Jump to content
Naimisiin.info

Titaanisormus (yhdistetty)


estella

Recommended Posts

^ Näin on. Materiaalina titaani on halvempaa, mutta koska se on niin hillittömän vaikeaa työstää ja siihen menee enemmän aikaa kuin valkokultaiseen, tulee työlle enemmän hintaa ja näin ollen myös sormukselle. Silti mä koen että saatiin meidän uniikit sormukset tosi edullisesti ottaen huomioon työn upean jäljen.

Titaani on muuten myös aivan ihanaa sormessa kun on niin kevyttä :-X

Link to comment
Share on other sites

Kullannuppu, mukava kuulla että olette tyytyväisiä sormuksiinne.

Meille oli tärkeää että sormukset ovat uniikkeja, vaikka ei meidän mallit ole mitään hurjan erikoisia. Halusimme myös ehdottomasti tukea suomalaista käsityötä. Siksi olimme valmiita maksamaan hiukan enemmän kuin olisi ollut tarvis. Pidimme myös siitä ajatuksesta että titaani on kultaa kestävämpää.

Link to comment
Share on other sites

Kehunpa minäkin X8:n Juhaa! Mukavan oloinen kaveri, helppoa oli hänen kanssaan asioida. Sormukset tilauksessa ja hinta verraten GL-koruun on todellakin paljon edullisempi (vaikka näin mukavalle ja ammattitaitoisen oloiselle kyllä mielellään maksaakin). Kannattaa tosiaan poiketa kauempaakin jos titaanista sormusta mielii...

Link to comment
Share on other sites

Miten löysitte itseänne miellyttävän mallin sormukselle? Olen yrittänyt surffailla ja etsiä sitä oikeaa sormusta, jonka tyylisen sitten haluaisin titaanisena. En ole löytänyt oikein edes mitää ideaa, mistä haluaisin lähteä muokkaamaan omaa.

Link to comment
Share on other sites

Meil on GL-korusta hankitut titaanikihlat ja tulee myös titaanivihki. Tyytyväisiä ollaan oltu :) .

Liikkeessä oli ainakin silloin, kun me siellä käytiin paljon erimalleja, joista kerättiin ideoita.

Link to comment
Share on other sites

Olen käynyt sekä GL -korussa että X8:n Juha Loikalaa tapaamassa etsiessäni titaanista vihkisormusta ja GL -koru vei kyllä selkeästi voiton omalla kohdallani. Juha Loikalaa on täällä kovin kehuttu ja sen perusteella päätin mennä häntä tapaamaan, mutta olin suoraan sanottuna aika pettynyt. Olisin toivonut enemmän ehdotuksia ja ideoita, mutta niitä sai kaivamalla kaivaa eikä hinnatkaan eronneet käytännössä mitenkään verrattuna GL -korun vastaaviin sormuksiin. Kallistuimme siis tilaamaan sormuksen GL-korusta, jossa palvelu on ollut joka kerta moitteetonta ja josta olen saanut itse myös kaipaamiani ideoita ja mielipiteitä sormuksen hankintaa varten. Molemmat, sekä Loikala että Leinson ovat ammattitaitoisia ihmisiä, mutta omalla kohdallani Leinson vastasi tarpeisiini parhaiten.

Link to comment
Share on other sites

Onkos Suomessa muita titaani-timanttiseppiä kuin GL-koru, Mika Mäkinen ja Juha Loikala?

Link to comment
Share on other sites

^ Ei kuulemma ole suositeltava ellei sitä tehdä supersyväksi. Eli esimerkiksi herkästä kaiverruksesta ulkopinnalla on turha haaveilla titaanisessakaan sormuksessa, menee niin nopeasti pilalle.

_pampula_ : Mulle ei ainakaan tule mieleen, mutta googlettamalla löytyy varmaankin.

Link to comment
Share on other sites

Onkos Suomessa muita titaani-timanttiseppiä kuin GL-koru, Mika Mäkinen ja Juha Loikala?

Ihan varmasti on. Tässä pari joiden nettisivuilla ainakin on titaanimalleja:

Union Design, ja Au3 (Jussi)

Muokattu: , käyttäjä: Serene
Link to comment
Share on other sites

Mutta ainakin toistaiseksi suosittelen!

Ja suosittelen edelleen, eilen haettiin miehen sormus kotiin. On ihan huippuhyvännäköinen ja juuri sellainen kuin kuviteltiinkin!! Palvelu oli loistavaa, vikkelää ja asiantuntevaa. Mies päätyi muuten loppujenlopuksi timantittomaan versioon!

Muokattu: , käyttäjä: anina
Link to comment
Share on other sites

Puolitoista kuukautta on nyt ollut X8:n Juhan tekemät sormukset sormessa ja vihki laatikossa odottamassa, eikä olla oltu mitään muuta kuin täydellisen tyytyväisiä.

Yhteydenpito meillä kävi siis sähköpostilla kun tuota välimatkaa on lähemmäs 400 kilometriä. Laitoin Juhalle muutaman kuvan siitä, millaisia sormuksia ollaan ajateltu ja sitten kun oli muuten asiaa etelä-Suomeen niin käytiin Lahdessa pyörähtämässä liikkeessä, tapaamassa Juhaa, piirtämässä suunnitelmat ja sovittamassa oikeaa kokoa. Saatiin sormukset parin viikon sisällä postiennakolla Joensuuhun. Ja ne ovat juuri niinkuin toivoimme. Mieskin, joka ei ole yläasteen luokkasormuksen jälkeen sormusta pitänyt, koki titaanisen sormuksensa mukavana sormessa juuri sen keveyden ja materiaalin lämmön takia.

Hinnasta pitää todeta, että kun miehelle tuli 8 mm leveä sormus, niin se olisi valkokultaisena maksanut enemmän kuin kaikki meidän titaaniset sormukset yhteensä.

Muokattu: , käyttäjä: Nanna.
Link to comment
Share on other sites

Onko kenelläkään kokemusta päällekaiverruksesta titaanisessa sormuksessa?

Meillä on päälle kaiverrettu. Todella kauniisti ja nätisti tehty, eikä mikään supersyvä. Kestänyt päivittäisessä melko rajussakin käytössä jo kaksi vuotta muuttumattomana.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Mun ja ukon titaanisormukset teetettiin Union Designilla. Siinä tosiaan yksi vaihtoehto. Tyytyväisiä ollaan oltu. Nyt mietittiin noita päivämäärien yms. kaiverruksia. Niitä ei vissiin kovin moni titaanisiin tee, ja kestää jonkun aikaa.. Hmm!? Täytyy huomenna soitella sinne liikkeeseen! Millasia kokemuksia teillä sormusten kaiverruksista?

Mutta suosittelen lämpimästi titaania sormuksen materiaaliksi: Kevyt, kestävä, kaunis ja tosiaan niitäkin tehdään omien suunnitelmien pohjalta. Mä suunnittelin paperille oman yhdistelmäsormukseni ja korusepän ammattitaitosilla neuvoilla siitä saatiin todella toimiva kokonaisuus.

Link to comment
Share on other sites

Hei, kertokaas nyt ihanat ihmiset, että oliko se totta mitä luin joskus tältä palstalta titaanisormuksista. Eli jos esim. satuttaa käden jossain ja sormet turpoaa niin lääkärit ei saa sormusta poikki?? Kuulostaa aika pelottavalta. Ihastuin titaanisormuksiin ja mieskin tykkää, mutta tuon asian takia mietityttää kovasti titaanin valinta materiaaliksi.. Tällä hetkellä ollaankin kallistumassa sitten valkokultaan..

Link to comment
Share on other sites

^ Ei pidä paikkaansa. Netistä löytyy paljon tietoa tästä asiasta, tässä yhdestä lähteestä:

Can a titanium ring be cut off?

Emergency Medical Technicians, Fire Departments, and Hospital Emergency Rooms can quickly remove titanium rings in case of an injured finger.

We hear false claims from jewelry stores that titanium can't be cut. Many jewelers spread this rumor when titanium started to weaken their sales of more expensive bands. If titanium could not be cut, we wouldn't be able to make our rings in the first place using standard high-speed steel tools!

Several non-destructive methods for ring removal are available before resorting to cutting a ring. For example: soak the hand in ice water for a couple of minutes to reduce the size of the finger. Apply lotion, liquid soap or lubricant, then pull the ring with a rocking motion.

Rings made with a true comfort fit interior are easier to slide off than rings with a straight "pipe-fit" interior. Be aware that many titanium rings on the market claim to be comfort fit, but they just have a straight "pipe fit" interior with only the edges tapered and rounded off. Our rings have a true comfort fit, fully curved interior.

In the rare event it becomes necessary to cut off a ring, emergency medical professionals carry ring cutters or rotary cut-off tools that cut through metals, including our CP and Aerospace Grade Titanium. In our testing, we found that tools that will cut through stainless steel will also cut through titanium rings.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Tietääkö joku, myykö mikään liike Jyväskylässä titaanisormuksia? Titaaniset kihlat olisivat haaveissa, mutta täälläpäin kaikissa kultasepänliikkeissä tuntuu olevan vain kelta- ja valkokultaisia sormuksia.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

^ Valmista titaanisormusta kivillä voi olla tosi hankala löytää, koska on vielä toistaiseksi niin harvinainen. Sen sijaan ihan perus flakka-malleja yleensä löytyy aika monestakin isosta liikkeestä joka myy esim. Fossil-merkkiä.

Usein siis titaanisen saa teettää tai tilata ulkomailta.

Link to comment
Share on other sites

Onko joku tilannut Titanium Erasta? Olen tilaamassa tuolta miehelle sormusta lahjaksi, mutta ensin olisi kiva kuulla, miten muilla tilaaminen on sujunut.

Link to comment
Share on other sites

Me teetettiin miehen sormus Tampereella Kultasepät Andreasenilla. Prikulleen miehen toiveiden mukainen sormus ja todella edullisesti! Käytiin kysymässä samanlaista sormusta myös Aurifaberilta, mutta hinta-arvio oli yli kolminkertainen :blink:

Link to comment
Share on other sites

Onko joku tilannut Titanium Erasta? Olen tilaamassa tuolta miehelle sormusta lahjaksi, mutta ensin olisi kiva kuulla, miten muilla tilaaminen on sujunut.

Me tilattiin vihkit sieltä. Saatiin, mitä haluttiinkin ja toimitus kesti tullaushässäköineen noin 2,5 viikkoa.

Link to comment
Share on other sites

Mä olen vähän pihalla tullaus- ja muista asioista, mutta siis Yhdysvalloista tilatessa pitää maksaa tulli ja arvonlisävero vai olenko ymmärtänyt ihan väärin? Kuinka suuri tulliprosentti koruissa on? Tullin sivuilla ei koruista puhuttu mitään.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...