estella

Titaanisormus (yhdistetty)

389 viestiä aiheessa

Kuinka leveitä titaanisormuksia teillä on? Gl suositteli minulle 8mm leveää sormusta. Ja olen miettinyt onko se liian leveä, Joten: Onko kellään käyttökokemuksia 8mm leveästä sormuksesta?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulla on 4mm ja 3mm sormukset (kapeampi kihla). Miehellä taas 7mm sormus. Molemmilla flakkamalliset. Mies ainakin sanoi, että aluksi oli totutteleminen siihen, että on noin leveä ja vielä kun ei ole pyöristetyt reunat. Mutta tykkää sormuksestaan :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kuluuko noista titaanisormuksista mattaus yhtä helposti pois kuin esim. kultaisista?

Kävin kurkkimassa tuolla gl-korun sivuilla, ja kauniilta näyttivät, vaikka oma vihkisormus onkin jo onnellisesti tuolla laatikossa hääpäivää odottamassa ;) Lähinnä mietin, että sulholle voisi jotain tuollaista joskus kehittää, varsinkin, jos hän päättää kunnolla allergisoitua valkokultaiselle kihlalleen :-/

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Viivit, olisiko sinulla kuvaa sormuksistanne? Kuulostavat vähän samantapaisilta, mitä olemme itsekin ajatelleet.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Sain helmikuun lopussa kihlan sormeeni ja naarmuja on hiukan, mutta kovaa on ollut käyttökin! Suosittelen!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

assi: mulla ei oo kokemusta kultasormuksien mattauksesta, mutta uskoisin, että ei kulu, koska titaanihan on kultaa kovempaa materiaalia.

Juppe, kuvia on, kunhan löydän :)

edit. kuvia

Tässä on mun kihla- ja vihkisormukset. Molemmat flakkoja, alempi 3mm ja ylempi 4mm, mattapinta, sivuilla kiillotus (eikä naarmuja lainkaan).

*kuva poistettu*

Ja tässä miehen sormus. 7mm leveä, mattapinta, sivuilla kiillotus ja lisäksi päällä molemmissa reunoissa alle 1mm kiillotus.

*kuva poistettu*

Kaikki sormukset teetetty GL-korussa.

Tässä kaikki sormukset suoraan.

1339b_L.jpg

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minulla vihki 7mm leveä + lisäksi 3mm kihla enkä ole kokenut liian leveiksi. Tosin nuo minun eivät ole flakkoja vaan mukavasti, kevyesti pyöristettyjä sekä ulko- että sisäpinnasta eli oikein mukavasti muotoutuvat sormeen. Ja leveäkin sormus on ihanan kevyt.

Mattapintaisessa vihkissä on joitakin pikkunaarmuja, mutta ei mitenkään häiritsevästi. Alunperin täysin kiiltävässä kihlassa puolestaan pinnan naarmuuntuminen näkyy herkemmin samentaen pintaa. Eli ei titaanikaan täysin naarmuilta säästy, vaikka kova materiaali onkin. Muotonsa kyllä varmasti säilyttää kovuutensa ansiosta. Naarmujen näkyminen ja pinnan säilyminen riippunee aika paljon siitä millaiseksi pinta käsitellään. Tietyt mattapinnat kestänevät paremmin kuin juuri nuo kiiltävät pinnat. Ja mattapintojahan nuo suomalaiset sepät tuntuvat suosivankin.

Laitetaanpa vielä minunkin rinkuloistani kuva. Vihkisormus siis teetetty X8:ssa Juha Loikalalla.

sormus1.jpg

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Viivit, muistatko minkä hintainen miehesi sormus oli? Noin suunnilleen?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Viivit, muistatko minkä hintainen miehesi sormus oli? Noin suunnilleen?

Meil oli pakettihinta kaikille kolmelle. Mutta muistelisin, että erikseen ostettuna hinta oli vuosi sitten elokuulla jotain 350€ (en ole täysin varma).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitti Viivit kuvista, on tosiaan aika samaa tyyliä joka itseänikin miellyttää.:)

Kävimme tilaamassa X8:sta titaaniset kihlat, itselleni 3.5 mm ja miehelle 5 mm. Mallina flakka, josta reunoja hieman pyöristetty. Hinta tulee olemaan noin 160€/kpl (kaiverruksineen), sillä sormukset tehdään sorvaamalla ja siihen tarvittava titaanikappale on kuulemma jotakuinkin sama tuon kokoisissa sormuksissa. Mutta hinta tuntuu ainakin meistä ihan hyvältä, ei tunnu että maksettaisiin liikaa.

Niistä kaiverruksista sen verran, että tuo aiemmin mainitsemani laserilla tehtävä "käsialakaiverrus" (kuva aiemmassa viestissä) on ainakin X8:ssa mahdollista vain tiettyihin malleihin, joita he eivät itse valmista vaan jotka tilataan Saksasta (ainakin joitain malleja on osoitteessa www.kihlasormukset.com, josta sen kaiverruskuvankin bongasin). Eli eivät siis itse tee niitä laserkaiverruksia. Omalla käsialalla (meidän tapauksessamme etunimi) voidaan kuitenkin tehdä kaiverrus siten, että se kaiverretaan käsin mallista. Uskoisin, että hyvää jälkeä tulee silläkin tavalla. Mutta saa nyt sitten nähdä, kun saadaan sormukset lopulta sormeen asti (eli paketti postissa).:)  

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Saatiin vihdoin sormukset sormeen (tilauksesta reilu viikko), ja näyttävät / tuntuvat tosi hyviltä. Hinta oli kokonaisuudessaan 320 €, mitä en pidä kauhean pahana. Sen lisäksi, että lopputulos on erittäin hyvä, niin kaikkiin maileihin vastattiin todella nopeasti ja palvelu pelasi moitteettomasti. Voimme siis lämpimästi suositella X8:a (omat sormuksemme valmisti Eero Hintsanen).  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Titaanisormuksia voipi tilata myös Ruotsista: http://www.titanringar.com/

Tilaamme sieltä varmaan sulhollemme tämän sormuksen:

around_silver.jpg

Tuon hinnaksi kotiin tilattuna ilman kaiverrusta tulee jotain vähän runsas 200e. Kannattaa varmaan tilata ilman kaiverrusta (90kr), koska jos sen haluaa palauttaa kaiverruksineen ni siitä kaiverruksesta joutuu pulittaan sit vielä toiset 90kr lisää. Nyt jos tahdomme palauttaa tuon (ilman kaiverrusta) ni menetetään vain postikulut. Pitää vaan käydä mittauttamassa sulhon nimettömän ympärys ja sen jälkeen laitetaan varmaan tilaus postiin.

Sivustoilta löytyy muitakin makeita sormuksia. Ite tahdon kultaisen (punakultaisen) sormuksen, tuollainen "hopeanvärinen" ei oikein passaa mulle. Mun ja sulhon sormukset tulevat olemaan siis aivan eri paria, mutta ei kai sillä ole väliä....

Edit: Niin kaiverrus toki halutaan, se otetaan sitten Suomessa sen jälkeen kun on varmistunut, että sormus sopii sulholle.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Osaisiko joku kertoa titaanin ekologisuudesta? Kulta kun on aika epäekologinen valinta mutta sormus kuitenkin olisi kiva saada. Mikä siis olisi luonnon kannalta hyvä valinta?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luonnon kannalta paras valinta lienee (jos sormuksen haluaa) vanha sormus. Ja mitä vähemmän sitä muokataan, sitä vähemmän luonnonvaroja kuluu...

Näin mutu-pohjalta. Korjatkaa, jos tiedätte paremmin :D

edit. Typerä pilkkuvirhe...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me päädyimme titaanisiin kihloihin. Tilaamme ne kahdesta eri paikasta. Sulhon sormus on valmis, omani tehdään toiveideni mukaan (muokataan valmiista aihiosta). Pian saamme ne sormiimme!  :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä suosittelen myös Norepalia, kihlani on sieltä. Loistavaa palvelua kaikin puolin! Olen suunnitellut teettäväni vihkisormuksenikin heillä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Sulhasen 8 mm titaaniflakka sormus teetetään Mika Mäkisellä. Kuvaa ei vielä ole, mutta malli sormuksesta on nähty. Ja sormus on juuri sellainen kuin sulho halusikin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Onko teistä kellään kokemusta Titanium-sarjasta ja sitä myyvästä Jasmine Jewelsistä...?

Sen verran kokemusta on, että koot eivät ole aivan tarkkoja, mutta eivätpä ne toki ole missään muuallakaan... Titaanin kohdalla tarkkuusongelma on vaan siinä mielessä ikävämpi, että sormuksen kokoa ei saa muutettua kovinkaan helposti.

Itse olen kerran tuolta yhden titaanisormuksen materiaaliksi koruihin tilannut ja ei sen laadussa koon heittämistä lukuunottamatta mitään vikaa ollut, materiaalikin on ihan sitä mitä pitääkin, sävy mielestäni sievä. Vähän viimeistelemättömän oloisia toki ovat nuo sormukset ihan tuollaisenaan, esim. jo ihan huomaamattomatkin viisteet tekisivät sormuksesta hiukan tehdymmän näköisen. Hyvin pienellä vaivalla siis vaikkapa lähin kultaseppä voisi nuo käsin viimeistellä, jolloin olisivat jo paljon vähemmän teollisen oloiset.  

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Meitäkin houkuttelee titaaniset vihkisormukset...  :) Onko teistä kellään kokemusta Titanium-sarjasta ja sitä myyvästä Jasmine Jewelsistä...?

https://www.jasmi.net/products.php?g1=d10e51

Sulhoni kihla on tuolta tilattu. Sormus tuli nopeasti, oli juuri sopivan kokoinen ja on kestänyt hyvin, vaikka mieheni pitääkin sitä ihan koko ajan. Miehekäs ja kantajalleen sopiva sormus. :)

Oi, tuonne oli tullut uusiakin!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos vastauksista sylvi-neiti ja Igeli, täytyykin ihan vakavasti miettiä vihkisormusten tilaamista...  :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Täytyypä minunkin osallistua tähän titaanikeskusteluun, kun kerta kokemusta on. :)

Mulla ja sulhollani on titaaniset kihlat, ostettiin GL-korusta. Ihastuimme (minä ihastuin ja mies nyökytteli vieressä) titaanisormuksiis, ja varsinkin GL:n valikoimiin ihan täysillä, ja tilasimme sormukset saman tien.

Valitettavasti oli kuuma kesäpäivä, ja olimme olleet liikenteessä koko päivän, ja ilmeisesti kuuman sään ja runsaan kävelyn vaikutuksesta sormet olivat kummallakin turvoksissa...Lisäksi mittaus hoidettiin mielestäni hieman puolihuolimattomasti, ja kun meillä (mulla ja sulhollani) ei ollut aikaisempaa tietoa sormuksen sopivasta "ahtaudesta" niin tilasimme sen kokoiset ettei ala ahdistamaan ja saa myös sormesta pois. No, sitten kun saimme sormukset, niin tilanne oli järkyttävän epätoivoinen: molempien sormukset olivat aivan liian isot! Sulholla niin iso, että tippui sormesta kun käänsi käden alaspäin. :o Sormuksia sitten pienennettiin liikkeessä sen verran kuin titaania on mahdollista pienentää (puristamalla kai?), ja mun sormuksesta tulikin sitten aikalailla sopiva. ;D Kasvunvaraa kuitenkin on vielä, mutta kyllä ne sormet iän myötä paksuuntuu. Miehen sormus on edelleen liian suuri, ja hän harkitsee vaihtamista sitten kun tilataan mulle vihkisormus, ellei nyt siihen mennessä sormet mystisesti paksuunnu.

Mun sormus on 5mm leveä mattapintainen sormus, jonka rinnalle tulee myöhemmin 3mm leveä kiiltävä rivisormus viidellä timantilla. :-X Miehelläni on 8mm leveä sormus, jossa on 5mm mattaosio ja 3mm kiiltävä osio, ja niiden välissä ura. Meitä ihastutti sormuksissa juuri tämä matta-kiiltävä-rinnakkaisuus, ja mun ja sulhon sormusten yhteensopivuus. Kihloista kului kuitenkin käytössä jo muutaman kuukauden jälkeen pois matta-ominaisuus, ja nyt sulhonkin sormus on siis molemmilta osioilta saman näköinen, eli 5mm ja 3mm osiot näyttävät tasan samalta.  :'(

Pieniä varoituksen sanoja siis: Sormusta voi pienentää vain vähän, joten mitatkaa sormuksen koko TARKASTI. Ja älkää ihastuko liikaa mattapintaan, sillä se todella kuluu pois. Sormukset ovat myös aika hyvin naarmuilla, mutta naarmut eivät ole kuin pintanaarmuja jotka näkyvät vain valoa vasten.

Kaikista vastoinkäymisistä huolimatta pidän edelleen titaanista, sillä se on jollain tapaa ihanan karu materiaali. Pidän myös sormuksen keveydestä (ette voi uskoa kuinka kevyt se on, ennen kuin itse kokeilette!). Ja vaikka mokia tuli, niin niistä on nyt opittu jotain. Mun vihki hankitaan myös GL-korusta, ja samalla sulholle uusi leveä kihla/vihki. Aiomme myös kysäistä samalla, jos tähän mun kihlaan voisi tehdä uudelleen mattapinnan, jotta se yhdistelmä näyttäisi ainakin häissä siltä miltä kuuluukin.

Tällainen tarina minulla. Tulipa pitkä sepustus, hih. :o  ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään