gir@ffi

Sormuksen tilaaminen netistä

317 viestiä aiheessa

Erilaisilla aitoustodistuksilla on huijattu ihmisiä iät ja ajat... Mikään ei ole helpompaa kuin "aitoustodostuksen" kirjoittaminen (tai väärentäminen)!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tuolla teorialla ei kannata ostaa mistään mitään :grin:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tuolla teorialla ei kannata ostaa mistään mitään :grin:

Tai ainakaan aitoustodistusta.

Mutta niin, GIAn sivuilta pääsee helposti tarkistamaan oman aitoustodistuksensa oikeellisuuden.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itsekin kaipailisin kokemuksia. Eilen meni useampi hetki ihastellessa niitä sormuksia :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tämä aihe on alkanut kiinnostaa kovasti. Toisaalta itse en varmaan lähtisi koko sormusta ostamaan, ainoastaan kiven.

isää kokemuksia saa siis mielellään kirjoittaa :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olin nyt yhteydessä Blue Nilen asiakaspalveluun USA:ssa. Kävi ilmi, että mikäli haluan tilata sormuksen Blue Nilelta Suomeen, tulee se käytännössä kuitenkin tilata UK-sivun kautta. Jenkkivalikoimaa ei voi saada postitettua tänne asti muuten kuin "erikoistilauksena" ja veikkaan että se tarkoittaisi taas jotain palautusoikeuden menettämistä. Eli voin samantien unohtaa jenkkivalikoiman ja keskittyä valitsemaan sormusta brittisivuilta. Oikeastaan ehkä ihan hyvä näin, onpahan turvallisempi olo sitten tilata EU:n sisältä ja palauttamisenkaan kanssa ei pitäisi olla samanlaisia ongelmia. :girl_smile: Mitä itse sormukseen tulee, niin mietin edelleen muutaman mallin välillä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse en ole vielä tehnyt mitään ratkaisuja. Olen yrittänyt "tyytyä" johonkin Blue Nilen sormukseen, kun sieltä tuntuu olevan niin paljon turvallisempaa tilata ja mainoksia pyörii netissä eri hääsivuilla, joten uskon, että se on ihan ok yritys.

Kaikesta huolimatta tämä Diamonds On Webin sormus on vienyt mennessään...

http://www.diamondsonweb.com/shopping/sdetail.mhtml?x=130&y=116&sku=1323&cat=12

Olen nyt kirjoitellut tuonne asiakaspalveluun ja lähettivät yhden ylimääräisen kuvankin, kun pyysin sekä kertoivat vähän mittoja. Palautuskin kuulemma onnistuisi, mutta postikulut täytyisi maksaa itse. Tuohon en kyllä ihan uskalla uskoa.. Ajattelin kyllä, että jos tilaan niin se on sitten pidettävä se, mikä sieltä tulee :)

Tuo sormus on vaan niin erilainen ja näyttävä mun silmissäni, että haluaisin sen niin kovasti! Mulle kun ei tule muuta sormusta tuohon nimettömään niin sen pitäisi korvata tavallaan myös kihla ;)

Kääk, en osaa nyt päättää ja hääpäivä senkun lähestyy! Tsemppiä teille muille :))

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Oih, onpa ihana sormus! :-X Minkälaista kiveä siihen ajattelit?

Harmi, että Blue Nilen sivuilla ei ole vastaavanlaisia 3D -videoita sormuksista kuin tuolla Diamonds on Webissä. Olen jonkin verran selaillut amerikkalaisia hääsivuja myöskin, sillä monella siellä on Blue Nilen sormus ja olen onnistunut joitain lisäkuvia näkemään sieltä ("näytä kuva sormuksestasi" -tyyppisissä keskusteluissa). Tällä hetkellä suosikit ovat nämä kaksi:

ja

Sileässä sormuksessa kivi on ilmeisesti melko matalalle istutettu, joten luulen ettei se istuisi kihlasormuksen viereen jättämättä väliin rakoa. Jälkimmäisessä sormuksessa kivi on istutettu vähän korkeammalle, joten samanlaista ongelmaa ei varmaan olisi. Mutta sitten taas epäilyttää että jääkö kivi töröttämään liian korkealle ja että näyttääkö se hassulta kun sormeni ovat melko pienet.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Oi vitsi miten kaunis tuo alimmainen! On kyllä heti niin juhlavan näköinen, kun on timantit rivissä ^_^

