Jump to content
Naimisiin.info

Mikä sormuksissa tärkeintä?


Peppi100

Recommended Posts

Tärkeää on mielestäni se, että se on juuri sellainen kuin haluan. Sen pitää miellyttää silmää ja olla myöskin laadukas. Jos ei miellyttävää löydy valmiina, niin sitten teetetään. Hinnallakin toki on väliä eli ihan mitä vaan se ei saa maksaa. Onneks mulla ei oo kallis maku. Yksi kriteeri on tietysti se, että sen täytyy olla ajattoman tyylikäs, jotta siihen ei kyllästy ja sitä voi käyttää vielä kymmenienkin vuosien päästä.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 105
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Olisihan se kiva saada sormus mahdollisimman halvalla, mutta totesin ettei se mun kohdalla tule toteutumaan. Valmiista sormuksista ei löytynyt mielekästä, eikä ne valmiitkaan useinkaan halpoja ole. Menin kultasepälle kuvan kanssa ja siitä sitten hänen ehdotuksiensa mukaan laitettiin sormus teetettäväksi. Sormuksen pitää olla itseni näköinen, siis suht yksinkertainen, mutta halusin timantin kuiteskin. En myöskään halua ihan halvan näköistä sormusta, mitä se itse kullekin merkitsee. Sulhokin on viimein tajunnut, ettei sormuksia saa muutamalla kympillä ( suhteellisuuden taju oli hakusessa) ja oli valmis satsaamaan sellaiseen jota mä käytän loppuelämäni. Tuleva sormus maksaa n. 900 euroa, princess timantilla varustettuna. Ei se kalleimmasta päästä ole ja eipähän ole kaikilla samanlaista.  :)

Link to comment
Share on other sites

Itselleni oli tärkeintä, että sormus sopii kihlaan, siis sama leveys 4 mm ja sama rungon muoto. Lisäksi halusin ehdottomasti sormuksen, jota voin käyttää joka päivä ilman että se "häiritsee". Siis on sopivan kokoinen ja pysyy paikoillaan.

Ennen valintaani tarkkailin joka puolella ihmisten sormuksia ja yllättävän monella näytti olevan kapea, liian iso rivisormus, jonka kivet sitten pyörähtelivät mihin sattui. Niinpä omani on matala, vain yksitimanttinen (joskin hyvälaatuinen) vaatimaton sormus. Ja OLEN SIIHEN ERITTÄIN TYYTYVÄINEN. Se on koko ajan sormessani, eikä häiritse millään tavalla.

Ehkä joku ajattelee, että eikös meillä ollut varaa useampaan timanttiin, mutta entäs sitten?

Link to comment
Share on other sites

Kauan naimisissa olleena voi kertoa, että ei se sormus enää vuosien päästä ole niin tärkeä.

Olen huomannut, että moni ei pidä enää 10 avioliittovuoden päästä sormuksia. Jokaisella on omat syynsä. Toisille leveät sormukset ahdistava, toiset ovat unohtaneet jo koko jutun, toisia kyllästyttää isot ja prameat timantit. Monesti sillä ei vain ole enää väliä kun suhde on vakiintunut.

Myös se tapa on minusta hyvä, että sormus päivitetään jos siihen kyllästyy tai tyyli muuttuu. En itse pidä sormusta avioliitossa kovin tärkänä tekijänä. Onhan se kaunis koru, mutta se nyt vain on sellainen ulkoinen tekijä, millä ei ole rakkauden kanssa mitään tekemistä.

Omat sormukseni maksoivat vain 150 mk kipale ja hyvin ovat välttäneet sen, mitä on tarvittu. Nykyään tulee harvoin edes pidettyä. Mies ei ole pitkään aikaan pitänyt töiden takia. Minulla on unohtunut vauvavuosina tuonne hyllylle.

Mutta ehkä mielipiteeni johtuu siitä, että en ole muutenkaan koruihmisiä ja en arvosta asioissa ulkoisia merkkejä.  Kauniita ne toki ovat katsella,mutta rakkauden kanssa niillä ei ole mitän tekemistä.

Link to comment
Share on other sites

Minulle tärkeintä sormuksessa on se, että se on toiveideni mukainen että jaksaisin sitä vielä muutaman kymmenen vuoden päästä katsella. Lisäksi se, että se on tehty laadukkaista materiaaleista on tärkeä, jotta se sormus kestää käyttöä. Mieluummin pistän tuhat euroa sormukseen, jota käytän joka ikinen päivä kuin juhlapaikan koristeluun tai vieraiden lahjoihin.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Minusta sormuksessa on tärkeintä että

:-X se miellyttää itseä ja sulhasta

:-X se sopii yhteen kihlan kanssa

:-X ei ole niin kallis ettei siihen ole oikein varaa tai ettei sitä sen vuoksi uskalla pitää ;)

Ajattomuuskin on hyvä pointti, mutta toisaalta ei sekään ole huono että sormus kertoo jotain siitä ajasta jolloin on menty naimisiin (tai kihloihin jos kihlasormuksesta on kyse).

Link to comment
Share on other sites

Mielestäni sormuksessa on tärkeintä se tunne joka siitä välittyy. Ihan sama maksoiko se 100e - 1000e tai peräti 10000e...  :)

Toisaalta olen itse sitä mieltä että ajatellen sitä kaikkea rahaa mitä häihin pistää niin sormus on viimeisimpiä mistä kannattaisi tinkiä (jos haluaa jonkun tietyn sormuksen). Useinhan morsiuspuku maksaa enemmän kuin sormus - pukua käytetään kuitenkin vain päivä; sormusta taas loppuelämä!  :D

Link to comment
Share on other sites

Kun olen sivusta seurannut niin joillekin tutuille se timantin koko on ollut tärkein, onneksi täällä ei näytä liikkuvan näitä ihmisiä :D Itse yhdyn teihin muihin siinä että tärkeintä on että sitä on ilo katsella vielä kymmenien vuosienkin päästä. Hirmu isot jenkkityyliset timantit ovat mielestäni mauttomia!

Mutta olen samaa mieltä kuin Linn siitä että sormuksen hinnasta en tahtoisi tinkiä  :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest Grenada

Pääasia on, että sormus miellyttää itseäsi kaikinpuolin: muoto, väri, kiven koko ja väri, leveys jne. Hinta ei ole olennainen asia (lue: sillä on merkitystä sormusta hankittaessa, koska on useimmiten kuitenkin jonkinmoinen investointi, muttei aina ole tarkoituksenmukaista, että sormus on tolkuttoman kallis, ellei oikeasti ole varaa), eikä sormusten tarvitse olla mikään vaurauden näyttämö.  

Valitse sellainen sormus, jota voisit ajatella katselevasi lopun ikääsi  :)

Link to comment
Share on other sites

Guest HannaKristiina

Mulle sormuksessa ehdottomin juttu oli fiilis - kiveä siinä ei ole ja materiaalikin on ruostumaton teräs (eipähän mene huonoksi missään vaiheessa...).

Fiilis-osuus tulee suurimmaksi osaksi siitä, että kummatkin (M:n ja mun) sormukset takoi tuttu seppä, joka oli aikaisemmin tehnyt yhdet ainoat kihlat - nää on hänen ekat vihkisormuksensa, nimenomaan just meille tehdyt siinä tilanteessa missä silloin oltiin. Rahallinen arvo on sananmukaisesti olematon, mutta se, mikä ajatus niissä on mukana ei häviä ikinä - ja se on mulle tärkeintä.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
Mikä teidän mielestä sormuksissa on tärkeintä? Se, että ne ovat just teidänlaiset, oli hinta sitten 100 € tai 1000 €, vaiko kivien määrä, se, että sormus on "kalliin" näköinen, vai mikä?

Tärkeintä on tietenkin se että sormukset on "omannäköiset". Eihän hinta saa olla mikään itseisarvo. Sormuksien pitää olla sen tuntuiset että niiden kanssa on hyvä olla.  :)

Link to comment
Share on other sites

Kaikkein tärkeintä on se, että itse tykkää sormuksestaan. Toiseksi tärkeintä on sitten kestävyys, koska olisihan se kiva, ettei sormusta tarvitsisi päivittää.

Itse en pysty käsittämään joidenkin ihmisten intoa ostaa mahdollisimman kallis sormus, jonka kaikki varmasti huomaavat. Mutta minulla onkin halpa ja yksinkertainen maku. Haluan jotain yksinkertaista, joka sopii kaiken kanssa eikä näytä arkenakaan tyhmältä. Lisäksi yksinkertaisuus pienentää (ainakin minulla) kyllästymisen todennäköisyyttä.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Olen täysin samoilla linjoilla muiden kirjoittajien kanssa. Hyvä sormus on sellainen, mistä itse todellakin tykkää  :D Minullekaan sormuksen hinta tai timanttien koko ei ole tärkeintä, mutta tänään kun se oma maailman kaunein sormus käytiin valitsemassa, päädyin kuitenkin kahdesta vaihtoehdosta siihen, jossa timanttien yhteispaino oli suurempi   :o Turhuuttahan se on ja kuten joku totesikin, nälkä ilmeisesti kasvaa syödessä  ::)

Sormuksessa mielestäni tärkeintä kuitenkin se, että se on itselleni ja miehelleni se kaikista rakkain valinta  :-X Omaan valintaani vaikutti siis myös se, mitä mieltä tuleva sulhoni oli ja lopullinen valinta kyllä sujui täydessä yhteisymmärryksessä. Muutaman kuukauden kuluttua sormessani kiiltelee mielestäni maailman ihanin sormus, jota varmasti jaksan katsella ikuisesti  ::)

Link to comment
Share on other sites

Myös se tapa on minusta hyvä, että sormus päivitetään jos siihen kyllästyy tai tyyli muuttuu. En itse pidä sormusta avioliitossa kovin tärkänä tekijänä. Onhan se kaunis koru, mutta se nyt vain on sellainen ulkoinen tekijä, millä ei ole rakkauden kanssa mitään tekemistä.

Juuri tätä ajatusta olin tulossa tänne kirjoittamaan. Minä en aio stressata sormusasialla. Ostamme sellaisen sormuksen, joka miellyttää minua nyt, tällä hetkellä. Jos joskus kyllästyn siihen, voin aina ostaa uuden (tai laittaa miehen ostamaan ;)) tai kulkea ilman sormuksia. Makuni on aika yksinkertainen, joten suhteellisen halvalla uskoisin mieheni pääsevän.  :)

Link to comment
Share on other sites

Luonnollisesti tärkeintä on se, että sormus on merkkinä rakkaudesta. Mutta jos puhutaan materialistisesti sormuksesta, niin silloin tärkeintä on laatu. Ei suuret kivet eikä suuri koko, vaan laatu. Mieluummin pienemmät ja laadukkaammat kivet (esim. TW/IF) kuin suuremmat ja heikkolaatuiset (esim. W/SI). Samoin rungon tulee olla hyvälaatuista. Esim. valkokullan sijaan platinaa.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Musta tärkeintä on, että sormus miellyttää malliltaan ja tyyliltään; hinta ei ole ratkaiseva tekijä (siis ei ole "pakko" olla kallis).

Itse halusin just sellaisen sormuksen, joka miellytti eniten: yksinkertainen, yhdellä neliskulmaisella timantilla varustettu valkokultasormus. Sulho olisi halunut hankkia mulle allianssin, mutta koska halusin käytännöllisen mutta silti tyylikkään sormuksen, sellaisen sain.  

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
Guest Marienne

Hinta on yksi kriteeri kihlasormusten valinnassa. Harvemmin kuitenkaan se ensimmäinen, ei ainakaan meille.

Meillä hinta toimi kuitenkin kriteerinä siten, että sulho ei suostunut kovin edullisiin. Enkä pistänyt hanttiin. Ostimme meille mieleiset, meidän näköiset sormukset. Ja hintaa niille kertyi sen verran kuin vain sulho pystyi kustantamaan eli suht paljon (sormusten yhteishinta kohosi yli 1500 euroa miinus alennus).

Tämä oli asia, johon halusimme rahaa hassata. Välillä tuntuu, että kalliiden sormusten ostajien pitäisi puolustella tekoaan. Teimme kuitenkin oikein, koska meistä tämä tuntuu oikealta. Kukin taablatkoon tavallaan.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...