Jump to content
Naimisiin.info

Uusiin vaihdetut sormukset: kuvia ja keskustelua


Guest Bagel

Recommended Posts

Ne muutostyöt, joista tuossa kerroin, onnistuivat hienosti. Sain eilen kultasepältä kauniin, nyt kivettömän kihlani ja vihkin, jonka pintakuviointi on juuri sellainen kuin olin vuosi sitten suunnitellut. Seppä toteutti muutokset aivan pikkurahalla verrattuna siihen, mitä sormukset olivat alun perin maksaneet. Olen niin tyytyväinen sormuksiini  :-X.  Enkä malta olla pällistelemättä niitä tässä tietokoneen ääressä jatkuvasti...

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 159
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

juuliaj: mä kävin just tänään ostamassa aika tavalla samanlaisen kihlan kuin tuo, mitä olet miettinyt. Oli muuten tosi upea  :-X istui erittäin kauniisti tulevan vihkin viereen. Paljonko tuossa on kivien määrä? ja hinta?

Nyt on sormusasiat hoidettuna  :D

Link to comment
Share on other sites

Jos ette halua ns. luopua vanhasta kihlasta, niin voisiko sitä modistaa? Vaikka ihan sulattamalla ja muokkaamalla siitä ihan uuden sormuksen? Teettäminen ei ole kallista. Näin vanha kihla säilyisi, eikä sitä tarvisi siirtää toiseen sormeen tai laittaa pöytälaatikkoon.

Link to comment
Share on other sites

Mulla ei ole mitään kovin erityistä tunnesidettä kihlaani. Nykyään kädessä oleva ei ole edes se "alkuperäinen" sormus, sen kohtaloksi meinaan koitui hukkua pian oston jälkeen ::) Mutta samanlainen siis ostettiin tilalle.

Meidän molempien kihlat ovat 18k keltakulta flakat, leveyttä 3,5mm. Elikkäs aika perussetti. Menimme kihloihin 4 vuotta sitten, enkä todellakaan silloin ajatellut tätä sormusasiaa yhtään pidemmälle.

Näillä näkymin ainakin mun kihla vaihtuu, haluan valita uudet yhteen sopivat rinkulat. Mieskin saattaa vaihtaa johonkin hieman näyttävämpään, tai sitten uusi tulee vanhan rinnalle. Kovin tarkkaan ei siis vielä olla mietitty, mutta mikään ongelma sormusten vaihto ei ole kummallekaan.

Mun omat vanhemmatkin ovat heittäneet alkup. kihloillaan vesilintua jo ajat sitten. Isäni on ostanut äidilleni useammankin ihanan timanttisormuksen tässä vuosien saatossa, niitä äitini sitten vaihtelee vasemmassa nimettömässä.

Muoks. Mä voisin hyvin kuvitella vaihtavani nämä nytkin ostettavat sormukset sitten joskus aikojen päästä, jos rupeaa siltä tuntumaan.

Link to comment
Share on other sites

juuliaj: mä kävin just tänään ostamassa aika tavalla samanlaisen kihlan kuin tuo, mitä olet miettinyt. Oli muuten tosi upea  :-X istui erittäin kauniisti tulevan vihkin viereen. Paljonko tuossa on kivien määrä? ja hinta?

Tuossa on yht. 0,20ct ja 7 kiveä, eli 0,0285...ct/kpl W/VS. Valmistajan sivuilla on vain tuo kivien yhteispaino, eli tuo yhden kiven paino on itse laskettu. Hintaa sormuksella on 729€.

Link to comment
Share on other sites

Mulla meni kihla vaihtoon noin 2 viikkoa kosinnan jälkeen, miehen valitsema oli ihana ja aivan mun näköinen, mutta todella epäkäytännöllinen. Hankimme jokapäiväiseen käyttöön 8mm leveän antiikkisen art deco-sormuksen, jossa pavé-istutuksessa 0,50ca timantteja sekä princess sinisafiireja 13 kpl.

Muoks. poistin kuvan.

Muoks2. Vanhan kihlan kivestä teetetään vihkisormukseni. Eli oikeastaan vihkini onkin kihla.  ::)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Mie en ymmärrä miksi ei heti voi valita sellaista kihlaa ja vihkiä jotka palvelevet koko loppu elämän.....

Itse valitsin kihlaksi 3,5 mm leveän,18k keltakultaisen, puolipyöreen sormuksen, 0,2 ct:n princess-hiotulla timantilla ja vihkiksi olen nyt teettämässä 5mm leveää, 18k keltakultaista puolipyöreää sormusta jossa 7 princess-hiottua timanttia upotettuna uraan joka on avoin kummastakin päästä, jolloin valo pääsee kunnolla timantteihin.

Ja näistä sormuksistahan en sitten luovu.....se on saletti.

Mielestäni kannattaa miettiä jo kihlaa hankkiessaan että se on sitten sellainen jota jaksaa pitää ja katsella, samoin sitten vihkin kanssa.Jos ei löydä sopivaa vihkiä kihlaan niin kannattaa teettää.Oma vihkini joka teetetään niin on puolet edukkaampi kuin samanlainen liikkeessä myytävä sormus.Seppä tekee yllä mainitun sormuksen minulle hintaan 680€ ja hän sanoi että sama maksaisi liikkeessä n. 1300-1400e.....kyllä, siis aivan sama sormus ja samoista materiaaleista ja samoilla kivillä.En ensin uskonut minäkään, mutta kävimpähän liikkeissä kuikuilemassa samanlaisia malleja ja totta se oli että hinnat on noin.

Link to comment
Share on other sites

Haluaisin tiedustella teiltä kihlan vaihtajilta sellaista seikkaa, että eikö sormuksen vaihtaminen tunnu teistä tai miehestänne/sulhostanne jotenkin kurjalta, epäkunnioittavalta tai muuten ikävältä?

En kysy tätä provoillakseni, vaan ihan puhtaasta mielenkiinnosta. Itselläni ei ole ollut mitään tarvetta sormusten vaihtamiselle, mutta jos olisi ollut, en tiedä, olisinko kyennyt vaihtamaan sormusta yksinkertaisesti siksi, että tunneside alkuperäiseen kihlaan oli naimisiin mennessä eli vajaan 1 vuoden kihlausajan jälkeen niin voimakas, että olisin tuntenut tekeväni "vääryyttä" kyseistä sormusta kohtaan (olihan se kuitenkin avioitumisaikeiden symboli).

Siispä pari kysymystä vaihtajille (kysymykset eivät edelleenkään ole provoja vaan kysyn mielenkiinnosta. Jos jotakuta kiinnostaa syyt, miksi kysyn tällaisia juttuja, voin tarvittaessa perustella):

1) Aiotteko jatkaa ensimmäisenkin kihlan käyttämistä?

2) Onko sinulla vahva tunneside ensimmäiseen kihlaasi, ja uskotko, että toiseen kihlaan syntyy yhtä vahva tunneside, vai onko se vain "koru"?

3) Vaihdatko vanhan kihlasi selvästi arvokkaampaan uuteen kihlaan (kysyn tätä siksi, että vaikutelmani on, että useimmat vaihtavat sileästä sormuksesta timanttisormukseen tai muuten vain arvokkaampaan sormukseen)?

4) Valitsiko miehesi ensimmäisen kihlasi ihan yksin? Jos valitsi, vastaako uusi kihla enemmän omaa makuasi, vai vaihdatko "käytännöllisyyssyistä" (esim. ensimmäinen kihla liian litteä tms.)?

Link to comment
Share on other sites

Tuossa kyseltiin siitä, miksei voi hankkia suoraan sellaista kihlaa joka sopii vihkiin. Itselläni asia on niin yksinkertainen, että kihloja ostaessa kuvittelin hankkivani _täysin_ erilaisen vihkin kuin mihin nyt olen päätymässä. Parissa vuodessa ja n. sadan häälehden ja naiksujen jälkeen mielipide ehtii muuttua (varsinkin kun on tälläinen vaikutteille altis, suuruuden hulluuteen taipuva tuuliviiri). Kihlaa hankkiessa olin vakuuttunut, että haluan Kalevalan Kaupunkisormuksen. Viimeisin vihkisormus, mitä nyt ollaan harkittu on 1.02ct solitaari. Noilla kahdella on hippusen verran eroa. En kihlaa hankkiessa yksinkertaisesti ollut kunnolla katsellut vihkivaihtoehtoja, varmaan tyhmää juu mutta turha nyt enää rypistää kun on jo...  ;D Ja mieskin siis on tullut uusiin aatoksiin omasta sormuksestaan, menee siis vaihtoon molemmilla.

Muita kymysyksiä:

1) Ei tietoa mitä tehdään vanhoille kihloille, varmaan päätyvät korurasiaan odottamaan jotain uutta käyttöä.

2) Ei ole erityistä tunnesidettä kihlaani, enemmän voisin kuvitella, että siihen uuteen pariin kiintyy. Mutta lähinnä suhtaudun noihin ihan "vain" kauniina koruina.

3) Jep, tuohon em. mainittuun nykyiseen vihkivaihtoehtoon löytyisi sopiva 7x0,10ct kanavaistutettu.

4) Ei valinnut, kosinnan jälkeen käytiin yhdessä sormusostoksilla.

Kuten sanottua, omalla äidillänikin on useita isäni hänelle vuosien saatossa ostamia upeita timanttisormuksia, joita hän sitten käytössä vaihtelee. Itse olen samoilla linjoilla, ei sillä sormuksen vaihtamisella niin väliä kunhan sama mies pysyy mukana  :) Tosin nyt tuota tässäkin kuvattua paria katsellessamme mies on kyllä ihan kustannussyistä huomautellut, että ihan heti ei tarvitsisi sitten uusiin vaihtaa... Mieheni on katsellut muutamia Kalevalan kuviollisia malleja, ja juuri puhuttiin ettei hirveästi haittaa jos silloin tällöin joutuu moisen vaihtamaan. (tämä siis siksi, että meillä ei ole hajuakaan minkä verran tuollaiset kuviot kestävät kolhimista ja voiko niitä sitten jotenkin "korjata")

Toivottavasti kukaan ei loukkaannu tälläisistä ajatuksista, meillä vaan on molemmilla noihin sormuksiin todella arkinen suhde. Sinänsä outoa, koska olemme todella kovia kiintymään tavaroihin. Sopii yrittääkään tulla vaihtamaan jotain pehmolelua sängystämme, puhumattakaan siitä kuinka molemmat itkimme kun viimeisin moottoripyörämme lähti uuteen kotiin  ;D Auton vaihtoakin odotetaan kauhulla...

Ihan hyvällä omallatunnolla siellä pyörittelette silmiänne, on meitä hulluiksi ennenkin kehuttu  ;D

Juu kiitoksia vaan itselleni tästäkin romaanista, mutta tässä yhden parin ajatuksia sormusten vaihdosta :) Toivottavasti kukaan ei nyt oikeasti vetänyt sitä kuuluisaa hernettä nenään  :-[

Link to comment
Share on other sites

Niin ja mulla siis tosiaan nyt jo kädessä toinen kierros kihlassa. Alkup. versio hukkui reilu viikko hankinnan jälkeen, oli hieman löysä enkä ollut ehtinyt viedä pienennettäväksi. Mökillä oltiin puutarhatöissä, ja sille tielle jäi se eka. Ei ole mistään kukkapenkeistä vastaan tullut, ehkä se vielä joskus ilmestyy. Eli ei tämäkään ole se "the rakkauden symboli" minkä mieheni pujotti sormeeni. Ei meitä se hukkuminenkaan kauheasti korventanut. Kuulostetaan takuulla todella sydämettömiltä ja kylmiltä ihmisiltä  :D

Link to comment
Share on other sites

Anteeks nyt vaan, mutta mie en oo koskaan ymmärtäny minkä takia kihlat ja vihkit pitää vaihtaa uusiin ja hienompiin?Eikö niillä ole teille mitään tunnearvoa?Ja onko kihla ja vihkisormus joku status symboli jota pitää voida esitellä aina kaupan kassoja ja bussikuskeja myöten?Tuntuu että joillain naikkareilla on pakkomielle hienosta vihki ja kihlasormuksesta!Mie itsesaan komeat sormukset kyllä, mutta vaikken saiskaan niin en niitä toisiin vaihtais!

Link to comment
Share on other sites

Sormus on kuitenkin lopulta vain koru. Pitäisikö käyttää ajat sitten valittua sormusta vaikkei siitä tykkää? I don't think so. Tästä saisi varmaan mehukkaan tappelun, mutta riidanhaastaminen tuntuu aika turhalta - harvaa täällä varmaan kiinnostaa alkaa tappelemaan siitä, saako pitää jotain sormusta sormessaan vai ei.  ::)

commonprong_oromi.jpg

Miu, onpas sulle tulossa suuri kivi.  :D Millaista runkoa ja istutusta olet ajatellut? Miten ajattelit varmistaa sen, ettei sormusten väliin tule koloa?

Link to comment
Share on other sites

Aivan- 3500 euron puku kirpaisee, mutta entä tuo $24.000 sormus? Olen kyllä samaa mieltä, että ainakin hyvä viini kuuluu häämenoihin- eihän sitä kaikkien tarvitse nauttia. ;)

Link to comment
Share on other sites

Me olemme laittamassa vaihtoon ainakin miehen kihlasormuksen, sillä hän haluaa massiivisemman sormuksen. Itse olen myös tuumaillut josko tuota vaihtaisi, ellei sitten löydy sopivaa vihkisormusta, joka sopisi tähän kihlasormukseen.

Link to comment
Share on other sites

Takaisin aiheeseen (omalta osaltani siis, muuthan ovat pysyneet täällä ihan hyvin aiheessa):

Koska ennen naikkarointia mieleeni ei ollut koskaan juolahtanutkaan, että kihlan tai vihkin voisi vaihtaa, tämä menettelytapa selittää sen, miksi joillakin vanhemmilla rouvilla on nimettömässä tosi kalliit sormukset*, vaikka tiedän parin menneen naimisiin parikymppisinä, ilman että kummallakaan olisi ollut sen ihmeempää omaisuutta tai varallisuutta.

* Minun mittapuullani tosi kalliit sormukset ovat esim. kymppitonnin luokkaa, jätetään nuo "kirpaisevat sormukset" omaan kategoriaansa.  ;)

Lisäys: Miu, kiitos tyhjentävästä selvityksestä. Kirjoituksesi valaisi asiaa tosi paljon.

Link to comment
Share on other sites

Aivan- 3500 euron puku kirpaisee, mutta entä tuo $24.000 sormus? Olen kyllä samaa mieltä, että ainakin hyvä viini kuuluu häämenoihin- eihän sitä kaikkien tarvitse nauttia. ;)

Tekis mieleni sanoa että hölmökö olet...mutten sano! Hääpukua käytetään vain YHDEN KERRAN, sormusta LOPPUELÄMÄ. Siksi sormukseen satsaaminen ei kirpaise, mutta pukuun satsaaminen kyllä!

Muokkeliskuokkelis kirjoitusvirheitä...

Edit: mai poisti viestistä osan asiattoman tyylin ja alkuperäisessä aiheessa pysymättömyyden vuoksi

Link to comment
Share on other sites

Poistin ketjusta pari viestiä edit: muutaman viestin ja pyytäisin nyt keskusteluun osallistuvia ja osallistuneita pysymään aiheessa ja hyvissä käytöstavoissa. Viestien poiston syynä on asiaton tyyli ja/tai alkuperäisestä ketjun aiheesta poikkeaminen.

Link to comment
Share on other sites

Arvasin, että lainausviestini poistetaan, mutta eikö tämä viestien poistelu ole vähän mielivaltaista? Jos osa viesteistä on poistettava, eikö silloin kaikki aiheen vierestä menevät tai vähänkin toiseen kirjoittajaan henkilökohtaisesti viittaavat viestit pitäisi poistaa? Tarkoitan siis, tekeekö toisen kirjoittajan tyhmyyksien suora lainaaminen (Lainaa-toiminnolla) viestistä jotenkin tuomittavamman kuin suora tai epäsuora vihjailu ilman lainauksia?

::)  ::)  ::)  ::)  ::)

Link to comment
Share on other sites

Kiitoksia mai. Miulle alkokin jo tulla semmonen tunne kun oisin joutunu jonkinmoisen ajojahdin kohteeksi...

Link to comment
Share on other sites

Voisin vaihtaa huoletta. Kävipäs hiljattain niin, että hukkasin kihlasormukseni. Tapaus v**tti äärettömästi -ei siksi, että sormuksella olisi ollut huomattavaa tunnearvoa, vaan siksi, että meidän budjetissamme 500e on paljon rahaa, joten toisesta samanlaisesta oli turha haaveilla. Tilalle ostin mieleiseni rinkulan alle viidellä kympillä. Ihme kyllä, alkuperäinen sormukseni löytyi kuin löytyikin n. kuukauden jälkeen häviämisestään, mutta kihlan virkaa saa edelleen toimittaa kakkosrinkula, kunnes olen tarpeeksi iso tyttö oppiakseni olemaan hukkaamatta tavaroitani.

Link to comment
Share on other sites

Meillä sormuksen vaihtaminen ei ole kyllä tuottanut mitään ongelmia. Mies halusi pitää vanhan sormuksensa, mutta minulle vaihdettiin, koska vihki oli eri materiaalia kuin kihla.

Silloin tällöin käytän vanhaa kihlaa, mutta ei se aiheuta mulla ainakaan mitään tunnon tuskia, jos laitan uuden sormuksen sormeen. Mä stressaan ehkä vähän erilaisista jutuista  ::)

Vaihtelen muutenkin koruja usein, joten toivotaan, että vihki pysyy nyt sitten suosikkina pitkään  ;D.

Sween kommentti oli aika hyvä!  ;)

Link to comment
Share on other sites

Mulla on vihkisormuksen kanssa uusi kihlan paikalla käytettävä sormus. En osaa sanoa sitä kuitenkaan kihlasormukseksi, kihla on se alkuperäinen kihla, jota käytän nykyisin oikeassa nimettömässä. Vaihto tapahtui, koska ihastuin vihkisormukseeni ja halusin sen ehdottomasti, mutta ne eivät kihlan kanssa istu lainkaan yhteen. Niinpä mieheni osti minulle tuon kuvassakin olevan puoliallianssin kihlan paikalla pidettäväksi.  :)

IMG_1161.jpg?t=1178908080

Link to comment
Share on other sites

Paha, kysäisit tuosta mainitsemastani solitaarista. Lisättäköön nyt vielä, että päätöstä tuon ostosta ei ole tehty. Asia on mietintähatussa ja samalla päivitän muitakin vaihtoehtoja (ettei nyt sitten tosiaan tule se vaihto taas pian eteen...)

Kyseessä on siis Suokon Olivia-malli. Jos timanttifoorumi on tuttu paikka niin olet ehkä törmännyt sen malli-kuviin (on ollut myös jossain Suokon lehtimainoksissa). Suokon sormuksistahan on melkoisen surkeasti kuvia netissä. On kuitenkin sellainen "Tiffany-henkinen", hyvin kapealla rungolla. Rakoa kahden sormuksen väliin ei jää ollenkaan, koska timantin istutus on sen verran korkea. Se tulee ikään kuin vieressä olevan sormuksen päälle. Tämä johtuu tietty siitä, että kanavaistutettu sormus on niin matala. Tuo solitaarin kivi siis hieman peittää niitä kanavaistutetun timantteja, mikä on minusta sääli.

Saikohan tästä mitään selvää... Minulla oli Suokolta pari päivää lainassa noiden kahden mallit ja otin niistä kuviakin muistin virkistämiseksi. En vain ole tiedä saisinko laittaa niitä kuvia mihinkään kun en ole (vielä ainakaan) laillinen omistaja  :-? :'(

Iiro meinaan saattaa tarkkailla täällä...  ;D

Link to comment
Share on other sites

Miu ja paha: Toin tähän esille kuvan Oliviasta (joka muuten on tosi kaunis sormus  :-*)

Muoks. kuva on timanttifoorumilta, voi poistaa, jos ei saa olla täällä.

olivia.jpg

Link to comment
Share on other sites

Itse en haluaisi luopua kihlasormuksestani, mutta nyt alkaa vähän tuntumaan siltä, että yhdessä kapeassa sormessa on liian leveälti tavaraa ja sormi alkaa puutumaan... Oikean käden nimettömään perin sukusormukseni, niin en oikein tiedä mitä tekisin vasemman nimettömäni kanssa.. Saako sormiin rasva- tai pikemmin nahkaimua? :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...