Jump to content
Naimisiin.info

Titaanisormus (yhdistetty)


estella

Recommended Posts

Mä olen vähän pihalla tullaus- ja muista asioista, mutta siis Yhdysvalloista tilatessa pitää maksaa tulli ja arvonlisävero vai olenko ymmärtänyt ihan väärin? Kuinka suuri tulliprosentti koruissa on? Tullin sivuilla ei koruista puhuttu mitään.

Oliks se nyt niin, että korun ostohinta+arvonlisävero ja siitä summasta menee sit tullia 2,5%. Korjaatkaa, jos oon ihan väärässä. Muistaakseni oli kuitenki näin ku ihan vasta tutkin asiaa itekki. Oma sormus tilataan myöskin Yhdysvalloista.

Link to comment
Share on other sites

Guest utelias_vieras

kun on ollut puhetta että teetätte sormuksia niin voisitteko kertoa miten paljon maksoi oikeasti, itse mietin yksinkertaista mutta oman näköistä ja ilmeisesti tulee olemaan helppotekoinen mutta en osaa hahmottaa hintaa mitä tulisi maksamaan. Tosiaan kun osa kertoo teettäneensä mutta hintaa ei ole pahemmin näkynyt ja miten se muodostui.

Eniten kiinnostaisi Oulun alueella oleva tekijä mutta muiden koruseppien hinta-taso kiinnostaa, kuten esim tämä Lahdessa oleva.

Link to comment
Share on other sites

Me teetettiin miehen sormus Tampereella Kultasepät Andreasenilla. Prikulleen miehen toiveiden mukainen sormus ja todella edullisesti! Käytiin kysymässä samanlaista sormusta myös Aurifaberilta, mutta hinta-arvio oli yli kolminkertainen :blink:

Aurifaberilla on tosiaan aika suolaiset hinnat... Kävin tiedustelemassa, mitä sormukseeni upotetun valkokultaraidan vaihtaminen esimerkiksi punakultaiseksi maksaisi, ja normaalihinta toimenpiteelle olisi 280 €! Ymmärrän kyllä, että sormukseni tapauksessa olisi hieman tavallista enemmän työtä, sillä sormukseen hierretty timantti pitäisi ennen upotuksen uusimista irrottaa ja sen jälkeen hiertää takaisin, mutta silti hinta on aivan älytön, samalla rahalla kun saattaisi jo saada uuden sormuksen esimerkiksi Andreasenilta.

Syynä valkokultaraidan vaihtamiseen on se, ettei se erotu titaanista, jos molemmat pinnat ovat kiillotettuja. Kun tilasin sormusta, minulle kerrottiin, että kiillotettu valkokulta kyllä erottuu kiillotetusta titaanista, mutta ne olivat lähes samanväriset, kun näin valmiin sormuksen. Asia ratkaistiin tuolloin niin, että titaanipinta hiottiin mataksi ja valkokultaraita jätettiin kiiltäväksi, ja lopputulos olikin oikein kaunis. Hieman kyllä epäilin, pysyykö mattapinta kauniina, mutta Aurifaberilla vakuuttivat, ettei titaani naarmuunnu mattanakaan yhtä herkästi kuin kulta... Joopa joo, olisi pitänyt vain uskoa omaa tietämystä ja muiden kokemuksia, sillä sormukseni mattapinta on hakkautunut noin 4 kuukauden kevyessä käytössä (teen toimistotyötä enkä käytä sormusta esimerkiksi salilla, tiskatessa, siivotessa, puutarhatöissä tms.) aivan järkyttävän näköiseksi.

Myönsivät kyllä Aurifaberillakin olevansa yllättyneitä, että sormus näyttää näin lyhyen käytön jälkeen tällaiselta, ja suostuisivat antamaan 80 euroa alennusta upotuksen vaihtamisesta. En vain ole ollenkaan varma, haluanko maksaa heille 200 euroa siitä, että he korjaavat osittain omista virheistään johtuvan sormukseni kestävämmäksi. Osittain tämä johtuu minunkin virhevalinnoistani, eli ensin luotin liikaa heidän toimittamiinsa (kuvankäsittelyohjelmala tehtyihin) mallikuviin ja heidän käyttämänsä valkokullan valkoisuuteen, ja sormusta noutaessani luotin vakuutteluihin mattapinnan kestävyydestä.

Mutta ehkäpä käyn näyttämässä sormustani myös Andreasenilla ja pyydän sieltäkin hinta-arvion sormukseni "korjaukselle" tai kokonaan uuden sormuksen valmistamiselle.

Link to comment
Share on other sites

Guest Vieras_pampula_*

Mulle tilattiin titaanisormus kolmella pienellä kivellä Jasmine Jewelsiltä. Palvelu oli huippuluokkaa, mutta Suomessa istutetut kivet aivan p***stä, kalansilmiä kaikki, eri muotoisia eikä kimmellyksestä tietoakaan. No, nyt vihkin teettämisen yhteydessä muuten kivan malliseen (tynnyrimuoto) kihlaan vaihdetaan uudet kivet. Olis vaan pitäny heti ottaa yhteyttä myyjään...

Link to comment
Share on other sites

Vien sormukseni sitten loppukuusta kiillotettavaksi ja rodinoitavaksi - titaanirunko siis kiillotetaan, jolloin kolhut eivät näy siinä yhtä pahasti kuin mattapinnassa, ja valkokultaupotus rodinoidaan, jolloin siitä tulee huomattavasti titaania vaaleampi. Hintaa tälle huoltotoimenpiteelle tulee noin 20 euroa eli ei juuri mitään verrattuna koko upotuksen uusimiseen. Rodinointi on todennäköisesti uusittava vuoden välein, mutta titaanin nykyinen mattapinta olisi uusittava kolmen kuukauden välein, jotta sormus säilyisi edes jonkin näköisenä.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Guest minullekkin :)

hei

kun olen lueskellut teidän teettämistä titaani sormuksista niin tahtoisin nähdä enemmän kuvia niista ja voisitteko kertoa paljonko tuli maksamaan, muutaman kuvat olenkin nähnyt tassä ketjussa mutta osa ei ole laittanut muuta että keneltä on hankittu ja on ollut ihana.

Link to comment
Share on other sites

Me tilattiin GL-korusta ja ovat teon alla (sovitus ensi viikolla). Mun maksaa 380 euroa ja miehen 280 euroa. Mulle tulee 6 mm leveä, 1,9 mm paksu ja 0,05 karaatin väritön timantti raeistutuksella. Miehelle tulee 9 mm leveä, 2 mm paksu ja sellainen "aaltomainen pinta" ja reunoille kaksi uraa, joiden ulkopuolet (=sormuksen ulkoreunat) kiillotetaan. Olipas tosi selkeä selitys...

Palvelu on ollut oikein hyvää, asiat on kerrottu niin kuin ne on. Ehkä joku voi kokea sen tylynä, että kerrotaan suoraan, millaisia vaihtoehtoja ei kannata hankkia, koska ne eivät jokapäiväistä käyttöä kestä, mutta me koimme tämän vain hyvänä palveluna. Mitään ei tosiaankaan tuputettu, vaan sanottiin, että vähintään pitää kahvilla käydä ennen kuin tilaus otetaan vastaan :) Eli kehotettiin miettimään kunnolla, mitä haluaa.

Muokattu: , käyttäjä: Tikrumur
Link to comment
Share on other sites

Voipi olla että tämä asia on täällä jo puhuttu ym. mutta ajattelin kuitenkin laittaa omat tietoni titaanisormuksista.

Me siis harkitsimme myös titaania, eräs kultaseppä sanoi että titaani on siis kevyt, miellyttävä sormessa ja kestävä. Suositteli kiiltävää pintaa koska se kestää, hiottu pinta yleensä ajan saatossa kuluu pois.

ONGELMA titaanissa on se että sitä on todella hankala muokata (kokoa siis) kultaseppä sanoi että voi olla että huonolla säkää sormuksen joutuu uusimaan usein koska todella harva muokkaa sen kokoa, koska se on lähes mahdotonta kovan materiaalin vuoksi.

Me päädyimme tästä syystä valkokultaan, koska oma sormus koko saattaa heittä jopa yhden koon verran.

Pyysin tarjouksen V8:lta titaanisormuksista joka oli yllätykseksi aikas tyyris, meidän valkokultaiset (1mm kapeammat) maksoivat sitten saman verran

Link to comment
Share on other sites

Mahtaakohan kukaan olla hankkinut kultaisen kihlasormuksen seuraksi titaanista vihkiä?

Kun kihlasormuksina on ihan perus keltakultaiset rinkulat ja nyt löysin unelmasormuksen titaanista. Eli näyttääkö ne sitten vierekkäin aivan idioottimaisilta?

Netistä tilattaisiin ja en tiedä pääseekö sitä ennen missään edes kokeilemaan kun täällä suunnassa niin huonosti noita titaanisormuksia löytyy..

Link to comment
Share on other sites

Mahtaakohan kukaan olla hankkinut kultaisen kihlasormuksen seuraksi titaanista vihkiä?

Kun kihlasormuksina on ihan perus keltakultaiset rinkulat ja nyt löysin unelmasormuksen titaanista. Eli näyttääkö ne sitten vierekkäin aivan idioottimaisilta?

Netistä tilattaisiin ja en tiedä pääseekö sitä ennen missään edes kokeilemaan kun täällä suunnassa niin huonosti noita titaanisormuksia löytyy..

Ulkonäköä suurempi ongelma on varmaan se, että titaani kovempana materiaalina "syö" pehmeämpiä. Siksi ei suositella, että titaanin kaverina pidettäisiin samassa sormessa muusta materiaalista valmistettua sormusta.

Link to comment
Share on other sites

GL-Korusta mekin kihlasormuksemme ostimme ja vihkisormusasioissa tulemme siellä asioimaan uudelleen. Aivan loistavaa palvelua!

Päädyimme titaanisormuksiin syystä, että mies ei kelpuuttanut muita vaihtoehtoja :D Täytyy sanoa, että aika hyvän päähänpinttymän tuo oli kyllä saanut. Titaanisormus tuntuu sormessa paljon paremmalta kuin kulta- ja hopeasormukset, joita minultakin korulaatikosta muutamia löytyy. Se on todella kevyt ja "pehmeän" ja lämpimän tuntuinen. Ja lisäksi väriltäänkin pehmeän sävyinen, pidän kovasti.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Lueskelinpa ketjun läpi, kun sulhon kanssa titaanisista sormuksista tuossa jokunen päivä sitten kiinnostuttiin. Joku täällä olikin jo kysellyt Oulun seudulla olevista palveluista (tai vaikka 200km säteellä olevista), mutta vastausta ei ole näkynyt. Minuakin kiinnostaisi kyseisen alueen tarjonta. Etelä-Suomesta tuntuu ainakin löytyvän loistavaa palvelua, mutta eipä taida uskaltaa sormuskauppoja tehdä ilman, että näkee lopputulosta. Tai että edes pääsisi sovittamaan, miltä titaanisormus kädessä tuntuu. Ovatko kaikki sormukset muita sormuksia paksumpia (siis tarkoitan nyt sitä, kuinka "korkea" sormus on)? Vähän joka paikassa mittana näyttää olevan 2mm tai hieman vaille. Epäilyttää, onko titaaninen sormus liian karu ja toisaalta liian jykevä minun makuuni.

Siis kertokaapa nyt, löytyykö Oulun alueelta edes kultaseppää/kauppaa, jossa titaanisia sormuksia pääsisi kokeilemaan? Miehen kanssa kun ei kumpikaan mitään shoppailun ihmelapsia olla, niin tuskastus iskee monia kauppoja turhaan kiertäessä.

Link to comment
Share on other sites

Guest Vieras_sarm_*
Lueskelinpa ketjun läpi, kun sulhon kanssa titaanisista sormuksista tuossa jokunen päivä sitten kiinnostuttiin. Joku täällä olikin jo kysellyt Oulun seudulla olevista palveluista (tai vaikka 200km säteellä olevista), mutta vastausta ei ole näkynyt. Minuakin kiinnostaisi kyseisen alueen tarjonta. Etelä-Suomesta tuntuu ainakin löytyvän loistavaa palvelua, mutta eipä taida uskaltaa sormuskauppoja tehdä ilman, että näkee lopputulosta. Tai että edes pääsisi sovittamaan, miltä titaanisormus kädessä tuntuu. Ovatko kaikki sormukset muita sormuksia paksumpia (siis tarkoitan nyt sitä, kuinka "korkea" sormus on)? Vähän joka paikassa mittana näyttää olevan 2mm tai hieman vaille. Epäilyttää, onko titaaninen sormus liian karu ja toisaalta liian jykevä minun makuuni.

Siis kertokaapa nyt, löytyykö Oulun alueelta edes kultaseppää/kauppaa, jossa titaanisia sormuksia pääsisi kokeilemaan? Miehen kanssa kun ei kumpikaan mitään shoppailun ihmelapsia olla, niin tuskastus iskee monia kauppoja turhaan kiertäessä.

itse kiertelin oulussa noita liikkeitä kun mies sanoi että teeppä se ja kerro hänelle.. ainoa jolta sain tietoa oulussa on se kultaseppä, en muista nimeä nyt tähän hätään mutta se löytyy tästä ketjusta, hänen pajansa löytyy samassa rakennuksesta kuin onnela.

hänellä oli yksi malli jolla näin kuinka kevyt kiva oikeasti on titaani, kysyin hintoja tälläisen vastauksen sain että vähintään 150eur kipale ja menee jonkin aikaa kun tilaa etelästä aihiot tai vastaavat.

Minulla on yhteyksiä jenkkilään joten päätimme sitten tilata sieltä titaanisormukset kun oikeasti ei kiinnosta mikään, ja kun kumpikin on oikeasti huonoja pitää sormuksia plus muita syitä.

Eli siis tilasimme TitaniumErasta sormukset joihin olen tyytyväinen, paitsi miehen sormus palautettiin kun se oli himpun verran suuri, siellä on 30päivän vaihtooikeus. Sen verran että tilaus tehtiin kierrättäen kolmannen osapuolen kautta että ei tullattais ja postikulut suoraan suomeen oli isommat, siellä oli viime kuussa alennus hinnat joten kun menee tämä vaihto hässäkkä niin kokonais hinnaksi tuli 130euroa yhteensä epäilisin, miehen sormus on mennyt vaihtoon ja toivon että tulisi ensi viikolla takaisin :)

Itse tykkään tuosta sormuksesta, minulla on paha tapaa ottaa kiinni ja puristaa eli olen rikkonut aikonaan luokkasormukseni ja toisen samantyyppisen sormuksen, siis menneet soikeaksi ja rikki.

Titaanisormus on 8mm leveä ja massiivinen mutta todella kevyt ja ihana, olen unohtanut jo kokonaan että se on sormessa, naarmuja siinä on jo mutta ei niin paljon kuin aattelin tulevan.

Link to comment
Share on other sites

Kiitoksia sarm viestistäsi. Netissä surffaillessani huomasin myös, että Timanttisilla on valikoimissaan jotain titaanisia sormuksia. Käytiin sitten siellä katsomassa ja kokeilemassa niitä, muutamaa korutonta mallia oli tarjolla. Hintaakaan niillä luomuksilla ei kyllä ollut kuin 49e. Eivät tuntuneet meidän jutuilta. Tuntui tosi kurjalta sormeen leveytensä ja "korkeutensa" vuoksi ja ei se sitten tosiaan ollut ulkonäöllisestikään meidän juttu. Valkokultaisiin päädyttiin.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Mä olen katsellut titaanisia sormuksia kaauan, mutta vähän pelottaa se, että se kuluttaa muita materiaaleja. Sormuksiksi olisi siis valittava kaksi titaanista.

Mä haluan jotain tämän tapaista:

brown.jpg

x_round-7-text.jpg

Mutta pikkukuvassa olevalla rungolla.

Muokattu: , käyttäjä: mihlaja
Link to comment
Share on other sites

Yhteiskysymys

Laura! & haave:

Ensinnäkin kauniita sormuksia molemmilla!

Mistä olette omanne hankkineet? Onko timantit mitä kokoa?

Meitä sulkin kans kiinnostais noi titanium-sormukset juuri keveytensä ja kestävyytensä takia.

Timanttihan on timantti riippumatta siitä mihin se on istutettu.

Mietityttää vaan se, ettei titanium ole se "perinteinen" vihkisormus-materiaali,

mutta onko sillä niin väliäkään.

Täytynee itse suunnata kohti gl-korua tai timanttisia katselemaan paikallista valikoimaa ja malleja.

...ei malta odottaa omaa sormusta... :girl_sigh:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...