Jump to content
Naimisiin.info

Oulun kultasepät


Leea

Recommended Posts

Rotuaarin Kulta-aika on meidän vakioliike koruasioissa. Muutama viikko sitten käytiin katselemassa sormuksia ja yksi oli kyllä ylitse muiden.  :-X  Hinnasta ei kyllä alennuksia tipu, sen sijaan kiillotus ja kaiverrus molempien kihloihin ja miehen sormuksen ja uusien sormuksien yhteenjuottaminen sekä nykyisen suurennus olisi tulleet kaupan päälle. Laskikohan myyjä sille arvoa jonkun kuudenkympin edestä... Syksyllä pitää käydä taas sovittelemassa, ja jos sitä ihanuutta ei siellä ole, niin lupasi tilata. Mallikin kirjattiin mulle ylös niin tiedän sitten mitä tilaan.  ;)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 182
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Me luotetaan kans Rotuaarin Kulta-Aikaan. Palvelu on aina ollut ystävällistä, ja sieltä löytyy nättejä koruja. [Off topicina: Etsin kummipojille kastelahjaa, mielessäni oli pieni hopeinen tuntolevy. Kiersin kaikki keskustan kultasepät ja minulle tuputettiin ties mitä suomileijonaa kun ei ollut tuntolevyjä. Kulta-Ajassa myyjä otti suoraa juuri kuvittelemani kaltaisen levyn vitriinistä ja sanoi että kaiverrus tulee sitten kaupan päälle :)]

Kihlat ostettiin Kultajousesta (Rotuaari). Löytyväthän ne, aivan sellaiset tavalliset puolipyöreät. Sitten kotona alettiin vähän miettiin  :-? :-/ että täh, ei se edes vaivautunut esittelemään meille mitään muita ku niitä puolipyöreitä. No, käyhän se niinkin. En ehkä suosittelisi.

Link to comment
Share on other sites

me ostettiin kihlasormukset oulun korusta,käytiin kattelemassa läpi muut koruliikkeet mut oulun korussa oli ehottomasti paras valikoima! ja hinnoista tiputettiin 100 e pois ihan kysymättä..tosi hyvä myyjä jakso esitellä erilaisia sormuksia ja otti hintatoiveet hyvin huomioon.suosittelen!

Link to comment
Share on other sites

No niin! Nyt on sormus haettu ja se on upeampi kuin ikinä uskalsin unelmoidakaan!  :-X :-X Voin erittäin lämpimästi suositella tuota Kultaista Kuuta kaikille! Linkitän kuvan rinkulasta vaikka viikonlopun jälkeen kunhan sen sormeeni saan. Ukko nappas sen ja pisti piiloon etten voi ihailla sitä ennen aikojaan...  ;) ;D

Link to comment
Share on other sites

No niin! Nyt on sormus haettu ja se on upeampi kuin ikinä uskalsin unelmoidakaan!  :-X :-X Voin erittäin lämpimästi suositella tuota Kultaista Kuuta kaikille! Linkitän kuvan rinkulasta vaikka viikonlopun jälkeen kunhan sen sormeeni saan. Ukko nappas sen ja pisti piiloon etten voi ihailla sitä ennen aikojaan...  ;) ;D

Minäkin suosittelen [highlight]Kultaista Kuuta[/highlight], sain itselleni kauniin sormuksen vanhoista sormuksista ja tekijä noudatti toiveitani täydellisesti. Teetin kapeista kultasormuksista leveän sormuksen, johon laitettiin kolme pientä timanttia sydämen muotoon. Hintaa tuli 240e. Sormus painaa rapiat 6g ja on 5mm leveä, kulmikas ja tukeva.

Minulle käsityön arvo on korkea, maksan mielelläni ennemmin yksilöllisestä sormuksesta/korusta kuin tehdastavarasta.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Osaako joku kertoa, miten kultasepät suhtautuvat sormusten kaiverruksiin ja vanhan kihlan rodinointiin, jos vihkiä ei ole ostettu heiltä..? Missähän hinnoissa pelkät kaiverrukset ja rodinoinnit pyörii..? :)

Link to comment
Share on other sites

morsmaikku08: Kaiverruksista en osaa sanoa, mutta tuosta rodinoinnista oli puhetta tulevia "huoltoja" ajatellen. Kulta-Albertissa rodinointi eli kiillotus tai mattaus maksaa 15-19 euroa. Eli ei mikään hirveän kallis.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Sain perjantaina vihkisormukseni Kulta-Albertista ja en voi kuin kehua ammattitaidolla tehtyä kaunista sormusta. Todella hyvää jälkeä ja ystävällistä palvelua. Suosittelen!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Nostellaanpa tätä ketjua! Eli mistä nykyiset Oulun morsiot olette hankkimassa sormuksia?

Itse olen nyt kiertänyt Oulun korun, E.A. Lahti -nimisen pikkuliikkeen, UniQ-liikkeen, Rotuaarin Kulta-Ajan ja Turun Kultasepän. Lisävinkkejä kivoista paikoista otetaan vastaan. Meillä on siis ostettavana molemmille kihlat väliaikaisten paikalle ja mulle vihkisormus. Kihlat ja vihki valkokultaset ja vihkiin tietenkin pientä yksittäistä timanttia ja muutama riviin.

Mun mielestä on harmillista, että olen saanut parissa kultasepänliikkeessä todella nihkeää palvelua. Turun kultasepällä ei edes suostuttu esittelemään sormusmalleja, koska "kaikki tulee mittatilaustyönä". No sitten, kun kysyin, että miten niitä ihan mitään malleja näkemättä voi tilata, niin minulle esiteltiin tympeästi muutamia malleja, mutta "eihän näin kapeisiin sormuksiin mitään kiviä saa". Asiaa enemmän ymmärtämättä on hassua, että toisaalla 3 ja 3,5 -millisiin sormuksiin saa hyvin muutamat timantit. Toinen kumma sattumus oli, että Rotuaarin Kulta-Ajassa mulle sanottiin heti kättelyssä, että ei nyt herranjeekeri kannata mitään valkokultaisia sormuksia ostaa, kun "ei niitä enää kukaan muukaan halua, kun ne on niin kalliita ja niitä pitää huoltaa". Mun mielestä on hieman asiatonta päättää asiakkaan puolesta, että mitä hän haluaa.

En siis todellakaan halua tällä kirjoituksella mustamaalata noita yrityksiä ja varmasti heiltäkin saa hyvää palvelua. Yritin kuitenkin mennä mahd. kiireettömään aikaa (torstaina klo 11), joten ei tämä varmaan ainakaan kiireestä johtunut.

Hyvää palvelua sitä vastoin sain E-A. Lahdelta, aivan ihana myyjä! Samoin Oulun Korussa oli todella asiantuntevaa iloista ja kiireetöntä palvelua. UniQ;ssa ei ollut Jukka Räsänen paikalla ennen ensi viikkoa, mutta toinen kultaseppä esittele malleja, otti meidän tiedot ylös ja Räsänen ottaa lomalta palattuaan toivon mukaan yhteyttä.

Mutta laittakaapa etenkin kokemuksia ja hintatietoja, itselle tuo kilpailuttaminen on aika hankalaa, kun en mitään tiedä timanteista, enkä koruista ylipäätään :)

Link to comment
Share on other sites

Olen teettänyt yhden kultasormuksen (ei vihki vaan muuten vain) timanteilla ja rubiineilla Jukka Räsäsellä ja palvelu ja työnlaatu oli aivan erinomaista. Pikisaaressa on kultaseppä Matti Kärsämän paja. Hänen työnlaatu on myös aivan loistavaa. Webbisivut eivät vain tee oikeutta laadukkaalle työlle.

Link to comment
Share on other sites

Teetin kihlasormukseni Jukka Räsäsellä viime vuoden lopulla. Sormus on valkokultaa ja siinä on timanttiosio, jossa on monta pientä timanttia. Aluksi kaikki näytti hyvältä ja kultaseppä todella tajusi mitä ajoin takaa sormuksen mallin kanssa vaikka minulla ei mitään kuvaa ollutkaan mukana. Menin hetken mielijohteesta kultasepälle, koska sain niin surkeaa palvelua parissa koruliikkeessä. Sormus valmistui ihan muutamassa päivässä, mikä yllätti minut täysin, koska sormuksella ei ollut kiire. No seuraavat 2 kuukautta sitten kiikutin sormusta korjattavaksi kultasepälle, koska sormuksessa oli todella näkyvä virhe timanttiosiossa ja ihan kultasepän itsensä tekovaiheessa aikaan saama. Myönsi sen itsekkin jossain vaiheessa kun sormusta taas kiikutin sinne. Lopulta Jukka teki timanttiosion kokonaan uudelleen ja sitten alkoi sormus vihdoin näyttämään siltä miltä pitää. En silti tiedä uskallanko vihkin siellä teettää vaikka se alun perin olikin ajatuksena, koska en jaksa samaa rumbaa uudelleen.

Rotuaarin Kulta-Ajassa me törmättiin samaan asiaan kuin Anskilia. Kauhea ongelma tuntui olevan valkokultaisten sormusten kanssa kun miehelle kihlaa etsittiin. Eli ihan samaa rataa jauhettu ettei niitä kukaan enää halua, koska niitä pitää huoltaa yms. Meille kuitenkin valkokultainen sormus oli itsestään selvyys ja sellainen mieheltäkin kuitenkin löytyy. Huolletaan sitten kun siltä näyttää, mikä siinä nyt on ongelmana.

Link to comment
Share on other sites

Suosittelen tuota Rotuaarin Kulta-aikaa, oli oikein mukavaa ja asiantuntevaa palvelua viime keväänä kun kihlat ostettiin, eikä tullut kalliiksikaan. :)

Link to comment
Share on other sites

Mulle löytyi täydellinen sormus Sunkorusta, myyjä osasi asiansa ja valikoima oli yllättävän hyvä siihen nähden että olivat juuri muuttamassa. Hintaan sisältyi kaiverrus.

Sen sijaan Turun kultasepän palvelu oli sieltä ja syvältä, myyjä vaikutti siltä, että sitä ei olis voinu vähempää kiinnostaa tuotteidensa esittely. Kultajousessakin myyjä myi meille sormuksia asenteella "tässä on nyt nämä tarjoustuotteet, köyhiä ootte kumminkin...". Ja vaikka ollaankin nuoria ja opiskelijoita, sormus ei silti ole se juttu missä säästettiin, koska tarkoitus on sitä loppuelämä pitää. Muissa liikkeissä saatiin kyllä ihan hyvää palvelua :D

Link to comment
Share on other sites

Me ollaan ostettu kaikki sormukset (kihlat & vihki) Sunkorusta. Sieltä saatiin parhaimmat alennukset Kalevala Koruille. Muusta mallistosta mulla ei ole kokemusta, kun en niihin sen tarkemmin perehtynyt. Palvelu oli hyvää, ja taidammekin tästä lähtien asioida Sunkorussa, jos tarvetta on :)

Link to comment
Share on other sites

Tuolla Kulta-Ajassa meillekin mainittiin tästä kaiverrusasiasta - itsekin vähän ihmettelin, että onko se koneellinen kaiverrus nyt sitten jotenkin kamalaa, kun tämä myyjä piti käsin kaiverrusta niin suuressa arvossa. Mutta kun se täydellinen sormus löytyi niin ei ollut muulla sitten väliä. Käsin kaiverrettu jälki on kyllä hienoa, mutta minun sormuksessani oli niin pieni tila kaiverrukselle, että ei saa kovin hyvin selvää...

Link to comment
Share on other sites

Me ostettiin loppujen lopuksi kaikki kolme sormusta (kihlat ja vihki) E.A. Lahdelta. Palvelu oli todella lämmintä ja saatiin hyvät alennukset, kun ostettiin kaikki kerralla. Pölkkykirjainkaiverrus kuului hintaan. Enpä ollut koskaan ajatellut, että noissa kaiverruksissakin on jotain eroja :)

Oulun korussa käytiin myös siipan kanssa uudelleen, mutta heillä ei ollut tuollaisia flakkamalleja ja en halunnut puolipyöreää, vaikka nättejä malleja olikin. Palvelu oli todella fiksua myös toisella kerralla.

Varsinaista hintavertailua en tehnyt, koska kaikkialla kokeilin aika erilaisia sormuksia. Vaikka nuo olisikin loppujen lopuksi saanut jostain ehkä halvemmalla, niin mulle jäi tosi hyvä mieli siitä ihanasta palvelusta jota saatiin ja toisaalta tuen mieluummin tuollaisia asiantuntevia pikkuliikkeitä kuin isoja ketjuja.

Link to comment
Share on other sites

Tuolla Kulta-Ajassa meillekin mainittiin tästä kaiverrusasiasta - itsekin vähän ihmettelin, että onko se koneellinen kaiverrus nyt sitten jotenkin kamalaa, kun tämä myyjä piti käsin kaiverrusta niin suuressa arvossa. Mutta kun se täydellinen sormus löytyi niin ei ollut muulla sitten väliä. Käsin kaiverrettu jälki on kyllä hienoa, mutta minun sormuksessani oli niin pieni tila kaiverrukselle, että ei saa kovin hyvin selvää...

Mun sormuksessa on käsinkaverrus ja minusta siinä ei kyllä oo mitään hienoa. Saa tosi tarkkaan tihrustaa, että näkee mitä siihen on kaiverrettu. Mielummin olisin ottanu konekaiverruksen, mutta sillä hetkellä ei ollu parempaa tietoa asiasta.

Sun korussa en saanut mielestäni asiallista palvelua. Kerroin olevani valmis maksamaan sormuksesta 1000€ ja minua palvellut nainen esitteli mulle vaan noin 1600€ sormuksia vaikka sanoin moneen kertaan että on liian kalliita. Olisin halunnu nähdä mitä sillä tonnilla todellisuudessa saa. Ja se tonni todellaki oli ihan maksimi mitä pystyin sormukseen laittamaan. Miehen sormuksen kans kävi samalla lailla tässä liikkeessä. Budjetti oli, mutta sama nainen ei osannu taaskaan esitellä yhtään sormusta budjetin rajoissa. Meni maku koko liikkeestä vaikka tiedän, että omistaja on ihan mukava heppu.

Rotuaarin Kultajousessa käytiin useampaan kertaan ja myyjä ei osannu yhtään kattoa miehelle sopivan kokosta sormusta. Jos oltais sieltä ostettu, niin sormus olis ollu aivan liian iso. Me kumpikaan ei oo suuremmin sormuksia harrastettu, niin ei ite tiedetty kuinka napakka sen pitää olla.

Oulun korussa saatiin todella hyvää palvelua. Siellä naismyyjä ihmetteli vaan, että kuinka isoja sormuksia miehelle oikein on kokeilutettu. Siellä alko avautuun sit tää sormuksen kokoki ja sen perusteella lopulta tilattiin sormus ulkomailta ja se oli just sopiva.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Kulta Albertista käytiin sormus tilaamassa ja palvelu oli todella hyvää, lopputuloksesta en osaa sanoa kun sormus on vielä teon alla mutta erittäin luottavainen olen. Valmiita sormuksiahan tuolla ei hirveästi ole mutta ne joita siellä oli olivat kauniita ja mielestäni myös edullisia. Hintaa sormukselle tulee 250e sisältäen kaiverruksen myös miehen kihlaan ja sen huolto. Sormus itsessään on oma johon istutetaan 4x4mm rubiini.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...