Sormuksen tilaaminen netistä


gir@ffi

Recommended Posts

Täällä yksi hyvä kokemus, miehen vihki tilattiin juuri jenkeistä. Ensin yritettiin parin kultasepän kanssa miettiä miten toteuttaa miehen haluama idea, eikä konstia löytynyt niistä materiaaleista mitä heillä oli, ainakaan meidän budjettiin sopivalla tavalla. Tutkailtiin vaihtoehtoja, terästä ja titaania harkittiin mutta niistä ei haluttua lopputulosta kukaan luvannut, ainakaan meidän budjettiin sopivalla hinnalla. Onneksi lopulta löytyi wolframi-karbidi. Sitten vaan kahlattiin lukematon määrä erilaisia wolframi-karbidisormuksia myyviä nettikauppoja läpi, ja lopulta löytyi juuri oikeanlainen sormus. Sitten vaan saman kultasepän juttusille jolla mun sormus teetetään, hän auttoi löytämään oikean koon, jota sitten verrattiin kansainvälisiin kokotaulukoihin (tässä yks hyvä http://opal-trader.com/support/international_ring_sizes.asp ) ja sovittiin vielä sekin että kaiverruksen voi teettää heillä. Sitten vaan sormus tilaukseen, toimitustavaksi valittiin vähän kalliimpi FedEx-toimitus, koska häihin oli siinä vaiheessa noin kuukausi aikaa ja piti vielä jättää vaihtoaikaakin jos vaikka koko ei olisi ollut sopiva. Sormuksessa oli vaihto-oikeus jos koko ei olisi ollut oikea, koska kaiverruksia emme siihen vielä tilanneet.

Sormus tuli aika nopeasti kotiovelle, olisko vajaa viikko mennyt, ja se on täydellinen sekä ulkonäöltään että kooltaan :) Hintaa tuli noin 130€ kaikkineen, ja sormus on mieluisampi kuin mikään mitä täällä Suomessa vaihtoehtoja katseltiin. Onni oli että sulhasen haluama materiaali on edullista ja erittäin hyvän näköistä. Miinuspuolena tuossa on että kokoa ei voi muuttaa koska on niin kovaa, plussina materiaalin painavuus ja kovuus, todella miehekäs materiaali, eikä se naarmuunnu lainkaan.

Muokattu: , käyttäjä: Porkkanoosi
Link to comment
Share on other sites

Kiitos Porkkanoosi, hyvältä näytti sivut! Miehelle varmasti löydetään vihki tuolta.

Onko kukaan törmännyt saittiin mistä löytyisi vähän yksinkertaisempia sormuksia? Etsin keltakultaista ja yhdellä/vähillä kivillä vihkiä itselleni. Oon tutkinut aina molemmat osastot engagement ja wedding band mutta jokapaikassa tuntuu tyrkyllä olevan enimmäkseen platinaa, valkokultaisia ja timangeja kilohintaan. Tietty se taitaa olla se jenkkityyli :grin:

Mistä tulikin mieleeni et onko vastaavia eurooppalaisia sivuja ollenkaan olemassa? Jos sais tullit vältettyä? ;)

Link to comment
Share on other sites

Me tilattiin uhkarohkeasti eBaysta marras-joulukuussa. Mä suosittelen paypalia maksutavaksi. Siinä on turva, että saa rahansa takaisin, jos tuotetta ei ilmaannukaan.

Meidän tapauksessa kävi kuitenkin hyvin. Maksoimme heti "huudon" päätyttyä ja sormus tuli viikossa kotiovelle. Ja on oikein kaunis. :D

Link to comment
Share on other sites

Heippa vaan kanssasisaret!

Olen löytänyt nyt hienon sormuksen jenkkilästä, sellaisilta sivuilta kuin diamondsonweb.com. Sormukselle tulee hintaa n.1500e kotiovelle tuotuna ja siihen on laskettu tullimaksut yms. Nyt harkitsen vielä että uskallanko tilata. Entä jos rahat menevät, eikä sormusta kuullu. Sivustoilta pääteltynä kyseinen liike vaikuttaa kyllä erittäin luotettavalta. Suomeen verrattuna hinta tulee halvemmaksi, kivet ovat isommat ja materiaali platinaa. Eli kyllä se tilaaminen jenkkilästä kannattaa, varsinkin nyt kun dollari on niin halpa.

Mitä teen, uskallanko tilata???

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Heippa vaan kanssasisaret!

Olen löytänyt nyt hienon sormuksen jenkkilästä, sellaisilta sivuilta kuin diamondsonweb.com. Sormukselle tulee hintaa n.1500e kotiovelle tuotuna ja siihen on laskettu tullimaksut yms. Nyt harkitsen vielä että uskallanko tilata. Entä jos rahat menevät, eikä sormusta kuullu. Sivustoilta pääteltynä kyseinen liike vaikuttaa kyllä erittäin luotettavalta. Suomeen verrattuna hinta tulee halvemmaksi, kivet ovat isommat ja materiaali platinaa. Eli kyllä se tilaaminen jenkkilästä kannattaa, varsinkin nyt kun dollari on niin halpa.

Mitä teen, uskallanko tilata???

En tosin tiedä mitään kyseisestä firmasta, mutta... Itse tilasin jenkeistä (eri firmasta) sormuksen. Eivät hyväksyneet kuin tilisiirron. Tyhmänä suostuin siihen. Kesti tosi kauan ennen kuin mitään lähettivät ja kun lähettivät, niin sormus olikin valkokultaa eikä platinaa ja timantti oli ERITTÄIN huonolaatuinen! Koin siis tulleeni huijatuksi. Eivät ensin edes vastanneet maileihini, mutta lopulta onneksi kyllä. Sain "luvan" palauttaa tuotteet. HUOM! Jenkkeihin ei saa heidän tullisäädöksien mukaan lähettää hopeaa, kultaa, platinaa tai jalokiviä! Jouduin lähettämään sormuksen laittomasti ja ilman vakuuttamista. Meni onneksi perille. Rahoja vielä odotellaan, mutta toiveita on, sillä myönsivät palautuksen tulleen perille. Sinänsä kurjaa, kun häihin on enää viikko ja uusi sormus on ostettu, vaikkei oikein varaa olisi ollut.

Kertauksena siis:

1) Älä osta ellei saa maksaa luottokortilla (sieltä saat riitatapauksessa rahasi kyllä takaisin ja luottokorttifirma perii sitten itse saatavansa firmalta)

2) Muista, että asiakaspalautus ei välttämättä onnistu USAan, jos sormuksesi on aitoa stuffia. Kannattaa ottaa ainakin etukäteen tarkempaa selkoa tullimääräyksistä!

Link to comment
Share on other sites

Mun mielestä on hyvä muistaa se, että hinta kertoo aika paljon siitä kiven laadusta. Eivät netinkään kautta myytävät laadukkaat kivet voi olla kaupan aivan pilkkahintaan. Vaikka sormukset ovat esim. Usassa edullisempia kuin Suomessa, hinta poikkeaa Suomen tasosta yleensä ottaen ehkä noin 30 %:lla. En osaa sanoa noista nettikaupoista kuitenkaan enempää, kun omaa kokemusta ei ole, mutta kovin eriskummalliselta se kuulostaa, että sieltä saisi sormuksen esim kymmenesosalla siitä hinnasta, mitä täältä Suomesta ja laatu olisi vastaava.

Toivottavasti saat Cocos rahasi takaisin pian!

Link to comment
Share on other sites

Mä en kyllä ikinä uskaltais tilata vihkosormusta netistä! Ei voi yhtään tietää mitä saa, ja saako rahoilleen ylipäätään vastinetta. Kuvissa sormus voi näyttää aivan toisenlaiselta kuin "livenä". Isot rahasummat voivat päätyä ns. kankkulan kaivoon, eli rahoista kyllä pääset eroon mutta sormusta et välttämättä saa koskaan. Internet-kaupassa on riskinsä... Itse uskalsin tilata hääpukuni Kiinasta, mutta kyseessä oli vain reilun satasen ostos, jonka menetys ei olisi ollut niin suuri kuin esim. yllä mainittu 1500 euroa.

Link to comment
Share on other sites

Minä ainakin totesin tuon nettikaupan aivan turvalliseksi. Firma on siis diamondsonweb.com. Maksoin kaiken lisäksi nettipankin kautta eli wire transferillä ja kaikki meni oikein hyvin. Sieltä lähetettiin sähköpostia kun olivat saaneet maksuni ja panivat samantien postiin sormukseni ja niin se sitten tuli 1,5 viikon kuluttua. Tullissa se viipyi muutaman päivän. Mutta tyytyväinen olen, mitä nyt pienennystä kaipaa sormukseni, mutta se nyt oli täysin oma moka, kun tilasin liian ison. Eli tuo firma oli ainakin luotettava ja kaikki toimi erittäin hyvin.

Pikakerrontana vielä, että firman sivuilla timanttini sormuksessa oli TW/VS1, hionta ideaali eli huippuluokan timantti. Suomessa kun käytin kiveä kultasepällä, hän kehui kiveä todella hyväksi ja arvioi sen hinnan ainakin kaksi kertaa kalliimmaksi. Että halvempaa siellä vain on laatukin!

Muokattu: , käyttäjä: MorsiusNipsu
Link to comment
Share on other sites

Oletko MorsiusNipsu laittanut vielä kuvia sormuksesta tänne? (eli miltä näyttää sormessa :P )

Cupcake, kannattaa etsiä hakusanoilla eternity ring, anniversary ring, diamond ring tms.. Engagement yleensä tuottaa ne muhkut ja wedding band on yleensä täysin kivetön ainakin irkuissa.

Minä olen tilannut sormuksia eBayn kautta, ja tähän mennessä ei ole moitteen sanaa. Mutta mitään todella kallista en ole tilannut sieltä..

Link to comment
Share on other sites

Heippa! Pitkällisten pähkäilyjen jälkeen päätin, että haluan sittenkin timanttisormuksen vihkiksi. Aiemminhan meillä oli tungsten carbide -sormukset. Nätit, mutta ei kiviä! Joten hommasin sormuksen (pitkän tutkimustyön ja koruliikkeissä vierailujen jälkeen :P ) netistä eBaysta sellaisesta liikkeestä kuin http://stores.ebay.com/Pompeii3-Jewelry. Siellä on paljon kauniita koruja, mutta kannattaa pitää silmällä minkä laatuinen timantti on sormuksessa. Monissa myydään jopa I1-12 luokkaa. Pienemmissähän se ei haittaa, mutta mitään 0.5ct kiveä tuskin kannattaa ottaa. Omassa sormuksessa kivet on luokkaa S1, mikä kelpaa mulla oikein hyvin :) 100% rahat takaisin -takuu ja myyjä on jäsen GIA:ssa EGL:ssa ja IGI:ssä. Kävin eilen kamun kanssa pörräilemässä parissa liikkeessa ja kaikki sormukset, jotka miellytti silmää, oli n. 2000e. jos saan muhkun netistä 500e:lla, verojen/tullinkin kanssa sormus on silti PALJON edullisempi! Noh SI ei ole VS, mutta kelpaa mulle. Tilasin samalla appraisalin (mikä se nyt on suomeksi? dokumentti, jossa on sormuksen tarkat tiedot ja "oikea" arvo) mutta meinaan arvottaa korun myös oikeassa liikkeessä täällä. Karaatteja on tulossa yli 1 B)

Link to comment
Share on other sites

Kerro meimei ku oot mua fiksumpi et mitä siinä tilaamisessa pitää ottaa huomioon, en oo ikinä tilannu ulkomailta mitään. Miten ne tullit ja verot maksetaan ja minne?? Tuleeko sormus kotiin asti vai jonnekki tulliin?

Tuoltahan se tietty löyty sit niin unelma sormus et pakko saada se. Timskuja olis 1 karaatti ja jopa VS2. 14k valkokultaa. Hintaa laskin niin et sormuksen hinta+rahti+verot+tulli=750€!! :D Ei pitäis tulla ainakaan hinnan kans ylläreitä ylöspäin. Kyllähän tuoki sormus saa jo aika huonolaatunen olla lupauksiin nähden, että täältä Suomesta sais samalla hintaa.. Löyty vielä niin samantyylinenki sormus ku mitä oon katellu, mutta nätimpi vaan :D

Muokattu: , käyttäjä: iines26
Link to comment
Share on other sites

iines26, tähän mennessä oon tilaillu vaatteita ja halpiskoruja netistä, ja olen välttynyt tullimaksuilta :grin: joten itseasiassa en tarkalleen tiedä, miten toimitaan kalliiden ostosten suhteen. Ilmeisesti tullista tai postista tulee ilmoitus, että veroja tms pitää maksaa, mutta tarkalleen en tiedä.. Kukas se täällä olikaan jo saanut sormuksen ja maksanut tulleja myös.. ??

Tähän mennessä postimies on pimputtanut kelloa, ja joskus on pitänyt allekirjottaa lappu, jos on tullut esim FedExillä ja joskus saanut paketin suoraan käteen. Jos et eBayssa ole ennen shopannut, kannattaa perustaa PayPal -tili. Se on turvallisin tapa maksaa ja jos tuote ei tule perille, kuluttajansuoja on 2000 dollariin asti, eli sulle korvataan rahat ja PayPal karhuaa saatavansa myyjältä jos jäät ilman dimangia. Plus luottokortin numeroa ei tartte paljastaa jne. Ne hyväksyy muistaakseni Visan, MasterCardin ja jonku kolmannen..

Itseasiassa mulle ois tulossa tämmönen sormus. En vaan kehdannut aluksi laittaa kuvaa, kun se on vähän erikoisempi :grin: Siinä on 6 markiisihiontaista timanttia ja 7 pientä briljanttia (eli on enemmänkin blingbling kuin muhku). Karaatteja yhteensä 1.65! Väri H/G ja puhtaus siis SI ja 14k keltakultaa. Aluksi ajattelin, että ompa hmm mielenkiintoisen näköinen sormus, mutta sitten se alkoikin miellyttää kaikkein eniten! :grin: Toinen vaihtoehto ois ollut sellainen rivisormus prinsessahiontaisilla timanteilla. 500 ekeä itse sormus ja 550 yhteensä kuljetuksineen jne. Toivottavasti se sitten livenäkin miellyttää silmää ja sopii jotenkin kihlan kanssa yhteen.. :ph34r: Kehtaatko Iines laittaa kuvaa omastas? :P

Muokattu: , käyttäjä: meimei
Link to comment
Share on other sites

Minusta tuo on meimei tosi nätti sormus, itekki ihailin sitä sivuilla pyöriessä ku on sen verran erikoinen :D

Oon niin tumpelo tän koneen kans etten osannu liittää omasta sormuksesta kuvaa :( Mut voin selittää mikä ja missä se on, jos haluat käyä kurkkaan :) Eli sivulla 37, oikealla puolella ja viides alhaalta päin. Kolme isompaa timanttia ja hintaa 899.00.

Tuosta oli muhkumpiki versio mut ajattelin et jospa tuo riittäis, on se vaan niin nätti :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...