Guest Tiipii

Pienet häät (yhdistetty)

339 viestiä aiheessa

Meilläkin tulee olemaan pienet häät, vieraita kutsutaan n. 20 joista tiedän, että 2 ei pääse tulemaan. Kyseessä isovanhempani, jotka asuvat kaukana ja ovat iäkkäitä niin matkan teko olisi raskasta heille. Harmi  :-/ Muita kutsun saajia tulevat olemaan vanhemmat, sisrukset perheineen ja molempien lapsuuden ystävät. Eli paljon tuttuja ja melko läheisiäkin kavereita jää kutsumatta ja tulevat varmasti olemaan pettyneitä. Tämä on kuitenkin se mitä me haluamme, pitää vain "tylysti" sanoa jos kysytään kutsusta että pidetään ihan minimaaliset juhlat jossa paikalla VAIN lähimmät. Toivottavasti ymmärtävät...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me ollaan tässä vaiheessa ajateltu, että kutsutaan vain vanhemmat ja sisarukset maistraattiin + ravintolaillalliselle. Ehkä varataan jokin kabinetti tms, ehkä ei sitäkään. Suunnitelmat on kuitenkin vielä ihan levällään, joten ehkä laajennamme isovanhempiin tms. Joka tapauksessa haluamme päästä naimisiinmenon suhteen vähemmällä vaivalla ja panostaa sitten häämatkaan..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillekin luvassa pienet pippalot. Menimme naimisiin pari kuukautta sitten ja kutsuimme koko suvun koolle, kahville ja kakulle. Nyt vuoden päästä olisi siunaustilaisuus jonne kutsumme VAIN lähimmät ja oikeastaan ne rakkaimmat. Vieraita tulossa n. 30 henkilöä vain, ihanan vapautunut olo kun ei tarvitse isoja juhlia pitää.  :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pienet häät täälläkin, vieraita yhteensä 16 eli kun meidät lasketaan mukaan on juhlimassa 18 henkilöä! Juuri käytiin tutustumassa tulevaan hääpaikkaan Vanajanlinnaan, ja kaikki alkaa vaikuttaa siltä, että saamme juuri meille sopivat häät kokonaisuudessaan.   :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille myös tulossa pikkuruiset häät :-X, Vieraita alle 20. Ensin mennään kirkosta kahvitteleen ja illalla mökille varmaan pyydetään sitten enemmän kavereita.. Me ei kumpikaan haluta tehdä mitään hirveetä hössötystä tästä asiasta.. (tai no mä ehkä vähän haluan hössöttää.. :D  )

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mekin haluttaisiin pienet häät, alle 20 vierasta. Kumpikaan ei kaipaa isojen juhlien huomion keskipisteeksi, joten tämä koko on ihan maksimi. Suunnitelmat on vielä ihan alussa, mutta haaveissa olisi pitkä ravintolaillallinen suosikkiravintolassamme ilman perinteisiä hääkuvioita ja muutenkin vähäisellä valmistellulla ohjelmalla :) .

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulossa sellaiset alle 30:n vieraan häät. Porukka koostuu kavereista suurimmaksi osaksi. Toki vanhemmat ja sisarukset mukana. Vanhoille isovanhemmille meinattiin tarjota ruoka jossain ravintolassa, kun tuskin viihtyisivät/ jaksaisivat juhlia kanssamme iltahäissä. Näin parempi kun saa heidän kanssaan rauhassa seurustellla. Käyvät sitten hääpäivänä vaan kirkossa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse haluaisin mahdollisimman pienet häät,mutta näyttää että "pakollisia" vieraita tulee kuitenkin se 50kpl.. Omia sukulaisia noista 8kpl, loput miehen sukulaisia (jotka asuvat täällä..) ja yhteisiä kavereitamme. Täällä asuvat miehen sukulaiset on kuitenkin "pakko" kutsua vaikka emme ole tekemisissä kun ehkä kerran vuodessa..Mutta silti,varmaan ihmettelisivät ja loukkaantuisivat jos ei kutsuttaisi. :rolleyes: Halausin muutenkin mahdollisimman yksinkertaiset mutta mukavalla tunnelmalla varustetut häät.

