Guest Tiipii

Pienet häät (yhdistetty)

339 viestiä aiheessa

Meidän vieraslistalla on n. 30 aikuista ja 10 lasta. Suurinpiirtein samalla porukalla vietettiin esikoistyttären ristiäisiä heinäkuussa, ja montaakaan muuta ei hääjuhlaan mukaan kaivata. Vähemmän läheisille kavereille voidaan jälkikäteen keitellä kahvit... Ihanaa kun saa viettää päivän niitten kaikista rakkaimpien seurassa. :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli 12 vierasta (vanhemmat, sisarukset, mummot ja vaarit)

Vihkiminen oli pienessä kappelissa kahvit tarjottiin sulhasen vanhempien kotona. Eli meillä oli pienet ja intiimit perhejuhlat  :-*

Rahaa meni kyllä enemmän kuin olin ajatellut, eli 1600 euroa, johon kuului:

~ Hääpuku (ostin käytettynä naikkarilta, aivan ihana  :-*) ) 370 e

~ Huntu, kaksikerroksinen  (tein itse, neuvot naikkarisiskoilta  ;) ) n. 14 e

~ Kengät (sandaalit, olen käyttänyt niitä myöhemminkin) 49,90e

~ Hiukset (sis. koekampaus ja miehen leikkaus+laittaminen) 90e

~ Meikki (sis. koemeikki) 55e

~ Kaulakoru (alennukseta  ;) ) 70e

~ Solmio (dressmannin ale:sta) 20 e

~ Valkoinen paita 34,90 e

~ Vihkisormus 350 e + kaiverrus miehen sormukseen 6 e

~ Valokuvaus (studio) 130 e

~ Kahvitarjoilu (voileipäkakkua ja mansikkakakkua) 110e

~ Kakkukoriste 6,90 e

~ Kutsukortit 14 e

~ Kukat (sis. morsiuskimppu, miehelle viehe ja kahvipöytään kimpu) 132 e

~ Huomenlahjat n. 200 e

Ja häämatkaa meillä ei ollut eikä tule olemaan  8)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille myös! Vieraita tulossa noin 30, vihkiminen isossa kirkossa ja jatkot just ton 30 henkeä vetävässä kartanossa. Ei bändiä. Sulhasen kummisetä soittaa häävalssin haitarilla, muuten musiikki tulee cd:ltä. Olen itse menossa jo toista kertaa naimisiin ja tuntuu, että nämä pienet häät tulee maksamaan ihan saman verran kuin isommatkin. Pienissä tulee jotenkin helpommin tehtyä kaikki viimeisen päälle niin kuin haluaa. Ei ole samanlaista karsimisen tarvetta.  Itse me odotetaan innolla meidän pieniä häitä ja tiedetään, että vieraat tulee meidän takia, ei siksi kun on hyvät bileet tiedossa.... Kavereille pidetään sitten myöhemmin bileet, joissa meno on varmaan aika paljon riehakkaampi ja saa itsekin heittää oikein kunnolla viihteelle  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille oli alunperin suunnitteilla pienet häät (max. 30-40 henkilöä), mutta kun kerrottiin appivanhemmille, luku alkoikin nousta yhtäkkiä, ja nyt ollaan jo tuplattu tuo luku.. Aikaa meillä on vielä häihin ja kutsujen lähettämiseen, joten saas nähdä. Hassua, että omasta isosta suvusta on helpompi karsia pikku porukka, joka kutsutaan, kuin pienestä avon suvusta, josta appivanhempien mukaan tulee kutsua kaikki..  :-/ kuinkahan monta harmaata hiusta sitä saa ennen ensi elokuuta..?  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Sama juttu (jatkaakseni aihetta) vaikka tavoite on vasta 2007 kesällä niin nyt alkaa kyllä vahvasti tuntua siltä, että PIENET häät kiitos. Sukulaisia on ihan liikaa ja enemmän niitä, jotka eivät pidä mitään yhteyttä.

Pienenä tyttönä haaveilin isoista häistä, mutta ehkä nämä realiteetit - kuten raha - tulee vastaan aika nopeasti.

Kiva lukea muiden budjetteja ja saada vähän vinkkejä. Itse leipomalla kyllä säästää pitkän pennin vaikka ottaisikin pitopalvelun huolehtimaan tarjoiluista.   :D  

Ja ei kun suunnittelemaan...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kuin myös pienet häät suunnitelmissa, käsittäen 16 vierasta (vanhemmat, sisarukset, mummot ja papat) :)

Tuota budjettipuolta olenkin jo hiukan pohtinut, itse hääpaikasta meille ei tule minkäänlaisia kustannuksia (oma paikka), papille/lamaannille (what ever sitten vihkiikin) täytyy varmaan maksaa matkakorvaukset (tai jotain), syömiset menee ajatuksella "sen minkä itse saa aikaiseksi"... sormus+matkapuoli on se, joka eniten maksaa ;D

Koko idea näissä pienissä häissä on se, että me pystymme ne kahdestaan (siis minä ja mies) helposti järjestämään ilman hirvittävää stressiä ;D Apujoukkoja emme pyydä, sillä tiedossa on yllätyshäät ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pienet häät on meillekin tulossa. Olen aina halunnut häistäni pienet ja intiimit... olen ollut muutamissa isoissa häissä ja tuntuu, että (ainakin niissä joissa olen ollut paikalla) tunnelma ei ollut niin lämmin ja yhteenkuuluva, kuin omiin häihini haluaisin... Hääpari ei ehdi seurustella edes puolen vierasmäärän kanssa...

Häihimme tulee tällä tietoa n. 40 henkeä. Sukulaiset serkkuihin asti ja lähimmät ystävät. Vieraslistan pituuteen (tai oikeastaan lyhyteen) vaikuttaa olennaisesti se, etteivät sulhon vanhemmat ja muut sukulaiset pääse paikalle. Nigeriasta kun olisi vähän hankalampi ja KALLIIMPI lentää Suomeen...  :-/

Surettaa kyllä kovasti, ettei sulhollani ole paikalla perheenjäseniä...  :'(

Ajateltiin kylläkin kehitellä jonkinlainen web-kamera systeemi, jotta Nigerian päässä olevatkin pääsisivät jotenkin osallisiksi häihin... Siinä onkin sitten mukava haaste löytää vihkimispaikka... kun tarvitaan se nettiyhteys...  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tuosta lämpöisestä tunnelmasta ja jatkaakseni vielä tuota omaa viestiäni; meillä avon puolelta anoppi on listannut jo ihmisiä, jotka on pakko kutsua, ja heitä on n. 10-20 sukulaisten lisäksi. Nämä ovat anopin ja apen vanhoja ystäviä, joita en ole esim. itse koskaan tavannut. Minullekin tärkeintä olisi vieraiden viihtyminen ja lämpöinen, ikimuistettava tunnelma... Tuntuu hassulta viettää hääpäivää ventovieraiden kanssa. :-/

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee n. 40 henkeä. Virallisena hääpäivänä eli maistraattiin tulee läheisimmät 9 henkeä. Heidän kanssaan mennään syömään ravintolaan ja seuraavana päivänä avioliittomme saa siunauksensa papilta sen nelikymmenpäisen joukon edessä rinteen päällä, josta sitten lasketaan alas ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli häävieraita 43. Oikein kiva porukka ja muutenkin onnistunut päivä. Hankalinta oli karsia läheisiäkin ihmisiä, mutta johonkin oli raja vedettävä. Monet kehuivat häidemme pienuutta ja muutenkin meidän jälkeen pidettyjen häiden trendi tuttavapiirissä on ollut pienet häät :).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä kutsuttuja 40, eli vain läheisimmät ihmiset, joiden tahdomme ehdottomasti olevan läsnä, kun meidät vihitään. Sukua ei tule juurikaan ja kavereista vain ne läheisimmät. Olen tyytyväinen, että pidin oman pääni, enkä kutsunut ihmisiä vain muodon vuoksi. Jos joku kutsumattomista suuttuu, niin se on meidän häpeämme, ei vanhempiemme.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meilläkin häihin kutsutaan vain ne läheisimmät joiden kanssa ollaan tekemisissä.

Jostakin syystä ei innosta kutsua omaan, ehkä elämän muistorikkaimpaan tilaisuuteen ihmisiä joita ei ole nähnyt melkein kahteenkymmeneen vuoteen..

Tai sellaisia sukulaisia jotka tunkevat itsensä kaikenmaailman kissan ristiäisiin odottaen hillitöntä ohjelmatarjontaa ja ehtymätöntä herkku- ja juomatarjoilua kaikin mahdollisin lisukkein. Juu ei.

Vain meille tärkeitä ihmisiä meille tärkeään tilaisuuteen.

Silloin juhlat ovat "omannäköiset" ja niistä jää kaunis muisto.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Suunnittelimme noin 50 hengen häitä ensi syksyksi, mutta aikaistimme päivää huhtikuulle ja samalla päätimme kutsua vain muutamat tärkeimmät ihmiset todistamaan vihkimistä maistraattiin  :). Vihkimisen jälkeen menemme ravintolaan juhlistamaan hyvällä ruualla/juomalla. Vieraita maksimissaan 15, minimissä 5... emme ole vielä päättäneet.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

meillä kutsutaan hä'ihin n. 40-50, määrään karsittu ne ketkä todella tahdomme häihin ja lapset jätämme kutsumatta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille on näillä näkymin tulossa noin 20 henkeä. Pitää vielä katsella ja miettiä, josko raskisi muutaman lisää kutsua.

Me halutaan pitää pienet intiimit häät, joissa on vain lähimmät sukulaiset läsnä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee 10 vierasta eli parhaimmat ystävät. Olemme varanneet ravintolasta kabinetin, jossa olisi tarkoitus syödä ja juoda rento tilaisuus viettäen. Joten kumminkaimat ja sukulaiset pysykööt kaukana  :-*

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille piti alunperin tulla vain 20-hengen häät, mutta nyt halusimmekin mukaan vielä enemmän läheisiä ystäviämme ja olemme kutsuneet yhteensä 46-vierasta.  Siltikin nämä meidän häämme ovat pienet nykyisen mittapuun mukaisesti. Vihkiminen on kirkossa ja juhlat tai meillä siis päivällinen ravintolassa. Meillä on koko ravintola varattuna vain meidän käyttöömme. Häämme ovat pienet, mutta joskin aika kalliit, johtuen ruuasta ja juomista.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kun viime kesänä olin kaasoni häissä, joiden kokonaisvierasmäärä oli varmasti alle 30, päätin, että aivan ehdottomasti pieni porukka myös meille. Eli me ja vieraat yhteenlaskettuna jäädään yhä alle kolmenkymmenen, tarkka luku on vielä vähän auki.

Pieni on siis juhlijoiden joukko, pieni ja kaunis on myös juhlapaikkana toimiva vanha huvila. Budjettikin on melko kohtalainen (alle 2500 saadaan taatusti jo ihan kaikki mitä tarvitaan) ja järjestelyaikaa reilu kolme kuukautta. Mielummin juttelen kunnolla rakkaimpien ihmisten kanssa ja syön täyden pöytiin tarjoillun menuun upeassa paikassa, kuin moikkaan hätäisesti valtavaa vierasjoukkoa lihapullien ja perunamuussin takaa isossa karussa seurakuntasalissa. jokainen toki tyylillään, mutta minusta on ihana ihanaa ensimmäistä kertaa ikinä saada juuri sellaiset juhlat kuin olisin aina halunnut.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Täällä myös valmistellaan pieniä häitä. Vieraita tulee 17hlö+3lasta, molempien vanhemmat, mummot, ukit ja sisarukset, Muutama hyvä ystävä. Vihkimisen jälkeen pelkkä kahvitilaisuus kauniissa järvenrannan lähellä olevassa mökissä. Illalla sitten bileet pelkästään kavereille. Budjetti tulee olemaan tosi pieni, tuleva anoppi lupasi maksaa hääpaikan vuokran, itse leivomme, miehelle viime kesän juhlien puku. Itse aion ostaa jonkinlaisen hääpuvun tai vuokrata ja käydä kampaajalla. Ainut suuri ostos taitaa olla sormus. :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillekin on tulossa pienet häät :) Kutsumme n. 40 henkilöä, johon kuuluu kummankin lähisuku serkkuihin asti ja lähimmät ystävät. Äitini tekee meille ruoat, juhlapaikkana toimii oma, vastavalmistunut asuntomme ja juomat haemme Tallinnasta. Budjetti on n. 3500 euroa, joista suurimman osuuden vie sormus ;)

Lisäksi pidämme myöhemmin kavereille valmistujais-/hääjuhlat, ja sinne minä teen itse ruoat, ja juomat ovat Tallinnasta peräisin. Kaverijuhlissa näytämme kuvia vihkijäisistä videotykillä.  

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli suunnitelmissa suht isot häät noin 90 hlö mutta sitten muutama kuukausi ennen häitä sulhanen sanoi olevansa todella ahdistunut häistä. Kun sitten juteltiin niin selvisi että juuri isot häät stressaavat. Nyt kun alunperin suunniteltu hääpäivä lähestyy tajuan itsekin että itseänikin olisi loppumetreillä alkanut isot häät ahdistamaan! Alettiin vaan suunnittelemaan isoja häitä sen kummemmin ajattelematta... olisihan minun pitänyt tajuta että rakkaani ei viihtyisi isoissa juhlissa huomion keskipisteenä enkä olisi todennäköisesti viihtynyt itsekään!

Nyt sitten on suunnitelmissa noin 30 hengen häät ja tuntuu paljon peremmalta  :D

Vihkiminen kappelissa ja juhlat ravintolan kabinetissa jossa syödään ja tanssitaan! Sitten kullan kanssa luksus hotelliin nautiskelemaan!  :-X

Kavereille järjestetään hääbileet myöhemmin! Uudet suunnitelmat ovat enemmän meidän näköiset!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tänne kans pienet häät, kiitos! Vieraslistaa värkättiin tuossa yks ilta sulhasen kanssa (yllättävän helposti muotoutui) ja taidettiin saada 61 henkilöä kasaan. Näistä lapsia on 14, joten aikuisten määräksi jää (hääpari mukaan lukien) 49. Ei paha.

Sukulaisia ei voi serkkuihin asti kutsua ei sitten millään, muuten ratkeaa budjetti aivan täysin. Ratkaisin ongelman näppärästi rajaamalla sukulaisista mukaan vieraslistalle omat kummini ja ainokaisen kummilapseni. Kummilapsen iän takia (6 v.) on perusteltua kutsua hänen vanhempansakin ja sillä tavalla saan vieraslistalle mukaan sen ainokaisen serkun, jonka paikalle haluan  :) Hän on siis kyseisen lapsosen äiti.

Vieraslistasta täytyy kyllä pysyä visusti hissuksiin äidin (ja ehkä anopinkin?) läsnäollessa, muuten saattaa syntyä kipakkaa keskustelua aiheesta ketä "kuuluu" kutsua häihin...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jep jep, ehdottomasti pienet häät   :D

Vieraslista on jonkinmoisessa kuosissa ja luku on 35, tosin neljää henkeä (kaks pariskuntaa) mietin vielä....

Tai no okei, mietin viittä, en oo ihan varma haluammeko heitä sinne.

Jestas, nytpä pitää ruveta oiiiikein kunnolla miettimään mitä tehdään ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on kans pienet juhlat!

Kutsuttuja nyt yhteensä 50, joista kymmenen lasta.

Vieraiden rajaaminen oli mun mielestä tosi helppoa! Vain lähimmät ystävät ja sukulaiset. Ehkä kaikestä häähössötyksestä ei tuu sitten niin paniikkia, kun kaikki vieraat on läheisiä..  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille kanssa oli itsestäänselvää, että pienet häät tulee. Vierasmäärä ei ole vielä ihan tarkka, mutta välillä 35-40 se tulee olemaan. Ihana, kun ehtii jutella jokaisen vieraan kanssa ja vieraina on pelkästään ihmisiä, jotka haluamme meille tärkeintä päivää todistamaan.  :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään