Uusiin vaihdetut sormukset: kuvia ja keskustelua


Guest Bagel

Recommended Posts

Mä olen alkanut haaveilemaan uudesta kihlasta mutta en tiedä ilkeänkö/uskallanko miehelle edes ehdottaa koko asiaa :P Jos se vaikuttaa turhamaiselta?! Mun nykyinen kihla kyllä sopii hyvin yhteen tulevan vihkisormuksen kanssa mut haluaisin suoranaisesti sanottuna enemmän timantteja ;D Nykyisessä kihlassa on 3 pientä timanttia mut haluaisin vähän prameemman vielä! Miten miehenne on suhtautunut asiaan?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • Replies 159
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ostimme kihlat Thaimaasta. Molemmilla on valkokultaiset. Mun sormuksessa on timanttejakin, mutta laadun on jo huomannut. Eli sormus kellertää takaata. Luulen, että sormus menee vaihtoon, kunhan saadaan hääpäiväkin päätettyä :)

He lue juttua rodinoinnista, jos sormus jo kellertää! (Tosin en tästä ymmärtänyt sanaa "takaata"?  ;D)Se että jotkut valkokultaiset alkavat kellertämään enemmän kuin toiset on siitä seoksesta kiinni!

Link to comment
Share on other sites

Oletan Cassandra80 tarkoittaneen sitä, että kun rodinointi kuluu luonnolliseen tapaansa käytössä, niin alta on paljastunut heikkolaatuisempi valkokulta kuin mitä olisi pitänyt tai olettanut sen olevan.

Siinä vaiheessa ei uudelleen rodinointi paljoa lohduta jos valkokullan väri siellä piilossa on keltaisempi kuin mitä se saisi olla.

Cassandra80:n kanssa joskus muistaakseni asiasta puhuttiinkin, että suomesta kun saa luotettavilta kultasepiltä hyväseoksista valkokultaa niin ei ole pakko edes välttämättä rodinoida ja väri on kauniin kirkas silti.

Uskon että upea vihki tulossa hänelle vielä! :D Odotan jo innolla! ;)

Link to comment
Share on other sites

Naanukka osasi ilmaista mun sanoman  :) Liikkeessä ne sanoivat, että sormus on 14 karaatin valkokultaa vaikka myivät sen Thaimaassa 18 karaattina. No tammikuussa taas Thaimaahan häämatkalle samaan paikkaan, niin voin käydä kommentoimassa, jos sitä liikettä on enää olemassa...

Löysin viime viikolla tosi ihanat sormukset. En uskaltanut vielä tilata, kun tämä oli vasta ensimmäinen kauppa. Kallis keikka siitä vaan kuitenkin tulee...

Link to comment
Share on other sites

Naanukka osasi ilmaista mun sanoman  :) Liikkeessä ne sanoivat, että sormus on 14 karaatin valkokultaa vaikka myivät sen Thaimaassa 18 karaattina. No tammikuussa taas Thaimaahan häämatkalle samaan paikkaan, niin voin käydä kommentoimassa, jos sitä liikettä on enää olemassa...

Löysin viime viikolla tosi ihanat sormukset. En uskaltanut vielä tilata, kun tämä oli vasta ensimmäinen kauppa. Kallis keikka siitä vaan kuitenkin tulee...

Aika ikävä yllätys tuo, ettei ollutkaan sitä karaattimäärää, mikä luvattiin. Tosin se ei vaikuta sormustesi keltaisuuteen. Siihen vaikuttaa seos, josta sormukset on tehty ja tärkeimpänä osana seosta sen palladium määrä. Halvat VK sormukset usein sisältävät vähemmän palladiumia, joka on kallista ja joilla kullasta tehdään valkoista. EU:n minimi määrä palladiumia on muistaakseni 9%, jolloin kulta jää vieläkin suhteellisen keltaiseksi. Näitä näkee paljon halvemmissa tuontisormuksissa. Hinta siis kertoo valkokullassa myös laadusta eli kysy ihmeessä myyjältä asiasta, kun vihkiäsi etsit!

Link to comment
Share on other sites

Minullakin kävi mielessä kihlasormuksen uusiminen KOLMATTA kertaa :o ::). Mutta itse asiassa on kyllä ukkelin vikaa että rouva tahtoisi kolmannen kihlasormuksen. Rakas kadotti alkuperäisen sormuksensa (vatsataudin jälkeen oli sormet kaventuneet niin paljon että sormus tipahti). Hän halusi sitten että meillä molemmilla olisi samanlaiset sormukset, jotenka kun ostimme yhteisen asunnon, kävimme myöskin sormusostoksilla.

Nyt on vaan ongelma että nykyinen sormus ei vaan kerta kaikkiaan sovi yhteen minkäänlaisen vihkisormuksen kanssa. Jos rinkula on muuten aivan täydellinen, niin sitten kihlasormukset hassu paksuus ja muoto ei sovi yhteen vihkisormuksen kanssa. Ja sormus joka on muodollisesti yhteen sopiva ei sitten miellytä tämän morsiamen silmää ::)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Minäkin haluaisin vaihtaa kihlan. Nykyinen sormus on mielestäni pitkiin sormiini liian kapea (2 mm), joten haluaisin samanlaisen keltakultaisen sileän, mutta hieman leveämmän. Nykyisen sormuksen siirtäisin sitten oikeaan käteen. Jos sitä vaikka sitten joululahjaksi ostaisi itselleen uuden kihlan... 8-)

Link to comment
Share on other sites

Mulla on ollut vasemmassa nimettömässä nyt 2,5 vuotta kultainen,

yksinkertainen kihlasormus, jonka aion vaihtaa (näillänäkymin)

titaaniseen sileään sormukseen ensi keväänä, kolmantena kihla-

päivänä. Syksyllä 2008 titaaninen kihla saa seurakseen titaanisen

vihkisormuksen.

Miehelleni teetetään vihkisormukseksi kultainen sileä sormus, joka

tehdään meidän molempien nykyisistä kihlasormuksista. Näin meidän

molempien alkuperäiset kihlat kulkevat hänen matkassaan tulevai-

suudessa.

Link to comment
Share on other sites

Olen juuri lähdössä kaupungille kiertelemään ja etsimään sitä unelmien kihlasormusta, minua kun kosittiin ihan tavallisella kultaisella rinkulalla. Tuntuu tyhmältä jos tästä hyvitetään vaan 19e (maksoi myös 69e) kun viikon ollut kädessä eikä mitään kaiverruksiakaan ole laitettu.  :-/

Tosi kiva juttu, että sait kuitenkin sormuksen hinnan takaisin vaihdossa. Minusta ei ole kuitenkaan mikään ihme, jos joku liike hyvittäisi sormuksesta vain romukullan hinnan. Se on ostettu mikä on ostettu ja ei sitä noin vaan viikon käytön jälkeen voi laittaa tiskiin seuraavalle. Itse en ainakaan innostuisi asiasta, että sormukseni on ollut jollakin jo sormessa, mutta ei siitä tykännyt ja mä maksoin siitä täyden hinnan. Todennäköisesti myymälä ainakin kiillottaa sormuksen ennen tiskiin laittoa tai laittaa sulatukseen.

Hienoa, että sait haluamasi sormuksen tilalle, ei siinä mitään!  :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Mäkin olen tuota hommaa tässä alkanu pähkiä kun tota vihkisormusta olis tarkotus alkaa katella tässä pikkuhiljaa.

Meillä on nyt valkokultaiset kihlat, miehellä ihan vaan tasainen ja mulla tämmönen mis on kolme pikkusta kivee tollasella timanttihionnalla, on vissiin joku shining stars sormus tai joku...

nyt tosiaan oon alkanu katella tota vihkisormusta ja tuntuu että mikään ei sovi mun kihlan kans! :(

Ja tota hintaakin olen alkanu miettiin et valkokultaiset sormukset on niin hiton kalliita jos haluu jokun vähänkin hienomman, niin oon alkanu miettiä jos vaihtais ihan kokonaan keltakultasiin sormuksiin..? näin mieskin sais paksumman sormuksen mihin valkokultasena ei ollu varaa.. Mulla olis aika selvä visio noista keltakultasistakin jo.. :D

onko ihan hölmöö?? Muita saman asian kanssa painivia?

Link to comment
Share on other sites

Mun mielestä ei kannata vaihtaa keltakultaisiin vain sen takia, että ne maksaa muutaman kympin vähemmän, jos kuitenkin tykkää enemmän valkokultaisista. Jos hinta hirvittää, niin jaa se vaikka seuraavalla 50 avioliittovuodella! Sitten ei tule paljon hintaa/vuosi. Sormusten hinnat on enemmän kiinni kivien koosta kuin kullan väristä. Pääasia, että saat sellaiset sormukset, että silmää miellyttää niin ettei tarvitse parin vuoden päästä miettiä, et hitto tällaset piti sit valita.

Shining Starsin kanssa voisi sopia vaikka joku yksikivinen malli. Monilla on niitä kihloina. Muistan nähneeni jotain vastaavia yhdistelmiä jossain kuvaketjuissa.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Nostetaas vähän vanhaa ketjua...

Mä olen alkanut miettiin, että josko vaihtais kihlan uuteen, kun musta ihan tavallinen sileä sopis paremmin vihkinkanssa. Sit taas toisaalta mulla on vähän se ongelma, et ajattelen vanhanaikaisesti ja "kuvittelen" et niillä alkuperäisillä sormuksilla pitäis olla :unsure: Ehkä se on hölmöä, mutta mutta...sanokaa te kanssasisaret, et ostaisitteko uuden sileän vai kelpaisko teille ns. nykyinen yhdistelmä

post-16071-1217069866_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Guest annasmiina

Joku kysyi, että eikö kihlasormuksella ole tunnearvoa ja miten sen muka voi vaihtaa.

Ei todellakaan ole tunnearvoa. Se on vain sormus, joka on ostettu opiskelijabudjetilla aikoinaan kuten vihkisormuskin. Nyt kun on vanhempi ja omaisuuttakin enemmän, on sormukset vaihdettu. Ei siinä sen kummempaa.

Tiedän paljon vanhempia naisia, jotka ei todellakaan kulje enää 30 vuotta sitten ostetuilla millin kapeilla halpissormuksilla. Ihan jo senkin takia, että muuten pukeutumistyyli on muuttunut ja muut korut ovat arvokkaampia. Kokonaisuuteen sopii enemmän hieman arvokkaammat sormuksetkin.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Meilläkin on tarkoitus vaihtaa sormukset jossakin vaiheessa. Nyt vihkinä kummallakin Kalevala Korun Suomuhauki -sormukset hopeisina. Valkokultaisiin vaihdetaan kun budjetti antaa taas myöten. Hintavaa on, kun ne tilataan KK:lta erikoistilauksena...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Tuntuu kamalalta kirjoittaa näin, kun kihlauksesta on kulunut vasta vähän yli viikko, mutta haluaisin vaihtaa sormukseni... Mies yllätti sormuksella ja musta tämä on vähän hätävalittu eikä ihan mun tyylinen.

Olin aina sanonut hänelle, että toivoisin mahdollisimman KAPEAA valkokultaista kokonaan timanteilla päällystettyä sormusta joka olisi tosiaan niin kapea, että siitä näkyisi vain kimallus. Sen kaveriksi olisin sitten vihkiksi halunnut toisen samanlaisen.

No, hän sitten kosi ja antoikin (mielestäni liian leveän vaikka onkin 'vain' 2 mm), valkokultaisen flakkasormuksen, jossa on 12 pientä timanttia. Kultajousesta, liikkeestä, josta en ole ikinä löytänyt mitään kiinnostavaa. Lisäksi tää on mulle niin iso, että se pitää vaihtaa pienempään joka tapauksessa. En kuitenkaan uskalla ehdottaa sen vaihtoa erilaiseen, koska se olisi mielestäni huonoa käytöstä.

Nyt en sitten tiedä, mitä tehdä vihkisormuksen kanssa (häät ovat jo puolen vuoden kuluttua). Millainen tuohon sopisi? Mahtaisiko tähän edes sopia unelmoimani ohut ympäritimanttisormus?

Ja tosiaan, haluaisin vaihtaa mieheni kihlasormuksenkin... Hänellä on titaaninen, ja haluaisin niiden olevan samaa materiaalia, valkokultaa/platinaa. Sekin on vähän hädässä valittu. Niin kiire oli päästä kihloihin! ;)

Okei nyt saatte haukkua kiittämättömäksi... Kyl mä sen kestän kun vaan kerrotte millainen vihki tohon nykyiseen ei-unelmieni-sormukseen sopisi?

Link to comment
Share on other sites

Vääränlainen sormus tuntuu vaivaavan sinua todella. Ärsytys saattaa hävitä tai sitten vain pahentua ajan myötä joten harkitse vielä sormuksen vaihtamista toisenlaiseen. Toinen ohut rivisormus tuohon on mun mielestä vähän "tårta på tårta" mutta jotkut tykkää lookista tosi paljon. Esim. jenkkiläisillä sormussivuilla törmää paljon stacked rings- juttuun jossa laitetaan monta ohutta timanttiriviä samaan sormeen. Googlaa vaikka stackable diamond rings niin saat paljon kuvia. Hyvä vaihtoehto tuohon olemassa olevaan sormukseen voisi olla flakkarunkoinen yksikivinen sormus. Kokeile kaupassa kaikenlaisia yhdistelmiä. Tsemppiä!

Muokattu: , käyttäjä: Gemma
Link to comment
Share on other sites

Feisty, minkä kokoinen sormuksesi on? Kuvasta päätellen se näyttää kanavaistutetulta ja nimenomaan Kultajousen tuontimallistoon kuuluvalta. Kuvasta päätellen sun sormi on aika pieni ja jos se on pienempi kuin 16 niin se on sun kannalta hyvä juttu. Tuota mallia kun ei saa pienempänä kuin 16 ja kanavaistutusta ei mielellään pienenetä, joten voi olla, että myyjä ehdottaa sulle mallin vaihtamista toiseen. Ja sitten voitkin valita haluamasi mallin :) Itse pidän tuosta sormuksesta, joka sulla on ja siihen sopisi viereen yksikivinen flakka tai vaihtoehtoisesti toinen kanavaistutettu, jossa olisi yksi isompi kivi keskellä.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...