Guest Tiipii

Pienet häät (yhdistetty)

339 viestiä aiheessa

Noh, meidän pienistä häistä tuleekin vielä pienemmät, 36 henkilöstä ilmoittautui 25 :D

 

Mietiskelin tuossa aikataulua, niin voiskohan se mennä niin, että kun kirkosta saavutaan juhlapaikalle -> onnittelumalja -> ruokailu -> "kenkäleikki" (kumpi-kysymyksiä siis, pitopalvelun astioiden keräämisen ajaksi) -> kahvi/hääkakun leikkaus -> ja siinähän se kaikki, aikaa tähän menee arviolta noin 2-3 tuntia, jonka jälkeen kello on 7 tai 8, mitäs ihmettä sitten tehdään :D kenties häätanssi jo siinä ja sitten aletaan juhlimaan?! Meillä kun ei muuta ohjelmaa ole ja hääbingokin on koko ajan käynnissä. Kaipa se näin voi mennä.

 

Mites muiden pienien häiden aikataulu? :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on vielä häiden koko aivan auki. Tietyllä mittapuulla meille tulee varmasti pienet häät, aivan maksimissaan 60-70 vierasta. Juuri eilen juteltiin miehen kanssa ja pohdittiin olisiko kuitenkin hyvin pienet ja intiimit häät meidän juttu. Pienellä porukalla saisi helpommin järjestettyä jotain ihan erilaista ja meidän näköistä.

 

Miten teillä muilla läheiset/ystävät on suhtautuneet pieniin häihin?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille vieraita tulee alle 10, juhlimme ihan vain lähimpien perheenjäsenten kanssa. Tämä onkin ollut meidän suunnitelma heti siitä saakka, kun häistä aloimme ensimmäisen kerran jutella. :) Juhlapaikan suhteen olemme vielä vähän kahden vaiheilla, mutta eiköhän se ajatus tästä kirkastu.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

meillä 50 henkee.ei haluta kutsua sellaisia ihmisiä/sukulaisia joita ei ikinä näe,joihin ei mitään yhteyttä pidä.mielummin juhlii sillä porukalla joihin yhteys pysynyt.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Näillä näkymin vieraita on tulossa 7, eli ihan pienessä piirissä tullaan juhlimaan...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli "pienet häät" eli yhteensä meitä oli noin 40, ja siitäkin porukasta tuli jo kolme pitkää pöytää. Tuntui sekin vierasmäärä suurelta, koska halusi kaikkien kanssa ehtiä juttelemaan, mutta ei se vieraslistan teko helppoa ollut. Karsinta tehtiin sitten sukulaisista, eli kavereiden lisäksi vain vanhemmat+sisarukset ja se olikin helppo sanoa kaikille sukulaisille ja sen hyvin ymmärsivät. Tosin pari sukulaista olisin halunnut kutsua, mutta tuo oli meidän periaatteena ja sitten helposti vierasmäärä olisi kasvanut lähelle 50:tä, joka taas olisi ollut liian paljon (koska haluttiin ehtiä juttelemaan kaikkien kanssa).

 

 

Meillä meni buffet ruokailuun+taukoihin+puheisiin+kahviin ehkä 2,5 tuntia. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä myös pienet n. 25 henk häät kotonamme, jossa myös vihminen tapahtuu...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En keksinyt minne muualle tämän kysymyksen laittaisin mutta saa siirtää jos paremman aihealueen löytää.

 

Eli tahtoisin pitää mieheni kanssa hyvin pienet häät ja tahtoisin kuulla kokemuksia muilta ketkä ovat pienet häät pitäneet.
En ole ihan 100% haluanko kutsua kavereita vai en. Mieheni luultavasti kutsuu kavereitaan eikä minulla ole mitään sitä vastaan.

Mieleeni vain tuli että onko kenelläkään kaverit pahastunut tai loukkaantunut jos ei ole kutsua häihin tullut?

Ja vaikka eivät siitä loukkaantuisi niin mitenkäs sitten kun kuulevat että mieheni kuitenkin kavereitaan kutsui. 

Jos päätän kaverini kutsua onko okei lähettää kutsut ilman avecia vaikka muutama kaverini onkin avoliitossa?

 

Muutkin kommentit pienistä häistä on tervetulleita :)
Meillä tarkoituksena mennä maistraatissa naimisiin ja sen jälkeen viedä vieraamme johonkin syömään. Mitään sen suurta ohjelmaa emme ole suunnitelleet.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän pienistä häistä voi käydä lukemassa allaolevasta linkistä hääpäikkyyn. :)

 

Hyvin meni ja hauskaa oli, vieraita 26 kipaletta. Vai oliko se 24 + me..? Ei voi muistaa enää!

 

Loukkaantumisen minä (toivoakseni) estin sillä, että soitin/tapasin kyseiset henkilöt, joista aioin kutsua vain toisen osapuolen. Selitin tilanteen, kerroin pienestä mittakaavasta juhlien suhteen (tila+budjetti). Käsitykseni mukaan he ymmärsivät, eivätkä pahastuneet. Tuomissaan lahjoissa ja onnittelukorteissa oli ainakin myös kumppanin nimi, jos siitä nyt jotain saattoi päätellä. :)

Keskustelu kannattaa mielestäni, älä lähetä kutsuja "kylmiltään".

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidät vihitään maistraatissa, jonne on 

tulossa 3 henkilöä. Kaksi todistajaksi ja yksi kuvaamaan.

Illalla tarjoamme kahvit kotonamme noin

20 henkilölle.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me kutsumme 49 vierasta. Eli jos kaikki pääsevät paikalle niin meitä on sitten 51 henkeä + kolme imetysikäistä lasta (mutta heitä en laske mukaan mihinkään).

 

Minä etenkin halusin pienet häät. Noistakin vieraista enemmän on miehen kutsumia koska olin valmis joustamaan omasta "puolikkaastani" jotta saadaan vierasmäärä pysymään aisoissa. Minun puolelta siis tulee lähimmät ystävät ja perheenjäsenet. Yksi serkku on kutsuttu koska hänen kanssaan olemme tekemisissä myös vapaa-ajalla - tai siis että ei vain olla sukulaisia :D Mies kutsuu sitten myös muutaman tädin.

 

Nyt pitäisi vielä muutama miehen sukulainen ja muutama minun ystävä tavata yhdessä koska sovittiin että kummankaan ei tarvitse esitellä itseään omissa häissään :D Ollaan oltu niin vähän aikaa yhdessä että ihan kaikkia ei olla vielä ehditty tavata :)

 

Me ollaan kutsuttu kaikki pariskunnittain koska se sopii ajatuksena näihin meidän häihin. Mulle mun ystävät on tärkeitä pariskunnittain, en mä osaisi ketään niistä erottaa puolisostaan. Toki vietetään tyttöjen iltoja mutta tuollaseen juhlaan haluan että saavat oman puolisonsa mukaan.

 

MUTTA - en paheksu sitä että kutsuu vain toisen osapuolen. Esim. paras ystäväni (minun kaasoni) kun meni naimisiin, kutsui paljon ystäviään ilman avecia ja mielestäni se oli täysin ymmärrettävää. He joutuivat jättämään paljon rakkaita ihmisiä pois jo silläkin tavalla, saatika sitten jos olisivat kutsuneet aveceja joita eivät välttämättä edes kunnolla tunne. Eivät kutsuneet minun silloista poikaystävää jonka olivat tavanneet 4-5 kertaa ja tämä oli mielestäni täysin ok kun tiesin tilanteen.

 

Eli kaikesta kannattaa keskustella. Ihmiset kyllä ymmärtää! Ja jos ei ymmärrä niin ne on pölöjä..  :girl_prepare_fish:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä voisin toisaalta mennä naimisiin vaikka kaikessa hiljaisuudessa kertomatta yhtään kenellekään, mutta toisaalta vaikka itse en prinsessaksi niin hingukkaan niin kyllä mä tahdon noiden mun lasten olevan osa ihanaa päivää ja tyttäreni se pieni prinsessa :) miehellä on vähän korkealentoisia ajatuksia ja tahtoisi mulle näyttävän ns sisääntulon, mut ääh en mä. Pienet häät tulee olemaan. Asiaan vaikuttaa se, että mä en juuri pidä yhteyttä kuin ihan lähiperheeseen, johon kuuluu yht 5 aikuista ja 3 lasta, eikä Suomesta heidän lisäkseen sitten montaa ystävääkään varmaan tänne asti matkusta. Miehen lähiperhe on myös pieni enkä mä ainakaan halua tädinkumminkaimoja, joita en koskaan ole tavannut. Täällä asuvat ystävät toki.

Vaikka haluan pienet häät, enkä halua liikaa hössötystä ympärilleni niin kyllä mä tietysti morsiuspuvun haluan. Yksinkertaisen, mutta pitkän.

Meidän häät näillä näkymin vietetään rannalla kun tuo meri on molemmille kovin tärkeä ihan jo surfauksenkin merkeissä ja siunaus tulee olemaan buddhalainen. Hillitty.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee vieraite alle 25 ja minusta on hassua, kun moni kutsuu 50 vieraan häitä pieniksi, kun minusta 50 hkl on jo aika paljon =D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Niin, mä oon tota miettinyt että onko meidän häät oikeasti pienet kun on se max 50 henkeä :) Mutta tuntuu ne olevan kun yleensä (vaikuttaisi) häät olevan n. 100-120 hengen juhla.

Ja ehkä se riippuu myös siitä miten sen ajattelee, meillä ainakin kun kaikki on pariskuntia sekä perheessä että ystävissä niin ei se montaa perheenjäsentä ja ystävää ole mitä "mahtuu" kutsumaan, etenkin kun on eroperheestä niin on vanhempien uudet kumppanit ja velipuoli kumppaneineen..

 

Ehkä pitäisi olla joku uusi määritelmä: mini, pieni, pienehkö, keskikokoinen, isohko, iso, järkyttävän iso  :girl_haha:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille on tulossa heinäkuulle pienet häät eli kutsutaan noin 30 vierasta. Molempien pienet suvut mahdollistavat sen, että tähän mahtuu myös kaikki läheiset ystävät.

 

Aluksi harkitsimme vain maistraattia ja pienimuotoista kahvittelua, koska meistä ei kumpikaan ole sellaisia keskipisteessä viihtyviä. Päädyimme kuitenkin kunnon juhliin "kerta elämässä" -ajatuksella, mutta pienellä väkimäärällä. Tällöin uskoisin, että on mahdollista nauttia juhlista, eikä vaivaantua isosta väkimäärästä. Hieman se kuitenkin jännittää olla keskipisteenä...

 

Onko täällä kokemuksia, osaako sitä ujona ihmisenä nauttia tällaisesta päivästä? Ja minkälaiset asiat hääjuhlassa esim. helpottaisivat jännittämistä?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillekin on tulossa pienet häät, se tuntui meidän näköiseltä ratkaisulta, vieraita kutsutaan 35, läheisimmät ystävät ja sukulaiset. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jaaaa... se olikin näin tarkkaa vastausten kanssa.

Vähän hämmennyin kun näin kirjoittaneeni ketjuun, johon en koskaan ollut tietääkseni kirjoittanut.

 

Mutta mitäpä näistä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

 

-morsiuspari suurenee  :girl_haha:

:girl_haha: iPhonen autocorrection on ihana asia..

 

 

^ kun on tarpeeksi hyvää ruokaa niin tuokin voi tapahtua... :girl_haha:

 

Me suunnittelimme ensin keskikokoisia häitä 70-80 hengen vierasmäärällä, rajaten sukulaisista kutsuttavat vanhempien sisaruksiin ja heidän lapsiin eli meidän serkkuihin. Kumpaakin osapuolta tosin ärsyttää ajatus siitä, että häihin täytyy perhesovun nimissä kutsua ihmisiä joiden läsnäolosta ei todellakaan välittäisi, varsinkin kun ihailemassamme juhlapaikassa on julmetun kallis pitopalvelu. Myös raha-asiat saivat miettimään että lykätäänkö suosiolla johonkin hamaan tulevaisuuteen kun on paremmin varoissaan (nyt molemmat opiskelijoita).

 

Muutama päivä takaperin juttelin siskoni (myös kaasoni) kanssa ja hän kehotti tekemään juuri niin kuin parhaalta tuntuu, ei niin kuin vanhempamme tai perinteet velvottaisivat. Muistin täältä foorumilta bongatun ohjeen, että listataan potentiaalisista häävieraista ne ihmiset joiden poissaolo aiheuttaisi hääparille henkilökohtaisen katastrofin ja sain tulokseksi kutakuinkin 20 henkeä. Kohtalaisen isoista prinsessahäistä aiemmin haaveilleena innostuinkin asiasta ja nyt en malta odottaa että pääsen jakamaan idean sulhasen kanssa! Asutaan siis kesätöiden takia eri paikkakunnilla, eikä tämmöisiä asioita voi mitenkään hoitaa puhelimitse ;)

 

Kirkkovihkiminen ja sitten juhlat jommankumman vanhempien luona niiden kaikista läheisimpien ihmisten kanssa, ehkä vuoden tai parin päästä sitten isot juhlat muille sukulaisille ja ystäville. Ei tarvitsisi stressata budjetista niin paljon ja saisi panostaa eri juttuihin kuin isommissa kinkereissä. Nyt muutaman päivän asiaa miettineenä olen koko ajan entistä varmempi, että pienet häät olisi juuri se meidän juttu :girl_in_love:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä reilu 40 vierasta ja vähän mietityttää että mitä tietyt ihmiset tulevat sanomaan, kun jäävät ilman kutsua.

Usea puhui mieheni siskon häissä viime vuonna että ''kun te menette naimisiin tulen niin olemaan siellä yms.),

sellaiset ihmiset mietityttää eniten.

Mutta jos budjetti halutaan pitää alhaalla, eikä halua päivänään mielistellä puolituttuja, joitakin vain on jätettävä kutsumatta.

 

Mitä mieltä olette siitä, että kutsun ystäviäni ilman avecia, eivätkä he välttämättä tunne toisiaan niin hyvin..törkeää?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meilläkin oli tarkoituksena, että olisi pienet häät, mutta kun alettiin listata vieraita niin kyllä siitä vaan n. 80 tuli. Tämä siksi, että kaikkien kanssa tulee pidettyä yhteyttä ja on meille läheisiä jokainen. Tuosta on karsittu jo pois sukulaiset, joihin ei pidä yhteyttä ja muut tutut ketä en koe tarpeelliseksi kutsua. Jos mentäisiin sillä periaatteella että kutsuttaisiin ei niin tuttuja sukulaisia niin vierasmäärä olisi nopeasti lähempänä 200.

 

Ei ole minusta törkeää kutsua ilman avecia jos niin haluatte tehdä. Riippuu niin paljon tilanteesta. Varsinkin jos on pienemmät häät niin ymmärtäähän sen, että paisuu helposti vierasmäärä muuten ja sitä myötä budjetti paisuu. Itse en ainakaan puolituttuja haluaisi kestitä:)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä reilu 40 vierasta ja vähän mietityttää että mitä tietyt ihmiset tulevat sanomaan, kun jäävät ilman kutsua.

Usea puhui mieheni siskon häissä viime vuonna että ''kun te menette naimisiin tulen niin olemaan siellä yms.),

sellaiset ihmiset mietityttää eniten.

Mutta jos budjetti halutaan pitää alhaalla, eikä halua päivänään mielistellä puolituttuja, joitakin vain on jätettävä kutsumatta.

 

Mitä mieltä olette siitä, että kutsun ystäviäni ilman avecia, eivätkä he välttämättä tunne toisiaan niin hyvin..törkeää?

Tarkoitatko avecittomalla kutsulla nyt siis sitä, että sinkkukavereitasi kutsut ilman sitä random-avecille tarkoitettua merkintää? Se on ihan ok, ei törkeää ollenkaan. Toki jos tila ja budjetti sallii, niin voi olla kiva jos on edes joku vieras jonka tuntee. Toisaalta siihen voi pyrkiä ilman avec-merkintöjäkin jos keksii muita yhteisiä kavereita joita voi kutsua. Henkilökohtaisesti sellainen olisi minusta morsiamena paljon mukavampaa kuin se, että paikalle saapuisi joku random poka tai kaverin serkun kummin kaima. Harkitsisin ehkä avec-merkintää jos on monta kaveripariskuntaa kutsuttuna ja sitten esimerkiksi yksi sinkku.

 

Sitten taas puolisojen/avopuolisojen jättäminen kutsumatta on törtsyä. :D Täällä ei aina tiedä kummasta puhutaan kun tuota avec:ia käytetään vähän molemmissa tapauksissa täällä, vaikkei sitä puolisojen kutsumiseen kuuluisikaan käyttää. Ehkä ei oikeasti käytetäkään kutsussa, mutta puhutaan vaan samalla termillä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Löysimpä taas hyvän ketjun :) meillä tulee olemaan noin 40 vierasta jos siis kaikki kutsutut tulevat. Aikasemmin oli 50 mutta mies halusi vähän karsia listaamme. Ja alunperin sovimme että häistä tule pienet :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään