Jump to content
Naimisiin.info

Sormuksen tilaaminen netistä


gir@ffi

Recommended Posts

Olen myöskin innoissani selaillut kaikenmaailman nettisivustoja läpi jotta löytäisin unelmieni sormuksen, budjetin puitteissa tietty. Kihla on kalevalan hopeinen joten häiden jälkeen käytän vain vihkisormusta...ja sen pitäisi olla melko leveä mun makuuni...Chantin verkkokaupasta löysin parikin ihanuutta, mietityttää vaan että voiko olla aitoja timantteja ja hyvä laatu, jos on noin "halpoja"...

Toinen on tämä, saa myös kokonaan valkokultaisena, hintaa 840 euroa. leveyttä 9,5 mm

2152854-0.jpg

Toinen olis sitte tämä (en tiiä meneekö liian överiksi) hintaa vajaat 1300 euroa...tekstin mukaan 0,85 ct

2324740-0.jpg

Jotta mitän ootta muut mieltä?

Muokattu: , käyttäjä: Morsmaikku 2013
Link to comment
Share on other sites

Häähumma, ei ole myöskään meidän sormuksissa leimoja. Kihloissa ei ollut leimoja, mutta Suomessa kultasepänliikkeessä sormukset todettiin olevan sitä mitä pitikin. Nyt, myöskään vihkisormuksissa ei ole leimaa joten en lähtis huolestumaan.

Mun kokemus on ainakin se, että yleensä nuo sormukset näyttää massiivisemmilta kuvissa kuin sitten luonnossa. Joskushan sormuksista saadaan edullisempia, kun niistä tehdään koveria sisäpuolelta joistain paikoista yms.

Kerrotanko noista timanteista enempää ilmoituksissa, vai ainoastaan tuo karaattimäärä? Sehän ei kerro yksistään vielä ihan kaikkea tuo karaattimäärä.

Eikös Chantilla ollut joku sellainen systeemi, että saa tilata tietyn määrän sormuksia, sovittaa niitä, ja sitten palauttaa takaisin ne mistä ei tykkää?

Aiemmin kun Chanti oli mulla on vaihtoehto josta tilata, löysin pelkästään positiivisia kokemuksia, eli sen puolesta ite ainakin tohtisin tilata sieltä. Itse kyllä päädyin lopulta tilaamaan jenkkiläisestä liikkeestä, josta tuli myöskin moitteettomasti perille eikä päätynyt edes tulliin.

Itse ulkomailta päädyin tilamaan ihan koska satun olemaan niin helvetin pihi, ja toisaalta tosi kokenut ulkomailta tilaaja joten tohdin ryhtyä leikkiin. Sain kuitenkin kaksi rivitimanttisormusta runsaammalla timanttimäärällä kuin Suomessa olisi saanut pelkästään yhden rivarin. Toki mulla oli se, että rivari nyt ei voinut lopputulokseltaan kovin paljon yllättää, toisin kuin erikoisemmat sormukset joista näkee pelkästään kuvan.

Mä en kuitenkaan näe tätä ulkomailta tilaamista niin huonona vaihtoehtona kuin jotkut ovat sanoneet. Etukäteiskyselyssä kannattaa tietysti aina kysyä sitä "certificate of authenticity", jolla liike todistaa korun olevan sitä mitä sanotaan.

Muokattu: , käyttäjä: pampuliina
Link to comment
Share on other sites

Guest Häähumma

Pampuliina, kerrottiin siinä puhtaus ja laatuluokat myös. Minulla on 2 rivisormusta ja toisessa on keskellä isompi timantti. Ensi viikolla vien tuonne liikkeeseen ne arvioitavaksi ja siinä menee viikko. Sitten nähdään kuinka kävi.. Hinta ei ollut paha tull+alvi mukaan laskettuna.

Vähän jännittää..

Muistaakseni Chantilla on semmoinen systeemi, että saat kotiin sormukset kokeiltavaksi ja sitten sinulle tilataan se haluamasi sormus. Ihan tarkkaan en muista miten se menee.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

HuhHuh.. Mä alan itse kyllästyyn jo sormusten etsimiseen, kun mistään ei löydy sellaista sormusta jonka haluaisin minun budjetille. Kultasepänliikkeissä monissa on alkaen hinta ollut yli 4000€ ja jopa useaa tuhatta euroa ylöspäinkin.

Tämä sormus on aikalailla se mitä haluaisin, mutta ei ikävä kyllä budjetti veny ihan noin korkealla:(

http://www.etsy.com/...-gold-ring-pave

Link to comment
Share on other sites

Mun mies oli tilannut mun kihlasormuksen bluenile:stä. Mulle sormus tuli yllätyksenä, kokoani mies ei tiennyt muuta kuin osasi vain arvella ja vähän pieleenhän se meni mutta onneksi bluenile suostui tekemään yhden vaihdon niin saatiin oikee koko ;)

Eli positiivista palautetta kyseistä nettikaupasta.

Vihkisormukseksi mulle tulee sitten paljon yksinkertaisempi sormus joten sen varmaan käyn ihan valkkaamassa jostain koruliikkeestä. Parin kuukauden päästä häät joten nyt alkaa olla jo hoppu :D

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Uutena liityn tähän keskusteluun.

Lueskelin tuolta aiemmista kommenteista Chantilta tilaamisesta, että saisi sen "testipaketin" kotiin ensin. Eli osaako joku kertoa, että saako siihen monta sormusta kokeiltavaksi? Yritin tavailla asiaa myös Chantin sivuilta, mutten saanut sieltä selville, että mitä se paketti sisältää :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Tämä sormusasia jäikin mielenpäälle ja tänään olenkin kovasti "ikkunashoppaillut". Haluaisin safiiri- tai rubiinisormuksen, timanttejakin saa olla :D mutta Suomessa näitä on todella vähän tarjolla, tai ovat isoja mummomaisia möhkyjä (rubiinit) tai ohuita/pikkuruisia siroja (sinisafiirit). Vaaleanpunainen safiiri on ainakin rapakon takana tituleerattu "girl's new best friend", joten sormuksia löytyi valtavasti netistä. Monen muunkin tapaan pähkäilee tässä nyt sitten noita laatuasioita (halkeamat, hionta, kavennukset jne). Sivuilta löytyy myös 9K kultaa jne. Budjetti on kuitenkin pieni, alle 800e, tällä hetkellä toiveissa 500e.

Tässä kuitenkin sivustot, joilla kävin:

www.kultaoutlet.fi

www.jalokivitukku.com

www.kultatahti.fi/

www.kellojakultaonline.fi

www.chanti.fi

www.21diamonds.fi

www.jewelsforme.com

www.angara.com

www.overstock.com

www.thediamondstore.co.uk

www.thenaturalsapphirecompany.com

http://sapphirering.org.uk

Etsy

Amazon

Ja sitten tällaiset halpiskopio-sivuilta (nimensä ja hoono soomen takia) vaikuttavat:

www.tiffanycorpoutletsale.com

www.jointiffany.com

www.tiffanysalescheap.com

Muokattu: , käyttäjä: Tipzilla
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 1 month later...
Chanti.fi:stä kyseli joku.

Olen tilannut sieltä useita koruja ja saanut kuvausta vastaavan tuotteen. Kannattaa lukea kuitenkin annetut ominaisuudet tarkkaan, halpa hinta selittyy usein ontoilla sormusrongoilla, SI-puhtauksilla ja 8karaatin kullan käytöllä. Ettei tule pettymyksiä. Firman vihkisormusmalliston sormukset on kyllä vankkaa umpitekoa. Toimitus ja asiointi on heidän kanssaan toiminut muutenkin hyvin, ja firmahan toimii ainakin kaikissa pohjoismaissa.

 

Juttelin juuri heidän asiakaspalvelunsa kanssa, ja ensinnäkään eivät tienneet, mitä muita metalleja (se yli 60%) 9K kulta sisältää.

 

Toisekseen, he myyvät tuotekuvauksissaan sekä zirkoni että zirkonia  -nimillä zirkonioita (CZ). Kysyin, käyttävätkö he aitoja zirkoneja (se jalokivi), hän sanoi, että "ei, vain sitä synteettistä kiveä". Tämähän on yleinen "huijaus", mutta huomioikaapa kuitenkin. Pistää miettimään, että ovatko sitten esim. safiiritkaan aitoja vai kaikki labrassa tehtyjä.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 10 months later...

En ole kyllä Hobby Hallista sormuksia tilaillut, mutta... Pah! Miksi se nyt olisi noloa? Mieluinen sormus on mieluinen sormus ihan sama mistä se on hankittu. :girl_smile:

 

Itsekin tilasin meidän kihlat aikanaan netistä ja kiikutin kultasepälle kaiverrettaviksi. 25e tuli yhteensä hintaa kaiverrukselle ja oli valmista noin tunnissa. :)

Muokattu: , käyttäjä: sessan83
Link to comment
Share on other sites

Emuriini: en tiedä mitä sormusta tarkoitit, mutta kannattaa miettiä vielä asiaa, mikäli sormuksen kivet ovat P-laatua. Vilkaisin muutamaa sormusta Hobby Hallin sivuilta ja (kuten muistelin) monissa oli W/P-kivet (eli sitä huonointa puhtautta, noista luokituksista kertoo simppelisti esim. timantit.com) ja kulta 14 karaattia. Itse henk.koht. en maksaisi P-timanteista (osasta puuttui vielä "aste"numerotietokin) 14k sormuksessa noita hintoja, kun kultasepänliikkeestä (varsinkin näin alejen aikaan) saa samalla hintaa tai jopa halvemmalla sormuksia, joissa on laadukkaampi timantti. Toisaalta taas, kuten em. sivusto huomauttaa, P-kivikin voi olla silminnähden "hyvä", ja epäonnistuneella hionnalla saadaan pilattua VVS:kin.

Muokattu: , käyttäjä: Tipzilla
Link to comment
Share on other sites

Yksi vaihtoehto on toki sormuksen tilaaminen ja palauttaminen, mikäli laatu/malli ei miellytä. :) Itsellekin tuli yllätyksenä aikoinaan, että kuinka erilaiset sormukset miellyttivät sormessa vs. mistä olin haaveillut ennen sovittamista... Todennäköisesti kivet ovat noissa sormuksissa sitä kokoluokkaa, että puhtaudella tai sen alaindekseillä ei valtavaa ole merkitystä, sillä leikkaus viimekädessä aina ratkaisee timantin ulkonäön. :girl_sigh:

 

Mitä sormusta olit miettinyt, Emuriini?

Link to comment
Share on other sites

Todennäköisesti kivet ovat noissa sormuksissa sitä kokoluokkaa, että puhtaudella tai sen alaindekseillä ei valtavaa ole merkitystä, sillä leikkaus viimekädessä aina ratkaisee timantin ulkonäön.

 

Höpönpöpön. Pienissäkin kivissä puhtaus vaikuttaa oikeasti PALJON! Sisältä täyttä paskaa oleva kivi ei sädehdi, vaikka olisi kuinka hyvin hiottu. Huonolaatuisemmissa kivissä ei yleensä myöskään se hionta valitettavasti mitään huippuluokkaa ole. Suosittelisin myös välttämään P-laadun timantteja, sillä se laatu vaikuttaa ulkonäön lisäksi myös kestävyyteen. Päivittäisessä käytössä olevaan sormukseen kannattaa oikeasti sijoittaa se satanen-pari lisää, että saa hyvälaatuiset kivet. Mulla oli käräjäoikeuden vihkimistä varten hankittu iha kivan näköinen ja suht edullinen vk-sormus W/P1-kivillä, jota ajattelin käyttäväni "muutenvain" sitten kunhan hääjuhlapäivää varten teettämäni vihki saapuu. Tuo oli siis lähinnä sitä varten hankittu, että on jotain sormeen pujotettavaksi ja kun se nyt oli vielä muutenkin kivan näköinen ja voin sitä muutenkin käyttää, niin mikä ettei. Kuukauden käytön jälkeen siitä hajosi, toistan HAJOSI, kolme kiveä. Siinä vaiheessa ei hyvä hiontakaan enää lämmitä, jos joutuu kuukauden välein uusimaan timantteja huonolaatuisten ja murusiksi hajonneiden tilalle. Käytännössä hajoamisen huomasi sillä tavalla, että timanttiriviin tuli "sammuneita" kiviä väliin. Eli rivissä säihkyy, säihkyy, ei säihky, säihkyy... Luupilla katsoessa kiven taulussa oli halkeama tai siitä puuttui palanen.

 

Suosittelen ottamaan vähintään W/SI -laadun timangit, jotka on jo oikeasti kestäviä ja laadukkaita. Kaupassa ostaessa on timanttien säihke (ja täten hionta ja puhtaus) nähtävissä, verkkokaupasta ostettaessa niistä ei tiedä mitään. Toki palautusoikeushan niissä täytyy verkkokaupassa olla. Bellinan kivisormukset jättäisin suosiolla väliin, niissä näytti olevan lähinnä noita P-kiviä ja istutukset joissain tosi kökön näköisiä. Paletti on jo vähän parempi merkki, samoin Beat Of Love ja molemmissa näytti olevan W/SI timantit. Molempia myydään aika paljon myös koruliikkeissä. 

Link to comment
Share on other sites

Olen pahoillani, että sormuksestasi hajosi kiviä, mutta timantti on tunnetusti hyvin lohkeava kivi eikä siihen asiaan auta vaikka kivi olisi Flawless. Toki kovimmalle kulutukselle tulevan reunuksen läheisyydessä oleva "roska" voi vaikuttaa kiven kestävyyteen. Sen takia ehdotinkin tuota sormuksen tilaamista ja katsomista omin silmin. Tämä sen vuoksi, että kuten varmasti tiedät I-/P-luokituksen saaneissa kivissä löytyy niin monenlaista murikkaa täysin silmälle puhtaasta leopardin pilkkuiseen ja täysin sameaan, joten "kaikki tuon laatuluokan kivet ovat ******" on liioiteltua.

 

Eivätköhän kuitenkin kaikki kuluttajat tiedä, että hinta ja laatu yleisesti ottaen korreloivat keskenään. Ilman luotettavan labran (GIA/AGS)  tekemää tutkimusta kivistä ei niiden laadusta voida sanoa juuri mitään eikä pieniä kiviä juuri kannata tutkituttaa. Alallahan on varsin tavallista kivien laadun väärin arvioiminen ihan tahallaan suurempien katteiden toivossa, joten kauppiaan itsensä antama SI-luokitus ei itsessään tarkoita, että kivien laatu olisi enempää kuin I/P.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...