a-m

Sormuksen pienentäminen tai suurentaminen

97 viestiä aiheessa

Hei!

Vein tänään juhannuksena saamani kihlasormuksen pienennettäväksi kultasepälle. Sormus on kokoa 17, mutta pienennetään kokoon 16,75. Toivottavasti sen jälkeen ei tarvitse pelätä sormuksen tippuvan ??? Nyt minua kiinnostaisi tietää. että onko teillä pienennyksestä jäänyt jälkiä sormukseen? Toivottavasti sormus tulee yhtä kauniina takaisin kuin se vietäessä oli ::)

Muokattu: , käyttäjä: -Tiitu-
Useampia ketjuja yhdistetty

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Timanttifoorumilla sepät osaavat varmaan vastata tarkemmin mutta...

Tavallisesti keltakultasormuksiin ei jää mitään jälkeä koon muutoksista. En osaa sanoa voiko sinun sormustasi 'puristaa kasaan' niin, että mitään saumaa ei edes tehdä sormukseen.

Joskus keltakultasormuksiin on jäänyt hennosti erivärinen saumakohta, jos sormukseen käytetty seos on ollut erikoisen väristä. Värierot eivät näy kovin helposti kiiltävässä pinnassa ja kirkkaassa valaistuksessa, mattapinnassa sen sijaan värierot näkyvät helpommin.

Platinaan jää sen sijaan aina jonkinlainen sauma, kun sitä pitää suurentaa tai pienentää palalla. Se on ihan platinalle ominainen juttu, jolle ei voi mitään.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hain juuri eilen kultasepänliikkeestä kihlasormukseni, joka oli ollut siellä pienennytettävänä. Sormus on valkokultaa ja siinä on yksi kruunuistutettu timantti. Sormukseni pienennettiin koosta 17,5 kokoon 16,5 johtuen siitä, että vuoden kestäneen kihlauksen aikana olen pudottanut reilusti painoani ja sormus tippui kun käänsin käden ylösalaisin  ;D. Eikä minkäänlaista jälkeä pienennyksestä ole sormuksessa näkyvissä!

Kun kyselin, miten pienennys tehtiin, he kertoivat, että sormuksesta oli otettu pala pois. Jos ei olisi tarvinnut pienentää niin paljon, olisi voitu myös puristamalla saada sormusta pienemmäksi. Minkäänlaisia saumoja ei ole näkyvissä, ei mitään merkkiä siitä, että jotain olisi edes tehty. Kaiverrus luonnollisesti jouduttiin tekemään uudestaan, lisäksi sormus rodinoitiin ja se kiiltää aivan upeasti. Tuntuu aivan uudelta! Eli ei huolta, en usko, että sormukseesi jää mitään merkkiä pienennyksestä!  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hienoa kuulla että pienennys sujui  ilman jälkiä :D Nopeasti sitä sormukseen tottuu, vasta 2 päivää ilman ja jo on kova ikävä :-/ Ensi keskiviikkoa odotellessa :-X :-X :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos pienennystiedoista, täytyykin lähteä asiaan hoitamaan. Siis vähäiseen pienentämiseen riittää puristaminen?!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulla täytyi pienentää kihlaani silloin aikoinaan ja sormukseen ei jäänyt mitään jälkiä. Kokoa täytyi pienentää muistaakseni puoli numeroa.

Mutta täytyypäs tähän samaan syssyyn kertoa vihkisormuksestakin jotain... ::)

...mun vihkisormus kiinnitettiin kihlaan, joten kun vihkisormus tilattiin (teetettiin), jätin kihlan kultasepälle. Sain sormuksen takaisin päivää ennen häitä - ja hupsheijaa - sormus oli aivan liian iso! :(  Se tippui sormesta kun laskin sormet alaspäin, oikeastaan se oli passeli mun peukaloon! :o Ikäväkseni kultaseppä kertoi, että hänellä ei ole tarpeeksi aikaa pienentää sitä, joten vihille mentiin isohkon sormuksen kera...

Kuinka tästä sitten selvittiin? Hääpäivänä (ja sen jälkeen) sormus pysyi sormessa laasteriteippipatentin avulla - sormuksen alle pala ihoteippiä käännettynä niin, että liimapuolta on sekä sormeen että sormukseen päin (saakohan tästä mitään selvää... ::)). Ja hyvin pysyi!  :) Nyt sormus on pienennettävänä ja saan sen huomenna takaisin - toivottavasti se on nyt oikean  kokoinen!

Mutta, loppu hyvin - kaikki hyvin!  ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä just pienennettiin sulhon kihlaa numeron verran. Siinä oli ilmeesti tullut otettua vähän kasvunvaraa ;D

Mitään jälkiä ei näy, ja tosi hyvältä näytti kun tuli takaisin. Ainoa, josta huomaa sille jotain tehdyn on päivämäärä jonka viimeinen luku ei tahdo näkyä hirveen hyvin. Mutta eiköhän me muistettais se muutenkin :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minulla kihlasormusta jouduttiin pienentään 0,75:llä. Mitään jälkiä ei ole näkyvissä.  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

kihlasormukseeni (platina) jäi pieni jälki. kohta josta leikattiin pala pois näkyy jos osaa katsoa. ei vaivaa mua. paitsi nyt kun luen ettei kenenkään muun sormukseen jäänyt jälkiä. ehkä se riippuu sormuksen materiaalista... ?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Juuri niin, ei hätää. Platinasormuksessa on aina sauma, jos sitä ei ole tehty valamalla.

Omassanikin on ihan siisti kapea harmaa raita sauman kohdalla näkyvissä, vaikka pinta on muuten aivan sileä. Ja sormus on erittäin hyvän kultasepän tekemä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Saimme tänään sormuksemme kultasepältä (sulho haki) ja voih, pettymys oli melkoinen, kun kaikesta vanhan (erittäin leveän) kihlan mittailusta huolimatta sormus on auttamatta liian iso  :(

Häihin on alle kuukausi ja tämänkin sormuksen saaminen vei kutakuinkin sen verran, lisäksi sormus on jo kaiverrettu.

Pystyykö sen vielä pienentämään, onko kokemuksia?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli kihlasormukset liian isot, tarkasta mittailusta huolimatta. Miehen kihlaa pienennettiin yhden kokonumeron verran ja hyvin onnistui, vaikka oli jo kaiverrettu. Onnistuminen riippuu varmaan siitä kuinka paljon sitä kaiverrusta on. Minunkin sormusta pienennettiin, mutta vähemmän. Sormukset lähetettiin takaisin kultasepälle ja kahden päivän päästä ne oli jo meillä oikean kokoisina.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä miehen kihlasormusta on kaivertamisen jälkeen pienennetty jo kaksi kertaa, ja edelleen saa kaiverruksesta selvää. Tosin se (kaiverrus) on muuttunut paljon matalammaksi omaan sormukseeni verrattuna.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Se pystyykö sormusta pienentämään, riippuu paljoltikin siitä, että onko siinä timantteja. Ja jos on, niin millälailla istutteuna. Kuitenkin suurinta osaa timanttisormuksista pystytään muuttelemaan. Muutos on yleensä max. 1/2 kokoa. esim. koosta 17,5 --> 17,0.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mun timanttisormusta pienennettiin kaiverruksen jälkeen. Kaiverrus jouduttiin hiomaan pois ja tekemään uusiksi.

Mun sormuksen koko on 15 ja siis myös sen kokoiseen sormukseen saa aivan hyvin kaiverruksen, vaikka timantteja onkin. Joku nimittäin jossain foorumilla kauhisteli että saako noin pieneen sormukseen enää kaiverrusta. Minulla ainakin on molempien nimet ja vielä päivämääräkin  :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

No juu, kuskasin sitten tänään sormukseni takaisin kultasepälle ja pienennys tulee olemaan 16- koosta peräti kokoon 15... melkein numeron verran siis. Kaiverrus joudutaan tekemään uudelleen ja saan sormuksen takaisin parissa viikossa eli n. kaksi viikkoa ennen häitä. Onneksi mentiin katsomaan sormuksia jo tammikuun alussa, tällä menolla olisi tullut suru puseroon, jos olisi jätetty vasta tammikuun loppuun.

Ps. Ai niin, kaiverruksena on myös molempien nimet ja päivämäärä... vanhaan kokoon just ja just mahtui, kun kivi on suht kookas, saa nähdä miten nyt käy.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kannattaa olla hieman varuillaan sen kiven kanssa, kun on noinkin suuri koonmuutos. Saataa alkaa heilumaan ja ennen pitkää tippua. Mutta kun muistat  tarkistaa/tarkistuttaa kiven kiinnitystä aina välillä, niin eiköhän se siitä...   :) :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mitä tällainen pienennys maksaa? Miehen kihla kun uhkaa tippua kun se on laihtunut... Sellainen perus flakkasormus valkokultaa. Pitäisi pienentää ehkä yhden koon verran.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Suoraan kultasepältä maksoi mulle 25€ 750 keltakultasen sormuksen pienennys...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Timanttisormuksen koon muuttaminen on huolellisesti tehtynä mahdollista jopa 1,5 numeroa suuntaan tai toiseen. Tällöin rungon koonmuutoksen lisäksi on välttämätöntä myös tarkistaa ja "kiristää" kaikki istutukset. Kannattaa pyytää kultasepänliikettä toimittamaan sormus koonmuutokseen valmistajalle, jolloin se tulee tehdyksi huolella. Valmistajalle -etenkin ns. merkkituotteiden - on tärkeää, että heidän tuotteensa menevät kuluttajille priimakuntoisina. Useat timanttisormusten kivien irtoamiset johtuvat huonosti tehdyistä koonmuutoksista, joissa työn tehnyt seppä on laiminlyönyt istutusten tarkastamisen. Tällaisessa tapauksessa valmistajan takuu ei kata aiheutunutta vahinkoa.

Koonmuutoksen hinnoissa voi olla suuriakin eroja. Se riippuu aina suoraan työn vaativuudesta. Esim. 1-kivisen kapearunkoisen sormuksen piennennys 0,5 nroa on pikku homma verrattuna leveän ja tukevan 7-kivisen rivisormuksen 1 nron pienennykseen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

mun sormusta pienenettin koon verran, eikä jälkiä jäänyt ollenkaan. kuin uusi ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mun sormusta on pienennetty kahteen eri otteeseen ja mitään jälkiä ei ole jäänyt.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Omaa kihlasormustani pienennettiin laihdutettuani 15 kiloa, enkä ole huomannut että siitä olisi jäänyt minkäänlaisia jälkiä omaan sormukseeni (tosin se muutenkin on tuollainen röpöläpintainen vanhan mattasatiinin jäljiltä). Hinta ei muistaakseni ollut päätä huimaava, kaupungissa sen voi saada halvemmalla, koska maaseudun kultaseppä ainakin lähetti oman sormukseni eteenpäin operoitavaksi.

Tosin kihlaani pitäis taas pienentää inan verran  ;) Se onnistunee vihkisormukseni valmistavan kultasepän luona.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Paljo tuollanen"puristamalla"pienentäminen maksaa..? ::)

Hinta riippuu paljon liikkeestä, mutta supistamalla tehty koonmuutos maksaa yleensä n. 10-15€

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään