Oulun kultasepät


Leea

Recommended Posts

  • Replies 182
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

mä en kyllä ostais mitään tuolta oulun korusta tinkaamatta...kihlojakin kun kyseltiin niin saatiin Ikäheimolta halvemmalla kaks painavampaa ja paksumpaa sormusta...ja hyvää  palvelua  ;D

Olen ajatellut teettää sormuksen ja se FERDINANDS on kyllä yliveto!Sain niin ihanaa palvelua että pelastivat mun viikon kyllä totaalisesti!

Ja se on ihan totta, että joissain paikoissa tällasta tytönhupakkoa katellaan vähän alas päin kun menee sovittaan sormuksia, mutta ootas kun mies on mukana...ÄRSYTTÄVÄÄ!!!  >:(

Link to comment
Share on other sites

Itse sormuksia ei vielä olla ostettu, mutta kierrelty on. Jännä juttu, mutta Oulun Koru oli ainoa paikka, jossa tarjouduttiin pitämään pieni esitelmä timanttien istutuksista ja laatuluokituksista. Muissa liikkeissä kerrottiin vasta sittenkin kun erikseen asiasta kysyi. Oulun Korusta me taidetaan kaikki sormukset ostaa. Oli valikoimakin meidän mieleen!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Tänään kävimme ensi kertaa kiertelemässä Oulussa liikkeitä. Näyttää siltä, että joudumme teettämään sormukset, kun ei mieleisiä löytynyt. Kiire tulee, suureen päivään enää viis viikkoa :o Mutta eipä niitä sormuksia siinä seremoniassa välttämättä vielä tarvitse.

Mitä olette muuten maksaneet Oulun pajoissa teetetyistä sormuksista, ja millaisia ne ovat olleet?

Palvelua oli kyllä laidasta laitaan. Ferdinandissa saimme todella hyvää palvelua kuten myös Rotuaarin Kulta-Ajassa.

Ikäheimolla, Oulun korussa ja Rotuaarin Kultajousessa emme saaneet käytännössä palvelua lainkaan. Eteemme nostettiin valikoima ja sitten ei mitään, ellei jotain osannu itse kysyä. Myyjät katselivat lähinnä muualle :-/

Pidän kyllä siitä, että tuotteita saa rauhassa katsella, mutta kait nyt jotain vois kertoa ihan kysymättä. Esim. että on vaihtoehtoina saada tiettyjä malleja myös valkokultaisena, erilaisilla pintakäsittelyillä jne.  Me kait näytimme sellaisilta (erityisesti ukkeli pitkine hiuksineen), että emme tajua hölkäsen pöläystä mistään ja meille on turha mitään selittääkkään.

E. Lahti, Kulta-Albert ja Tuiran liikkeet jäivät vielä kiertämättä.

Link to comment
Share on other sites

me teetettiin kulta-albertissa mulle vihkisormus, joka maksoi about 500 euroa. hintaa saa alemmaksi jos on viedä omaa kultaa..itse "sormushan" ei paljon maksa, ne timantit siinä sen hinnan sitten loppujen lopuksi tekee. minä olen ainakin erittäin tyytyväinen palveluun ja laatuun - sormus on juuri sellainen kuin paperille kultasepälle piirsin ja mikä mielikuvissani oli :-X

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest Niinu25

Ehdottomasti suosittelen Kulta-alberttia! Meidän piti pienennyttää minun vihkisormukseni jossa on rivissä timantteja. Ferdinandsissa väittivät että täysin mahdoton tehtävä. Olis muka pitänyt tehdä täysin uusi sormus alusta alkaen ja lisähintaa olisi tullut 350 euroa!! Menimme Kulta-Alberttiin, jossa kultaseppä pienensi sormuksen kahdessa päiväss, hieno tuli ja hinta 30 euroa! ammattitaito se on mikä puhuu... :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Meille on nyt tilattu sormus Kulta-Albertista. Palvelu kaikkein ystävällisintä ja muutenkin ottivat hyvin huomioon omat toiveet yms. Kuuntelivat asiakasta tosi tarkkaan ja piirsivät sekä suunnittelivat sen mukaan. Saadaan sormus heinäkuun 1. päivä, joten voin sitten kommentoida että vastasiko sormus ajatusta! Hintaluokka oli kohillaan  ;)

Jännityksellä odotan...

Link to comment
Share on other sites

Minun vihki tehtiin Ferninandsissa ja siitä tuli kyllä täydellinen. Jo häämessuilla sormusta sepän kanssa alustavasti suunniteltiin ja maaliskuussa mentiin sulhon kanssa käymään liikkeessä ja tehtiin sitten sepän kanssa tarkemmat suunnitelmat. Palvelu oli koko ajan loistavaa ja kävin välissä myös kokeilemassa sormusta. Hinta oli loppujen lopuksi halvempi kuin arvioitu ja myös huomenlahjan suhteen olen saanut todella hyvää palvelua. Varmasti jokaisessa sepässä on puolensa. Kannattaa itse ottaa selvää, kuka omaan tilanteeseen on paras mahdollinen.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

suosittelen ehdottomasti teettämistä, tulee useinmiten halvemmaksi...itse kävin ensimmäisen kerran sormuksen kanssa Jukka Räsäsellä ja hän muisti taannoiset keskustelumme häämessuilla ja oli heti innostunut. Nyt sitten tehdään ensin mallikappale kuviosta ja käyn sitä sitten testaamassa ja sen jälkeen tehdään lopullinen sormus.  Yhdessä mietittiin ja suunniteltiin ja hyviltä vaikuttivat hänenkin ideansa, mutta tehtiin kuitenkin niin kuin minä halusin ottaen huomioon hänen mielipiteensä teknisissä yksityiskohdissa. AJattelin että jos ei tule tuhottoman kalliiksi niin teetätän samantyylisen kaulakorunkin kun sulho on luvannut maksaa  ;D

Link to comment
Share on other sites

Sulhon kanssa teetetään Kulta-Albertissa ja olemme myös saaneet aina todella hyvää ja ystävällistä palvelua.  :D Perjantaina valmistui minun sormukseni ja se oli aivan IHANA!  :-X Siis juuri sellainen, kuin olin halunnutkin. Sulkin sormus ja kaiverrukset ovat nyt tekeillä ja varmaankin tällä viikolla pitäisi valmistua.  :D

Suosittelen todella lämpimästi!  :-X

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

mä kävin tuolla J. Räsäsellä taasen tässä, oli tehnyt mallipätkän piirtämästämme kuviosta...PERFECT! ;D

Huomenna pitäis saada oma kappale sitten valmiina kotiin ihasteltavaksi. Kyselin vielä että ehtiskö hän tehdä häihimme mennessä vielä kaulakorua, jossa olisi sama kuvio, mutta ei osannut sanoa hintaa vielä varmasti, joten siitä ei olla päätetty....Olen ihan myyty sille miehelle, teetän kyllä vastasuudessakin koruni siellä  ;D Olen saanut niin paljon parempaa palvelua kuin muualla!

Link to comment
Share on other sites

Minä olen tähän mennessä löytänyt Oulun korusta ainoan tällä hetkellä miellyttävimmän vihkisormus vaihtoehdon. Tosin tällä hetkellä tuntuu, että pian pitää lähteä teetättämään sormusta, kun ei tahdo sellaista ylivoimaisesti omalta tuntuvaa vaihtoehtoa löytymään. Tosin naimisiin mennään vasta ensi vuoden puolella (ajankohta vielä hieman auki), joten vielä ei ole kovin kiire (välttämättä) tämän sormus asian kanssa.

Kultajousista sen verran, että Oulussa niissä ollaan yleensä jouduttu norkoilemaan joskus pitkäänkin palvelua saadaksemme (ainakin jos on ruuhkaista ja erityisesti siinä Rotuaarin liikkeessä). Useimmiten ollaan luovutettu jossain 10 minuutin kohdalla ja siirrytty eri liikkeeseen.

Link to comment
Share on other sites

Kultajousen tietotaitoa en voi kehua, muutakuin kultasepän työn jälkeä. Myyjät eivät tiedä koruista tarpeeksi. Lupaavat, että tilataan oma koko, mutta kaupan hetkellä pitääkin ruveta pienentämään koosta 17 kokoon 14.5. ÄRRRSYTTÄÄ.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Kultajousista sen verran, että Oulussa niissä ollaan yleensä jouduttu norkoilemaan joskus pitkäänkin palvelua saadaksemme (ainakin jos on ruuhkaista ja erityisesti siinä Rotuaarin liikkeessä). Useimmiten ollaan luovutettu jossain 10 minuutin kohdalla ja siirrytty eri liikkeeseen.

Semmoista vaan että oletkos huomannut että liikkeessä on ainakin ruuhka-aikana käytössä vuoronumero systeemi?!  Ajattelin vaan sanoa ;D...

Link to comment
Share on other sites

Eihän me Kultajousessa tuommosia jonotusnumeroita olla huomattu ::) Ollaan varmaan puusilmiä tai sitten kukaan muukaan ei ole ottanut niitä numeroita ??? Mutta mikäli siellä tulee käyntiä vielä jossain vaiheessa niin täytyypä ensi kerralla kyylätä tarkasti onko siellä semmonen käytössä sillä hetkellä.. kiitos vinkistä!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Mä olen käynyt tähän mennessä Kultajousessa (ihan jees palvelu ja löysin yhden sievän mallin), Oulun korussa (ihan ok) ja Ferdinand'silla. Mielestäni valikoimat on olleet aika surkeita. Esim. punakultaisia sormuksia ei ole yhtään. Lisäksi punakiviset ovat tosi harvassa ja nekin jotka löytyy niin ovat ihan kaameita. Ferdinand's on ennestään mun suokkari, osittain opiskelija-alen vuoksi. Olen siellä jo alustavasti käynyt juttelemassa. Aion teettää sormuksen mummini sormuskullasta, mutta en ole vielä varma mallista. Ferdinand'silla ei vaan ole ollut kultaseppää paikalla ja sen perusmyyjän tietous noissa asioissa on jossain määrin hatara, vaikka monia hyviä pointteja se mulle sormuksen suunnitteluun antoikin. Neuvoi minua käymään Suomen jalokivituotteessa (http://www.sjtgem.com/) tutustumassa kivivaihtoehtoihin.

Ottaa vaan päähän kun en osaa päättää, että mitä tahtoisin. Sitä sormusta pitää kuitenkin kattoa koko loppuelämän ajan, joten täytyy miettiä vähän siltäkin kannalta, että sopiiko se malli mulle vielä silloinkin kun olen 50v.

Ferdinand'silla ite sormuksen teon hinta on muistaakseni jotain 50ekeä riippuen tietty mallista, mutta itelleni tulee aika yksinkertainen, joten eiköhän se suurin piirtein tuohon mene. Kulta on siis valmiina, siihen sit lisätään kuparia tuomaan punaa siihen väriin. Ja kivi pitää ostaa, mutta tuskin se kauhean kallis on. Eiköhän tule maksamaan muutaman satasen vain.

Miehelle tilataan sormus Ruotsista (http://www.titanringar.com/). Ferdinand'silla oli yks ihan ok sormusmalli, mutta se oli 150e kalliimpi kuin tuo yks sormus, mikä aateltiin tilata Ruotsista. Ja se titaanisormus on paljon siistimpi (ainakin kuvan perusteella)!! Yleensä ottaen miesten sormusvaihtoehdot ovat kyllä olleet tosi vähissä ja tosi tylsiä.

Link to comment
Share on other sites

Oulun valikoimista olen ainojohannan kanssa samaa mieltä. Itse olen käynyt Rotuaarin Kultajousessa, Oulun Korussa, Turun kultasepällä, Ferdinand'silla ja Kulta-Albertissa. Kerronpa nyt hieman kokemuksia.

Kultajousessa olen käynyt pari kertaa ja saanut hyvää palvelua, toisella kerralla myyjä oli hyvinkin asiantunteva timanttien suhteen. Oulun Korussa olen käynyt myös kaksi kertaa. Ensimmäisellä kerralla myyjä vain löi sormukset eteen ja tuskin sanoi mitään. Toisella kerralla toinen myyjä sentään ehdotti teettämistä kun ei oikein löytynyt mieleistä. Turun kultasepällä on tullut myös vierailtua kaksi kertaa. Hyvää palvelua sielläkin, tosin vain ensimmäisellä kerralla. Toisella kerralla myyjä (eri kuin ekalla kerralla) ei tiennyt sormuksista yhtään mitään. Karaatteja kun yritettiin kysyä niin vastas että ne vois olla vaikka 0,2... ::) (ja ei tosiaan ollu...). Ferdinand'silla taas valikoima oli mielestäni todella suppea. Tai siis haen hieman isompaa timanttia kuin heillä oli tarjolla. Ihan ok palvelu kuitenkin. Eivät tosin ehdottaneet teettämistä vaikka heillä sellainen on mahdollista.

Sitten mielestäni ehdottomasti paras paikka: Kulta-Albert. Palvelu todella yllätti minut ja sulhon. Myyjä kertoi timanteista vaikka ja mitä ja näytti kuvia heidän tekemistään sormuksista ja ei suhtautunut ollenkaan nuivasti kun halusimme hinta-arviota sormuksesta jonka mallista emme olleet edes varmoja. Itse asiassa vain innostui enemmän. Yhdessä sitten siinä suunniteltiin ja seppä luonnosteli paperille aivan todella upean sormuksen. Siitä tehdään kihlaani sopiva ja juuri sellainen kun haluamme. Olimme aivan otettuja kun lähdimme liikkeestä ja sulho sanoi että missään muualla ei sitten enää käydä vaan sormus teetetään siellä. Joten suosittelen ehdottomasti Kulta-Alberttia!  

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...