Omaan sormukseeni tulisi pyöreä briljantti, ei mitään erikoisuuksia siis ;) Mun täytyy vielä kaivaa jotain keskusteluja netistä ennen kuin uskallan toimia. Tai oikeastaan juttu on siitä kiinni, että onko se sormus sitten lopulta sellainen, kun olen kuvasta ymmärtänyt. Sitähän ei tiedä ennen kuin näkee.. Sitten mietiskelin, että onko tuossa kauheasti kaikenmaailman 'rakoja', joita saa olla kokoajan putsamassa. Että se hyvä puoli sileässä rungossa olisi - pysyy puhtaana paremmin.

Pohdin myös sitä kuinka korkealle suurin kivi oikein nousee ja onko se hieman ylilyövä näin suomalaiseen makuun :lol: Mut hei onhan se kuitenkin vihkisormus, joka saa myös näkyä! Katsellaan.. :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Joo siis kyllä sormus näyttävä saa ehdottomasti olla! ;) Omakin suosikki on oikeastaan tuo jälkimmäinen. En ollut alunperin missään vaiheessa ajatellut ihan pelkkää sileää solitairea, mutta miehen mielestä "ainoa oikea" vihkisormus on juuri yksikivinen ja halusin siksi harkita sitäkin vaihtoehtoa. Sileä malli sai myös molempien kaasojen äänet, kun tein gallupia. Mutta jotenkin se ei vaan sykähdytä samalla tavalla kuin nuo joissa on myös rungossa timantteja. Varmasti on totta, että jos sormuksessa on enemmän pieniä yksityiskohtia niin se vaatii säännöllisempää puhdistusta. Mutta se on pieni vaiva siitä että vastineeksi saa upean sormuksen. :grin:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Heippa,

Kosinta tapahtu ja kihlasormukset sormissa! Hui! Mutta ostettiin hopeiset kihlat (en itse pidä niin paljon kultaisista) ja nyt mietin jo vihkisormusta. ( Häät jo syksyllä.....)

Löysin mielenkiintoisen nettiliikkeen ja olen siellä sivuilla käynyt katselemassa. Hienoja ja huomattavasti halvempia ku liikkeissä. Sieltä löytyi myös sormuksia yhdistettyinä valko- ja keltakultaa. Kauniita. Onko kellään kokemuksia nettiostoista?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

www.kultaoutlet.fi hinnat ovat ihan eri luokkaa kun kultakaupoissa! Nyt pitäisi vaan päättää sopiva malli. Itse olen kiinnostunut erityisesti yksikivisistä ja valkokultaisista sormuksista. Osaisko joku sanoa sopiiko tämä malli ihan tavallisen ns.puolipyöreän kihlsormuksen viereen http://www.kultaoutlet.fi/verkkokauppa/index.tmpl?sivu_id=120;id=359;ryhma_id=51;left=;wslevel=;shopnavi=51 ????

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minulle tulee hyvin samankaltainen sormus kuin tuo. Mitä olen kaupassa niitä sovitellut, kaikista kauneimmilta ne näyttävät tällaisten http://www.kultaoutlet.fi/verkkokauppa/index.tmpl?sivu_id=120;id=394;ryhma_id=91;left=;wslevel=;shopnavi=91 tai tällaisten http://www.kultaoutlet.fi/verkkokauppa/index.tmpl?sivu_id=120;id=347;ryhma_id=91;left=;wslevel=;shopnavi=91 vierellä, mutta minulle kaveriksi tulee ainakin ihan sellainen perus puolipyöreä kivetön valkokultainen rinkula syystä että kaupoissa nuo hinnat ovat tosiaan olleet vähintään tuplasti tuon. Siihen on tosin tarkoitus vuosipäivinä tms. pikkuhiljaa sitten lisäillä kiviä riviin.

Muoks: Sormus sopii kyllä kauniisti sen puolipyöreän kivettömänkin viereen, mutta omaan silmään se yksi ainoa timantti pomppaa sen verran esille että haluan "piilottaa" sen toisten timanttien vierelle kuitenkin. Ja tuleehan siinä sitten vielä lisää loistetta ;)

Muoks2: googlettelin kuvia ja tässä on princess-timantti eikä kapene niin paljoa, mutta jotain ideaa kuitenkin:Asscher-cut-Solitaire-and-Matching-Band---ring-size-6.0---8.0-295x215.jpg

Muokattu: , käyttäjä: Mokka

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onko joku tilannut kultaoutletista? Onko ihan normaali kauppa, ja tuotteet sitä mitä mainostaakin?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on tilaus menossa Chantiin, näytesormukset on jo käynyt meillä, ja nyt odotellaan meidän omia tulevaksi :) Tähän mennessä kaikki sujunut hyvin, ja hinnat on todellakin aivan eri luokkaa kun Suomessa liikkeissä.

Laitan tarkempia kokemuksia sitten kun sormukset tulee :girl_smile:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onko kenelläkään kokemusta Amazon.co.uk:sta tilaamisesta? Löysin täydellisen sormuksen, mutta jänskättää tilaaminen tuota kautta. Sormus prplkiss.gif: 41vNBlTDsUL._SL500_AA300_.jpg

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Sormukset tulu Chantista, toimitus oli hiukan nopeampi kuin mitä luvattiin :girl_smile: Tilattiin siis sekä miehelle että minulle sormukset, ja molemmat on ihan mielettömän ihanat!! Oon erittäin tyytyväinen!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onko kenelläkään kokemusta Amazon.co.uk:sta tilaamisesta? Löysin täydellisen sormuksen, mutta jänskättää tilaaminen tuota kautta. Sormus prplkiss.gif: 41vNBlTDsUL._SL500_AA300_.jpg

Hei! Itse olen joskus tilannut kyseisestä paikasta muuta tavaraa, mutta koin sen melko hankalana kun siellä ei voi maksaa PayPalilla vaan luottokortilla. PayPalilla on Buyer Protection, joten siksi olen suosinut aina eBayta :) Tosin Amazonissa myydään ainoastaan uutta tavaraa ja se on pikemminkin kauppa (paitsi Amazon marketplace), kun taas eBaysta löytyy kaikenlaista tavaraa niin yksityisiltä ihmisiltä kuin yrityksiltä. Amazonista olen kokenut tilaamisen hankalaksi myös toimituksen vuoksi, joka ei ole onnistunut Suomeen kuin tiettyjen tuotteiden kohdalla (kirjat, DVD:t, musiikki) mutta luulen että tuolta uk-versiosta on helpompaa tilata Suomeen ja lisäksi säästyy EU:n ulkopuolisilta tulleilta. Kunhan hinta ei ole "liian halpa" ja sormuksessa on tiedot kohdillaan, niin siitä vain tilailemaan :) Suosittelen kuitenkin selvittämään palautusmahdollisuutta.

Itse selailin todella kauan sormuksia ennen tilaamista, ja huomasin muutaman seikan, joihin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota, etenkin eBaysta tilattaessa ja yleensäkin nettisormusten hankinnassa:

1. Laatu. Jenkeissä ja Briteissä myytävissä sormuksissa käytetään aika pitkälti huonolaatuisempia timantteja kuin Suomessa. Itselle kelpasi sellainen SI1 luokitus, mutta kannattaa varoa luokitusta SI3, sillä sellaista luokitusta ei oikeastaan ole olemassa vaan se kuuluu jo I-luokitukseen, joka siis tarkoittaa, että timantissa on selkeästi silmällä havaittavia sulkeumia. Tämä myös vaikuttaa tietenkin timantin loistoon. Joissain sormuksissa mainittiin timantin laaduksi pelkkä SI, mikä voi tarkoittaa mitä vaan SI1:sta aina I:hin, koska SI-luokitus sisältää monien myyjien mielestä myös tuon epävirallisen SI3-luokituksen. Jotkut myyjät yrittävät huijata myös laittamalla timantin laaduksi VS-SI, mutta todellisuudessa laatu saattaa silti olla kysyttäessä jälleen kerran se SI3. Siksi kannattaakin suosia ennemminkin timantteja, joiden laatu on esim. VS2-SI1, koska silloin laatu on määritelty tarkemmin. Yleensä timantin todellisen luokituksen saa selville, kun laittaa myyjälle suoraan viestiä tyyliin "olen ajatellut tilata tämän sormuksen, mutta aion viedä sen arvioitavaksi kun se saapuu Suomeen. Voitko luvata, että timantin luokitus on todellakin VS1-VS2?" Tässä vaiheessa myyjät haluavat usein välttää tulevat ongelmat jo etukäteen ja kertovat totuudenmukaisesti timantin laadun.

2. Hionta. Useiden sormusten kohdalla ei mainittu hionnasta tai istutuksesta mitään. Todella halpa hinta hyvällä timantilla saattaa siis tarkoittaa sitä, että hionta ei ole se paras mahdollinen tai timanttien istutus on tehty huolimattomasti. Siksi eBaysta, Amazonista ym. paikoista tilatut sormukset kannattaa viedä heti ensitöikseen kultasepälle, joka tarkistuttaa kivien istutukset ja kiristää ne tarvittaessa. Samalla voi myös kysellä vähän kivien laadusta.

3. Palaute. Etenkin eBayssa on myyjiä, joilla saattaa olla monta tuhatta palautetta ja 99% positiivisia. Silti kannattaa AINA tarkistaa ne negatiiviset palautteet. Se 1% joka on antanut negatiivisen palautteen, saattavat olla juuri se 1% joka on vienyt sormuksen arvioitavaksi ja saaneet tietää, että timanttien laatu ei täsmää lainkaan sitä, mitä on luvattu. Monet myyjät myös kiristävät tyytymättömiä asiakkaita sillä, että rahoja ei hyvitetä, jos käyttäjä ei anna myyjälle positiivista palautetta. Monet käyttäjät antavat palautteen myös ennen, kuin ovat ottaneet sormuksen käyttöön. Vasta käytössä alkaa paljastua ikävät yllätykset kuten timanttien huono istutus, valkokullan suuri nikkelipitoisuus tms.

4. Timantin väri. Itse menin timanttien värikartassa aluksi sekaisin, kun Suomessa käytetään Top wesselton, Wesselton jne. Värikartasta katsomalla selvisi, että Wesselton vastaa Jenkkien talukossa väriä H, eli near colorless. Itse etsin timantteja väriasteikolla F-H, sillä ne ovat vielä hyvälaatuisia ja paljaalle silmälle värittömiä. Tosin kannattaa pitää mielessä, että jos sekä kihla- että vihkisormuksessa on timantteja ja esim. kihlasormuksessa on timantteja värissä D, kun taas vihkisormuksessa timantteja värissä H, värieron pystyy huomaamaan, kun timantit ovat vierekkäin (riippuu tietysti vähän timanttien koosta).

Ja pieni varoituksen sana vielä Julasille, kun himoitsemasi sormus näyttää olevan samantyylisellä kanavaistutuksella kuin omani :D Kyseisten sormusten kokoa on Todella vaikeaa muuttaa Suomessa, joten suosittelen, että varmistat moneen kertaan oikean koon ennen tilaamista. Itsellä sormus oli yhden koon liian iso ja sen pienennys maksoi 90 euroa, kultasepän pähkäillessä sitä viikkotolkulla. Noh, sain sormuksen onnistuneesta pienennyksestä, mutta kaksi viikkoa myöhemmin siitä tippui timantti. Nyt sormus on jälleen korjattavana, mikä maksaa 40e (normaalisti 80e, mutta sovimme kultasepän kanssa, että hinta pistetään puoliksi) ja tämä toi siis sormukselle lisäkuluja 130 euroa. Seppä sanoi heti, kun astelin sormukseni kanssa ensimmäistä kertaa liikkeeseen, että tämä ei ole ilmeisesti tehty Suomessa, koska timantit on laitettu kanavan sisälle jo valuvaiheessa, mitä ei tehdä Suomessa ollenkaan. Siksi koon muutos on siis vaikeaa, koska jos runkoa taittaa, timantit pääsevät varisemaan kanavasta pois. Toivottavasti tästä oli jotain apua :)

zooey likes this

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Niin ja vielä lisäykseksi edelliseen viestiin. Tuli mieleen, että jos joku etsii eBaysta sormuksia, niin kannattaa rajata heti hakua tarpeeksi, jotta kaikki kiinalaismyyjien feikkitimantit (ZC) ja kultapäällystetyt (GP = gold plated) sormukset jäävät pois. Kannattaa kirjoittaa aluksi hakukenttään vaikka diamond ring, valita sitten vasemmasta palkista Engagement & Wedding, sieltä oman halun mukaan joko Engagement rings (näyttävämmät sormukset eli solitairet, keskikivelliset sivukivillä ym.) tai Wedding & Anniversary Bands, mikä tarkoittaa yksinkertaisempia sormuksia, eli rivitimanttisormuksia ja muita timanttisormuksia, joissa ei ole isompaa keskikiveä. Tämän valinnan jälkeen pääsee valitsemaan kiven tyypin, eli kannattaa valita diamond, jolloin Simulated stones eli labrassa valmistetut timantit ym. jäävät pois. Tämän jälkeen pääsee tekemään vielä lisärajauksia, kuten tietty timantin karaattimäärä, kelta- vai valkokulta, sormuksen koko jne. Nämä seikat helpottavat hakuprosessia huomattavasti :)

Ja kannattaa myös laskeskella tulleja vähän etukäteen :) Itsellä tuli 600 dollarin sormukseen EU:n ulkopuolelta veroja yhteensä n. 100 euroa, josta 22% alv ja 2% tullivero (timanttisormuksissa tullivero on aina 2% + alv 22%). Tullin uudistuksen myötä pystyy tullimaksut hoitamaan nykyään tullin nettisivuilla omilla verkkopankkitunnuksillaan, kun paketti on saapunut tulliin. Heti maksun jälkeen paketti saapuu omaan postiin :) Tämä on kyllä tosi kätevää, niin ei itse tarvitse lähteä tulliin selvittämään asiaa. Jos sormuksen toimittaa esim. Fedex tai DHL, hoitavat he tullauksen puolestasi ja sinun tarvitsee maksaa vain verkkopankissa summa tilille, joka kyseisestä kuljetusfirmasta ilmotetaan.

Kannattaa myös käydä ennen netistä tilaamista vähän sovittelemassa sormuksia, jotta tietää itse, miltä timanttien karaattimäärät sormessa näyttävät, koska kuvista sitä on todella vaikeaa arvioida. Ebayssa ja Amazonissa monet myyjät laittavat esim. 0.25ct timanttisormuksen tuotekuvaan sormuksen, jossa karaattimäärä näyttäisi olevan pikemminkin kokonainen karaatti.. Eli jos on joku käsitys jo miltä sormus ja timanttien koko tulee näyttämään livenä, niin ei tule pahoja pettymyksiä :girl_smile:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos yanette tuhannesti kattavasta vastauksesta! :-X Veikkaan, että marssin tuon kuvan kanssa kultasepän luo ja kyselen paljonko teettäminen maksaisi. Tulee varmasti oikean kokoinen ja laatuinen :grin:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Eipä kestä :girl_smile: Ja suosittelen todellakin tuota teettämisvaihtoehtoa :) Vaikka Britteihin sormuksen palautus ja koon vaihto varmaan onnistuisikin :) Itse kyllä huomasin noissa sormusten kokotaulukoissa pieniä eroavaisuuksia maakohtaisissa kokovertailuissa. Ensimmäisellä kerralla kun tilasin kihlasormuksen koossa 6, oli sormuksen suomalainen koko 17, mutta kun tilasin vihkin samassa koossa 6, oli sen suomalainen (tai siis saksalainen koko, jota suomessa käytetään) koko 16,5.. Eli täysin luotettavia eivät nuo koot netistä tilattaessa välttämättä ole.

Vielä lisäys tuohon SI3 -luokitukseen, joka on itseäni kummastuttanut niin monesti. Useat timanttipörssit ovat tuon luokituksen hyväksyneet, sillä monissa sormuksissa on kuulemma ongelmana, etteivät ne ovat liian huonolaatuisia SI2-luokkaan, mutteivat kuitenkaan kuulu vielä I-luokkaan, ja SI:n ja I:n välillä on suuri hintaero, koska I:tä pidetään huomattavasti huonompilaatuisena. GIA ei kuitenkaan ole hyväksynyt tuota SI3 -luokitusta eikä ole tulevaisuudessakaan hyväksymässä. Useat pitävätkin kyseistä luokistusta vain timanttikauppiaiden yhtenä keinona saada lisää voittoa, ja itse olen samaa mieltä.

Ja kun aikaisemmin mainitsin noista numeroluokituksista kirjainluokitusten perässä, niin pitääpä vielä tehdä sellainen lisäys, että pienempien timanttien kohdalla nuo VS1-VS2 ja SI1-SI2 numeroluokitukset ovat aika turhia, sillä ei paljaalla silmällä voi nähdä esim. 0,05ct timanteista, että ovatko ne mitä VS:n tai SI:n alaluokkaa.. Sen sijaan isommissa (0,3-0,4ct ja siitä ylöspäin) kivissä sillä alkaa olla jo merkitystä :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onko joku tilannut kultaoutletista? Onko ihan normaali kauppa, ja tuotteet sitä mitä mainostaakin?

Olen tilannut!! Suostittelen kyllä kultaoutlettia. Sormukset tuli tosi nopeesti ja olen kyllä tosi tyytyväinen.

http://www.kultaoutlet.fi/verkkokauppa/index.tmpl?sivu_id=120;id=359;ryhma_id=51;left=;wslevel=;shopnavi=51

Hei taas!

Tilasimme tuolta. Alunperin ihmetytti, kun tuolla saa saman sormuksen puoleen hintaan siitä, mitä se olisi kultakaupoissa. Eli siis 5mm leveä keltakultainen puolipyöreä tuolla alkaen 165 euroa, meille maksoi 195e, kaupoissa sovittelimme 400 - 500e arvoisia. Oikeasti nuo sormukset on pikkaisen ohuempia paksuudeltaan, eli painavat vähemmän kuin esim Kohinoorin vastaavat. Missään nimessä ohut rimpula sormus ei ollut, oli melkein ihan hyvä vaan koska nyt sormus ei ole paksu ja paina viereisiin sormiin. Sävyltään kulta oli tosi vaaleaa, eli ilmeisesti kuparia ei ole ihan niin paljon seoksessa kuin joissain muissa kultakoruissamme. Kaiverrus tehtiin samaan hintaan, mutta koneella. Henk koht tykkäsin, mutta mies olisi kai halunnut kaunolla mieluummin. Asiakaspalvelu oli tosi nopeaa, ja postitus myös, seuraavana päivänä oli kirjattu paketti postissa.

Tyytyväisiä olimme!

http://www.kultaoutlet.fi/verkkokauppa/index.tmpl?ryhma_id=87;sivu_id=120;left=;wslevel= eli alin sivulla on nyt miehellä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei,

Täältä löytyy varsin mukavan näköisiä sormuksia, varsinkin miehille. Onko jollain kokemusta ko. liikkeestä? Minkälainen toimitusaika ja muutenkin minkälainen palvelu? Mietityttää myös mahdolliset verot ja tullimaksut. Onko jollain ensikädentietoa näistä maksuista ja minkä suuruisia nämä maksut on? Auttaisi myös info jos joku muu on tilannut jostain muualta rapankon takaa, onko homma mennyt ongelmitta vai onko tullut kauheasti ylinmääräistä säätöä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään