Guest kosittu

Onko kihlasormuksen oltava "kivetön"?

182 viestiä aiheessa

Minulla on kihlasormuksessa kolme timanttia. Aina olen tiennyt, etten halua kihlasormukseksi basic-rinkulaa  ;D Melkeinpä kultasepänliikkeissä kuitenkin sileitä sormuksia vaan kihlasormuksina esiteltiin ja piti erikseen pyytää kivellisiä sormuksia näytille. Kukaan (kaverit/sukulaiset) ei ole kuitenkaan tullut mitään sanomaan, että kihlasormuksessa ei saisi timantteja olla. Eikä tää nyt kovin näyttävä sormus ole kuitenkaan kun on melko ohut ja timantit pieniä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minulla ei ole kihlasormuksessa kiviä, mutta vihkisormuksessa on.

Tuo 'kivellisyys/kivettömyys' kihlasormuksessa on totta kai ihan omasta halusta kiinni. Ja näissä on monesti myös maakohtaisia eroja: esim. Briteissä kihla on yleensä kivellinen, ja vihkisormus enemmän sitä ns. perinteistä suomalaista mallia.

Kihlasormuksemme ostimme aikoinaan silloisesta kotimaastani Englannisa, ja koska halusimme sileät sormukset, niin piti ostaa vihkisormukset (wedding bands).  ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Huvittavaa lukea että kihlasormukseksi "tyrkytetään" kivetöntä melkein väkisin.

Minulla ei ole erillistä kihlasormusta, mutta kun yritin etsiä perus rinkulasta poikkeavaa kivetöntä vihkisormusta,

niin eikös joka paikassa tyrkytetty sitten timanttisormuksia...

Osta ihmeessä itsellesi sellainen sormus josta pidät!

Sinähän sitä käytät.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulla on kihlasormuksena valkokultainen "tähtitaivas"-niminen sormus, jossa on viisi ihan pientä timanttia. Kokeilin kyllä sellasia kivettömiäkin mutta kun sain tämän kivellisen kerran sormeeni, mikään muu ei enää kelvannut ;)

Vihkisormusta en ole vielä katsellut mutta kohta on senkin aika. Ehdottomasti siinäkin pitää olla timantteja mutta vielä en tiedä, kuinka monta. Ehkä yksi riittäisi, sitten timantteja olisi yhteensä kuusi, joka on samalla meidän yhteisten vuosiemme lukumäärä hääpäivään mennessä :-X :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulla on kihlasormuksessa viisi pientä timanttia upotettuna sormuksen runkoon. Vihkisormuksessa on sitten yksi iso timantti. Sopivat hyvin yhteen.

Minulla kihlaus kivellisellä sormuksella kesti, kivettömällä sormuksella taas sitten ei ;-)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mielestäni kihlan ei tarvitse olla kivetön. Tiedän monia, joilla kihlassa kivi. Meillä ovat kihlasormukset sulhasen kanssa samanlaiset. Minä olisin halunnut kivisormuksen, sulhanen halusi samanlaiset kihlat. Joten minä taivuin. Nyt saan sitten unelmien vihkisormuksen, rivarin viidellä timantilla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mielestäni kihlasormuksessa on tärkeintä se, että molemmat ova tyytyväisiä. Lisäksi tulee muistaa, että niitä sormuksia tullaan käyttämään lopun elämää. Jos olen ymmärtänyt oikein, ei ole olemassa mitään sääntöä siitä, että sormuksen tulee olla jonkun tietyn mallinen tai ettei siinä saa olla timantteja. Tässäkin aiheessa kulttuuritkin ovat hitu erilaisia eri puolilla maapalloa ja Suomeakin.

Me halusimme sulhaseni kanssa, että kihlat ovat sileät, pyöreähkön malliset, leveät ja keltakultaa. Ja niin ne ovatkin. Olemme erittäin tyytyväisiä. Muunlaisia emme haluaisi. Selkeälinjaiselle sormukselle on aina helpompi löytää pari. Sellaista olenkin jo vähän katsellut..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minulla on kihlasormuksena kivellinen sormus, mutta koska sormus on erikoisen muotoinen (ja minä erityisen nakkisorminen  ;)) niin tätä samaa sormusta käytän sitten myöhemmin vihkisormuksenakin. Olisin kyllä muutenkin valinnut kivellisin kihlan, vaikka vihkisormuksenkin olisin hankkinut.

1444.jpg

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tuohon Kaunis korun sormukseen sopii kyllä hienosti sileäreunainen sormus rinnalle! (kaikki puhuvat aina tuosta nakkisormisuudesta - ne sormet näyttävät paksummalta sieltä omasta suunnasta katsottuna. ;D Iloitse vain kauniista sormuksestasi.)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jokainen taaplaa tyylillään  8)

Meillä sileät platina sormukset.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

ei ole minun sormuksessa kiviä, mutta tottakai kihlasormuksessakin voi olla kiviä, eihän sitä kukaan estä! Luota ihmeessä oman makuusi ja tyyliisi, äläkä vaivaa päätäsi sillä mitä muut sanovat ::)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Eikö kihlan tulisi olla suhteen/kantajansa näköinen.... eli kiviä niille jotka haluavat.  :o

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minunkin kihlassani on kolme timanttia! Itse halusin välttämättä timantteja jo kihlasormukseen. Minullekin kyllä liikkeissä sanottiin et sen pitäs olla silee, mut oman pääni pidin, onneksi! Vihkisormukseen haluan myöskin timantin/timantteja, jotka ovat isompia.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiviä on minunkin kihlassani. Vihkisormukseksi tulee luultavasti sitten ihan sileä sormus.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulla on kihlassa 6 timanttia ja vihkisormukseen tulee 9...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

käsittämätöntä, ettei kaupoissa meinata myydä kihloiksi muita kuin niitä sileitä. haloo! möisivät vain innolla niitä timanttisia, kauppaa se on sekin. tuo pelkkien sileiden tyrkyttäminen todellakin voi saada asiakkaat kääntymään kannoillaan toiseen liikkeeseen, kuten täälläkin on kerrottu käyneen. minä en ainakaan oleta timanttisormuksen vasemmassa nimettömässä tarkoittavan automaattisesti vihkisormusta, mutta kai ne vanhat tavat ovat vielä muutoin tiukassa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minäkin olen kuullut että "kivellinen kihla tuottaa huonoa onnea". Taikauskoa! -mutta varmuuden vuoksi, riskin välttämiseksi hankimme kivettömät kihlat. Vihkisormukseen tietysti haluan kunnon järkäleen ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minulla on kivi. Kun lähdettiin sormuksia katsomaan, niin pian muodostin näkemyksen siitä millaisen sormuksen haluan.

Yllätynkin sitten kun kommentteja tuli: "oikein timatin kanssako on kosittu!", "nyt jo kivi!" ja yleensäkin tosi yllättyneitä. No vaikka yllättäviä, niin positiivisia kuitenkin. Sain juuri sen sormuksen, minkä halusin ja voi olla etten halua sen rinnalle enää toista, vaan että tästä tulisi myös vihkisormus.

Ja meidän suhde perustuu ihan todellisuuteen ja rakkauteen eikä taikauskoon. Yhden kiven olemassa olo ei suhdettamme muuta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ei se minusta mitenkään kummallista ole! Itselläni on kihlasormuksessa yksi 0,02K timantti. Vihkisormuksen valinta kivettömään sopivaksi on tietysti helpompaa, mutta en minä mitään muuta syytä näe, miksi pitäisi olla kivetön.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Melkeinpä kultasepänliikkeissä kuitenkin sileitä sormuksia vaan kihlasormuksina esiteltiin ja piti erikseen pyytää kivellisiä sormuksia näytille.

Aiheen vierestä, mutta pakko kertoa... Kävin huvikseni, "hieman" etuajassa kokeilemassa vihkisormuksia kihlani viereen. Kihlassa on siis ihan muhkea timanttiperhe, kun sulhasen kotimaassa se on tapana.

Pyysin saada katsoa sileitä sormuksia, mikä heti tulkattiin, että haluan kihlasormuksen. Koittelin jotain oman kihlani viereen, jolloin se kultasepänliikkeen täti kysyi, että aionko mä käyttää niitä yhdessä! Kyllä vain, aion käyttää kihla- ja vihkisormusta rinnakkain...

Luulisi, että on aika ilmiselvää, että jos joku koittelee vasempaan nimettömään toista sormusta, se ensimmäinen on kihla, oli siinä timantteja tai ei... (Ollaanko Suomessa todella näin urautuneita ???)

Lyhyestä tarinasta pitkä viesti.  :P

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Pyysin saada katsoa sileitä sormuksia, mikä heti tulkattiin, että haluan kihlasormuksen. Koittelin jotain oman kihlani viereen, jolloin se kultasepänliikkeen täti kysyi, että aionko mä käyttää niitä yhdessä!

...Jatketaan aiheen vierestä...

Samanlaisia kokemuksia minullakin, olin hankkimassa kivetöntä vihkisormusta. Miltei jokaisen kultaliikkeen myyjät nauroivat mut pihalle. "Kyllähän vihkisormuksessa timantti pitää olla, nehän kertovat ikuisesta rakkaudesta", niin ja juuri siitä kivestähän se rakkaus on kiinni. Kommentteja, että ehdottomasti timantti, tuli joka myyjältä jolta kysyin nähdäkseni niitä kivettömiä. Sulhokin hämmästeli mulle jälkeenpäin, miten voi noin huonosti asiakkaiden toiveita kuunnella...

Täytyy tähän perään tunnustaa, että tulevaan vihkisormukseen tulee sittenkin timantti. Jos olisi kihlaan löytynyt sopiva kivetön, niin se olisi ollut se. Nyt ainoa sopiva sormus oli timantin kanssa, mutta se on aivan ihana.  :-X

Kyllä mielestäni omia toiveita kannattaa toteuttaa, miksei kihlasormuksenkin hankinnassa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

:) Minulla on kihlasormuksessa kolme pientä timanttia ja vihkisormukseen tulee sitten yksi iso. Tässä kuvat molemmista, eli tässä kihlasormus:

kihlajpg.jpg

ja tässä vihkisormus:

V-106Wbig.jpg

Mielestäni sormuksen tulee olla sellainen josta nimenomaan itse tykkää ja jota todella uskoo haluavansa kantaa seuraavat vuodet.  :-X Itse olen todella tyytyväinen sormusvalintoihin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tosi ihanat sormukset Maddi!

Mullakin on kihlana kapea timanttisormus, jossa kivet rungon ympäri (allianssi) ja vihkisormuksessa yksi isompi upotettuna runkoon.Yhdistelmä ei ole pramea koska leveyttäkin on vain 6mm ja valkokulta ei mielestäni säkenöi niin kirkkaasti. Tämän allianssin haittapuoli on vain, että kaikki rasva ja töhkä tahtoo kerääntyä siihen ja kivien loisto himmenee. (ongelma taitaa olla sama kaikissa timanttisormuksissa).

Alunperin aikaa sitten minullakin oli kapea kivetön peruskihla mutta myöhemmin sitten laitoimme tämän uuden.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minusta kihlasormuksessa voi oikein hyvin olla kiviä, mutta itselleni halusin ihan tavallisen sileän.

Outoa kyllä jos sormuskaupassa myyjä tyrkyttää omia mielipiteitään. :(

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään