Jump to content
Naimisiin.info

Uusiin vaihdetut sormukset: kuvia ja keskustelua


Guest Bagel

Recommended Posts

Niin, ennen vanhaan, niillä nyt 5-kymppisillä naisilla, (esim mun äipällä) kihlasormus oli tyyliin millin levyinen... Kyllä siihen voi vähän vuosien saatossa kertyä  seuraksi kaikenmaailman 10 vuotishääpäivädimangisormuksia, ja hyvä niin.

Itse oisin halunnut 6mm leveän kihlan, mut järkeilin et tuohon sormeen saattaa kertyä "sälää" aikojen saatossa... ja Mies itseasiassa huomautti et se vihki nyt ainakin tulee siihen, et valkkaa nyt sopeva :D

...Noh valkattua tuli, vihkisormusta en ole vielä visioinut, mut pohdin jo, että kihlanhan saa "hätätapauksessa" sulatettua ja muotoiltua uudelleen vihkiksi, jos ei meinaa löytää oikeanlaista sormusta kaveriksi...siinä pysyis mukana sitten se tunnearvokin kun on kihlasta tehty, minusta ainakin ihan oiva idea.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...
  • Replies 159
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Kihlasormukseni vaihtuu naimisiiin mentäessä. Ja mahdollisesti tulee vain yksi sormus.

Aikanaan sulho yllätti kosinnalla. Tosin oli itse hankkinut sormukset, jotka ei oo juuri mun mieleen ja malli myös hiertää sormea. Oli ehtinyt jo kaiverruttaakin nimet sormuksiin, muuten olisin ehdottomasti vaihtanut sormukset jo kihlautumisen yhteydessä. Nyt yksi syy lisää haluta naimiisiin :D, jotta saa mieleisensä sormuksen.

Link to comment
Share on other sites

Minusta sormuksen voi aivan hyvin vaihtaa, jos siltä tuntuu. Sormushan on kuitenkin vain metalliesine, ei sen vaihtuessa sentään puoliso vaihdu... ;) Minusta on aivan luonnollista että ihmisen maku saattaa muuttua vuosien saatossa ja se mikä miellytti silmää vaikkapa 20-vuotiaana ei enää miellytä 30-vuotiaana. Ihmisten rahatilanteetkin muuttuvat, kaikilla ei ole kihlautuessaan ja avioituessaan varaa kenties hankkia juuri sellaista sormusta kuin tahtoisi. Korut, myös sormukset, ovat osa ihmisen tyyliä eikä mielestäni ole mitään syytä sortua tyylirikkoon vain tunnesyistä... :)

Link to comment
Share on other sites

Kihlaani en vaihda. Se on aivan ihana, ja vaikka kihlauksesta on jo 2,5 vuotta, jaksan sormusta vielä viikottain ihastella.  :-X Vihki taas oli vähän sellainen "hätäostos". Tykkään siitä tietenkin (epämieluisasta sormuksesta en satoja euroja rupeaisi maksamaan!!), mutta suunnitelmissa olisi ostaa myöhemmin joku ihana blingbling- sormus (esim. yhdellä isommalla kivellä) juhlakäyttöön. Tuleva vihki on rivisormus, 5x0,05, ja on siis aivan sopiva töihin ja arkikäyttöön.

Link to comment
Share on other sites

Me olemme miehen kanssa varautuneet joskus vaihtamaan vihkisormukset, koska ne tulevat olemaan hopeaa. Sormus on juuri se mihin ensimmäisenä ihastuimme kumpikin eikä sitä löydy valkokultaisena. Minä kun en tunnetusti tingi halujeni kohteesta, niin sitten ne vaihdetaan, kun ovat tarpeeksi naarmuuntuneet. Helppoa. Meillä ei stressata tuostakaan.

Link to comment
Share on other sites

Juu, kihlasormukset meni uusiksi. Vanhat sormukset oli Kalevalan mallia 1515/1

351.jpg, mutta hopeisena.

Halusimme kestävämpää materiaalia, joten päädyimme valkokultaisiin sormuksiin. Vihkisormukseni on myöskin valkokultaa.

Kun ostimme nuo ensimmäiset kihlasormukset, rahatilanteemme ei ollut sieltä parhaimmasta päästä. Toisekseen tuohon malliin olisi ollut aika vaikea löytää kaveri mikä sopisi hyvin.

Vanhat sormukset odottaa korurasiassa, kyllä niille vielä jotakin käyttöä keksitään.

Link to comment
Share on other sites

Eka kihla joutui korurasiaan, koska oli liian iso enkä edes tykännyt keltakullasta. Pidin pitkään pariakin hopeaa sileää sormusta (kröhöm, olen hyvä kadottamaan asioita..). Nyt kun sitten löysin mieleiseni vihkisormuksen, se sai uudeksi kihlaksi siihen sopivan (täysin sama runko) valkultaisen sileän rinkulan. Olen niiiin tyytyväinen  ;D Myös miehen vanha kihla vaihdettiin samoin tein leveämpään.

Link to comment
Share on other sites

Ensimmäiselle kihlalle kävi "perinteiset", iskin vasaralla lyttyyn. Myin sen lopulta romukultana pois. Sen ei alunperinkään pitänyt tulla kihlaksi, vaan aivan käyttösormukseksi muihin sormiin.

Uuden kihlan sain mieheltä Turkin tuliaisena, kaunis flakkasormus jollain lasinsirpaleella. Timantista ei ole tietoakaan, mutta sormus itsessään on mun mieleinen.

Vihkisormus on väliaikainen ratkaisu. Ei ehditty teettää kaiverrusta, joten otin vihkin paikalle tilaa viemään tusinasormuksen Kultapörssin tai Kultajousen mallistosta. Ainoat viat sormuksessa ovat malli (ei sovi kihlan kanssa ja runko on ontto), koko (eri kokoinen kuin kihla) ja väri (eri sävyistä kultaa kuin kihla). Siis kaikki vialla, mutta olenkin valinnut tämän "muuhun käyttöön".

Jos vaikka 2-vuotishääpäiväksi saisin ostettua itselleni sen vihkisormuksen, jota alunperin ajattelimme, niin elokuussa sormessa on keltakultainen flakka, johon on ulkopuolelle kaiverrettu "Rakastan, rakastan".

Link to comment
Share on other sites

En ollut koskaan edes ajatellut, että kihlan ja/tai vihkin voisi joskus vaihtaakkin.

Nyt, kun olen lukenut tämän ketjun läpi, niin en pidä lainkaan huonona ajatuksena sormusten vaihtoa, joskin ihan heti en sitä lähtisi tekemään. Oman kihlani saan kylläkin sormeeni vasta tänä iltana, eli sikälikin asian ajattelu tuntuu vielä kaukaiselta.

Mutta mikäli mieleni sormuksen kauneuden suhteen aikanaan muuttuu, niin kyllä vain voin sen vaihtaa...kunhan vanha kihla tulee silti käyttöön joko toiseen käteen, tai se sulatetaan ja siitä tehdään uusi sormus.

Hieman hölmä oli nyt ihmisten kommentointi siitä, että miksi ei heti osta sellaista sormusta, josta todella tykkää  :-/ Kyllä varmasti suurin osa siitä omasta sormuksestaan ostohetkellä tykkää, mutta mielipide sormuksen suhteen voi ajan kuluessa muuttua. Ja kuten jo on ketjussa mainittu, opiskelijabudjetilla ei ihmeitä saada aikaan sormuksen suhteen, joten onko se nyt niin kamala asia, jos haluaa sormukseensa näyttävyyttä myöhemmin ja sen siitä syystä vaihtaa?

Itse rakastuin omaan sormukseeni ensi silmäyksellä, mutta kyllä minulle olisi kelvannut sama sormus asteen leveämpänäkin. Leveämpänä sitä ei kuitenkaan vastaan ole tullut, eikä talouskaan kyllä antaisi periksi. Sain kyllä haluamani, mutta leveämpi olisi ollut asteen miellyttävämpi. Tuon leveysasian vuoksi en sormusta tule vaihtamaan, mutta ehkäpä jostain muusta syystä...se jää nähtäväksi.

Koska olen nyt kihloissa elämäni ensimmäistä ( ja toivottavasti viimeistä) kertaa, en voi ymmärtää ajatella kaikkea. Kun sormusta olin sovittamassa, myyjä otti esille sormuksen sopimisen yhteen vihkisormuksen kanssa. Ei minulle ollut ko. asia tullut mieleenikään! Onneksi myyjä siis otti asian esille. Joskin minulla olisi ollut tuuri matkassa, sillä haluamani vihki sattuu sopiman kihlaani, kuin nenä päähän...samaa tyyliä kun ovat vaikkakin ovat keskenään täysin erilaiset.

Link to comment
Share on other sites

Heh. Kihla on vaihdettu jo vuosia sitten. Edellisestäkin tykkään edelleen, mut se on aikanaan opiskelijan ja varusmiehen tuloilla ostettu, joten oli aika hepponen ja kapea. Haluttiin kumpikin jotain näyttävämpää. Vihkisormukseksikin haluaisin jotain leveämpää, mut sormi loppuu kesken.  ::) Mulla on toivottoman lyhyt just toi vasemman käden nimettömän alin nivel.  ::)  :P

Link to comment
Share on other sites

Mulla on ollut nyt puoli vuotta valkokultainen Kalevala Korun kihlasormus, jota ei ole vielä edes kaverrettu. Nyt haluaisin kuintekin vaihtaa sen johonkin sirompaan, joka passaisi hyvin yhteen tulevan vihkisormuksen kanssa. Onko tässä mitään järkeä? Minkä verran kultasepällä hyvitetään vanhoista (=siis vähän jo naarmuuntuneista) sormuksista?

Terveisin nimim. "Päättäisit jo!"  ::)

Link to comment
Share on other sites

Mä tekisin niin, että säilyttäisin nykyisen kihlan toisessa sormessa, ihan jo muistonakin ja tunnearvon huomioon ottaen ja hommaisin sitten hääpäiväksi kokonaan uudet sormukset, kuten esim. armas mieheni tavallaan tekee, eli siirtää vanhan kihlan toiseen käteen uuden, teetetyn ja leveämmän, häissä käyttöön otettavan, sormuksen tieltä. Why not :D Mulle ainakin on tärkeetä (turhamainen kun olen), että olen tyytyväinen sormusyhdistelmään jota katselen sormessani toivottavasti todella pitkään...

Link to comment
Share on other sites

Minäkin vaihdoin kihlasormusta. Siihen olisi ollut vaikea löytää rinnalle hyvin matchaavaa vihkisormusta.

Sitä en tiedä mitä kultaseppä hyvittää vanhoista koruista (käsittääkseni ei paljoa), mitäs jos pitäisit vanhaa sormustasi toisessa sormessa?

Link to comment
Share on other sites

Itselleni ei meinannut löytyä vihkisormusta, joka sopisi kihlasormukseeni ja miellyttäisi minua.  Monista liikkeista ehdotettiin, että jospa kihlaani hieman muokattaisiin tai vaihdettaisiin tyyliä kokonaan...

Itse olen sitä mieltä, että sormuksen tulisi olla juuri sellainen kun haluat! Jos tuntuu siltä, että haluat sen vaihtaa niin vaihda ihmeessä! Lopulta minunkin kihlaani muokattiin, jotta se sopisi hyvin yksiin vihkisormukseni kanssa.  :)

Link to comment
Share on other sites

Ostettiin halpakihlat ulkomailla ja sormukseni oli sen mukainenkin...  :P

Kävin reilu viikko sitten ostamassa kultasepänliikkeestä itselleni uuden kihlasormuksen. Vanha jää korurasiaan muistoksi kosimisesta.

Eka kihlas. ei olisi sopinut vihkisormuksen kanssa yksiin ja haluan ehdottomasti kaksi sormusta.

Eli kyllä minun mielestäni voi vaihtaa jos siltä tuntuu  ;)

Link to comment
Share on other sites

Guest Marikutza

mäkin vaihdoin kihlasormuksen. halusin kivellisen, ja eka oli tavallinen kultainen renkula. nykyinen tosin on paljon sirompi, joten hinnassa ei eroa. vanhat korut saa myytyä siis kultaliikeissä romukultana, mutta paljon siitä ei jää käteen. esim. vanha sormukseni maksoi 69e, ja romukultana siitä olisi saanut vain 19e (hinta määräytyy painon mukaan), joten päätettiin pitää vanha ja teettää siitä sitten vihkisormus tulevaisuudessa!

Link to comment
Share on other sites

jos olette ostaneet uuden kihlasormuksen, oletteko teettäneet siihen kuitenkin saman kaiverruksen? eli siis sen vanhan  kihlauspäivän kuitenkin, joka on vanhassakin sormuksessa. vai jotain ihan muuta?

meillä mieheni haluaa uuden sormuksen kun vihille astellaan. vanha kihlasormus jää muistoksi, korurasiaan. itsekin olen nyt sitten alkanut miettiä, kun niin kovasti leveistä sormuksista pidän, että josko vaihtaisin kihlasormuksen uuteen. vanha on 4mm leveä. haluan leveän vihkisormuksen (esim. 6mm) ja saman levyinen kihla näyttäisi todella ihanalta mielestäni. mutta toisaalta kun se tämä vanha kihlasormus on minulle mittaamattoman arvokas. että onko se nyt kumminkaan yhtään sen hullumpi se uusikaan..

mitä tekisitte? pitäisitte vanhan ja tärkeän, vai ostaisitte uuden?

Link to comment
Share on other sites

Ostimme kihlat Thaimaasta. Molemmilla on valkokultaiset. Mun sormuksessa on timanttejakin, mutta laadun on jo huomannut. Eli sormus kellertää takaata. Luulen, että sormus menee vaihtoon, kunhan saadaan hääpäiväkin päätettyä :)

Romukullasta saa tosiaan rahaa painon mukaan. Timanteista liikkeet ei hyvitä mitään. Ainakin siellä minne vein omat romukullat.

Link to comment
Share on other sites

mäki oon miettiny tätä kihlasormuksen vaihtoa... kun sillon ostettiin keltakultaiset kihlasormukset. ihan tavalliset, kapeat, ei mitään koristuksia. olen aina tykännyt enemmän hopeasta ja valkokullasta kuin keltakullasta... en tarkkaan ottaen tiedä, miksi me valittiin keltakultaiset kihlasormukset, koska sulhonikin tykkää enemmän hopeasta ja valkokullasta... :P no nyt sitten oon ajatellu että vihkisormus olisi kyllä kivempi hopeana tai valkokultana, joten haluan vaihtaa kihlasormuksen. (ja sulholle ostetaan kumminkin uusi) oon kyllä kans miettinyt että jos ostan kaksivärisen, ja sitten se hopea/valkokulta jäisi keskelle, ja siinä voisi olla kivikin... mutta todennäkösesti ostan uuden. mutta sitä samaa siis mietin, että kaiverratteko te sinne saman vanhan kihlapäivän vai jonkun muun? mä kyllä varmaan haluan kaivertaa sen kihlapaivan sinne. :) tää alkuperänen jaa sitte laatikkoon muistoksi.... ehkä...

Link to comment
Share on other sites

Mulle ostettiin uusi vihkiin sopiva kihla. Vanha oli sellainen, ettei olisi sopinut minkään sormuksen kanssa yhteen. Mä en ole kaiverruttanut uuteen sormukseen mitään, sillä se vanha sormus on kuitenkin se alkuperäinen kihla, vaikka en sitä enää siinä sormessa pidäkään.

En sitten tiedä muutanko mieltäni jossain välissä ja kaiverrutan sen uudenkin.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...