Häitä ei vielä ole aletti järkkäillä mutta tältä se nyt tässä vaiheessa näyttää..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee myös pienet häät. Molempien vanhemmat ja siskot sekä tärkeimmät kaverit. Kumpikaan ei halua isoja juhlia vaan halutaan tunnelmallinen tilaisuus, jossa kaikkien kanssa ehtii oikeasti jutella. Meidän näköiset, ei sukulaisia ja puolituttuja mielistelevät.

Jos kutsuttaisiin tätit, setät, enot perheineen, kasvais porukka yli 70 henkilöön. Tää reilu pari kymmentä on meille kivempi kaikin puolin. Joutuuhan tuota varmasti selittelemään, mutta oma on häpiänsä jos joku nokkiinsa ottaa. Jokainenhan saa tehdä niin kuin itselleen parhaaksi tykkää. :)

Meilläkään ei ole oikein tanssi-ihmisiä, joten musiikkia kuullaan taustalla ihan levyltä. Ohjelmaakaan ei kummemmin ole ja alustavan aikataulun perusteella ei kyllä mahtuisikaan. Keskitytään siis oleelliseen ja varmasti kaikki viihtyy. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

No pienet häät täälläkin. Maistraattiin siis vain me kaksi.

Illalliselle parin päivän päästä h-hetkestä n 20 henkeä. Kabinettiin. Pähkäilen vielä noutopöydän ja pöytääntarjoilun välimaastossa. Koska tarjoiltavat pitäisi sitten tietää etukäteen ja mua vähän se tökkii

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

pienet on meillekin tulossa ja hyvä niin :) ihmisiä kutsuttu noin 40, vain perheet, lähisuku ja lähimmät ystävät. vaikka häät onkin pienet, niin tekemistä silti, pienemmässä mittakaavassa vaan :rolleyes:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä myös pienet tulossa.

Ensin piti tulla n.25 vierasta, sitten 10 ja nyt niitä tuleekin vain 4. Suku karsittiin kokonaan pois, saavatpahan sitten keskenään olla katkeria.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiva huomata, että moni muukin haluaa pienet, tunnelmalliset häät. Meille tulee 10 vierasta eli molempien vanhemmat, sisarukset perheineen ja läheinen ystäväpariskunta. Tämä on ollut haaveena jo monta vuotta ja nyt viimein toteutamme unelmiemme häät. Muuten emme tingi häissämme verrattuna isomman vierasmäärän juhliin eli on perinteiset hääpuvut (ei tosin prinsessa-hörhelömekkoa), valokuvaukset, juhla-ateria yms.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee kans pienet häät, alle 25 henkilöä tulee, koska tiedän ettei pari ihmistä tule kuitenkaan.

Meidät vihitään pienessä kappelissa ja juhlat pidämme kotona.

Mellekin tulee ainoastaan lähisku, jonka kanssa olemme tiivisti pitäneet yhteyttä ja pari kaveria.

Minulle tulee hääpuku ym. hilppeet mitä nyt muillakin varmasti on.

Poikkeus tehdään siinä, että itse teemme leivonnaiset ja ruuat ym. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille myös tulossa pienet häät, ei miehen kanssa viihdytä minkään mielettömän yleisöjoukon keskipisteenä ja jotenki pienet ja intiimit häät enempi meidän juttu. Kirkkohäät kuitenkin halutaan ni ollaan päädytty sit pienehköön kappeliin vihkimispaikkana ja sen jälkeen ravintolaillallinen. Haluun hääpuvun, kampauksen ja muut tämmöset, mutta mitään spesiaalia hääohjelmaa tuskin järjestetään - puheen voi joku pitää jos tahtoo.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä kanssa tulossa pienet häät, johon kutsutaan vain lähimmät sukulaiset. Vieraita on toivon mukaan seitsemän tulossa. Haluamme kirkkohäät ja sen jälkeen todennäköisesti ravintolaan syömään ja juhlistamaan, ei mitään isompaa. Papaijan vastaus edellä kuulostaa juuri siltä mitä itsekin ajattelen asiasta. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mekin ollaan suunnittelemassa pieniä häitä..joku kompromissi kun toinen haluu isot ja toinen pienet häät..niin ajateltii että jos pidetään pienet häät perheen kesken ja sitten kavereille coctail kutsut,jossain ravintolassa ...en oo kuullu että kukaan ois tollasia järkänny.Ois kiva kuulla kokemuksia cocktail kutsuista tms jotka pidetty häiden sijasta.. missä on pidetty ja miten on onnistunu..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidänkin häät tulee olemaan pienet, vieraita max 25 henkeä.

Olen aina haaveillut isoista kirkko häistä, nooh tulevan mieheni suku on pieni ja oma suku on pieni... tuttuja pissaa, mutta varsinaisia hyviä kavereisa ei pahemmin ole. Joten siis pienet häät. ja ihan taloudellisistakin syistä, koska en koe "tarpeelliseksi" syöttää <tuttuja>.

Aiomme pitää varsinaiset häät juhlineen, asuineen, kampauksineen ja valokuvaajineen lähimpien kanssa ja sitte kunnolliset pippalot kamuille, frendeille, tutuille (kaikille halukkaille) viikon päästä vihkimisestä!

eli tuskin nyt ihan "normaalin" kaavan mukaisesti, mutta sitä linjaillen.

Bändikin olisi kiva saada hääjuhlaan koska häävalssi olisi kiva tanssia ihan "kunnolla" mutta budjetti tuskin venyy niin paljoa! nytkin jo budjetti tuntuu olevan 5000€.... ilman häämatkaa....

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Aiheesta pienet häät on aloituksia täällä jonkin verran, mutta haluaisin kuulla kokemuksia todella pienistä häistä. Meillä tulee olemaan todella pienet juhlat, laskettiin että vieraita tulee seitsemän yhteensä. Eli oletteko olleet mukana pienissä juhlissa tai itse pitäneet pienet häät? Miten kaikki sujui, oliko vihkiminen kirkossa vai jossain muualla? Missä juhlat vietettiin, ym. mitä tulee mieleen kerro. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kokemuksia pienistä häistä ei vielä ole, mutta meille on tulossa elokuun häihimme 10 vierasta eli eiköhän niitä voi kutsua todella pieniksi häiksi. Jos siis suunnitelmistamme on apua, vaikka juhla on vielä edessä, kirjoittelen omia ajatuksiani todella pienistä häistämme.

Meidät vihitään maistraatissa, jonka jälkeen on avioliiton siunaus kirkossa. Maistraattiin todistajiksi tulee ystäväpari ja kirkkoon heidän lisäkseen meidän molempien perheet. Kirkko on pieni, mutta kyllä suurin osa penkkiriveistä silti on tyhjänä. Meitä tämä ei kuitenkaan haittaa vaan astelemme vieraidemme eteen alttarille kuten suuremmissakin häissä, häämarssin soidessa. Alttarilla ei meidän ja papin lisäksi ole muita eli kaaso istuu penkissä (bestmania ei sulhanen halunnut).

Siunauksen jälkeen siirrymme hääjuhlaan läheiseen juhlatilaan, jossa on perinteiset onnittelumaljat, usean ruokalajin illallinen pöytiin tarjoiltuna ja tietenkin kahvit ja kakku. Ohjelmaa olen pyytänyt vieraidemme järjestämään ja toiveena on ollut jättää perinteiset hääleikit pois. Toiveenamme on siis viettää rento ja intiimi juhla läheistemme ympäröimänä. Ohjelmaan kuuluu myös häätanssi ja muutenkin musiikki soi taustalla juhlan ajan. Musiikki soitetaan cd:ltä.

Illallisen jälkeen jossain vaiheessa siirrymme jatkamaan iltaa vanhempieni luo ja luvassa on seurustelua rennommassa ympäristössä sekä iltapalaa, juustoja ja viiniä. Siitä aikanaan suuntaamme hääsviittiin hääyötä viettämään ja parin päivän päästä häämatkalle.

Meidän häissämme juhlitaan siis kuten suuremmissakin juhlissa eli olemme hääpuvuissa, kukat, kampaukset, meikit tekee ammattilaiset yms. Emme aio stressata kuten suuremmissa häissä esim. askarteluiden takia, emme aio askarrella mitään. Myöskään ohjelmasta emme ota paineita, koko juhlaväki tuntee toisensa, joten seurustelu toisten kanssa on osa ohjelmaa.

Meille pienen pienet häät on ainoa oikea vaihtoehto ja mielestäni kaiken voi tehdä kuten suuremmissakin kekkereissä. Me kuitenkin haluamme nauttia täysillä juhlapäivästämme ilman suuren väkijoukon tuomaa lisäjännitystä, meistä välittävien ihmisten ympäröiminä. Plussana on myös, että saa omana hääpäivänään keskittyä olennaiseen eli oman rakkaan kanssa naimisiin pääsemiseen eikä tarvitse murehtia miten sata vierasta viihtyy, riittääkö ruoka, onko kaikilla mukavaa jne.

Hurjasti onnea todella pienien häiden suunnitteluun :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli häissämme läsnä vain tärkeimmät - lapsemme, vanhempamme, sisarruksemme perheineen ja parhaat ystävämme. 13 aikuista ja 3 lasta.

Vihkiminen oli Helsingissä suuressa kirkossa, Temppeliaukion kirkossa. Minulle se oli selvyys vihkikirkoksi. Ihmisiä oli vähän, mutta tunnelmaa ja läheisyyttä sitäkin enemmän. Isäni talutti alttarille ja ympärillä oli vain rakkaita kasvoja. Pakahduin onnesta ja sen näkee kuvissakin. Tunnelma oli aidosti onnellinen ja vapautunut.

Vihkimisen jälkeen menimme syömään varaamaamme kabinettiin, jossa viihdyimme noin 6 tuntia ihan syöden, juoden ja jutellen. Tarjoiluihin halusimme panostaa, ja ruoka olikin todella mahtavaa.

Tämän jälkeen vieraamme jatkoivat meille ja ilta olikin venynyt pitkään... Me menimme huilimaan mieheni kanssa hotelliin, ajoissa ja virkeinä nauttiaksemme vain toisistamme.

Kavereille (noin 70henkeä) varasimme ravintolan pari viikkoa vihkimisen jälkeen ja silloin oli BILEET. Äärimmäisen onnistunut ilta sekin, mutta ei kuulu tähän ketjuun.

Lämmöllä suosittelen pieniä häitä. En usko, että meillä olisi ollut samaa tunnelmaa vihkimisessämme, jos paikalla olisi ollut toisen vaihtoehdon mukaisesti reilu 200 henkeä... Itse koen itse vihkimisen "intiiminä" ja halusin, että voimme lupautua aidoimmin toisillemme ilman paineita isosta vierasmäärästä ja hääpäivän onnistumisesta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos Mango08 ja marijalapset vastauksista. =) Juuri tällaisia ajatuksia meilläkin on mielesssä liikkunut. En jotenkin pysty näkemään itseäni ison vierasjoukon keskellä astelemassa kirkon käytävää ja juhlimassa. Mieskin on samaa mieltä, saadaan tunnelmalliset häät pienellä porukalla. Me haluttiin kirkkohäät, joten vihkiminen tapahtuu kirkossa, josta jatkamme juhlimaan jonnekin (paikka ei ole vielä selvä).

Ja todellakin vaikka kyseessä onkin pienet pirskeet, haluan hääpuvun, ammattilaisen tekemän kampauksen ja meikin, ym. mitä nyt keksii. =)

Mango08, jos muistat ja ehdit niin kirjoittele teidän häiden jälkeen millaista oli ja miten kaikki sujui, toki ennenkin saa kirjoitella ajatuksista ym. asioista. :) Ja kaikki muutkin, jotka vietätte tai olette viettäneet pienet juhlat, kirjoitelkaa kokemuksestanne.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä olen ollut vieraana pienissä häissä. Vieraina olivat vain morsiusparin vanhemmat ja sisarukset perheineen, ei serkkuja, tätejä, kavereita jne. Yhteensä alle 15 henkeä.

Vihkiminen tapahtui kirkossa, jonka jälkeen mentiin syömään varattuun juhlapaikkaan, joka oli sellainen vähän kartanotyyppinen.

Pienissä häissä kaikki mahtuvat samaan pöytään! Salissa olisi ollut tilaa moninkertaiselle määrälle ihmisiä, mutta ei ollut kolkkoa tai tyhjää.

Tunnelma oli leppoisa ja rauhallinen. Päivä oli mukava, kun vieraittenkaan ei tarvinnut olla mitenkään varautuneita, kaikki tiesivät että luvassa on parin vihkiminen, ja sen jälkeen rentoa jutustelua hyvän ruoan parissa. Tarjoilija kävi täyttämässä laseja ja seisovasta pöydästä sai hakea ruoat.

Morsiamella oli valkoinen puku, ja kampaajalla oli käyty, kimppukin löytyi, eli pieniin häihin voi panostaa ihan sen verran kuin itse haluaa tietysti.

Suosittelen kyllä pieniä häitä, jos sellaiset kiinnostavat.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Täällä näyttää porukka ihan vapaaehtoisesti pitävän pienet juhlat... :rolleyes:;) Minulla on iso suku ja kaikki sukujuhlat on aina ihan ihania, mutta mies ei kestä isoja porukoita eikä huomion keskipisteenä olemista. Hääjuhlat vaadin vastoin sulhasen tahtoa eli ne pienet juhlat on sellainen kompromissi. En anna itseäni tässä asiassa jyrätä! Muuten ollaan ihan samanhenkiset, mutta tässä juhla-asiassa edustetaan kyllä aika eri ääripäitä. :lol:

Meillä ne pienet häät tarkoittaa 28-40 henkeä (riippuu ketkä saapuu paikalle, kun ulkomaan asukkejakin on vieraslistassa) sisältäen kaverit, vanhemmat ja sisarukset + muutamat serkkuni avecceineen. Siipalla ei ole serkun serkkua eikä hänen perheensä muutenkaan pidä mitään yhteyttä sukulaisiin. Itselläni se serkuista karsiminen on tosi vaikeaa, kun niitä on 25 ja lähes kaikki on jo aikuisia ja oikeastaan haluaisin heidät kaikki paikalle. Kauheasti oon koittanut jotain sääntöä kehittää, millä niitä rajaisi, mutta kaipa se on sitten vaan ne neljä joita eniten näen, vaikka sitten jää kutsumatta monta monta ihanaa ihmistä. Ja niitä serkkuja on ihan pakko karsia, koska valitsemamme ihana juhlapaikka rajaa vieraat jo maksimissaan 50:een. Jos kaikki serkut kutsuisin, lähenisi vieraslista 70:ä!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli pienet juhlat, vieraita tarkalleen ottaen 36. Itse olisin aluksi halunnut kutsua enemmänkin ihmisiä, mutta kompromissiratkaisuna jätettiin vierasmäärä tuohon. Ja hyvä ratkaisu oli; ehdin jutella kaikkien vieraiden kanssa, ruokailut sujuivat ilman sen kummempia jonotteluita ja tanssilattiallakin oli hyvin tilaa kaikille halukkaille :D:) Porukka pysyi "hallinnassa" ja omasta mielestä ainakin kaikki viihtyivät :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään