gir@ffi

Sormuksen tilaaminen netistä

317 viestiä aiheessa

Tilattiin miehen kanssa Englannista sormukset ja ne oli täydelliset! Valikoima ja hinnat oli aivan eri maailmasta kuin kultasepillä täällä, käytiin siis vertailemassa monessa eri paikassa!

Omani näyttää vähän tältä ja timantti säihkyy ihanasti  :girl_in_love:

rootimage_pd071w.png

 

Vähän jännitti ennen kun uskallettiin edes harkita ulkomailta tilaamista, mutta tämä artikkeli

"Sormus edullisemmin ulkomaisesta verkkokaupasta" auttoi ja tilattiin siis juuri tuosta kaupasta.

Muokattu: , käyttäjä: Mirkku90

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Päätin poistaa tästä aiemmat kommenttini koskien ylläolevaa suositusta. Jätän ko. yritystä harkitsevien tiedoksi kuitenkin seuraavan heidän sivuiltaan poimitun selvityksen kivien luokitukseen ja todistuksiin liittyen: 

 

"Purely Diamonds diamonds are almost always graded by either IGI or GIA. All the certification companies we use are independent bodies that test, grade and certify your diamond through their specialist examination processes.

To receive a diamond report certificate at least one of the diamonds in your item must weigh 0.25ct+ and be graded G colour or better. Alternatively if you choose diamond colour grades H or I, at least one diamond must weigh 0.30ct+. If you purchase for example a 15 stone eternity ring where each stone is small, you will not receive a diamond certificate. This is standard across the industry, as diamonds of this size are never certified individually."

Muokattu: , käyttäjä: wedsy

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Päätin poistaa tästä aiemmat kommenttini koskien ylläolevaa suositusta...

Vapaasti suomennettuna sama teksti vielä:

 
"Timantit ovat lähes aina arvioitu IGI:n tai GIA:n toimesta. Käytämme puolueettomia arvioijia timantin laadun ja sekä koko prosessin arviointiin. Saadaksesi timantin arvioinnin ainakin yhden timanteista tulee painaa 0.25ct tai enemmän ja olla G-sävyinen tai parempi. Vaihtoehtoisesti jos valitset timantin joka H tai I värinen ainakin yhden timantin tulee painaa 0.30ct tai enemmän. Jos ostat esimerkiksi ikuisuus-sormuksen jossa on monta edellä mainittuja arvoja pienempiä timantteja, arviointi ei kuulu kauppaan. Tämä on standardi alalla, koska pienempiä timantteja ei yleensä arvioida erikseen."
 
Mielestäni tuossa tiedossa ei ole mitään epäselvää, se on jopa täysin ymmärrettävää. Arviointi nostaisi edullisempien tuotteiden hintaa ja voithan käydä itsekkin arvioittamassa jos se mietityttää.
Uskon kuitenkin pitkään alalla toimineeseen kauppaan jonka noin 300 arvostelun keskiarvo on 9.9/10. Täältä voi käydä lukemassa arvosteluja jos kiinnostaa:
 

 

Tilaus tuli ajallaan ja oltiin tyytyväisiä, mitä muuta voisi toivoa? :)

Muokattu: , käyttäjä: Mirkku90

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos erittäin mielenkiintoisesta keskustelusta. Nettiostaminen on tätä päivää ja oikeasta paikasta, oikeaan aikaan ostamalla saan hiellä ja tuskalla ansaitsemille euroilleni parempaa vastinetta kuin Suomen ylihinnoiteltuja koruja. Lisäksi moni saattaa yllättyä tarjolla olevan valikoiman laajuudesta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me teetetään mulle vihkisormus Kultasepänverstas CaiSannilla. Haaveilin suht leveärunkoisesta rivisormuksesta viidellä kivellä mutta huomasin että ainakin yhdistelmä valkokulta + timantit tulisi turhan kalliiksi. Surffailin netissä aikani, selvittelin eri vaihtoehtoja ja päädyin palladiumiin ja moissaniitteihin. Halusin värittömiä kiviä enkä keksinyt yhtään syytä miksi niiden pitäisi olla juuri timantteja jos yhtä kauniin korun saa edullisemmin käyttämällä jotain muita kiviä. Palladiumiin taas päädyin siksi että kihlasormus on palladiumhopeaa (50/50) ja lähes kolmen vuoden käytön jälkeen olen edelleen erittäin tyytyväinen materiaaliin.

Vihkisormus tehdään 950 palladiumista, siinä on viisi väritöntä moissaniittia (vastaavat kooltaan 0.1 ct timantteja) ja leveys päältä noin 3,5 mm. Hinta jää toimituskuluineen noin 800 euroon, mikä on minusta erittäin kohtuullinen summa. Sormuksen pitäisi kotiutua joskus elokuun puolella :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

...mutta huomasin että ainakin yhdistelmä valkokulta + timantit tulisi turhan kalliiksi. Surffailin netissä aikani, selvittelin eri vaihtoehtoja ja päädyin palladiumiin ja moissaniitteihin. Halusin värittömiä kiviä enkä keksinyt yhtään syytä miksi niiden pitäisi olla juuri timantteja jos yhtä kauniin korun saa edullisemmin käyttämällä jotain muita kiviä.

 

En ole vielä toistaiseksi päässyt ihastelemaan moissaniitteja luonnossa, mutta mitä ilmeisimmin kehitys niissä on ollut viime vuosina hurjaa, ja nyt patenttisuojan kohta vanhentuessa (= hintatason romahtaessa) luulisi niiden nostavan suosiota myös Suomessa - ja se olisi hienoa.

 

Mohsin asteikolla (kovuus, käytännössä siis kestokyky pitkäaikaisessa jokapäiväisessä käytössä) se vaikuttaa ihan loistavalta 9.25 (timantti 10, safiiri 9) ja ainakin Yhdysvalloissa kokoajan käytetympi kihlasormuksissa, varmaan yhtä paljon sekä eettisistä että taloudellisista syistä. 

 

Näitkö sormuksessasi käytettävät kivet, vai näetkö ne sitten vasta valmiissa korussa? Olen ymmärtänyt, että moissaniiteissa on (ainakin aikaisemmin, mutta kehitys kehittyy) ollut joskus  "ongelmana" vihertävyyttä tai harmautta. Kuten timanteissa, sävy tulee kuitenkin selkeämmin esiin ilmeisesti mitä isommasta kivestä on kyse, eli 0.1ct (siinäkin on tietysti pieni ero, puhutaanko tässä "timanttien karaatikokoon verrattavissa olevan" kokoisesta, vai 0.1ct painoisesta moissaniiteista?) ei näyttäne vielä pahalta, vaikka hitunen sävyä olisikin.

Moissaniitti heijastaa valoa ja iskee tulta ymmärtääkseni lähes kymmenkertaisesti ( :wub: ) hyvin hiottuun valoa vuotamattomaan timanttiin verrattuna, mikä erottaa sen ulkonäöllisesti timanteista (tai esim. zirkonia-kivistä). Tosin timanteistakin saa nykyään sitten taas moissaniitin oloisia tulikäsittelyillä. Ympäri käydään ja yhteen tullaan..  :girl_haha:

 

Se mitä olen kokemuksia lueskellut, niin jotkut ovat valitelleet että kivet "sammuisivat" helposti (vrt. naarmuuntunut zirkonia, joka näyttää jäätyneeltä syljeltä), mutta se tuntuu hassulta ottaen huomioon moissaniitin kovuuden? Hitsi kun tähän saisi jotenkin huudeltua CaiSannin väen valistamaan, olisi kiva kuulla minkälaisia käyttökokemuksia heillä on moissaniiteista - ainakin joku sieltä on näyttänyt pyörineen joskus täällä foorumeilla vastailemassa. Ehkä yritän vähän huudella, jos saataisiin tuoreempaa ja valistuneempaa tietoa. Vähän olen välillä väläytellyt pienessä mielessä ajatusta moissaniittiriipuksesta kaulaketjuun, tämä kiinnostaisi siis ihan itsekkäistäkin syistä..  :ph34r:  

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En ole nähnyt sormukseen tulevia kiviä etukäteen, eli vähän niinkuin sika säkissä -meiningillä mennään ja toivotaan parasta.  :grin: Sormuksen kivet ovat Charles & Colvardin Forever Brilliant -moissaniitteja, joiden pitäisi käsittääkseni olla sävyltään vielä tavallista moissaniittia valkoisempia. Ja tosiaan kiven halkaisija on sama kuin 0.1 ct timanteissa, paino on mitä on. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Sain sormuksen tänään kotiin ja se on todella kaunis :-X En erota moissaniiteissa minkäänlaista sävyä, minun silmiini ne näyttävät kirkkailta ja tosiaankin säkenöivät ihanasti. Sormus istuu kihlan viereen nätisti ja kokokin on täsmälleen oikea. CaiSannia voin kyllä suositella lämpimästi, yhteydenpito oli erinomaista ja itse sormuskin on huolella tehdyn oloinen.

 

Ainoa moite lähtee Postin suuntaan, saapumisilmoitus ei koskaan tullut perille asti vaan aloin onneksi kyselemään CaiSannista sormuksen tilannetta ja lopulta kävi ilmi että paketti oli tullut lähipostiin jo viime viikolla! :skilletgirl:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pakko kehua myös korumaailma.fi -verkkokauppaa! Tilasin sieltä kaksi terässormusta eilen aamulla noin klo 7 ja tänään ne olivat jo postilaatikossa. Postikuluja tuli hurjat 90 senttiä :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei! Onkohan kenelläkään kokemusta Glamira.fi -nettisivuilta sormuksien tilaamisesta? Pitävätkö toimitusajat kutinsa, onko toimittaja muuten luotettava jne? Koetin hakea tuolla etsimellä viestiketjuista kokemusta hakusanalla "glamira", mutta en saanut vastaavuuksia lainkaan - tokikaan se ei ole tae siitä, etteikö keskustelua olisi käyty :)

Etsiskelen siis ruusu-&valkokulta -yhdistelmää, eikä Suomessa kivijalkakaupoissa ole tullut vastaan yhtä sieviä kuin glamiran sivuilta löysin.

Kiitos etukäteen :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei! Onkohan kenelläkään kokemusta Glamira.fi -nettisivuilta sormuksien tilaamisesta? Pitävätkö toimitusajat kutinsa, onko toimittaja muuten luotettava jne? Koetin hakea tuolla etsimellä viestiketjuista kokemusta hakusanalla "glamira", mutta en saanut vastaavuuksia lainkaan - tokikaan se ei ole tae siitä, etteikö keskustelua olisi käyty :)

Etsiskelen siis ruusu-&valkokulta -yhdistelmää, eikä Suomessa kivijalkakaupoissa ole tullut vastaan yhtä sieviä kuin glamiran sivuilta löysin.

Kiitos etukäteen :)

 

Oman kokemuksen mukaan kannattaa kiertää kyseinen yhtiö kaukaa. Samankaltaisia kommentteja löytyy myös englantilaisilta sivustoilta. Me tilasimme Glamiralta minulle sormuksen, kun halusin tietynlaisen joita ei Suomessa ollut minullakaan tullut vastaan. Mieheni teki tilauksen ja laittoi maksutavaksi vahingossa tilisiirto, vaikka hän meinasi maksaa Visalla.

 

Tästä alkoi mahdoton säätäminen, kun laittelimme viestiä ko. yhtiölle että haluamme perua tämän tilauksen ja teemme uuden tilauksen missä maksutapana on Visa, sekä suomeksi että englanniksi. Suomalaista asiakaspalvelu ei ole saatavilla vaikka sellaisen käsityksen sivustolta helposti saa. Teimme uuden tilauksen ja saamme vielä viikonkin jälkeen tästä vanhasta tilauksesta maksumuistutuksia, vaikka olemme monesti laittaneet viestiä että haluamme perua tilauksen. Myös asiakaspalvelu on olematonta, suomenkieliseenkin asiakaspalveluun saa ainoastaan vastauksen ruotsiksi tai englanninkieliset vastaukset ovat kuin suoraan Google kääntäjään heitettyjä. Tilauksen jälkeen emme saaneet viikkoon minkäänlaista ilmoitusta jälkimmäiseen maksettuun tilaukseen, muuta kuin tilausvahvistuksen. Olemme joutuneet soittamaan asiakaspalvelunumeroon, joka mitä todennäköisemmin yhdisty Saksaan ja sieltä saimme vihdoin vastauksen epäselvällä englannin kielellä että tuote lähtee saapumaan Suomeen 27.7. (en sitten tiedä milloin on perillä..) ja tilaus tehty on 19.7.. Itse sain ainakin nettisivuilta käsityksen että tuote tulisi nopeammalla aikataululla. Nyt odottelemme että saammeko sormuksen ennen hääpäivää, toinen jännityksen aihe on että onko sormus sopivan kokoinen. Tämän rumban jälkeen ei kyllä uskalleta sitä kyllä enää vaihtaa... Oman kokemuksen mukaan ei kannata tilata kyseisestä paikasta mitään.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Heippa!

 

http://applesofgold.com/SPR7774AM.html

 

http://www.kay.com/ThirdPartyVendorProductsDisplayView?storeId=10101&errorViewName=ProductDisplayErrorView&productId=732541000187399&urlRequestType=Base&topCatId=15052&categoryId=&langId=-1&catalogId=10001

 

Tuossa ois nuo minun vaihtoehdot. Suomessa en ole liikkeessä enkä netissä moisia löytänyt. Timanteista täysin tietämättömänä ja niistä hirveästi välittämättä toivoisin vain saavani sormuksen joka on kestävä. Harkitsin ensin hopeista, mutta ehkä sitten kuitenkin valkokultainen kestävyytensä vuoksi. 

 

Nuo koot mietityttää kun jenkeissä eri koot kuin täällä. Näyttääkö nämä teidän silmään siltä että näitä saisi tarvittaessa pienennettyä tms? Pitää nyt tutkailla useita eri taulukoita, toivottavasti niissä ei tule eroavaisuuksia jotta pää ei mene sekaisin tämän enempää. Löytyykö liikkeistä Suomessa mitoista myös jenkkikoot? 

 

Haluan vaan yhden sormuksen, en vihkiä erikseen. Pidän isoista ja näyttävistä sormuksista ja ametisti on se mitä siinä pitää olla. Timanteille ei tosiaan niin väliä, eikä karaateille kun en niistä ymmärrä. Tietysti ois kiva jos timantit kimmeltää vähän, enemmän mietin sitä onko timantin puhtaudella ja muilla kriteereillä vaikutusta siihen kuinka kauan timantti on hyvännäköinen sormuksessa? 

 

Ehkä jopa miellyin enemmän tuohon applesofgoldin sormukseen. Mitä mieltä olette? Ja onko kellään kokemuksia tuosta paikasta? 

 

Mitä suurinpiirtein tulisivat olemaan tullit + verot?

Muokattu: , käyttäjä: Sadya

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Timanttiasioihin kannattaa tutustua edes hieman, vaikka haluamassasi sormusmallissa ne ovat "sivuroolissa". Jos ei muuta, niin tutustu edes sivustoon timantit.com - siellä on yksinkertaisesti selitetty perusasiat. :)

 

Kay:n sormusta en suosittele hankkimaan. Monestakin syystä.

1) I2-I3 tason kivet ovat jo tosi kökköjä (lainaus timantit.comista):

P2: Kiven sulkeumat näkyvät paljain silmin ja vaikuttavat hieman kiven loistoon ja ulkonäköön heikentävästi.
P3: Sulkeumat ovat suuria, ja ne vaikuttavat selvästi kiven ulkonäköön,

P3 (eli I3) luokan kivissä kestävyys on myös heikompi sulkeumien määrästä ja koosta johtuen. Applesin sormuksessa olevat SI-luokan kivet ovat yleisesti Suomessakin käytössä, P-kiviä en ole nähnyt missään liikkeessä myytävän.

 

2) Apples of goldin sormuksessa väri H ja Kayssa H/I - yleensä tuollainen /-merkintä tarkoittaa sitä huonompaa.

3) Kayn sormuksen runko näyttää myös kapenevan takapuolelle, eli on heikompi sieltä.

4) Kayn sormus 10 karaatin kultaa, jota ei pidetä Suomessa jalometallina, koska siinä on reilusti alle puolet (37,5%) kultaa. 14 K tarkoittaa, että sormuksessa on 58,5% kultaa (tämä on yleinen pitoisuus Suomessa)

5) Kay ei kerro ametistista speksejä

 

Kayn sormus on siis kaikin puolin huonompi ja vielä lähes saman hintainen - huh huh!

 

Muokkaus:

Molemmat ovat malliltaan ainakin kuvassa sellaisia, että kultaseppä voi kokoa muuttaa. Muutos tehdään runkoon kivettömälle puolelle, venytetään tai poistetaan/lisätään pala. Muokkaamaton sormus on aina kestävämpi kuin muokattu, joten kannattaa valita koko oikein. Lisäksi kaiverrus tehdään samaan paikkaan, eli jos kaiverrettu myyjällä ja koko ei ole hyvä, niin joudutaan tekemään kaiverrus uudelleen koon muutoksen yhteydessä. Kokoa valitessa kannattaa muistaa, että sormi on eri kokoinen eri lämpötiloissa + sormuksen leveys ja sisäpuolen hionta vaikuttavat kokoon. Ametistikorun muokkaus kannattaa jättää todellakin ammattilaisen käsiin, koska väärin kohdellessa (kova kuumennus) ametisti voi muuttua sitriiniksi.

 

Ametistiin kun olet ihastunut (en ihmettele, itsekin olen värillisten jalokivien ystävä :) ), niin tiedät varmaankin, että ametisti on timanttia, rubiinia jne. heikompi kivi (mohs 10, 9 vs 6). (Tuossa Applesin kuvassa istutus siis kyllä näyttää ihan ok:lta.) On siis mahdollista, että ametisti ei kestäkään vuosia jokapäiväistä käyttöä vihkisormuksena (mutta siis saahan korun kuin korun pilalle, jos huonosti kohtelee). Mielestäni tärkeintä on ammattimainen istutus, joka suojaa ametistia ja laadukas, mahdollisimman vähäsulkeumainen kivi. Kuitenkin ametisti on ollut (ja on edelleen) hyvin yleinen kivi koruissa eli en sitä siksi pois jättäisi, mutta on hyvä kuitenkin tiedostaa asia. Mulla on esim. äidiltä peritty, ainakin 50v vanha hopeinen ametistisormus, jonka kivi on erittäin hyvässä kunnossa. :)

 

Maksut:

Tullin määrä on 24 % korun arvosta ja postituskuluista

Arvonlisäveron määrä on 24 % maahantuonnin arvonlisäveron perusteesta.

 

Eli meikäläisen matikalla ($575+$49)*0,24 = $149,76. Sormukselle tulisi siis ~$150 sekä tullia että arvonlisäveroa eli loppusumma olisi siinä about 850 €. Näin ollen mä miettisin vielä tuota tilaamista.

 

Sinuna ottaisin yhteyttä muutamiin suomalaisiin kultaseppiin ja pyytäisin hinta-arviot teettämiselle. Uskoisin, että yllätyt! :) Ametisti on halpa kivi verrattuna timanttiin, mitähän heittäisin, 50 € sisäänostohinta ja samaten ovat nuo pienet timantit (Applesin sormuksessa esim. koko 0.01 ct - eivät nekään ole kalliita, puhutaan siis kympeistä per kivi). Näin ollen sormuksen hinta muodostuu enimmäkseen kullan ja työn osuuksista. Teettämällä saisi sitten varmasti laadukkaan ja aidon ja tasan oman maun mukaisen sormuksen, ametisti sävyn voit valita itse kuten myös timanttien määrän, ja koko tietysti myös oikea. En ole kultaseppä enkä alalla enää, mutta uskoisin, että saisit suomalaista käsityötä olevan sormuksen halvemmalla kuin USA:sta tilaten.

 

 

Heitän vielä lopuksi ilmoille ehdotuksen timanttien vaihtoehdoista, kun sanoit, ettet niistä välitä. Jos timantin olemassaolo ei ole tärkeää, niin tarvitseeko niitä sormuksessa olla ollenkaan? Jos ei, niin tällöin tulee vaihtoehdoiksi joko sormus, jossa on pelkkä ametisti, tai sormus, jossa on kehyskivinä esim. jalokiviin kuuluvia zirkonioita (zirkoni, ei zirkonia siis), jotka ovat edullisia, mutta loistavia. Kovuus on muistaakseni samaa luokkaa kuin ametistilla. Näistä löytyy mielestäni em. timantit.com sivustolta myös perustiedot. Mutuna sanoisin kylläkin, että ehkä ihan kaikki kultasepät eivät rupea  tekemään tällaista sormusta, joka ei ole "oikea" (timanttia pääkivenä), joten tässä tapauksessa kannattaa valita kultaseppä, jolla on kokemusta (ja mieltymystä?) muista jalokivistä myös.

Muokattu: , käyttäjä: Tipzilla
loogisempaan paikkaan parit lauseet :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei, kiitos vastauksesta.

 

Olen käynyt yhden kultasepän luona ja ametistit joita sain vaihtoehdoiksi, olivat aika pieniä ja suurin osa oli emerald cut- hionnalla. Haluan cushion cut-kiven. Sormuksen hinta silti olisi ollut 1500€ luokkaa valkokultaisena, eikä hopeisena ollut paljon edullisempi. No se nyt on vähän mun budjetin ulkopuolella, mikä on yksi syy miksi mietin hopeista ensin. Tämähän se just on hassua minussa kun en välitä jos kivessä on joku 'virhe' tai särö, ne on mun mielestä vaan mielenkiintoisia eikä ne häiritse mua ollenkaan.  :blush:

 

Mulla ei ole ajatuksena pitää sitä sormusta jatkuvasti sormessa. Töissä ainakin pitää joka ikinen päivä ottaa se päiväksi pois, vaikka ois pienikin sormus, hygienian vuoksi. Eli todennäköisesti siitä tulee sellainen 'viikonloppusormus'. 

 

Mielelläni kannattaisin suomalaista työtä ja yrittäjää (kun sellainen olen itsekin) mutta tuolla 1500€ ei mun lompakko riitä nyt. :wacko:

 

Ehkä tutkailen vielä asiaa ja käyn vaikka parin muunkin kultasepän luona. Asialla ei onneksi ole kiire. Meillä miehen yksi ystävä on kyllä osaava mutta ei tee enää kuin kellosepän hommia. Jospa se vielä jostain löytyy..  :grin:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Huih! Kannattaa tosiaan kysellä muiltakin sepiltäkin.

Itse kysyin about 3-4 liikkeestä ja 3-4 kultasepältä. Hintahaitari oli aikamoinen (500-1500)! Oman kokemus oli, että kallein on tunnettu koruseppä/oma brändiliike, toiseksi kallein välittäjä-koruliike ja halvimmat pieniä, ei-niin-tunnettuja kultaseppiä. Valittiin paikallinen, "ei-mainostava" kultaseppä, ja en voisi olla tyytyväisempi palveluun, hintalaatusuhteeseen ja lopputulokseen :) Ainakin minun sormukseni tapauksessa seppä tilasi kivitoimittajaltaan haluamassani muodossa, koossa ja värissä (minulle se tärkein, ja en halunnut sitä kaikkien yleisintä sävyä) muutaman spekseihin sopivan rubiinin, joista sain valita. Siksi on vaikea ymmärtää, että miksei cushion cut ametistia muka saisi Suomessa, kun vielä yksityishenkilökin voi sellaisen ostaa vaivatta vaikka netistä. Tietysti seppä/liike voi olla kiinnostunut pääsemään männävuosien värikivibuumin jämistä eroon ja siksi yrittänyt niitä jo varastosaldoissa olevia kiviä tarjota..?

 

Ja mitä tuohon säröasiaan tulee, niin timantissa se kyllä haittaa ulkonäköä ja mahdollisesti kestävyyttä, jos P/I kiviä ottaa, että sen verran kannattaa asiasta kyllä välittää :)

Muokattu: , käyttäjä: Tipzilla

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Heippa! Löytyykö kokemuksia Bluenile-sivustosta? Siellä voi suunnitella oman sormuksensa ja voi että, mitä upeuksia! Omaan silmääni iso timantti ei ole nätti eikä käytännöllinen (minulle, rähmäkäpälälle..) ja tuolta saisin suunniteltua "tarpeeksi pienen timanttisormuksen" itselleni ja aika kivaan hintaankin; valkokultainen 14k sormus, jossa pyöreä 0,26 c SI2-kivi hintaan 690,68e :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
18 tuntia sitten, rosenbej said:

Heippa! Löytyykö kokemuksia Bluenile-sivustosta? Siellä voi suunnitella oman sormuksensa ja voi että, mitä upeuksia! Omaan silmääni iso timantti ei ole nätti eikä käytännöllinen (minulle, rähmäkäpälälle..) ja tuolta saisin suunniteltua "tarpeeksi pienen timanttisormuksen" itselleni ja aika kivaan hintaankin; valkokultainen 14k sormus, jossa pyöreä 0,26 c SI2-kivi hintaan 690,68e :)

Blue Nilesta sanoisin löytyvän positiivisia kokemuksia englanninkielisiltä foorumeilta. Heillä on GIA-timantteja ja hintoja (hintalaatusuhdetta) pidetään parempina kuin myymälöissä. Kun et laittanut linkkiä sormukseen, niin ihan varmaksi ei voi sanoa, että onko tuo 700e hyvä setti vai ei, lähtökohtaisesti kuitenkin Blue Nilestä ostaessa ei pitäisi tulla huijatuksi.
Esim. onko sormuksen runko ontto, entä tarpeeksi leveä kestämään päivittäisen käytön? Mikä on timantin väri? Entä hionta? Nämä on tärkeitä koon ja puhtauden lisäksi, tosin en itse ottaisi SI2 timanttia, jos olisi valinnanvaraa, SI1:een tai VS:ään nostaminen ei kovin paljon hintaa muuta. Koko sinänsä vaikuttaisi hyvältä, koska ei ole sellainen "psykologisesti miellyttävä". Edelleenkin heitän linkiksi tuon www.timantit.com - sieltä löytyy selitys myös tuolle edelliselle lauseelle.

Olit varmaankin laskenut kuljetuksen, tullit ja verot tuohon, kun loppusumma oli euroissa? :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Heips! 

Suunnittelin (toistaiseksi ;)) tälläisen: http://www.bluenile.com/fi/build-your-own-ring/review?diamondSku=LD06711499&offerId=36081&ringSize=L%2B1%252F2&track=Detlink1

Apua, musta tuntuu, että aina kun tänne kirjoitan saan tajuta miten pihalla olen näistä timantti- ja sormusjutuista :D Kivien puhtaus ja hionta on jo aika selkokieltä, mutta ontto sormus.. Ööh, mistä sen saan selville? Pitäisi selvästi olla olemassa joku sormus-guru-palvelu kaikille tuleville morsmaikuille - sellainen konsulttipalvelu - jottei meitä pissittäisi silmään missään vaiheessa sormuksen hankinta-prosessia. Hmm.. Ehkä Tipis perustaisi sellaisen? ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

@rosenbej Haha, no mä en ole mikään ammattilainen, joten josko tällainen foorumikommentointi kävisi :D Mutta, kuten kerroin, tuo timantit.com sivusto on mielestäni tosi hyvä (en liity siihen milläänlailla, vaan koen sen antavan selkeästi tietoa perusasioista ja siksi siihen usein viittaan). Onttoudesta kerrotaan siellä näin:

"Mistä hyvin valmistetun timanttisormuksen tunnistaa?
- - Eräs raaka-aineen pihistelyn merkki on se, että sormus tuntuu oudon kevyeltä ollakseen kultaa. Tällöin runko on sisältä ontto. Sormuksen ohut kuori litistyy helposti kuopalle, jopa aivan arkipäiväisissä askareissa. Kysy myyjältä suoraan, onko sormus ontto. Jos vastaus on myönteinen, kysy ovatko rakenteet myyjän itsensä mielestä riittävän paksuja, jotta sormus kestäisi käyttöä loppuelämäsi ajan. Joskus ontto sisus johtuu valitusta valmistusmenetelmästä, ja rakennepaksuudet ovat riittäviä. - - "

Yleensä onttous on siis myyjän säästökikka (sormukseen tarvitaan vähemmän kallista materiaalia, mutta se ei näy myyntihinnassa.) En usko, että Blue Nile käyttäisi onttoja runkoja, mutta voihan sen asian varmistaa kysymällä. :)

Ainiin, vielä edit. Runko on tuossa mallissa 2 mm, joka on minusta hyvä (itsellä kihla 2mm ja vihki 3mm ja pienet sormet 15.5). Esim. 1,5 mm sormus on mielestäni aivan liian kapea jokapäiväiseen käyttöön. Kokonaishinnaltaa vaikuttaa ihan ok:lta, nopsasti googlasin about vastaavan Suomen myymälätuotteen, 14K, 0.25, VS, W(H), 1777e (miinus tinki/tarjous, joka kannattaa aina pyytää liikkeessä). Tosin tuossa on tuo hippasen epäilyttävä "tasaluku"karaatti. linkki

Muokattu: , käyttäjä: Tipsis

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Okei kiitos :)

Mulle ja mun siroille sormilleni haluan ehdottomasti kapean sormuksen. Mitä enemmän noita katselee, sitä selkeämmäksi visio siitä omasta alkaa tulla - jes! Huono puoli on vaan se, etten löydä - ainakaan vielä  budjettiini sopivaa täältä Suomen markkinoilta verkosta kuvia katsellen. Saa nähdä joutuuko sitä käymään teetättämässä, vaikka kuvittelin löytäväni "the one":n ihan perusmallistoista. Juuri tuo Bluenile.ssä suunnittelemani olisi aika lailla täydellinen (karaateista viis - kunhan on pyöreä kivi) ja juuri tuon mallisia, joissa sormus kapenee kiveä kohti en löydä sitten mistään - tai sitten niissä on minun makuuni tyhmä istutus. Onko jokin istutus toista kestävämpi? Varmasti ns "upotettu" kestää parhaiten, mutta jos sitä ei lasketa. Ja minkä tuon kanssa yhdistäisi, mikäli yksikivinen tulisi kihlaksi? Hmm hmm.. Ihmeesti mieli muuttuu koska aiemmin luulin, että keltakultainen sileä on juttuni ja nyt olen päätynyt valkokultaisesti rivistä yksikiviseen :'D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Bluenilen sormukset eivät ole onttoja. Ja kantsii tilata bluenile.co.uk -sivulta, niin ei tule tulleja. Itse asiassa jenkkibluenile ei taida toimittaa Suomeen.

Mäkään en ottaisi SI2-kiveä. Tosin tuossa kokoluokassa sillä ei ole niin hirveästi väliä. Toki muotokin ratkaisee, jos haluat porrashiotun timantin, kannattaa ottaa VVS2-IF. Briljanttohiotussa SI1 on vielä OK. Hionta on tärkein, kantsii otta Ideal / excellent cut, siitä ei kannata tinkiä, mieluummin sitten puhtaudesta. Ongelmana vaan, ettei Blue Nilessa näe timantin kuvaa, mutta todistuksen näkee, joten siitä voi katsoa, mihin epäpuhtaudet sijoittuvat. Jos joku cloud sijoittuu keskelle, niin se samentaa timanttia. Feather taas on särö, jos se on reunassa, kivi saattaa helpommin lohjeta. Toisaalta reunassa olevat epäpuhtaudet voi helpommin peittää krapalla. 

Väriksi ottaisin alimmillaan I:n, varsinkin valkokulta-/ platinarungossa. Fluorescence faint tai none (varsinkin strong fluorescence saattaa joskus saada timantin näyttämään samealta), symmetry & polish very good / excellent. Sinne voi soittaa ja kysyä, onko kivi "eye clean", eli epäpuhtauksia ei näe paljain silmin.

Muoks. Huomasinkin, että haluat pyöreän briljanttihiotun kiven. Kantsii siis valita excellent cut, color minimi I, puhtaus minimi S1, polish & symmetry very good / excellent, fluoro faint tai none. Jos sittenkin päädyt J-väriseen timanttiin, fluoro faint-joskus medium on jopa suositeltavaa, koska se taittaa keltaisuutta.

 

Muista, että vaikka säästäisit nyt vaikka satasen, sulla on toi sormus kuitenkin monta vuotta, ja joku cloud vaikka siinä keskellä (table) voi alkaa häiritä tosi paljon.

Mun sormus on Blue Nilesta, ja voin vaan suositella. :)

Muokattu: , käyttäjä: Katkis

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Juu en minä pelkkää säästöä aio lähteä tekemään - saahan sen sormuksen muuten vaikka pääsiäismunasta :'D Sormus kuitenkin olisi tarkoitus pitää sormessa lopun ikää, joten kyllä siihen minun mielestäni saa ja täytyykin hieman panostaa.

Brobleemani on se, ettei omaa silmää viehätä kovin isot kivet, mutta väkisteenkin tuollaiseen yksikiviseen suunnitellaan aina isoja kiviä - joka taas nostaa hintaa. Mieluummiin ottaisin vaikka vähän pienemmän, mutta laadukkaan kiven, kuin ison ja säröisen. Bluenilessä ongelmakseni koituupi se, että toivomani sormusrunko-malli on melkeinpä aina platinaa ja minä nimenomaan haluaisin valkokultaisen.

Osaako joku sanoa, miten paljon säästöä netistä tilaamalla tekee? Olen aina arvostanut kotimaista, mutta pakko myöntää että vähän pistää ajattelemaan kun vastaava suomalainen sormus maksaa tonneja enemmän kuin tuolta tilaamalla..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Siis onhan siellä aika monta valkokultaistakin. :) Mä ehkä ottaisin tuollaiseen n. 0.3 ct kivelle suht kapean rungon, koska paksu runko pienentää timanttia optisesti. Kantsii katsoa niiden recently purchased ringseistä, siellä näkee tosi hyvin, miltä eri koon kivet näyttävät eri rungoissa. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

@rosenbej Oletko siis käynyt katsomassa ihan liikkeissä sormuksia? Siis sitä, että minkä kokoinen esim. tuo 0,26 ct oikeasti on? Mun mielestä siis tuo sun Blue Nilessä suunnittelema 0,26 ct ei ole enää mikään ihan pieni (tää on tietty makuasia, et mikä kenellekin on pieni ja iso, vertaako jenkkisormuksiin vai mihin jne.).

Ja kyllä yksikivisiä tehdään ihan kaiken kokoisilla timanteilla, pienilläkin. :)(Välikommenttina: Jenkkisivuja selatessa se on varmaankin harvinaisempaa, koska siellä kihlaan kuuluu kait edelleenkin käyttää se miehen 3 kk palkka ja olla iso kivi. Joka on sitten johtanut esim. moissyjen suosioon, koska saa halvemmalla ison kiven.) Esim. vaikka valkokultaiset Princess-mallit 0,05 ct (ovh alle 500e) ja 0,10 ct (ovh 750e). Princess on suunniteltu ja tehty pääasiassa(?) Suomessa, koska Avainlipputuote, ja kivet muistaakseni väh. W/SI. Ja siksi kirjoitin ovh, että monissa liikkeissä on tällä hetkellä -20% tai -25% ja mielestäni sen verran vähintään pitääkin olla/tinkiä alennusta liikkeessä. Sitten esim. Laatukorulla on vaikka tämä 0,10 ct Silvan 650e tarjouksessa. Tuota esimerkkiä etsiessä silmiin osui myös tällainen vaihtoehto, jossa on ihan pieniä timantteja ikäänkuin luotu yhdeksi (550e).

Koska ketju koskee netistä tilaamista ja vähän halvempaa hintaluokkaa tässä kyseltiin, yhtenä nettisivuvaihtoehtona heitän ilmoille myös Chantin. Tästä ei ole omia kokemuksia (!) ja kannattaa kyllä katsoa tarkkaan mitä tilaa, koska vaikuttaa mielestäni vähän semmoiselta halpis-sivustolta. Tähän viittaa esim. se, että he myyvät zirkoni-nimellä zirkonia-jäljitelmää (zirkoni on jalokivi, zirkonia on keinotekoinen, tosin tämä taitaa olla suht yleinen "moka"..). Siellä on kuitenkin esim. 0,20 ct W/SI VK 18ct sormus 715e (linkki ja linkki) tai 0,30 ct 1162e (linkki). Eli edukkaampia ovat. Näissä timanteissa huomioisin sen, että ne on kooltaan juuri sitä psykologista mieltymyskokoa, joka voi viitata huonoon hiontaan. Eli jos chantin puoleen kääntyy, niin kannattaa selvittää hionnan laatu.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
9 tuntia sitten, Tipsis said:

 

@rosenbej Oletko siis käynyt katsomassa ihan liikkeissä sormuksia? Siis sitä, että minkä kokoinen esim. tuo 0,26 ct oikeasti on? Mun mielestä siis tuo sun Blue Nilessä suunnittelema 0,26 ct ei ole enää mikään ihan pieni (tää on tietty makuasia, et mikä kenellekin on pieni ja iso, vertaako jenkkisormuksiin vai mihin jne.).

Ja kyllä yksikivisiä tehdään ihan kaiken kokoisilla timanteilla, pienilläkin. :)(Välikommenttina: Jenkkisivuja selatessa se on varmaankin harvinaisempaa, koska siellä kihlaan kuuluu kait edelleenkin käyttää se miehen 3 kk palkka ja olla iso kivi. Joka on sitten johtanut esim. moissyjen suosioon, koska saa halvemmalla ison kiven.) Esim. vaikka valkokultaiset Princess-mallit 0,05 ct (ovh alle 500e) ja 0,10 ct (ovh 750e). Princess on suunniteltu ja tehty pääasiassa(?) Suomessa, koska Avainlipputuote, ja kivet muistaakseni väh. W/SI. Ja siksi kirjoitin ovh, että monissa liikkeissä on tällä hetkellä -20% tai -25% ja mielestäni sen verran vähintään pitääkin olla/tinkiä alennusta liikkeessä. Sitten esim. Laatukorulla on vaikka tämä 0,10 ct Silvan 650e tarjouksessa. Tuota esimerkkiä etsiessä silmiin osui myös tällainen vaihtoehto, jossa on ihan pieniä timantteja ikäänkuin luotu yhdeksi (550e).

Koska ketju koskee netistä tilaamista ja vähän halvempaa hintaluokkaa tässä kyseltiin, yhtenä nettisivuvaihtoehtona heitän ilmoille myös Chantin. Tästä ei ole omia kokemuksia (!) ja kannattaa kyllä katsoa tarkkaan mitä tilaa, koska vaikuttaa mielestäni vähän semmoiselta halpis-sivustolta. Tähän viittaa esim. se, että he myyvät zirkoni-nimellä zirkonia-jäljitelmää (zirkoni on jalokivi, zirkonia on keinotekoinen, tosin tämä taitaa olla suht yleinen "moka"..). Siellä on kuitenkin esim. 0,20 ct W/SI VK 18ct sormus 715e (linkki ja linkki) tai 0,30 ct 1162e (linkki). Eli edukkaampia ovat. Näissä timanteissa huomioisin sen, että ne on kooltaan juuri sitä psykologista mieltymyskokoa, joka voi viitata huonoon hiontaan. Eli jos chantin puoleen kääntyy, niin kannattaa selvittää hionnan laatu.

Tipsis sä olet nero - kuola vaan valuu koska tuo linkkaamasi Princess olisi täydellinen, vaikka se 2mm runko olisi ehkä omaan silmääni se kaunein.. Jotenkin sitä sokaistuu aina katselemaan vain yhdestä paikkaa kerrallaan sormuksia. Sormuskaupoilla käy vähän kuin irttarihyllyllä: liika valikoima pistää vain pään enemmän pyörälle :D Voisikohan tuon Princessin yhdistää tähän: http://www.kultajousi.fi/fi/princess-timanttisormus-0-18ct-14k/21001/dp?openGroup=671&nosto=productViews

Princess-sormukset ovat ymmärtääkseni ihan arvostettujakin :) Sandbergin kauniita tekeleitä olen kuolannut, mutta kun vertasin Bluenileltä ja heiltä vastaavia sormuksia, jouduin tajuamaan, ettei budjettini vastaavaan Sandbergiin kyllä riitä :/ 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään