Jump to content
Naimisiin.info

Uusiin vaihdetut sormukset: kuvia ja keskustelua


Guest Bagel

Recommended Posts

Itsellä sileä puolipyöreä keltakultainen koska mies ehdottomasti halusi keltakultaiset sormukset. Kihlana ollut ihan ok mutta nyt kun olen katsellut vihkisormuksia niin kyllä ne valkokultaiset vaan houkuttelee paljon enemmän... Tarkoitus on kuitenkin satsata vihkiin nelinumeroinen summa niin toivoisi sen olevan juuri sellainen kun haluaa. En koskaan käytä kultakoruja muutenkaan, hopea/valkokulta on se oma juttu. Jälkeen päin ajateltuna ei olisi niin kiltisti kannattanut suostua miehen toiveeseen keltakultaisista sormuksista, olisihan meillä voinut olla vaikka eriväriset sormukset... Kihlaa en kuitenkaan haluaisi vaihtaakaan, siitä on tullut jo rakas. Ja keskenään erivärisiä sormuksia en halua. Vaikeeksi menee. :huh:

Olisikohan tämän kaltaisesta ratkaisusta sinulle apua

kaksivari.jpg

(kuva papaja.fi)

Eli teetä vanhan kihlasormuksen "ympärille" valkokultainen reuna ja sovita uusi vihkisormus yhteen. Uskoisin, että vanhan sormuksen voi jättää lähes ennalleen kiverruksineenkin tuon uuden "kehyksen" alle.

En ole kuitenkaan itse asiantuntija enkä siksi osaa varmasti sanoa mikä onnistuu ja mikä ei, mutta kannattaa varmasti kysellä vaihtoehtoja kultasepiltä.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 159
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 1 year later...

Itse olen ajatellut vaihtaa kihlasormusta kun menemme syksyllä naimisiin. Samoin tekee mieheni :)

Ajattelin vaihtaa kihlasormuksen ohuempaan joka käy hyvin yhteen tulevan vihkisormuksen kanssa. Mieheni taas haluaa kapeamman sormuksen.

Link to comment
Share on other sites

Meillä mies vaihtoi kihlansa melkein heti kihlautumisen jälkeen, halusi kevyemmän ja huomaamattomamman titaanisen sormuksen.

Link to comment
Share on other sites

Mulla on kaksi kihlaa hankittuna jo näin ennen häitä! :D Näin kesäisin sormet turpoavat siihen malliin, että alkuperäinen kihla on juuri hyvän kokoinen, mutta talvella puoli kokoa pienempi ja tuplasti leveämpi sormus taas on ihan passeli. 

 

Korujahan nämä kihla- ja vihkisormuksetkin ovat... niitä saa muokata, uudistaa ja vaikka korvata kokonaan. Ei se sitä asiaa muuta, miksi ks. koruja käytetään - olen ihan yhtä lailla kihloissa olipa kumpi tahansa noista sormessa tai ei sormusta ollenkaan. :)

Link to comment
Share on other sites

Me luovuimme miehen kanssa kokonaan kihloista. :P Minun vihkisormukseni on yksinään jo niin näyttävä, ettei se kaipaa muita sormuksia rinnalleen. Miehellä sama juttu.

Link to comment
Share on other sites

Ostettiin aikoinaan noin 30 euron sormukset kihloiksi eli ei varmaan tule yllätyksenä että jouduttiin tai haluttiin ostaa uusi mulle. Mies halusi vain vihkin niin ei ostettu hälle uutta kihlaa. Saa ostella uusia sormuksia ja päivitellä anhoja esim lisäämällä timantteja tms. Korujahan ne vain on eikä avioliitto siitä varmaan mitenkään menetä arvoaan jos sormuksia uusii. Ei kaikilla ole kerralla varaa laittaa tonnitolkulla sormuksiin, joten ei pitäisi olla eltään pois jos joku päivittelee omiaan.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Me kävimme tilaamassa miehelle kultasepältä uuden sormuksen ensi elokuussa koittavan 10-vuotishääpäivän kunniaksi. 

Alkuperäistä sormusta oli ensin pienennetty, mutta siitä tuli hiukan liiankin pieni. Koska tarve oli suurentaa sormusta, päätimme samalla teettää kokonaan uuden, näyttävämmän sormuksen. Mies saa nyt entisen 4-millisen sormuksensa tilalle 5,5 millisen, joka on tehty sulattamalla vanhan sormuksen kulta ja lisäämällä tarvittava määrä uutta kultaa. Aika kalliiksihan tämä tuli kun vertaa samankokoisen sormuksen hintaan kultaliikkeen rivimallistossa, mutta nyt alkuperäinen sormus tunnearvoineen on mukana uudessa ja onhan sepän tekemä sormus kuitenkin uniikki kappale.

Muokattu: , käyttäjä: Coordinator
Link to comment
Share on other sites

Joo, kihla lähti uusittavaksi. Alkuperäinen oli 4 mm puolipyöreä "peruskihla", ja kun vihkiksi on tulossa 1,5 mm siro solitaire, niin ei sitten millään olisi istunut siihen kaveriksi. Alunperin ajattelin pitää vain vihkin, mutta sitten harakka alkoi kaivata lisää kimaltavia kiviä ja nyt kihlasta teetetään 1,5 mm puoliallianssi.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Meillä kihloina terässormukset, joissa ei muuten ole mitään vikaa, mutta kun olen mennyt laihtumaan niin tämä sormushan putoaa sormesta. :girl_impossible: Harkinnassa siis hankkia uusi ainakin minulle.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...