a-m

Sormuksen pienentäminen tai suurentaminen

97 viestiä aiheessa

tietääkö kukaan mitä sormuksen pienentäminen maksaa noin suunnilleen? ja onko jotain asioita mitä pitäisi ottaa huomioon kun olen ehkä  ostamassa sormusta joka pitäisi pienentää. kyseessä on siis kultasormus.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
tietääkö kukaan mitä sormuksen pienentäminen maksaa noin suunnilleen? ja onko jotain asioita mitä pitäisi ottaa huomioon kun olen ehkä  ostamassa sormusta joka pitäisi pienentää. kyseessä on siis kultasormus.

Kuten edellisellekin kyselijälle: Liitän tähän vanhoja keskusteluja asiasta. Toivottavasti näistä on sinulle apua!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kuinkahan onnistuu sormuksen pienentäminen, kun on paljon kuvioita? Jotenkin tuntuu hurjalta ajatus, että katkaistaan ja otetaan pala välistä pois. :o Sitäkään en ymmärrä, että miksi kaiverrukset täytyy hioa pois (ja voiko samalla ne ulkopuoliset kuviot säästyä)...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ostimme kihlasormukset kesälomamatkalla ja helteiden lakattua huomasimme, että niitä täytyisi nyt pienentää. Kysyin yhdestä liikkeestä pienentämisen hintaa ja vastaus oli 20-30 euroa per sormus. Mielestäni tuo on aivan posketon hinta. Ostaessamme sormuksia niitä jo hieman pienennettiin ja siihen meni alle minuutti.

Onko teillä kokemusta pienennyksen hinnasta ja suosituksia Helsingin liikkeistä, jossa sen voisi teettää?

Pelottaa, että sormukset tippuvat ja häviävät...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ihan äkkiseltään en keksi mitään tapaa, millä sormusta voisi pienentää edes hieman, niin että aikaa menee alle minuutti. Jos vaikka ihan vain puristetaan sormusta pienemmäksi, mikä on toki nopein ja halvin tapa, niin silloinkin sormukseen jää jäljet, jotaka on kiilloitettava pois ja sormus sen jälkeen pestävä. Aikaa menee enemmän kuin minuutti.

Sormuksia ei kuitenkaan voi ihan loputtomiin puristaa kasaan, ainakaan hehkuttamatta niitä välillä, joten pienennys on todennäköisesti tehtävä ottamalla sormuksesta pala pois ja juottamalla se sitten takaisin kokoon. Sahaus, juottaminen, sormuksen pyöristäminen, juotoksen viimeistely, kiillotus ja sormuksen puhdistaminen vie aikaa. 20-30 euroa ei siis ole ihan posketon hinta, jos nyt ei kovin edullinenkaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Sormuksen pienennys (pala pois) Seinäjoen Uimolassa oli muistaakseni alle 20€

ja aikaa meni noin viikko  :-/

Ikävä oli sormusta, mutta supistamalla olisi kihlasormuksen ihana kuvio mennyt sileämmäksi.

Supistaminen/puristaminen olisi tehty samantien ja sormuksen olisi saanut heti (ja hintakin olisi varmaan ollut pienempi), mutta en halunnut menettää sormuksen ihanaa kuviointia.

Kyllä kannatta sormusta pienentää, jos se tuntuu tippuvan..

On sillä kuitenkin sen verran arvoa (+mittaamaton tunnearvo), että ei sitä

tahallaan kadottaa halua.

Ei alkuperäistä kihlasormusta uusi korvaisi... Jos se alkuperäinen sattuisi esim. putoamaan.

Niin ja se pala otetaan pois sellaisesta kohdasta missä ei ole kaiverrusta..

Mutta supistamishommasta en sitten tiedä, että joudutaanko silloin kaivertamaan uudestaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mitenkäs menetellään hopeasormuksen kanssa, jossa on yksi kivi? kenelle sen voin mahdollisesti viedä? ja mitähä maksaisi?? Ja syy pienennykseen on yksinkertaisesti se, että sormeni on niin kapia, jottei oikeaa kokoa juurikaan ole, jollei teetätä

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tehdäänkö supistamisia joka liikkeessä? Mun kihlasormus on ihan himpun liian iso ja sitä voisi pienentää varmaan millin tai puolikin voisi riittää. Sormuksessa ei ole kiviä, se on ihan sileä valkokultasormus.

Missähän saisi supistettua Helsingin keskustassa? En haluaisi palaa pois ja olla viikkoa ilman sormusta :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mun kivellistä valkokultaista flakkavihkiä pienennettiin puoli kokoa ja siinä meni ihan julmetun monta viikkoa. Niiden moka kun oli isona tilattu, eli ei maksanu mitään. Onneksi oli kihlan rodinoinnin ajaks ostanu "varasormuksen" jota pystyi käyttämään vihkin tilalta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

mun kihlaani pienennettiin jotain kuukausi sen jälkeen, ku olin saanu sen sormeeni...se makso 16€ ja sain sen viikon pääst takas.nyt tuntuu taas siltä, et se on vähä iso ku ilmat on kylmentyny...täytyy kattoo, et täytyykö sitä viä kerran käydä ihan vähäsen pienentämäs.mun tulevast vihkist ainaki sanottiin, et sitä on vaikeempi pienentää jos joskus tarvii ku siinä on timantti.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Eli siis mulla on valkokultainen Shining Star-sormus (3 timantilla) kihlasormuksena ja se on mulle pieni. (olin niin pienessä kunnossa silloin kun kihloihin mentiin.) Nyt sitten kun naimisiin olisin menossa, niin onnistuuko tuon sormuksen suurentaminen? Sormuksessa on kaiverrus.

Ja entäs sitten jos( ja toivottavasti kun pienenen), niin pystyykö sitä sen jälkeen pienentämään? Vai meneekö se sormus pilalle siitä?

Jos niin ei pysty tekemään, niin ilmeisesti mun on tyydyttävä käyttämään pelkään vihkisormusta ja laitettava kihla sitten kun se mahtuu.

Muokattu: , käyttäjä: ¤SophiaB¤

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mua kans kiinnostais tämä. Kihla alkaa olla aikas suuri, meinaa tippua jos on vähänkään sormilla kylmä. Pienentää pitäisi ennen häitä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kyllähän pienentämiset ja suurentamiset onnistuu kultsepillä varsinkin jos timantteja on selkeästi vain toisella puolella sormusta, mutta tokihan monta kertaa sormusta jos muokkailee niin eihän se koskaan hyvää tee. Sormukseen ei yleensä mitään näkyvää tästä operaatiosta jää jos se on hyvin tehty.

Kannattaa ehdottomasti miettiä että missä aikataulussa on suunnitteilla laihtua ja jos se on kovinkin pian niin en lähtisi lyhyeksi ajaksi isonnuttamaan sormusta vaan odottelisin että paino tippuu niihin lukemiin kuin on tarkoitus ja sitten tarpeen vaatiessa lähtisin muuttamaan vasta sitä kokoa. Toki jos laihtuminen on vasta vuosien päässä suunnitteilla niin se on jo aika pitkä aika olla ilman omaa sormusta ja silloin voisi ajatella että suurentaminen on tarpeen täksi väliajaksi. :)

Itse olen erästä sormusta suurennuttanut ja sitten vuoden päästä taasen pienennyttänyt kun päätinkin sormusta pitää eri sormessa jatkossa, eli kyllä se onnistui hyvin ja huolellinen kultaseppä pitää huolen myös siitä että kivien istutukset pysyy tiukkoina. Menkää suoraan johonkin "kultsepän pajaan" ja näyttäkää sormus niin seppä vielä sanoo oman mielipiteensä.

Oman kokemukseni perustella on joka tapauksessa kyllä mahdollista muutella kokoa muutamaan kertaan ja moni on varmaan näin joutunut tekemään jossain vaiheessa elämää kun sormien paksuus vuosien saatossa muuttunut moneen kertaan radikaalisti.

Se miksi suosittelen ihan kultasepän omaa "pajaa" on se että moni koruliike lähettää korun jollekin sepälle tai käyttää jotain lähialueen seppää korjauksiin ja silloin et välttämättä pääse itse tapaamaan sormustasi muokkaavaa seppää. Jos menet suoraan sepän nenän eteen hänen firmaansa juttelemaan asiasta niin saat tietää varmuudella sepänkin mielipiteen koon muutoksen järkevyydestä ja mahdollisista ongelmista jos niitä sattuisi olemaan esimerkiksi sormuksen mallin takia. :)

Muokattu: , käyttäjä: Naanukka

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onko kenelläkään antaa mitään hintahaarukkaa paljonko sormuksen pienentäminen maksaa? Ja jos on suositella missä se kannattaa Tampereella tehdä niin kertokaa sekin, kiitos!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tampereella ainakin Andreasenilla pääsee juttelemaan sepän kanssa naamatusten. Joskus aikaa sitten olen pienennyttänyt sormusta, se ei musta kovin montaa kymppiä ollut.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Miehen kihlaa suurennettiin ja mun pienennettiin juuri ennen häitä, ja operaatio maksoi Kalevala Korun omalla pajalla Helsingissä yhteensä 48 euroa (kihlat siis hankittu alun perin juuri Kalevala Korulta) - tosin molemmissa tapauksissa kyse oli vain plussan/miinuksen venyttämällä/puristamalla tehdystä muutoksesta, joten voi olla, että isompi muutos, joka siis vaatii sormuksen katkaisemista, maksaa enemmän. Joka tapauksessa liikkeen ensimmäinen aika-arvio oli "useita viikkoja", mutta kun mies älähti häiden olevan reilun viikon päässä, niin kummasti onnistui nopeuttaminen. Silti meni kyllä vähän viime tippaan, kun luvattuna päivämääränä sormukset olivat haettavissa vasta sulkemisaikaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulla on kihlasormuksessa 17 pientä timanttia joista seitsemän rykelmänä keskellä. Ihastuin sormukseen Timanttisilla mutta se oli kaksi tai kolme kokoa liian iso eikä samanlaista löytynyt sillä hetkellä koko Etelä-Suomesta. Myyjä sanoi ettei pienentäminen ole ongelma, ja sain sitten alennusta sormuksen hinnastakin kun siitä otettiin niin paljon pois. Ehdin pitää sormusta kaksi viikkoa kun yksi keskustakivistä tipahti pois! Ilmeisesti kivet olivat löystyneet rajussa pienennyksessä. Vein sormuksen liikkeeseen ja se lähetettiin valmistajalle korvattavaksi ilman kustannuksia, samalla toisten kivien varmistettiin olevan kunnolla paikoillaan.

Jos timanttisormusta aikoo piennyttää paljon, niin kannattaa pyytää varmistamaan että timantit ovat kunnolla paikoillaan. Ja kuitti kannattaa pistää varmaan talteen!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mun kihlan pienennyttäminen maksoi 28e Helsingin keskustassa. Sormuksessa on kaiverrus ja se ei muuttunut mitenkään. Ja tuohon samaan hintaan sain rodinoinnin.

Muokattu: , käyttäjä: martsu79

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mun kihla (keltakultainen) venytettiin 15,5 koosta kokoon 16. En maksanut muutostyöstä, koska se tehtiin kihlaan oston yhteydessä. Mutta on tosiaan helpompi muuttaa kokoa sormuksessa, jossa ei ole timantteja.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kannattaako muuten puolen numeron takia sormusta pienentää? Nyt koko 50.0 ja pitäisi olla 49.5.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minun kihla oli ostohetkellä kokoa 17 ja suurennettiin kokoon 18,5, sormuksessa 5 timanttia. Jos sormusta oikein tarkasti tutkii voi juuri ja juuri huomata kohdan josta se on jatkettu. Senkin huomaa vaan jos tietää mitä etsii. Ja ei maksanut mitään kun tehtiin oston yhteydessä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulla pitäis kihlaa suurentaa 0,5mm ja sitten todennäköisesti otan mummini vanhan sormuksen vihkisormukseksi, niin sitä taas vastaavasti täytyisi pienentää varmaan 1-2mm.

Täytyypä käydä kyselemässä mikä on tämän hetkinen hintatilanne toimenpiteille. :flirt:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään