malli varmaan asettaa pieniä rajoituksia, eikä kaikista sormuksista saa muokattua kaikenlaisia uudistettuja sormuksia - muuten kuin sulattamalla uuden  raaka-aineeksi vanhan sormuksen.

Tuo hopeinen sormus näyttää kyllä ihan mukavalta, joten go for it, jos se tuntuu oikealta. Aiotko sitten heivata koko sormuksen, kun saat vihkisormuksen, vai siirrätkö sen vain toiseen käteen? Niin, ja ihan mielenkiinnosta, millaista vihkisormusta olet ajatellut? Ja kertoisitko vielä mitä tuollaisesta hopeasormuksesta pyydetään?

-Rezi (ei ammattilainen)

Link to comment
Share on other sites

Ilmeisesti olisi tarkoitus teettää joku paksumpi - malli ei ole vielä ihan varsinaisesti muotoutunut päässä..   ::)

Tuon sormuksen hinta on 19 euroa.  ???

Eikä tarkoitus ole sitä hävittää, siihen liittyy kuitenkin niin paljon tunnearvoa. Itselläni on kultasormus, jossa on 17 zirkonia. Yksikään ei ole menettänyt loistoaa tai irronnut, vaikka sormus onkin joka päivä kovassa käytössä.

Taidanpa siis uskaltautua!!

Link to comment
Share on other sites

Meillä on hopeiset kihlat. Hopea ei käytössä juuri tummu (kaapissa kylläkin), mutta saa helposti lommoja ja naarmuja. Meidän sormukset ovat vasta vuoden vanhat, joten hankala sanoa, miten käy vuosien kuluessa  ::) Meille kihlat eivät ole mitenkään erityisen merkitykselliset korut, pidän oikeassa kädessä silloin kun siltä tuntuu.

Älä osta hopeisia kihloja, jos tahdot niiden kestävän loppuelämän.

Link to comment
Share on other sites

Joo, käytiin eilen sulhon kanssa katsomassa sormukset. Meille tulee sellaiset 4mm kultaiset paksut kihlat (ei sitä Diana-kaksi-yhden-hinnalla).

Mies halusi, että meillä molemmilla on samanlaiset. Ja että sormus käy myös sitten vihkiin. Nyt on ihan innolla mukana suunnittelemassa kaiverruksia..  :D Täytyy varmaan soittaa vielä myyjälle, että kuinka paljon mahtuu kaivertamaan mun 16,5 sormukseen. Kenelläkään ei varmaan ole tietoa? Mietin vain, että mahtuukohan kahteen riviin, vai..?

Link to comment
Share on other sites

Joo, käytiin eilen sulhon kanssa katsomassa sormukset. Meille tulee sellaiset 4mm kultaiset paksut kihlat (ei sitä Diana-kaksi-yhden-hinnalla).

Meillä on tällaiset vihkisormuksina :)

Link to comment
Share on other sites

Miah, et sitten päätynytkään tuohon hopeiseen vaihtoehtoon?

Kaiverruksesta en osaa sanoa, liikkeessä varmaan tietävät neuvoa parhaiten.

-Rezi

Link to comment
Share on other sites

Itseasiassa, olisin sen halunnut - nyt ostan sen ilmeisesti itselleni "lahjaksi".

Kihlauspäätös tuli aika yllättäen (pitkä juttu), nyt ollaan kuitenkin molemmat ihan innoissamme ja eilen siis käytiin sovittamassa niitä kultaisia rinkuloita, joihin me molemmat ihastuttiin. Mies oli sitä mieltä, että molemmille samanlaiset ja sellaiset, jotka sitten ovat ja pysyvät, joten siinä mielessä tuo ei ollut enää hyvä vaihtoehto - nättihän se on kuin synti!  :-X

Jotenkin tuntuu hyvältä, että mieskin on sitä mieltä, että nuo sormukset on ja pysyy, ja siksi luovuin vaihtoehdosta vaihtaa sitten joskus vain pelkkään vihkisormukseen.

Nyt ollaan ihan hekumoissamme mietitty kaiverruksia, tultiin äsken siihen tulokseen, että miehelle mun nimi ja päiväys ja sitten vihkipäiväys lisänä, kun se aika koittaa. Mulle nimi ja kihlapäivä. Sormukseen tulee päiväys 23.11., mutta ne pujotellaan ilmeisesti vasta jouluaattona sormiin - jos vain jaksamme odottaa siihen saakka..  :-/

Link to comment
Share on other sites

mulla on hopeinen kihla ja on toistaiseksi kestänyt ihan hyvänä (3 vuotta). muutamia naarmuja siinä on, muttei ne ole tahtia haitanneet. Kihla täytyy tosin siirtää luultavasti oikeaan käteen tai levennyttää toiseen sormeen, koska on niin leveä ettei oikein passaa enää vihkisormuksen kanssa samaan sormeen.

haaveilin vihkisormuksestakin hopeista, mutta taidan etsiä valkokultaisen EHKÄ kuitenkin (hopea ois kyllä oikeammin minua)...?

Link to comment
Share on other sites

Meillä on hopeiset kihlasormukset ja myös vihkisormuksemme tulevat olemaan hopeaa! Löysimme yksinkertaisesti meille parhaiten sopivat hopeisista mallistoista :)

Kihlat on kolme vuotta vanhat ja hyvässä kunnossa. Toki pinta kolhiintuu, mutta myös kultaan ja valkokultaan tulee ajan mittaan naarmuja, joten koruja on ihan hyvä välillä huoltaa  ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Hopeiset sormukset on tosi kauniita! Ja onko se hinta siinä nyt sitten aina se pääasia, vaikka kyllä itekin mietin onko se hopeinen sormus sitten tarpeeksi "hyvä"..

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ralli, meilläkin kihlat hopeaa ja vois siinä mielessä olla vihkisormuksetkin, koska "hopea-ihmisiä" olemme mekin. Valkokultaan mekin kuitenkin päädymme...:)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Hopea "himmenee" eikä ainakaan mun työnteostani tykkää, niin etten enää aikoihin ole voinut töissä sitä pitää. Samoin hopea muutta helposti hieman muotoaan ja onpa ukon hopeinen kerran katkennutkin jonkun iskun seurauksena... Sai korjattua kyllä, mutta kuitenkin. Vaihdamme todennäköisesti nykyiset kihlat valkokultaan jotain suurena vuosipäivänä tms. sitten kun alkuperäiset on niin lahot, etteivät enää kelpaa kuin muistojen sekaan laatikon pohjalle   ;D Lunar metallia (=hopeaa) mekin kyllä rakastamme, mutta ei se elämän mittaa oikein meidän menossa kestä  :'(

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Onko hopea todella pehmeämpää kuin kulta? Itse olin kuvitellut, että päinvastoin. Kullastahan aina puhutaan pehmeänä metallina.

Hopean tummumiseen käytössä voi myös vaikuttaa ihotyyppi. Joidenkin iholla hopea tummuu, mutta joidenkin iho suorastaan kiillottaa ja kirkastaa hopeaa.

Tyhmää, että kulta olisi muka "ainut kunnollinen" kihla- ja vihkisormusmateriaali. Mielestäni on hienoa, jos hopeasta pitävä uskaltaa valita hopeaa eikä kultaa. Valkokultaa en ole itse koskaan oiken ymmärtänyt. Jos haluaa hopeanvärisen niin miksei sitten ottaisii suoraan hopeista eikä valkokultaista? Samalla säästää pitkän pennin. - Ellei sitten tosiaan ole niin, että hopea on heikompaa. Miten mahtaa olla?

Link to comment
Share on other sites

Vaikka sormus on halpa, se on kuitenkin kaunis ja tykkäät siitä ilmeisesti kovin paljon. Ne on kuitenkin tärkeitä asioita ja se tunne, joka siihen liittyy. Ei kaiken tarvitse aina maksaa maltaita. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Mulla on hopeinen kihlasormuli, vihkimallista ei ole vielä tietoa, joten ei tiedä sopiiko yhteen, vai lähteekö kihla johonkin muuhun sormeen tai kenties jää "vaihtelunvaraksi" vihkisormukselle.

Olisin kanssa sitä mieltä, että hopea on kovempaa kuin kulta. Halvoissa hopeasormuksissa voi tosin olla sellainen ominaisuus, että ne ovat onttoja,

jolloin lommoja ilmaantuu helposti. Itse ostin tässä keväällä Indiskasta kympillä leveähkön, kuperan hopasormuksen. No, nyt se on melkein joka sivulta lommoja täynnä... Täytynee näyttää sille vähän pajavasaraa ja tehdä siitä tarkoituksella lommoisen näköinen... Samoin mulla on joku halpishopeinen kerta kaikkiaan "katkennut" ilmeisesti siitä kohdasta, josta rinkula on juotettu yhteen. Mutta varmaankin kalevalat kestävät hyvin käyttöä - ja niistähän voi varmaan tehdä reklamaatioita vuosienkin päästä, jos ongelmia ilmenee.

Link to comment
Share on other sites

Meillä oli hopeiset kihlat koska ne oli silloin vaan niin kauniit!!! Kihloista on vähän päälle vuosi ja ne rupes jo muutaman kuukauden jälkeen menemään niin naarmusiksi ja kuluneiksi ihan normaalissa käytössä, joten nyt kun mennään naimisiin, niin molemmille vaihdetaan vanhat sormukset uusiin. Mulle tulee aivan ihana valkokultainen sormusyhdistelmä ja miehelle perinteinen leveä kultainen.. En siis kokemuksesta  suosittele.

Link to comment
Share on other sites

Olisin kanssa sitä mieltä, että hopea on kovempaa kuin kulta. Halvoissa hopeasormuksissa voi tosin olla sellainen ominaisuus, että ne ovat onttoja,

jolloin lommoja ilmaantuu helposti.

Vielä kerran: Hopea on paljon pehmeämpää kuin kulta. On. Piste.  ;D

Hopeasormuksen ei edes tarvitse olla ontto kolhiutuakseen normaalissa käytössä. Naarmuista nyt puhumattakaan. Joku tällä foorumilla kertoi saaneensa hopeasormuksensa poikkikin. Tällainen ilmiö taitaa koskea vähän ohuempia hopeasormuksia.

Hopean pehmeyden takia pitää myös sormusten kivien istutuksia varoa erityisen paljon ja tarkistuttaa ja kiristyttää niitä ja muissa hopeakoruissa lukkolaitteita. Toisinaan halpishopeasormuksissa (ja joissain kalliimmissakin muka merkkisormuksissa) heiluvat kivet jo valmiiksi istutuksissa, joten jo ostotilanteessa kannattaa tarkistaa ne kivet.

Tummuminen ei yleensä ole kihlana käytetyn hopeasormuksen ongelma, ellei iho nyt satu olemaan sitä väärää pH:ta, jolloin hopeakorut mustuvat tosi nopeasti. Käytettäessä hopeakorua jatkuvasti on sormuksen sileillä pinnoilla taipumus pysyä kirkkaina.

Hopea on kyllä hyvin edullinen kihlojen materiaali eikä kukaan kiellä hankkimasta hopeista kihlaa, mutta on hyvä tietysti tuntea nämä haittapuoletkin etukäteen.

Link to comment
Share on other sites

Meillä kihlasormuksina oli (ja on tietysti edelleen) kalevalakorun sileät,leveät hopeiset sormukset. Ennen häitä kihlasormusta hieman kavennettiin ja teetätin hopeisen vihkisormuksen loistavalla jalometallisepällä nimeltä Claes Nyström (Hki). Sormukseen on istutettu akvamariini, ja pakko itse sanoa että kauniimpaa yhdistelmää ja niin oman näköistä en ole missään nähnyt. Vuoden on nyt vihkisormuskin sormessa ollut eikä juurikaan naarmuuntunut tai tummunut. Hopeaa suosittelen jos se omalta tuntuu, kestää siinä missä kultakin, ainakin laadukas hopea.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Pistikin miettimään tää threadi. :-/ Kun oon aina ajatellut, että hopeiset ne kihlat ja vihkit ois.. tai ainakin hopeanväriset siis.. Mulla tuppaa muutkin sormukset olemaan hopeaa, ja kullasta en vain yksinkertaisesti kovin pidä. Mutta jos hopeinen ei kestä kovaa käyttöä.. ??? Ja käsittääksein platinaiset + valkokultaiset on sitten hopeisiin verrattuna todella kalliita..? Höh.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meillä on kihlat osittain terästä, osittain keltakultaa (sisus kultaa) ja olen ollut tosi tyytyväinen. Minäkään en kovasti pidä keltakullasta, mutta tässä sormuksessa sitä on näkyvissä niin vähän, että se ei häiritse mun silmää. Teräs on siis myös yksi vaihtoehto!

Tuttavani teetti sormuksensa osittain hiilikuidusta, joka on mustaa, joten onhan näitä vaihtoehtoja jos halutaan.

Link to comment
Share on other sites

Ja käsittääksein platinaiset + valkokultaiset on sitten hopeisiin verrattuna todella kalliita..? Höh.

Ei valkokultainen ole merkittävästi kalliimpaa kuin keltakulta. Platina sen sijaan on huomattavasti tyyriimpää, johtuen lähinnä siitä, että sitä myyvät niin harvat liikkeet.

Link to comment
Share on other sites

Voihan sormuksia tehdä toki mistä vain.. Tällä hetkellä sormessa killuu kivinen sormus, joka olisi kyllä hieno, mutta ei tahdo kestää monia kovia kolahduksia, vaan halkeaa. Kuten kivellä on tapana. :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...