Guest Tiipii

Pienet häät (yhdistetty)

339 viestiä aiheessa

Me käytiin tänään katsomassa se meidän juhlapaikka, ja ai että! Se on ihan täydellinen! :) Se on sopivan kokoinen, tilojen asettelu on mainio, siellä on kaikki astiat valmiina ja äänentoistolaitteetkin on siellä omasta takaa! Ja pisteenä i:n päälle: se on vapaa 12.7. eli kyllä me se varattiin. Häät siis tiedossa jo tänä kesänä! :)

 

Muoks. Meillä oli vähän sama tilanne, että jos se meidän juhlapaikka ei olisi ollut hyvä, niin sitten oltaisiin oltu ihan pulassa! Toivotaan, että teillä sattuu myös hyvä tuuri ja paikka on sellainen kuin toivotte! :)

Muokattu: , käyttäjä: CCrystal

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itsekkin haluaisin sitten pienet häät kunhan tuo mies nyt sattuisi kosimaan ensin. Molemmilla on tosi isot suvut ja häistä sais helposto yli sata henkisetkin vaikka kuhtuis porukkaa karsienkin. Tiiän kyllä et sukulaiset saattaa jotkut loukkaantua jos niitä ei kututa, mut nehän on meidän omat juhlat. Miun  mielestä hääpärisaa tehdä sellaiset juhla jotka itse haluaa ja niin että itsellä on  niissä hyvä olla. Ja itte todellakin haluun kirkko häät vaikkei vieraita paljon oliskaan. Toki saahan papin vihkimään juhlapaikallekkin jos haluaa,mikä ois tosi hienoa vaikka jossain rannala.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ccrystal ja toki muutkin: Niistä saunatiloista. Meillä oli varattu juhlapaikka perjantaista sunnuntaihin. Ehdittiin laittaa rauhassa (oikeasti kuitenkin kamalalla kiireellä) pe kaikki valmiiksi talkoohengessä. Saunottiinkin (tai oikeasti minä en ehtinyt saunoa). Lauantaina oli hääjuhla (n.70 henkeä). Illalla miehet hoksasi, että täällähän on hieno rantasauna. Ja ei muuta kuin lämpenemään. Siinä vaiheessa kun yksi vieras tuli pyyhe lanteillaan juhlasalin eteiseen (jossa juttelin vieraiden kanssa), toivon hyvin, hyvin, hyvin kovasti, että se pyyhe pysyisi päällä. Pysyihän se onneksi. Tuo juhlija ymmärsi myös välttelevästä ilmeestäni, ettei tämä nyt kuitenkaan ole ihan oikea paikka pyyhe ympärillä kekkuloimiseen, vaikka rennot juhlat olikin. :D Sunnuntaina sitten siivoiltiin jäljet. Silloin ei tainnut enää sauna lämmetä...

 

Ihania muistoja jo! :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me haluttais pienet häät, sellaiset, että kaikki läsnäolijat on oikeesti meille tärkeitä ja läheisiä. Minä en välttämättä halua häihini esimerkiksi setääni, jota en ole vuosiin nähnyt tai miehen setää, jota en ole koskaan edes tavannut, vaikka he ovatkin sukua.

Onko siis pakko kutsua kaikki sedät, jos haluaa kutsua yhden? Entä serkut? Osan kanssa olen hyvinkin läheisissä väleissä, joitakin en suuren ikäeron takia edes tunne. Jos taas kutsuisin kaikki, ei meidän unelma pienistä häistä todellakaan toteutuisi.

 

En toisaalta haluaisi, että meidän häiden takia tulisi suvun kesken riitoja juurikin ei-kutsuttujen ja kutsuttujen välillä. Yksi toinenkin pariskunta suvustani on ikuisesti kihloissa saman ongelman takia; he kokevat etteivät halua kutsua kaikkia "pakollisia kutsuttavia" häihinsä joten ovat päättäneet olla järjestämättä häitä lainkaan. Mun mielestä on typerää joutua miettimään tällaista, koska kyseessä on meidän häät joten kai me saadaan kutsua ketä me halutaan? Mun suvussa riidellään muutenkin ahkerasti, joten eripuraa en haluaisi aiheuttaa. 

 

Ainiin! Tilannetta vaikeuttaa vielä se, että setäni, jota en haluaisi kutsua, sattuu olemaan kummini. Jos kutsun muut kummit, hän saattaa loukkaantua. Jos kutsun muut "samanarvoiset" sukulaiset (tädit ja enot) paitsi hänet, hän loukkaantuu kahta kauheammin. 

 

Nyt kun kirjoitin tämän tuli itselleni sellainen olo, että päästään itse kaikkein helpoimmalla jos vaan kutsutaan kaikki sedät, tädit ja enot,ihan sama missä väleissä itse niiden kanssa ollaan. Ei ainakaan tarvitse kenelläkään valitella jälkikäteen ettei tullut kutsua...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Azzay: Kiva kuulla, ettei se sauna haittaa, saa nähdä innostuuko kukaan meidän vähäisistä vieraista saunomaan! Yksi miehistä on kyllä sellainen, että saattaa alkuyöstä innostua, mutta toivotaan ettei pahemmin ala hillua siellä puolipukeissa :D

 

Griselda: Kuten alkuviestissäni taisin mainita, niin minun puoleltani saisi hirveän määrän sukua, jos haluaisi. Isällä on 6 sisarusta, joista kutsun vain yhden, joka asuu lähimpänä ja jonka kanssa olen ollut tekemisissä vuoden sisälläkin. Hääpäivä morsiusparin päivä ja siitä pitää tehdä sellainen kuin itse haluaa, eikä ajatella kuka mahtaa suuttua. Eli kyllä minusta voit kutsua ja jättää kutsumatta kenet ikinä haluat. :)

 

Nyt on pitopalvelukin varattu, ja vihkisormus ostettu. Hyvällä mallilla ollaan! :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

 Tällä hetkellä juhlapaikan suhteen on vakavassa harkinnassa tässä lähellä oleva pieni "seuratalo", jossa on saunatilatkin. Onko tyhmää varata paikka, jossa on sauna, onko kukaan käynyt häissä joissa on saunottu? :D toisaalta eihän sitä saunaa tarvitse käyttää. Tämä paikka olisi alle kilometrin päässä kotoamme, kaveri sitä jo nauroi, että ei hääpari saa kyllä sitten kotiin täydessä tällingissä kävellä :D Täytyy käydä tutkimassa kyseinen paikka, kokonsa puolesta se taitaisi olla aika sopiva.

Meidän kaveriporukan häissä sauna on jo melkein perinne! Eli riippuu porukasta! Ja omissakin häissämme rantasauna lämpiää!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Täälläkin suunnitelmissa pienehköt häät, max. 45 henkeä ilmoitti mies rajaksi, ja tuo sopii mullekin oikein hyvin.

Juhlapaikka me kyllä vuokrataan, ja vihkiminen tapahtuu kirkossa. Ruokapuolesta taas ajateltiin, että tehdään itse, kummankin äidin suosiollisella avustuksella, ja yksi kaasoista heitti hyvän ehdotuksen, että 4h-kerhojen kautta saa todella edullisesti tyttöjä hoitamaan tarjoilut, ruokien lämmitykset jne. joten tätä vaihtoehtoa nyt ainakin harkitaan vakavasti.

Kaikki on vasta ihan ajatuksen asteella. Sopivan paikan kun nyt löytäisi ihan ekana, niin vois alkaa muuten suunnittelemaan.

Vaikkei häät olekaan isot, niin mä haluan tehdä päivästä täydellisen. Aikomuksena kun on mennä naimisiin vain kerran <3

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä kanssa ajatuksena pienet häät, siksikin että mies on toisesta maasta niin ei voida olettaa ihmisiä saapuvaksi niin paljoa. Ja halutaan ennenkaikkea tosi rennot häät joissa kaikilla meidän kavereilla on hauskaa meidän kanssa  :girl_dance:noin 50 henkeä ollaan laskeskeltu kutsuttavaksi. Toivottavasti vielä pari saataisi karsittua kohteliaasti pois.

Muokattu: , käyttäjä: saunanpolttajan_vaimoke

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse olen ehtinyt stressaamaan häistä, koska vain lähimmistä sukulaisista tulisi helposti 80 henkeä. Miehen kanssa haluaisimme pienet häät, joihin budjettikin paremmin riittää.

Tänään saimme ajatuksen siitä, kuinka yhdistää häihin perhe ja kaverit. Vihkiminen tapahtuisi kirkossa, jonka jälkeen menisimme ravintolaan syömään lähimpien ihmisten kanssa (vanhemmat, sisarukset aveceineen, isovanhemmat) yht. n. 15 henkeä.

Tämän jälkeen ilta jatkuisi kavereiden kanssa vuokraamallamme mökillä (palju, sauna, ruokaa, juomaa).

Mietityttää millainen tunnelma ravintolassa on pienellä porukalla ja loukkaantuuko joku sukulaisista..? Kirkon, hääpuvun yms. haluan pienistä häistä huolimatta :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä myös on tehty aika rankkaa karsintaa vieraslistassa. Alunperin listalla oli nimiä 60, tosin jokaikinen läheinen ja tärkeä, tarkkaan harkittu. Tuntuu vain, että niin monen kanssa ei millään ehdi kunnolla juttelemaan sen päivän aikana. Nyt on listalla 40 nimeä, joka on enemmän meitä ja intiimimpää. Toisaalta harmittaa, koska muutaman nimen olisin halunnut listalle lisätä. Toisaalta sitten vieraita on joko 40 tai 50, ja siinä taas on jo iso ero. Ja sukulaisista tulee vain vanhemmat ja sisarukset. Juuri tuo 10 olisi niitä muita seuraavaksi läheisimpiä sukulaisia, mutta toisaalta on helppo sanoa kaikille sukulaisille "selityksenä", että paikalla on vain sisarukset ja vanhemmat. Osa meinaan tuosta 10:stä loukkaantuu ja pahasti..

 

Parisienne, Meilläkin on häät ravintolassa, mutta siis koko porukalla. Uskon, että teilläkin tuo ruokailuhetki ravintolassa on tosi mukava. Itse olen ollut pari kertaa kabinetti-tyyppisessä paikassa ravintolassa juhlissa päivällä pienellä porukalla ja tunnelma on ollut oikein mukava ja intiimi, on ollut mukava jutustella läheisimpien kanssa. Eli ei huolta tunnelman suhteen :). Ja juhlavia ovat tilaisuuden myös olleet eli hääpukukin sopii sinne mainiosti :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille on myös tulossa pienet häät. Kutsutaan n. 40 henkilöä, ja tässä henkilömäärässä on siis meidän kummankin perheet (vanhemmat ja sisarukset perheineen). Perjantaina mennään naimisiin maistraatissa, jossa todistajina on ystäväpariskuntamme ja heidän kanssa mennään vihkimisen jälkeen syömään. Lauantaina on hääjuhla ja sinä päivänä käymme myös hääkuvassa yms. Hääjuhlassa on ensin ohjelmassa avioliiton siunaaminen ja tämän jälkeen kakkukahvit ja jotain ohjelmaa. En todellakaan halua mitään hääleikkejä tms. mutta uskon, että vieraistamme monikin innostuu pitämään puheen. Ajattelin myös itse tulevalle aviomiehelleni puheen pitää. Lauantain hääjuhlaan olen ajatellut laittaa hääpuvun (tosin lyhyen) päälleni ja käydä siis kampaajalla ja meikissä. Musta on kuitenkin ihanaa laittautua, koska kyse on elämäni onnellisimmasta päivästä :)

 

Välillä tulee hyvin epävarma fiilis koko häistä, jotenkin mietityttää mitä muut ajattelee, vaikka tiedän että muiden mielipiteitä ei tarvitse kuunnella!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hauskaa, että muillakin on pieniä häitä tiedossa. On kiva lukea miten muut aikovat kaiken tehdä :)

 

Me pohdittiin tossa toissapäivänä taas lopullista vieraslistaa ja sanoin sulhaselleni, että en millään haluaisi hänen enonsa tytärtä meidän häihin, kun tämä tytär ei minua tervehdi vaikka jossain nähtäisiinkin. Hänen pitäisi minut kyllä jo tietää/tuntea, kun samoissa sukujuhlissa on oltu, mutta ei vaan tervehdi. En voi sietää tuollaista käytöstä ja sanoin, että mielelläni en häntä meidän häissä katselisi :D meidän häät on kuitenkin muutenkin vain läheisten ihmisten kesken järjestettävät.

Joten ehkä laitetaan pelkälle enolle kutsu, jos niin kehdataan tehdä. Toisaalta tällä enolla on toinenkin tytär, ala-asteikäinen, joka saisi kyllä tulla, mutta eihän sitä voi vaan toista tytärtä kutsua kun asuvat (vissiin) saman katon alla kaikki. Mur, kun ärsyttää!

 

Mietityttää myös, että mitähän ohjelmaa häihin keksii, kun en halua mitään ryöstöjä tms. Minkälaista ohjelmaa muiden pienissä häissä on ollut? Ajateltiin myös sitä ns. PhotoBooth-pistettä meille, se kuulostaa kivalta. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on tulossa pienet häät reilun viikon kuluttua, hyvin samalla systeemillä kuin chrizie yllä kirjoittaa. Ei pakkoleikkejä eikä muutakaan ohjelmaa, pikku porukalla (n. 30 henk.) ruokaa, juomaa ja seurustelua, ilmeisesti myös muutama puhe tiedossa. Itse esitellään vieraat ja koitetaan olla muutenkin jokin verran "äänessä" : )

Muokattu: , käyttäjä: stuuli8

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillekin on tulossa pienet häät.

 

Vihkipäivänä vieraita on noin parikymmentä, molempien vanhemmat ja sisarukset perheineen/puolisoineen + kaaso(t) ja BM(t). Käydään vihillä kirkossa ja mennään porukalla ravintolaan syömään. Iltaa jatketaan sitten varmaan vähän pienemmällä porukalla patiolla istuskellen (lapset lähtevät mummulaan yökylään, mun alaikäiset sisarukset yöpymispaikkaansa jne.). Hotelli varataan mulle ja miehelle yöksi. :)

 

Kavereille pidetään bileet erikseen, n. 1-2kk häiden jälkeen. Suunnitelmissa ois n. 30 hengen porukalla grillibileet venetsialaisten hengessä. Hyvää ruokaa, juomaa, musiikkia ja saunomista. Sellaista ihan meidän näköistä! :girl_dance:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli pienet häät, vieraita taisi olla 32 loppujen lopuksi.

Olimme vuokrannut juhlatilan (erään ravintolan yläkerrasta ison salin), jonne olisi tarpeen vaatiessa mahtunut yli 100 ihmistäkin, mutta vaikka meitä oli näin paljon vähemmän, ei tila tuntunut yhtään liian suurelta. Meillä oli buffet-ruokailu (tosin ei ehkä niin perinteinen), sen halusimme ehdottomasti, vaikkakin olemme melkoisia kulinaristeja. Ruoka oli älyttömän hyvää ja ylitti kaikkien odotukset.

Lisäksi meillä oli illalla bändi.

Ohjelmaa ei ollut paljon, meidän toiveesta esim. morsiamen ryöstö loisti poissaolollaan. Kaaso ja bestman pitivät vieraille pienen visailun hääparista kun olimme kuvauksessa, illan aikana leikimme "tuttu juttua" ja tanssimme häävalssin. Lisäksi vieraille oli pöydissä hääbingo, joka oli jokaisen vieraan suosikki! :) Ja tietysti bändihän nyt on jo ohjelmanumero itsessään, loppuilta kului tanssilattialla.

Meidän häitä juhlittiin siis pienellä vierasmäärällä, mutta sitäkin paremmalla porukalla ja fiiliksellä. Tunnelma oli loistava ja kaikki vieraat kehuivat kovasti. Meillä oli aikaa jutella kaikkien vieraiden kanssa, mikä on ehdottomasti pienien häiden etu. Muutenkin tunnelma oli lämmin ja häät olivat meidännäköiset.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me päätettiin sittenkin kutsua kaveritkin perheineen juhlimaan jo vihkipäivänä. Vuokrattiin tila, josta saa pitopalvelun samalla. :)

 

Vieraita kutsutaan n. reilut 60, joista kolmasosa on lapsia. Veikkaan kyllä, että osa tulee kokonaan ilman lapsia tai vievät heidät illalla sitten hoitoon.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Lisäksi vieraille oli pöydissä hääbingo, joka oli jokaisen vieraan suosikki! :)

Minkäslainen tuo bingo oli tarkemmin ottaen  :)?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Lisäksi vieraille oli pöydissä hääbingo, joka oli jokaisen vieraan suosikki! :)

Minkäslainen tuo bingo oli tarkemmin ottaen :)?

Jokaisen paikalla oli lappu, jossa oli 4x4 ruudukko, siis ihan normi bingotyyliin. :) Ruutuihin oli vain numeroiden sijasta kirjoitettu häissä bongattavia asioita, kuten:

-morsiuspari suutelee

-sulhasen äiti vetistelee

-joku käy piilopullolla

-joku kehuu ruokaa

-kaaso ja morsian halaavat

-bestman nappaa sukkanauhan

Jne. Tähän tyyliin :)

Meidän vierailla oli tosi hauskaa, kun yrittivät

bongailla mahdollisimman monia tapahtumia! :) Palkinnoksi meillä oli suklaasuukkoja, ettei mitään sen suurempaa.

Koitan tehdä tonne mun blogiin vielä tosta hääbingosta postauksen ja tuun vaikka linkittään sitten kun saan valmiiksi sen ensin.. :)

 

Edit: iPhonen autocorrection häröilyt veks.

Muokattu: , käyttäjä: Sartsuli

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

-morsiuspari suurenee  :girl_haha:

:girl_haha: iPhonen autocorrection on ihana asia..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän häihin tulee 50-60 vierasta :) Aika paljon jää siis sukulaisiakin pois listalta, mutta kun ei niiden kanssa oo tullu oltua oikeestaan missään tekemisissä piiiiitkään aikaan, niin mitä sitä sitten kutsumaankaan. Kyllähän sen tietää, että joku siitä aina napisee kun ei kutsuttu, mutta kaikille ei voi ollakaan mieliks. Ja kun budjetti on rajallinen, niin pakko se rajakin on johonkin vetää. Omasta mielestä pienemmät häät on paljon tunnelmallisemmatkin ku isot :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän vieraslistamme tuntuu nyt vakiintuneen 70 hengen tuntumaan, hiukan muutoksia saattaa tulla mm. avecien suhteen ja mistäs sitä tietää kuinka paljon porukka herkeää lisääntymään tässä välissä :) Pidän näitä pieninä häinä, oletin että vieraslista paisuu johonkin 150-200 henkeen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Alustavien laskelmien mukaan vieraslistalle tulee päätymään n.30-35 henkilöä. Ollaan vaan karsittu kaikki kenen kanssa ei olla tekemisissä ja kutsutaan vain ne, kenet halutaan oikeasti paikalle. Näin saadaan myös kuluissa säästettyä mahdollisimman paljon.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Niin sitten kävi, että meidän pienet ja intiimit häät ei taida ihan toteutua :D Kaikki pakolliset sukulaiset kun oli listattu, vierasmäärä oli jo lähes 60 ja siitä puuttuu meidän ystäväpariskunnat sekä meidän molempien lähimmät ystävät. 70-80 henkilöä siis kutsutaan, eri asia tietty kuinka monta tulee paikalle. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Alkuun ajateltiin, että käydään maistraatissa vain kahden todistajan läsnäollessa. Mies kuitenkin kysyi äidiltään, olisiko tämänkin halunnut tulla paikalle ja niin pallo lähti pyörimään... Tottakai sitten on kutsuttava minunkin vanhempani ja ja ja...  Vieraita on nyt koossa 11-13 kpl, mutta pieni määrähän se toki vielä on. Ymmärrän kuitenkin nyt hyvin miten nämä häät paisuvat kuin pullataikina. Mies on ihan hämillään, kun tajusi, että aiheutti ihan itse vierasmäärän suurenemisen kahdesta kolmeentoista.  :grin:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään