Jump to content
Naimisiin.info

Uusiin vaihdetut sormukset: kuvia ja keskustelua


Guest Bagel

Recommended Posts

  • 3 months later...
  • Replies 159
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Mä varmaan vaihdan jossakin vaiheessa kihlan rivariin. Haaveissa on joko 5- tai 7-kivinen, princess-hiotuilla kivillä varustettu sormus.

Itseasias kävin tänään kokeilemassa yhtä ihanaa rivaria, 5x0.20 ct, ja täytyy kyllä sanoa et oli kovasti mun silmää miellyttävä yhdistelmä vihkin kanssa....  ;D  Hintaa oli kyl sen verran, että en ihan hetkeen vaihda (edulliset 1990 euroa  ;))

Link to comment
Share on other sites

Mulla on haaveena vaihtaa vihkisormus ja on ollut siitä lähtien kun tuo ostettiin. En ymmärrä, miksei kerralla panostettu kunnolliseen. Eikä sen kunnollisen hintakaan olisi ollut kuin 600e. Silloin se tuntui kalliilta. Ei enää, kun katselee päivät pitkät tuota ei-niin-hienoa sormusta. Onhan se niin, että miehen kanssa tässä ollaan naimisissa eikä sormuksen, mutta kun ihmiset aina haluaa nähdä sormuksen niin mieluummin sitä esittelis jotenkin muuten kuin häpeillen ja selitellen, että ei ole unelmieni sormus, aion vielä vaihtaa. Toisaalta en haluaisi vaihtaa sellaista sormusta, joka on alttarilta asti kulkenut mukana. Mutta kai se on silti mahdollista. Harmittaa vaan.  :-/

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Sinänsä mä en tykkää vihki/kihlasormusten vaihtelusta, mutta en myöskään ala katselemaan epämieluisaa sormusta lopun ikää. Niinpä kihla vaihtuu.

Ja miksi? Haluan klassisen yhdistelmän, en pidä kihlastani (tai tarkemmin ottaen sen päälliskoristelusta), haluan laadukkaamman ja uniikin sormuksen. Kimallustakin tulee enemmän.  :)

Nyt settini on vihdoin valmis. Uuden kihlan (tai oikeastaan hääpäiväsormuksen) ensimmäinen versio oli kovin tönkkö, eli korkea- ja paksupiikkinen. Sen reunat osuivat ikävästi viereisiin sormiin ja tekivät jopa jälkiä niihin. Sormus tehtiin uusiksi ja olen uuteen toteutukseen kovin tyytyväinen. Vihkille ei tehty mitään ja vanhaa kihlaa en käytä.

Istutus on klassinen, joskin Suomessa harvinainen. Nimeltään se on shared prong setting, tietäisiköhän joku suomenkielistä käännöstä? Yksi piikki pitää kahta timanttia paikallaan, eli jokaisella timantilla ei ole neljää piikkiä, kuten tavallisesti. Tästä syntyy "row of diamonds", eli timantit korostuvat. Omasta mielestäni nuo kivet ovat tarpeeksi pienet (eivät visuaalisesti syö vihkin kokoa) ja tarpeeksi suuret (eivät ihan muruset). Lopputulos on juuri semmoinen kuin halusinkin. :)

Kuvat vilautettu.

Link to comment
Share on other sites

Luultavasti kihla menee vaihtoon jossain vaiheessa. Pidän kyllä sormuksesta, mutta se on ostettu ulkomailta ja on väriltään aivan erisävyinen kuin suomalainen keltakulta, jota vihki on. Kukaan muu tuskin asiaan kiinnittää huomiota, mutta omaan silmään sormusten erivärisyys riitelee.

Link to comment
Share on other sites

Minulla on sileä  ja  5mm leveä keltakultainen kihlasormus ja 5 mm leveä keltakultainen 5 timantin rivisormus. Yhdistelmä on hyvin perinteinen ja tylsä. En ole koskaan oikein pitänyt keltakullan väristä ja ostimme sormukset vain kuukautta ennen vihkimistä, joten ei ollut aikaa teetättää sormuksia (heinäkuussa ostimme sormukset ja elokuussa vihkiminen.) Sormieni pienuus aiheutti "ongelmia", koska sormukseni ovat kooltaan 15. Tämän koon sormuksia ei löytynyt mistään valmiina.

Valkokultaisen ostamisessa minua pelotti se, että ne voivat tummua pian ja minulla ei ole aikaa ja halua viedä sormuksiani vähän väliä kultasepälle huoltoon. Olen muuten hopean ja valkokullan ystävä. Nyt olen sitten mielessäni hieman haaveillut kokonaan uusista valkokultaisista sormuksista. En tiedä kehtaanko sanoa miehelleni, että haluan kokonaan uudet sormukset ja jos ostaisimme uudet sormukset, niin mihin sitten nämä vanhat sormukset?  Nämä minun keltakultaiset kihla-ja vihkisormukset eivät ole maksaneet kovinkaan paljoa. (Verrattuna täällä palstalla  tuohon sormuksen hinta keskusteluun. Omani maksoivat yhteensä 600 e) Kaikesta sitä saakin aikaan "ongelman" ;-)

Link to comment
Share on other sites

Ymmärrän mistä paha mielesi tulee, ebbailta. Joskus täällä on keskustelut niin ehdottomia ja vain yksi tapa tehdä on oikein  ::)

Mä vaihdan joskus tulevaisuudessa sekä vihkin että kihlan, siis häiden jälkeen  :o   :)  En voinut opiskelijasulholta pyytää tässä vaiheessa mun unelmasettiä. Ja kun löydettiin kauniit sovitulla budjetillakin, niin en ole koko vaihtoasiasta edes vielä puhunut. Kehtaan kyllä jo hankitulla vihkillä mennä naimisiin  ;D  kun ei se sormus ole kaikki kaikessa. Onneksi hänellekään sormuksen vaihto joskus tulevaisuudessa ei ole ongelma. Ehkä käytetään sitten mun sormusten kulta joskus hänen uuteen tms.

Onhan siinä vihkissä tietynlaista taikaa, kun se on papin edessä saatu ja ymmärrän morsiamia, jotka eivät voi harkitakaan vaihtoa, mutta jos joku ei pysty ostamaan sillä hetkellä sellaista "bling-blingiä" kuin haluaa tai joskus vuosien päästä löytää toisenlaisen (makukin voi muuttua vuosien varrella), niin ei sitä tarvitse tuomita  :-/ Pääasia, että kaikki ovat tyytyväisia  :-X

Link to comment
Share on other sites

Minusta kannattaa kihlasormukseksi hankkia mahdollisimman perus, kestävä sormus jossa ei ole mitään söhellyksiä. Ihan siitä syystä, että se sopii sitten minkä tahansa vihkisormuksen kanssa. Eikä ole muuten niin kalliskaan!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Minusta kannattaa kihlasormukseksi hankkia mahdollisimman perus, kestävä sormus jossa ei ole mitään söhellyksiä. Ihan siitä syystä, että se sopii sitten minkä tahansa vihkisormuksen kanssa. Eikä ole muuten niin kalliskaan!

^ Tämä on kyllä niin totta! Tai sitten olis pitäny vähän enemmän miettiä että minkälaisen kaverin sille kihalleen sitten joskus tahtoisi. Itse tuli aikanaan valittua tästä kuvasta keskimmäinen kihlaksi... ja nyt en ymmärrä mitä siihen yhdistäisin :-? Olen ajatellut solitairea...jospa joskus saisi sen kaveriksi rivarin kihlan tilalle.

00000133-n.jpg

En ole erityisen iloinen kihlan vaihtamisesta, mutta ajatus siitä että katselisin sitä loppuelämäni ei tunnu kivalta.

Link to comment
Share on other sites

Mulla ehkä hieman harmittää tää mun nykyinen kihlasormus, tämmöne ihan PERUSkihla, keltakultaa, en nyt edes leveyttä muista/tiedä, mut tosi perus rinkula. joten koska en uskalla ostaa tämän tilalle mitään koreaa sormusta (vaikka voisin halutakin sellaisen ;) ) kun en ole vielä vihkisormuksia ehtinyt katselemaan.

joten kertokaapa mitä mieltä olette ( vaikka näin varmaan teen joka tapauksessa ): ajattelin jotain yhtä simppeliä keltakultarinkulaa tähän viereen ja siihe sitten kolmanneksi vihki. Nykyinen kihla on siis tosi perusohut, ja olisi kuitenkin kiva saada siihen tulevaan sormushässäkkään hieman paksuutta. Eli siis kaksi keltakultarinkulaa + koristeellisempi vihki. Ompa vaikiaa selittää.. :D

Jossain oli juttua tyyliin, että ne joilla on kolome sormusta on leskiä tms, mutta sama se sille mitä se symboloi.. ;)

Link to comment
Share on other sites

Me tehdään silleen, että nykyiset kihlat laitetaan säilöön. 3v.kihlapäivänä sulho ostaa toivonmukaan sormuksen johon kirjoitetaan "3v. kihlapäivänä" (eli kuukausi häiden jälkeen). Tämä sen vuoksi, että nykyinen kihla ei sovi vihkin viereen :) Mutta tämä on kuitenkin ainut kihlasormus, tilalle tuleva ei ole kihlasormus vaan vuosipäivä lahjasormus :) Sekavaa.. :) Ystäväni valitsi kihlan vihkisormuksen perusteella, voi kun itse olisi tehnyt samoin :) Mutta, jokainen tekee tavallaan :)

Link to comment
Share on other sites

Tiedätkö liisa tai joku muu, mistä voisi saada tuossa kuvassa olevan toiseksi reunimmaisen vasemmalla (yksi timantti). Kävisi vihkin tyyliin :)

Link to comment
Share on other sites

Minulla nyt ei kihla varsinaisesti olisi vaihtoon menossa, mutta remonttiin kylläkin. Minulla on ihan tavallinen, sileä keltakultarinkula, ja nyt on alkanut tuntua siltä, että tahtoisin kihlaankin timantteja  ::) Tahtoisin, että kihlasta tehtäisiin puoliallianssi. Onneksi valitsimme ihan sileät rinkulat, että tällainen operaatio on nyt mahdollinen, sillä en kuitenkaan raaski luopua kihlastani. Siinä toinen hyvä puoli sileästä perusrinkulasta. Sitä on aika helppo muokata sitten myöhemmin ;)

Kihloja ostaessamme meillä ei olisi ollut rahaa ostaa timantteja ja nyt vihkin ostettuamme olin hetken aikaa ihan tyytyväinen ja mielestäni sormukset sopivat tosi hyvin yhteen. Ja kyllähän ne sopivatkin, mutta timantit sopisivat vielä paremmin ;)

Link to comment
Share on other sites

Minun kihlasormukseni on menossa vaihtoon, heti kun löydän uuden josta tykkään. Syy: Nykyisessä kihlassani on sellaisia kuvioita ja on NIIN litteä, ettei mikään vihki tule sen kanssa sopimaan (asia vahvistui kun käytiin katselemassa vihkisormuksia. Kaikki sormukset tuli melkein sen yli.) Lisäksi olen tykästynyt valkokultaan. Haluan vihkiini timantteja, ja mielestäni valkokullassa timantit ovat kaikkein kauneimpia. En siis halua erivärisiä sormuksia, vaan samaa linjaa.

Silloin kun kihloihin mentiin 3 vuotta sitten, ei vaan tullut mieleen sormusta valitessa, että sen pitäisi joskus sopia toisenkin sormuksen viereen....  ::):P Lisäksi kihlani on 14K, ja haluaisin että ne molemmat olis sitten 18K.

Tässä siis nykyinen kihlani (tää on kyllä huono kuva Kultatähden sivuilta):

WzQ-M4LF8793.jpg

Mulla on myöskin juuri tälläinen kihlasormus ja olen vakavasti harkinnut vaihtavani kihlan,koska on todella hankala löytää tähän sopiva vihkisormus. Toinen vaihtoehto on myöskin, että teettäisin tähän samaan pohjaan, sellaisen johon tulisi 5 kiveä riviin päälle  :-/ en vaan oikein tiedä. Pitääpä TAAS vaihteeksi kipaista kauppaan kokeilemaan ja miettimään.

Link to comment
Share on other sites

Mulla lähti nyt sitten kihla vaihtoon, ja olen todella tyytyväinen kun tein niin. Uusi kihla sopii täydellisesti vihkin kanssa, vanha kihla ei olisi sopinut oikein. Ajattelin kuitenkin pitää vanhaa kihlaa (ainakin töissä jne. jossa sormukset kuluvat eniten) vielä häihin asti, sitten siirrän sen oikeaan nimettömään.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Mulla ei kihla tai vihki vaihdu, mutta molempiin tehdään muutoksia. Mulla oli alun perin sileä puolipyöreä 4 mmm valkokultakihla, johon istututin (voi mikä sana  ::)) neliskanttisen granaatin hääpäiväksi. Vihki on 7 mm leveä kivetön valkokultaflakka, jossa on puunkuorimaista kuviointia. Nyt olen katsellut yhdistelmää vähän yli puoli vuotta ja todennut, että ei osunut oikeaan. Kivi on tosi kaunis, mutta syö auttamatta huomiota vihkin erikoiselta pintakuvioinnilta. Kuvioinnistakaan ei lopulta tullut ihan haluamanilaista, vaikka sitä kultasepän kanssa pitkällisesti pohdittiin ja katseltiin. Näinpä sitten poistatan kihlasta kiven (käytän sen myöhemmin ehkä johonkin muuhun koruun) ja vihkin kuviointia työstetään uudestaan, jotta se muistuttaisi enemmän alkuperäistä toivettani.

Tuntuu aika hölmöltä ja typerältä, kun en osaa tyytyä siihen, mitä itse huolellisesti viime keväänä suunnittelin. Toisaalta en voinut etukäteen varmaksi tietää, miltä lopputulos näyttäisi. Ja parempi se kai on tehdä muutostyöt nyt ajoissa, ettei joudu turhaan joka päivä katselemaan sormuksia, jotka eivät olekaan niin kivat kuin voisivat olla. Tunnen itseni pinnalliseksi ja turhamaiseksi ja vaikka mitä, mutta sormukseni ovat minulle kauhean tärkeät ja haluan, että niiden ulkonäkö miellyttää minua. Kaikkein ikävintä olisi, jos joutuisin vaihtamaan jomman kumman kokonaan uuteen, onneksi selviän noilla muutoksilla.

Link to comment
Share on other sites

Tulin hieman päivittämään kihla-asiaa. Kyllä kihla nyt taitaakin mennä vaihtoon, kävin kyselemässä kivien istuttamisesta kihlaan ja kokeilin samalla valmiita sormuksia. Ihastuin erääseen Sandbergin sormukseen. Siinä taitaakin olla uusi kihlani. Saattaa olla, että tämän hääsäästämisen keskellä uusi kihla hankitaan kuitenkin vasta häiden jälkeen.

Tässä kuva sormuksesta, johon ihastuin.

E-197Wbig.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...